Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2023 07:01 - © И това ще стане, и това ще стане … Някога, но не сега
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3076 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 25.05.2023 08:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.05.2023г.

     Знаем, че стремежът на Незалежната към СатаНАТО е една от причините за Ограничената Специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция, обезпаразитяване на Украйна и дедоларизация на световната икономика.
Щенията на нацисткия режим в Киев не са разсеяни. Даже в статия в Foreign Affairs Дмитрий Кулеба настоява Алиансът да приюти Незалежната и обяснява защо 
image

На 4–ти април седях на голямата кръгла маса в централата на НАТО в Брюксел и аплодирах, когато Финландия беше официално приета в алианса. Радвам се за моите финландски приятели и приветствам тази промяна в тектоничните плочи на европейската сигурност. Но моята страна, Украйна, все още не е член на НАТО и тази промяна няма да бъде завършена, докато не стане. За наше щастие колелата на историята се въртят и никой не може да направи нищо, за да ги спре, с дълбок исторически драматизъм пише украинецът, плагиатствайки смешно Георги Димитров, който е казал : "Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма".
По видно е, че колелото на историята ви премазва, нещастни ми Кулеба.
Нещастни, защото британските политически и държавнически глави мислят друго.
Министърът на войната на Обединеното кралство Бен Уолъс на съвместната пресконферениция с министъра на войната на Германия Борис Писториус при срещата им в Берлин, каза : "След като помогнем на Украйна да се защити успешно, тази [постконфликтна] устойчивост ще бъде използвана за възпиране [заплахата от страна на Русия]", подчерта Уолъс. Което означава, че "Членството на Украйна в НАТО ще бъде решено след войната", както правилно е разбрал NV.ua. Същото потвърждава и Yahoo news.
"Въпросът за членството на Украйна в НАТО в момента не се обсъжда; Украйна е в разгара на война", казва Бен Уолъс на пресконференцията в Берлин, цитиран от NV.ua и Yahoo news 
image
Войната на Русия срещу Украйна е нещо повече от убийство на украинци и кражба на нашата земя. Президентът Владимир Путин се опитва да разруши самите основи на европейския ред за сигурност, формиран след 1945 година. Ето защо залозите са толкова високи не само за Украйна, но и за цялата евроатлантическа общност, продължава да ги реди патетично Кулеба.
Е, то "самите основи на европейския ред за сигурност, формиран след 1945 година" ги разрушиха самите Съединени щати и СатаНАТО–то, ама министърът на външните работи на Украйна не е философ, който търси истината, а политик, който прави пропаганда.
За да направите това ("край на конфликта, спечелвайки справедлива победа, която гарантира мир и стабилност в Европа за поколения напред"), трябва да приемете неизбежното : че Украйна ще стане член на НАТО, и то по–скоро, отколкото по–късно. Време е алиансът да спре да се оправдава и да започне процеса, който води до евентуалното присъединяване на Украйна, показвайки на Путин, че вече се е провалил и го принуждава да смекчи амбициите си, настоява критически и обвинително министърът на външните работи на Незалежната.
По време на тази война ние демонстрирахме, че сме повече от готови за членство и че имаме какво да предложим на алианса. Това, от което се нуждаем, е ясно писмено изявление от съюзниците, очертаващо пътя към присъединяването, определил процедурата по приемането министър Кулеба.
Защо писмено, бе, Кулеба? Нещо не вярваш на северноатлантическата дума ли, що ли?
image 

Зеленски гледа Столтенберг с питащ поглед. И Столтенберг гледа Зеленски с питащ поглед

На 11–12 юли в столицата на Литва Вилнюс ще се проведе срещата на високо равнище на НАТО. Там Кулеба очаква "ясно писмено изявление от съюзниците, очертаващо пътя към присъединяването".
Само че и "Европа очаква резултати от Зеленски за срещата на върха на НАТО", пише Рафаел Фахрутдинов в «Деловая газета "Взгляд"».
При скорошния му воаяж из Евроколхоза "никой не каза на Зеленски нищо съществено нито за влизането на Украйна в НАТО, нито за участието в създаването на "коалиция за изтребители", разкрива в статията си Рафаел Фахрутдинов.
Алиансът се клатушка по въпроса за членството на Алианса.
"НАТО се надпреварва да преодолее разделенията относно членството на Украйна; Дискусиите се засилиха в седмиците преди президентът Байдън и други лидери на НАТО да се съберат, за да циментират планове за укрепване на защитата на алианса срещу Русия", пише в заглавието си The Washington Post 
image

Интересно! Как и с кого се "надпреварва" СатаНАТО–то?
"Страните от НАТО са затворени в преговори за определяне на следващите стъпки по пътя на Украйна към присъединяване към западния алианс, докато страните–членки се борят да преодолеят разделенията относно това колко бързо Киев трябва да бъде поставен под трансатлантическия щит за сигурност във време на остра враждебност с Русия.
Дискусиите се засилиха в седмиците преди президентът Байдън и други лидери на НАТО да се съберат във Вилнюс, Литва, за да затвърдят планове за укрепване на отбраната срещу Русия, която преобърна десетилетия относителна стабилност в Европа с инвазията си в Украйна през 2022 година", пише us–американската газета.
Ъ–хмъ! Ясно! СатаНАТО–то се "надпреварва" само със себе си. Раздвояване някакво.
"Този ​​въпрос става особено актуален в навечерието на срещата на върха на алианса във Вилнюс. Кабинетът на Зеленски очаква да получи така наречения План за действие за членство в НАТО (ПДЧ). Но на Запад ясно дават да се разбере, че този въпрос няма да бъде сериозно обсъждан", казва киевският политолог Владимир Скачко.
Обаче Кулеба е безкомпромисен в критиките си : Като най–успешният отбранителен съюз в историята, НАТО е едновременно гарант за сигурност и израз на споделено политическо бъдеще. Но силата на алианса произтича от политическата воля на неговите членове, която крайно липсва, когато става въпрос за приемане на Украйна, посочил недъзите на трансатлантическата структура министърът.
На срещата на върха на НАТО през 2008 година в Букурещ членовете се съгласиха да превърнат украинското членство в цел, но отделиха повече време, за да сигнализират на Русия, че това няма да се случи (поне в който и да е момент в обозримо бъдеще), отколкото да предприемат практически стъпки, за да го превърнат в реалност. Алиансът изрази волята си да държи вратата за членство отворена, с други думи, но само при предположението, че Украйна няма да затъмни прага на НАТО скоро. Три войни по–късно – в Грузия през 2008 година, в Украйна през 2014 година и сега отново в Украйна – е ясно, че неяснотата е най–добрият съюзник на Путин, набива обръчите на страните–членки на Алианса той.
Ами ако Съединените щати и някои други страни членки от една година насам изпитват непреодолим страх от Руската федерация и Владимир Путин, ако приемат Украйна, а?
Страх роден от подлото им поведение към Русия и народът ѝ. Мисли бе, Кулеба, мисли!

Това ми дойде на ум като завършек на постинга и го написах докато не съм го забравил.
Обаче като се върнах към статията бях изненадан.
Със Страхът помрачи преценката на НАТО, продължава статията.
Учудващо е, че противниците на украинското членство продължават да изтъкват този аргумент (че приемането на нови членове, които имат обща граница с Русия, може да провокира Москва) дори след повече от година тотална война. И все пак присъединяването на Финландия демонстрира веднъж завинаги защо то не издържа на критика. Русия отговори на последното разширяване на НАТО, което поставя член директно на границата на Русия, не като нападна Финландия, а като омаловажи значението на присъединяването на страната, вероятно за да избегне подчертаването на собствения си неуспех да държи Хелзинки извън алианса, изтъква украинският министър на външните работи.
Аха, значи страхът на Колективния Запад от Руската федерация е по от отдавна. Още от  времето на Съюза на съветските социалистически републики, май.
image
Дори и в напреднала възраст Владимир Александрович продължава да тича подир файтона на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО

Това, което искаме, е конкретен график за присъединяването на Украйна към НАТО.
На предстоящата среща на върха на алианса във Вилнюс, Литва, членовете на НАТО трябва да изпратят писмен сигнал на Русия, че играта е приключила : Украйна е част от Запада, тя е на прага на НАТО и скоро ще влезе през вратата … Украйна е повече от квалифицирана да се присъедини … Днес милиони украинци усъвършенстват уменията си в най–кръвопролитната война в Европа на двадесет и първи век. Утре те ще използват тези умения, за да укрепят колективната сигурност на НАТО … Най–добрият начин да се гарантира евроатлантическата сигурност е да се приветства Украйна в НАТО, кове клинци в ковчега на Руската федерация и лично на диктатора Путин министърът на Зеленски.
А така! Мачкай Кулеба!

https://www.foreignaffairs.com/ukraine/why-nato-must-admit-ukraine
https://www.gov.uk/government/news/allies-pledge-continued-support-for-ukraine-as-uk-defence-secretary-visits-berlin
https://inforeactor.ru/24054122-minoboroni_britanii_vremya_govorit_o_chlenstve_ukraini_v_nato_esche_ne_prishlo
https://english.nv.ua/nation/ukraine-s-nato-membership-to-be-decided-after-the-war-uk-defense-secretary-says-50325271.html
https://news.yahoo.com/ukraines-nato-membership-decided-war-184000536.html
https://vz.ru/world/2023/5/15/1212043.html
https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/05/14/ukraine-nato-membership-vilnius-summit/




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. raders - Георги Господинов - Бг писател - носител на най-престижната литературна награда "Букър".
25.05.2023 10:28

Добре, да кажем, че ще превземете тази страна и ще останете там да пазите превзетото. Как ще вървите по тези улици, разбити от собствените ви снаряди. Как ще спите в тези сгради, разрушени от вас. Как ще гледате очите на хората, чиито близки сте убили. С какво ще удържате реда в града, след като първи сте прекрачили този ред. Как ще обясните на собствените си деца у дома защо ви няма и какво правите там, където не ви е дом. Как ще успеете да излъжете сърцето си, че това не са хора, че го заслужаваха, че сами си го сториха…
Артилерийските снаряди произвеждат смърт и страх, ракетите и запалителните бомби произвеждат смърт и страх, танковете произвеждат смърт и страх… Какво ще правите с тези купища смърт и купища страх. Как ще ги разчистите, как ще се спасите от радиацията, която те ще излъчват десетилетия наред.
Можете да превземете градовете, но не можете да ги задържите. Можете да спечелите войната, но не можете да спечелите хората.
Г. Господинов
цитирай
2. kvg55 - До 1. raders
25.05.2023 11:22
Чети си го Георги Господинов, аз такива глупости не чета.
Руснаците като превзеха нацистка Германия и разрушиха Берлин, да не би да заживяха там?
Този, който направи бази в Германия, са Съединените щати.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5859912
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930