Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2023 08:01 - © Първоаприлски
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 854 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 01.04.2023 13:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
01.04.2023г.

     Жените вече изпаднаха от календара за тази година, но от политиката никога няма да излязат. Откакто царицата на Египет Клеопатра VII–ма съблазнила Цезар, става според литературния критик Харолд Блум "първата световна знаменитост".
image

Цезар и Клеопатра водят разговор за "голямата" политика

Ние имахме един служебен министър–председател на 84–то правителство на България (първото служебно на Република България) Ренета Инджова (Първата и до момента единствена жена министър–председател на България). Която говореше с дрезгав глас като Дон Виторио Корлеоне и също като него управляваше с твърда ръка. И затова я нарекоха  "Желязната лейди на българската политика".
Не глупава жена, която е изрекла : "Властта е като лека жена – лесно се изкушава" (1995).
image

Ренета Инджова се слави с високия си интелект, честността и неподкупността си, силата на духа и високия си морал 

Кралицата на Франция и Навара, съпругата на крал Луи XVI–ти Мария–Антоанета, станала известна с фразата си "Като нямат хляб, да ядат пасти" според уикицитатника. Препоръката кралицата отправила към разбунтувалите се гладни френски граждани, което пък според исторически източници станало повод за възкачването ѝ на ешафода и подпъхването на красивата ѝ главица под ножа на изобретението на френския лекар Жозеф Игнас Гийотен.
image

"Извинете ме, направих го случайно", извинила се кралицата на палача, когото настъпила 

Една жена загинала изискано със стил е кралица Мария–Антоанета.
Кая Калас е министър–председател на Естония. Блондинка!
Бамбината е особено активен участник в процеса на превъзпитаване на руснаците и лично на международния хулиган Владимир Владимирович Путин.
В тази връзка Калас споделила пред журналисти следната мисла : "Одобрението на всеки пакет от санкции срещу Руската федерация е сложен процес, който включва всички членове на Европейския съюз. Отнема седмици, месеци, за да се одобрят нови санкции. Въпреки това руснаците си позволяват да се шегуват в интернет с всеки нов пакет от санкции, те открито се подиграват на нашата работа. Призовавам ги да приемат това сериозно и да покажат поне малко уважение", цитира я  Livejournal.
image

Кая Калас наставлява руснаците да бъдат по уважителни към усилията на Евроколхоза да им налага повече и по–тежки ("адски" по думите на Урсула фон дер Лайнен) санкции 

През 2014–та година по време на Киевския Майдан, Виктория Нюланд, в качеството си на  прессекретар на Държавния департамент раздаваше курабийки на майданстващите.
Пак по същото време Нюланд прати Евроколхоза на майната му.
Неин частен дипломатически разговор с посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят, е прихванат и пуснат в глобалната мрежа. Афектирана, Нюланд изпуска реплика по адрес на Евроколхоза : "Майната му на Европейския съюз" (на английски : Fuck the E.U.).
image
Курабийките които Виктория Нюланд раздаваше в Киев станаха нарицателно за масова корупция на цял един народ 

Саманта Пауър, която през 2013 – 2017 година беше посланик на САЩ в ООН, сега е администратор на Агенцията за международно развитие на Съединените щати (U.S. Agency for International Development) (USAID).
В статия в броя от март / април на списание Foreign Affairs Саманта посочва "Правилният начин за противодействие на автокрацията" и "Как може да победи демокрацията?" 
image

От статията научаваме за наличието на "дигитална демокрация" и "дигитален авторитаризъм", каквото и да означава това :  "За да изградим устойчивост срещу дигиталния авторитаризъм, ние започваме голяма нова инициатива за дигитална демокрация", пише тя.
Там става въпрос и за "дезинформацията" и "манипулирането на информацията" : "Но може би най–голямата заплаха за демокрацията от дигиталната сфера е дезинформацията и други форми на манипулиране на информацията".
В тази връзка българските власти са предприели мерки да ни предпазят от лъжите на руската пропаганда като са прекратили достъпа до руски информационни сайтове и телевизии и са възложили на българските телевизии да ни лъжат и манипулират.
В Рецепта за обновяване се препоръчва "да се увеличат инвестициите в цифровата свобода по света". То и работата на USAID е такава : Да "инвестира" в демокрация по света.
Споменати сме и ние : "А в България, Словакия и Словения, където USAID преди това затвори мисиите си, ние възобновихме помощта за местните институции, отчасти в подкрепа на усилията им за ограничаване на корупцията".
Означава ли това, че възобновяването на помощта се дължи на увеличаването на корупцията?
"Демокрацията не е в упадък. По–скоро е атакувана. Атакувана отвътре от силите на разделението, етнонационализма и репресиите. И под атака отвън от автократични правителства и лидери, които се стремят да използват присъщата уязвимост на отворените общества чрез подкопаване на почтеността на изборите, използване на корупцията като оръжие и разпространяване на дезинформация, за да засилят собствената си власт. Още по–лошо, тези автократи все повече работят заедно, споделяйки трикове и технологии за потискане на населението у дома и отслабване на демокрацията в чужбина", пише в статията.
Като вземем предвид протестите във Франция и други страни в Евроколхоза, убийствата в Съединените щати, инфлацията в Колективния Запад, икономическата, политическата и духовната му криза, то "Демокрацията не е в упадък" – просто някой се е изсрал в гащите на Колективния Запад и този някой според Саманта Пауър са световните автократи.
Обаче "След години на демократично отстъпление, световните автократи най–накрая са в отбрана. Но за да се възползваме от този момент и да завъртим махалото на историята обратно към демократично управление, трябва да разрушим стената, която разделя демократичното застъпничество от работата по икономическо развитие и да покажем, че демокрациите могат да дадат резултати за своите хора. Трябва също така да удвоим усилията си за противодействие на цифровото наблюдение и дезинформацията, като същевременно поддържаме свободата на изразяване. И ние трябва да актуализираме традиционния наръчник за демократична помощ, за да помогнем на нашите партньори да отговорят на все по–сложни кампании срещу тях. Само тогава можем да отблъснем антидемократичните сили и да разширим обхвата на свободата", зове на свещена борба за демокрация Саманта Пауър.
image
Саманта Пауър с ентусиазъм показва как благодарение на усилията и парите на ръководената от нея USAID демокрацията ще обхване земното кълбо 

Словакия беше първата, която предостави на Украйна самолетна ескадрила от МиГ–29.
Но вместо радост и удовлетворение, президентът Зузана Чапутова, също блондинка като Кая Калас, отчела че подкрепата за Украйна в Словакия "изсъхва материално и морално". Тоест не може да пусне корени в словашкото общество. "Световните автократи" използват дезинформацията и погрешното тълкуване на събитията в Украйна "за намаляване на обществената подкрепа за стъпките, които предприемаме като държава. Освен това разширява пропастта между решенията, които вземаме като държава, и нагласите на нашите граждани", оплакала се бамбината на конференция за външната политика на републиката в Братислава.
image
Президент Зузана Чапутова с нимбата на Евроколхоза се кахъри, че относно военната помощ за Киев "ресурсите не са неизчерпаеми

"Що се отнася до възможната военна помощ, ресурсите не са неизчерпаеми. Ако не инвестираме в отбранителната индустрия, няма да можем да продължим напред, дори и в собствената си защита. Подкрепата за Украйна също се изчерпва по отношение на обществената подкрепа, вероятно най–много в Словакия", изтъква отчаяна Зузи 
image

Президентът на Кения Уилям Руто е по–практичен и близко до проблемите на народа. Той препоръчал на своите поданици, които все още притежават щатски долари, спешно да ги продадат : "За хората, които работят с валута. Давам ви безплатен съвет : онези от вас, които имат долари, със сигурност могат да претърпят загуби. Защото след няколко седмици този пазар ще се промени", отправил послание към народа на Кения по телевизията Руто 
image

А траурната агенция "ЧП Прядко" предлага интересна инициатива отправена към украинските военнослужещи и техните семейства – почти сладко, и дори с някаква житейска перспектива. Ако мислите, че нещо не е наред с нея, обадете се на посочените телефони! 
image
Като научил за забележката на Кая Калас, гражданинът на Руската федерация Батин отбелязал : "Мисля, че на Русия ѝ е нужен пакет за пакетите от санкции".
"Пакет (торба) за отпадъци", репликирал го skeptimist.
Същият този «skeptimist» твърди, че "Поглъщането (аншлус, анексия, еносис) на Украйна от Полша е единственият начин Незалежната да влезе в НАТО и Европейския съюз : На Запад усилено търсят как да въвлекат Полша в конфликт с Руската федерация без реципрочни задължения. Единственият такъв начин и мотив може да бъде само перспективата Полша да получи, ако не цялата, то поне част от Украйна.
И Полша е съгласна на такова разделение, но никога няма да се унижи да преговаря с Руската федерация. Следователно единственият изход може да бъде война, за която Полша се готви, увеличавайки армията си на моменти. Въпреки че населението на Полша е против.
Въпреки това е необходимо да се направи така, че Украйна де не потрепне, приемайки тази позиция за даденост. Освен това е желателно, защото само по този начин Украйна има реална възможност поне частично да влезе в Европейския съюз и НАТО 
image

Ето защо, след края на конфликта между Москва и Киев, Западна Украйна трябва да стане част от асоциацията на държавите в стила на Британската общност с център Полша, пише Далибор Рохач, старши сътрудник в American Enterprise Institute в статия за Foreign Policy.
"Представете си, че в края на войната Полша и Украйна формират обща федерална или конфедеративна държава, обединявайки своята външна и отбранителна политика и вкарвайки Украйна в Европейския съюз и НАТО почти моментално", цитира «skeptimist» Далибор Рохач  и нанася три корекции в плановете му за анексия на Украйна от страна на Полша :
1) Полша няма да може да включи част от Украйна в състава си след СВО. Това може да се случи по време на СВО, като реакция на поражението на Киев, за да се предотврати пълното поглъщане на Украйна от Русия. Още по–добре е да направят това, когато поражението на Киев все още не е станало очевидно. Но независимо как ще постъпи Полша, тя ще загуби. Както и останалата част от Запада. И заедно с Украйна или след нея, тя си решава как да губи.
2) Все още не се знае каква цена ще бъде платена от участниците и в какъв срок.
Но едва ли ще е минимална. Залозите са твърде високи.
3) Но колкото по–дълго се отлагат тези предстоящи промени, толкова по–висока ще бъде цената на конфронтацията. И сегашното полско правителство ще е виновно за това", заключава «skeptimist».
"Изпращаш ме по дяволите, но го правиш без уважение", недоволства de «bugging» : "Многократно съм казвал, че "властта" може да бъде всеки. Затова тя не може да бъде осмивана. Но, първо, това не е нашата власт. И ние можем. Но самият факт?!
Тези идиоти (еврочиновниците) стигнаха до там, че са обект на отровни шеги. И нищо не могат да направят. С което ги и поздравявам. Това говори много за техния ум. Ако въобще го имат. Техният ум е заменен от тяхната посрана, либерална идеология", разсъждава той.
От този постинг спечелих 15 рубли 
image
А за бутилката водка, Благодаря на Александър Савин!

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0_VII
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%B0
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%B0
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0
https://skeptimist.livejournal.com/5241745.html
https://www.webmiastoto.com/%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB-2/
https://www.foreignaffairs.com/united-states/samantha-power-how-democracy-can-win-counter-autocracy
https://vz.ru/world/2023/3/28/1204918.html
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/podpora-ukrajine-se-vycerpava-materialne-i-moralne-upozornila-caputova/2344260
https://skeptimist.livejournal.com/5246861.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Накрая
01.04.2023 08:17
ще хвърчат и женски глави, но да видим кога точно ще започне ...
цитирай
2. nedovolen - Жените много обичат да ги лажат, ...
01.04.2023 08:27
Жените много обичат да ги лажат, затова са така усърдни.
Вообще целогодишно сме в режим първи април.
Ха, честито!
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
01.04.2023 08:41
Абе, тая фон дер Лайнен и тя е блондинка.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
01.04.2023 08:43
Честито ти и на теб!
Французите обаче не са излъгали кралицата си.
цитирай
5. mt46 - ...
01.04.2023 19:10
ЕС щял да даде на всеки български гражданин по един пакет с хиляда евро като малка компенсация за санкциите...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
01.04.2023 20:21
Я преброй още веднъж парите. Чини ми се, че си сбъркал сумата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753837
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031