Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06 16:01 - © Негово нищожество зрителят
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 923 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 04.06 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.06.2023г.

     Българската национална телевизия за пореден път показа и доказа идиотизма на съставящите програмата ѝ служители. Вече писах по аналогичен повод – «11.03 18:01 – © Двойният подход на БНТ към историята» – на Осми март БНТ въобще не отбеляза световния празник, а предпочете да ни заминава с Холокоста и със страданията на наркобарона Ескобар.
Моята съпруга много се надяваше да види вечерта празничен концерт по някоя от основните телевизии. Дори твърдеше, че е чула анонс за такъв концерт. Е, не го получи. По нито една от трите телевизии – bTV, телевизия NOVA и жалко и от именуващата се обществена БНТ, която се издържа от данъците на данъкоплатците.
image

Програмата на Българската национална телевизия на Осми март 2023–та година 

На Втори юни вечерта БНТ–то ни предложи същата програмна идиотщина.
Нямаше как да загърбят и прескочат Свещената дата и ни предложиха филма «Свобода или смърт». Филм за Христо Ботев и четата му.
В анонса за филма има изречението "Бунтът във Враца е потушен и никой не се присъединява към четниците". Какъв бунт в III–ти революционен окръг бълнуват тия? Че и във Враца. В кой център на революционен окръг е имало бунт – във Велико Търново ли, в Сливен ли или в Пловдив? Та и във Враца. Отново простотия. Отново невежество от екрана.
Впрочем в Пловдив Кочо Чистеменски и Димитър Свещаров извършват своя дълг, макар и без очаквания резултат, като запалват собствените си дюкяни на чаршията.
Стоян Заимов във Враца, както и Стефан Стамболов във Велико Търново, нищо не са направили за организиране на въстание или поне на чети, като в Сливенско.
На страница 29–та в Книгата ;–) съм написал : Началниците на национални телевизии у нас са откровени садисти : само извратеняци могат да пускат свежите и сладки руски, сръбски и западноевропейски, че и днешни наши филми от 23:00 и 24:00 часа, а преливащите от кръв, насилие и простотии US–бълвочи в най–гледаното време от 20:00 и 20:30 часа.
Това е казано преди най–малко двадесет години. Е, десетилетия една и съща простотия.
На Втори юни гледахме филма «Свобода или смърт» от 23:25 часа. По нощите 
image

Телевизионната бонза Бойко Василев и неговата "Порнорама" за недосегаеми и непоклатими.
Тях дори филмът за Ботев и четата му не може да ги измести от програмата. Пфу! Отврат!
На втори юни вечерта, в нормалното за трудовия човек време за гледане на телевизия, вместо подвига на Войводата и четниците му, БНТ–то реши, че за българите е по–полезно да слушат за простотиите около Иван Гешев и фантасмагориите на министър Крум Зарков за "понятието правова държана", която била целта (от колко десетилетия вече?) на българските политици.
Зарков, каквито и "риформи" да правите в правосъдието, в съдебната система, прокуратурата, следствието и прочие, до правова държава няма да го докарате. Правова държава ще имаме,  когато в икономиката се въведат отношения, които са в интерес на трудещите се, а не в интерес на олигархията. Тоест, осъществи се национализация на средствата за производство.
"Най–накрая трябва да стане ясно, че има ли дори един над закона, закона не е над никой", светна ни министър Зарков. Над закона не е един, много са, което не е пречка законът с цялата си сила и тежест да е над редовите български граждани и да ги мачка понякога безпричинно.
Мрачният фейс на Гнома е къде, къде по способен да достави естетическа наслада на зрителите от актьорската игра на Милен Пенев, Коста Цонев, Апостол Карамитев, Стефан Илиев, Кирил Господинов, Васил Михайлов, Петко Карлуковски, Антон Горчев, Мариана Аламанчева, Асен Георгиев и колко още таланти, компетентно преценяват телевизионерите.
"Специфичният български Уотъргейт" е по интригуващ от битките на Ботевата чета с аскера.
За търсещите сензации мисирки и медийно внимание политици, определено е по–интригуващ.
"Мекането" на Атанас Атанасов е по–съществено за правилната политическа ориентация на българския телевизионен зрител от картините, пресъздаващи народно–освободителната борба.
И най–вече – помощта за Украйна. Не може на българина да не му се напомня, постоянно, че е длъжен  всекиминутно да помага на Украйна, която защитава демократичния и свободен свят от попълзновенията на руския национализъм и путинския авторитаризъм.
Похвално е, че Атанас Атанасов е достигнал точката на самопознание, признавайки си, "Едва ли ше кажа нещо много умно". Но не се е отказал от поканата да се изкаже.  
Бяхме принудени на 2–ри юни да чуем, че "като цяло има някаква тенденция [в паметта на българите] … през османското време … има един наратив, че това беше само ужасно, да имаше зверства, имаше лоши неща, но имаш и други моменти (ама какви?)".
Е за тия "други моменти" "през османското време", в цялата си поезия и публицистика Ботев, Каравелов, Захари Стоянов и други премълчават. По какви причини, можем само да гадаем.
И аз лично нямам желание и намерение да търся под вола теле. В условията на демокрация като "други моменти" "през османското време" се изтъкнаха отсъствието на "робство" и присъствието на "османско присъствие", както и "митологизирането" на кланетата в Батак.
Затова пък предаването не започна с думи за Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Единствен Крум Зарков, и то в последното си изказване спомена : "Днеска е Втори юни, Деня на Ботев, сведахме глави за минута–две, но Ботев също беше гневен, към това, което най–много обича – своите сънародници, нас, и в какво понякога ни е обвинявал? В страха от свободата! В това, че не я желаем достатъчно. И ако тогава са се борили срещу чужд тиранин, днес може би е още по–трудно. Бориме се срещу онова измамно чувство на спокойствие, че някой друг решава. Че ще се приберете и ще напсувате портрета на стената и той ще е виновен. Трябва да се освободим и да пожелаем свободата. Както Ботев в първите си строфи на "Моята молитва". Да пожелаем свободата – от вътрешни мафиоти, от външен натиск, и най–вече от себе си. Нищо страшно няма да стане. Напротив ще става по–добре. Ще става по–добре".
Гробна тишина настана в студиото при думите на Зарков. Всички бяха попарени. Оглушително потресаващо беше да гледаш това издание на "Порнорама" на Втори юни. И ако по случайност датата не беше в ден петък, а в началото на седмицата, преди да видим филма за Ботев и четниците му, задължително щяха преди това да ни покажат по важните за българите приключения на Ескобар.
Водещият Василев по едно време каза : "Този особен ден за България". Ама в какво се състои особеното, не се разбра. В това, че е Втори юни, или в това, че се е пръкнало правителство.
И разбира се, важно беше на Втори юни да чуем "великия майстор на великия Ориент на Франция", най–старата масонска ложа в континентална Европа.
Това е буржоазният манталитет – той благоговее пред тайнственото, прекланя се пред необяснимото за ограниченият му разсъдък и го величае, защото на буржоата му се иска също да е велик, да е тайнствен, да го дават по телевизията, да се говори за него и прочие публично чесане на егото му. Буржоата е самолюбив и се ласкае от вниманието на околните.
И великият майстор зидар на великия Ориент на Франция мосю Жорж Сериняк ни сливосва, че "влиянието на масонството е илюзия". "Не мога да звънна на политик и да му повлияя.
Може би за съжаление, но това е!", жалва се мосюто. Що? Айде, бе!
Ами ако политикът, заемащият висок държавен пост чиновник ти е брат в масонската ложа?!
Пък и вие не приемате всеки за брат. Избирате перспективни хора, които имат изгледи да напредват в обществена кариера, да влязат във властта, да заемат висок пост.
А Василев се блещи насреща му като Мунчо.  
За националните ни телевизии и за обществената БНТ в частност, зрителят не е "величество". Зрителят е "нищожество". Телевизиите не изследват интересите на зрителите. Телевизиите съществуват само за себе си и се занимават сами със себе си. Водещият на едно предаване  кани водещият на друго предаване и така си бърборят глупости за собствено удоволствие.

https://kvg55.blog.bg/history/2023/03/11/dvoiniiat-podhod-na-bnt-kym-istoriiata.1859357
https://bnt.bg/news/panorama-02062023-318644news.html

© Красимир Говедаров, експерт
Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - По
04.06 16:36
телевизията се лее помия безкрай...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.06 17:53
Телевизията Краси, освен основната си функция, да облъчва средностатистическия Българин, има и спомагателна- метеорологична! Да определя посоката на правилния вятър!?
Зер, срещу вятъра прав не се пикае!
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
04.06 19:04
Духовна и морална смрад.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
04.06 19:07
Много си прав и точен.
Ама никакво чувство за такт и мяра ли нямат, бе?
цитирай
5. mt46 - ...
04.06 22:45
Станал си експерт по критика на теле-визията...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
04.06 23:18
Колко години вече, от как професор Юлиан Вучков се спомина, а няма кой да го замести.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 4576735
Постинги: 2504
Коментари: 23244
Гласове: 32279
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930