Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2023 07:01 - © Грижата за човека – основна грижа на Партията
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1749 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.05.2023 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.05.2023г.

     Заглавието е лозунг издигнат от Българската комунистическа партия на Февруарския  пленум на Централния комитет от 1974–та година.
«… социализмът превърна грижата за благоденствието и всестранното развитие на човека в своя основна цел, в смисъл и съдържание на целокупната обществена практика …  осъществяването на тази велика цел е невъзможно извън обществото, без изграждането на социалистическия и комунистическия обществен строй … Всестранното развитие на личността при социализма предполага развитието на социалистическия колектив, на класата, на народа, па обществото, както н обратно – развитието на социалистическия колектив предполага и изисква развитието на социалистическата личност», се казва в доклада.
Преди година и половина правителството на Джо Байдън публикува обсипана със звездички в размер на 42 страници Национална стратегия за равнопоставеност и равенство на половете
image

Това също е грижа за човека.  
Изразът "LGBTQ" се среща в документа 17 пъти – по 0,41 пъти на страница в различни варианти : LGBTQI+ хора, (LGBTQI+) лица, LGBTQI+ индивиди и членове на други общности, които не са добре обслужвани, LGBTQI+ младежи у дома и в чужбина, ЛГБТК+ младежи – изправени пред уникални предизвикателства в училище, LGBTQI+ младежи, LGBTQI+ студенти, LGBTQI+ и лица, които са бременни, след раждане или кърмене, LGBTQI+ хората все още се сблъскват дискриминация, което ясно говори за приоритетите.
Стратегията е разделена на три раздела :
– Раздел I : Ръководни принципи;
  Раздел II : Стратегически приоритети;
– Раздел III : Изпълнение и накрая завършва с
– Благодарности.
Документът започва с пълно с фукни Писмо от президента и вицепрезидента, в което се казва : "Америка е уникална сред нациите по света, защото сме изградени върху една идея : всеки един от нас е равен по достойнство и заслужава да бъде третиран еднакво … Нашият кабинет и старши служители е най–разнообразен и полово–балансиран в историята … нашата нация премахва пагубните различия между половете".
Е това последното ми е непонятно. Нали съществуването си Пръдливия лъжлив Забраванко и us–американската нация, която той управлява, се дължи на "различията между половете"?!
"В деня, в който се заклехме заедно, вицепрезидентът свали бариера пред участието на жените, която е стояла повече от 200 години", пише в това писмо.
Обяснението намерих в следната информация на Reuters ат 7.11.2020 година : "Камала Харис влезе в историята в събота с избирането си за вицепрезидент на Джо Байдън, ставайки първата жена, първата чернокожа американка и първата азиатска американка, която печели втория най–висок пост в САЩ".
"Статуквото не проработи за жените, момичетата и всички онези, които имат опит, основан на дискриминацията по пол – особено тези, които принадлежат към общности с недостатъчно обслужване, на които систематично им е отказвано пълна възможност за участие в икономическия, социалния, гражданския и политическия живот и са изправени пред структурни бариери към равенството", се казва в Раздел I : Ръководни принципи.
За Съединените щати не знам, ама в социалистическа България педерасите наистина не се долюбваха от хората, но властта и обществото не им създаваха пречки да се учат и работят.
Е, бяха освободени от задължителната военна служба, към което и ординарни се стремяха.
"Законното право на жените да гласуват е установявано в Съединените щати в продължение на повече от половин век, първо в различни щати и местности, понякога на ограничена основа, а след това и национално (чак) през 1920–та година с приемането на 19–та поправка на Конституцията", пише в статията "Избирателно право на жените в Съединените щати" на Уикипедията.
"19–та поправка към конституцията на САЩ : Право на жените да гласуват (1920 година).
Приета от Конгреса на 4 юни 1919 година и ратифицирана на 18 август 1920 година, 19–та поправка дава на жените право на глас 
image

"19–та поправка законово гарантира на американските жени правото на глас. Постигането на този крайъгълен камък изискваше продължителна и трудна борба – победата беше постигната  с десетилетия на вълнение и протест. В началото на средата на 19–ти век няколко поколения жени, поддръжници на избирателното право, изнасят лекции, пишат, маршируват, лобират и практикуват гражданско неподчинение, за да постигнат това, което много американци смятат за радикална промяна на Конституцията. Малко ранни поддръжници доживяват до крайната победа през 1920–та година", пише в Националната администрация за архиви и записи на САЩ (The U.S. National Archives and Records Administration).
"Тази стратегия е първата по рода си национална стратегия за равенство между половете в САЩ, създадена от Съвета по джендър политика към Белия дом, който ще ръководи нейното изпълнение", пише още в Раздел I : Ръководни принципи.
"Тази работа ще се извършва в партньорство с Конгреса, щатски, местни, териториални и племенни правителства, чужди правителства и многостранни организации и неправителствени участници – включително религиозни групи, гражданско общество и организации от частния сектор – които също бяха консултанти при разработването на стратегията и имат съществена роля в предстоящата работа … Под равенство имаме предвид целта за постигане на равенство между половете у дома и в чужбина", пише още в тоя раздел.
Добре де, ама защо янките натрапват на "чужди правителства" вътрешните си проблеми и национални психически комплекси по отношение на жените, негрите, латиносите и прочие?
Откакто "демократично" ни отвориха към света и у нас възникнаха проблеми с циганите, проблеми с насилието, проблеми с наркоманията, проблеми с нашественици и много други.
Раздел II : Стратегически приоритети, определя 10 броя приоритети на Стратегията :
1. Подобряване икономическата сигурност и ускоряване на икономическия растеж;
2. Премахване на насилието, основано на пола;
3. Защита, подобряване и разширяване достъпа до здравеопазване, включително грижи за сексуалното и репродуктивното здраве;
4. Осигуряване на равни възможности и справедливост в образованието;
5. Насърчаване на равенството между половете и справедливостта в правосъдието и  имиграционните системи;
6. Насърчаване на човешките права и равенството между половете;
7. Повишаване на равенството между половете в сигурността и хуманитарната помощ;
8. Насърчаване на равенството между половете при смекчаване и реагиране на изменението на климата;
Не се ли спомене климата, политнекоректно. Не може белите да пърдят повече от негрите.
9. Премахване на различията между половете в науката, технологиите, инженерството и областите на математиката;
10. Предварително пълно участие в демокрацията, представителството и лидерството.
В кой век живеят тези us–американци, бе? В Глава ХII–та За гражданете на Българското княжество на Конституция на Българското княжество, Делъ I Общи правила, пише :
– 57. Всичките Български подданници съ равни предъ закона. Разделение на съсловия въ България не се допуща;

– 60. Съ политически правдини се ползуватъ само гражданете на Българското Княжество, а съ граждански правдини, спроти законите, се ползуватъ всички живущи въ Княжество;
– 61. Никой въ Българското Княжество не може ни да купува, нито да продава человечески същества.
Делъ VII За народното учение :
– 78. Първоначалното учение е безплатно и задължително за всите подданници на Българското Княжество.
В новосъздадената българска държава проблем между половете няма. Равенството между тях е утвърдено по естествен път още през Българското Възраждане в условията на турското иго.
Раздел III : Изпълнение, прави щатските психокомплекси глобални :  "Ние също така ще си партнираме с многостранни институции и ще подкрепяме други глобални усилия за напредък равнопоставеност и равенство между половете. Докато международната общност се мобилизира за изпълнение ангажименти за насърчаване на равенството между половете и постигане на целите за устойчиво развитие, ние ще се присъединяваме към партньори и съюзници, за да ускорим темпото на промяната и да се справим с глобалните различия между половете чрез чуждестранната ни помощ и участието ни в многостранни форуми, включително в Общото събрание на нациите и форумът за равенство между поколенията, Г–7 и Г–20, Срещата на върха за демокрация, Конференцията на ООН за изменението на климата и чрез изграждане на по–добър свят, както и чрез Партньорство, наред с други инициативи".
Това от друга страна дава възможност по–напредналите народи и държави да съветват янките чрез доклади, неправителствени организации и други форми, как се живее демократично.
Китайската народна република вече се възползва от тази възможност и състави и публикува на 28.03. Доклад за нарушенията на правата на човека в Съединените щати през 2022 година 
image

Работете за благото на us–американските граждани, другарю Байдън! Пред себе си имате светлия пример на Социалистическа България, в която «Главните преимущества и качествените отличия на Социалистическата демокрация от буржоазната демокрация бяха : 1) демокрация за трудещите се, а не за шепа експлоататори; 2) гигантско разширяване на демокрацията, премахване на всички ограничения, свързани със социалното положение, националност, пол, религия и други подобни; 3) фактически гаранции за осъществяване на  правата и свободите на трудещите се; 4) демократизация не само в политиката. но също така и в икономиката и културата, активно привличане на трудещите се в управлението на производството».
И още в посочения доклад от Февруарския  пленум на Централния комитет от 1974–та година се казва : «Важен проблем на кашата идеологическа работа, са въпросите за пълноценно и съдържателно използване на извънработното и свободното време. Особена острота добиват тези въпроси във връзка с повсеместното въвеждане на петдневна работна седмица …  Необходима е действена възпитателна работа за използване па свободното време не само
за отдих и развлечение, но и като време за самоподготовка, за увеличаване на знанията, за усвояване на културните ценности».

Сега в свободното си време децата усвояват us–американските "ценности" за борбата на доброто със злото от телевизора, компютърните игри и интернет, в които us–американците винаги са добрите. Защо ли?
Всичко в името на човека, за благото на човека!
При социализма –да! Но не и при капитализма.

https://www.marxists.org/bulgarsky/books/propagandista.pdf
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/10/22/fact-sheet-national-strategy-on-gender-equity-and-equality/
https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2021/10/National-Strategy-on-Gender-Equity-and-Equality.pdf
https://en.wikipedia.org/wiki/Women%27s_suffrage_in_the_United_States
https://www.archives.gov/milestone-documents/19th-amendment
https://www.reuters.com/article/us-usa-election-harris-profile-newsmaker-idUSKBN27N0M3
https://www.parliament.bg/bg/17




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. mt46 - Ех,
27.05.2023 19:14
как бяха ми омръзнали тези партийни лозунги!...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
27.05.2023 20:32
И след 10–ти ноември имаше лозунги. И сега има такива. Я вляз в сайтовете на политическите партии.
"Продължаваме промяната" си е чист лозунг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5858122
Постинги: 2831
Коментари: 26056
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930