Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2023 08:01 - © За невежеството на телевизионните бърборковци
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3364 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 30.03.2023 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.03.2023г.

     Мернах при Христинка в "Денят започва" някакъв си телевизионен бърборко, който ми  се видя непознат и се зарадвах, че ще отстрелям с харпуна на критиката пресен шаран, но като направих проверка установих, че е отдавна вмирисан и дори вече съм писал за него.
"Използването на ядрено оръжие [от Путин естествено] ще премине една граница, която никога досега не е преминавана", изпльосква бърборкото Йордан Божилов, бивш заместник–министър на войната и директор на Софийски форум за сигурност.
Ех, Божилов, Божилов, бастун недодялан! Коя граница "досега не е преминавана"? Ти знаеш ли, какво се е случило на град Хирошима в Япония на 6–ти август 1945–година?
Явно не знаеш, иначе нямаше да плещеш глупости.
В утрото на 6 август 1945 година, военен самолет от армията на САЩ бомбардировач B–29 "Енола Гей", с командир на екипажа – полковник Пол Тибетс, хвърля над японския град Хирошима атомна бомба "Little Boy" ("Малчугана"). Три дни по–късно е хвърлена и втора атомна бомба – "Fat Man" ("Дебелака"), с която е разрушен град Нагасаки.
"Невежеството е демонична сила, която – опасяваме се – ще бъде причина за още много трагедии. Ненапразно най–великите гръцки поети в покъртителни драми от живота на царските фамилии в Микена и Тива изобразяват невежеството като трагична съдба", пише другарят Карл Маркс.
Ето такива невежи като теб, Божилов, съсипват България.
"Хубавото е, че ще отидат боеприпаси [произведени у нас] там, нещо което на Украйна много ѝ трябва. Имайте предвид, че мира в момента се гради на бойното поле. Агресора може да бъде спрян само със сила. Това вече стана абсолютно ясно".
Кой гради мир в Украйна бе, Божилов? Да не би Съединените щати, или сатаНАТО, или Евроколхоза, които всячески подготвяха и тласкаха Украйна към война с Руската федерация.
Хубаво било, че с български боеприпаси ще се убиват руски войници. А когато дойде време да даваме отчет на победителя за участието си в тази война, какви ще ги дробим тогава?
Ама ти, както и пряко виновните за участието ни, тогава може и да не сте вече в България, а някъде отвъд Атлантическия океан под закрилата на подпалвача на войната.
Освен че сте невежи – нямате познания за историята и за развитието на обществото, сте и негодници, защото унищожавате бъдещето на народа и страната заради личните си интереси.
"Категорично няма такова нещо [изпращане на български военни в Украйна] в това решение [на Народното събрание за изпращане на оръжие на Украйна, което било секретно, ама Божилов го е чел] … Абсурд!", твърди директорът на СФС.
"Няма такова нещо", докато Съединените щати чрез сатаНАТО–то го отменят и българско пушечно месо бъде натоварено на кораби и самолети на път към фронта в Украйна.
Наличието на us–ядрено оръжие в европейски страни било "елемент от ядрената политика на НАТО", която е "от години, тя е ясно заявена". И тези ядрени оръжия "не са предадени на съответните държави", пелтечи бърборкото.
Ама много успокоително и успокояващо звучат тези доводи от устата ти бе, Божилов.
"Това че Русия може да изкара ядрени оръжия от своя територия е за пръв път, според мен това е отново начин на ескалация", меца отново той.
Ама то винаги има първи път бе, бърборко глупав. И вие, атлантиците, принуждавате Путин "да изкара ядрени оръжия от своя територия", което пък съвсем не значи, че ще ги предостави в разпореждане и командване на главнокомандващия на Беларус Александър Лукашенко.
Де гиди мизерни манипулатори некадърни! И долни и подли лъжци.
Защото твърдението ти, че "Путин се аргументира с това, че други държави предоставят боеприпаси с обеднен уран на Украйна и това води съответно до руската реакция" [за разполагане на ядрено оръжие на територията на Беларус] е долнопробна твоя лъжа.
"Оръжия с обеднен уран, това не са ядрени оръжия … Бяха използвани в Сърбия … Аз бях в лаборатория, в Швейцария, които се занимаваха с изследване на влиянието на този обеднен уран върху природата. И беше категорично отчетено, че няма ядрено активно замърсяване", насмита бърборкото Божилов.
Ама питай гражданите на Сърбия, които водят дела срещу НАТО за причинена смърт от ядрено замърсяване.
Сърджан Алексич, адвокат, който ръководи екипа от правни експерти, казва : "Завеждаме дела в сряда в съдилища в градовете Белград, Нови Сад, Крагуевац, Ниш и Вране. Говорим за най–високите съдилища, пред които ще заведем пет дела. Жертвите са физически лица – починали и болни войници и полицейски служители на Федерална република Югославия, които са били в Косово през 1999 година".
Алексич е подпомогнат от италианския адвокат Анджело Фиоре Тарталия, който успешно представлява интересите на италианските военни от НАТО, пострадали от боеприпаси с обеднен уран, пиша в «24.03.2022 07:01 – © Резултатите от "хуманитарната интервенция"» и «24.03.2022 13:01 – © Мръсното минало на НАТО заплашва с екокатастрофа Европа».
И на края празноглавецът с чужда пита помен прави : "Възстановяването [на Украйна] се изчислява на трилиони долари (изговаря го с натъртване)".
И пак лъже поганецът му с поганец. Самият министър–председател на Украйна Денис Шмихал посочва числото 750 милиарда долара за триетапен план за възстановяване.
"Тоест, всичките тези активи, които са замразени … тези активи да отидат за възстановяването на Украйна". Но знай! Може и да отидат, но не по разпореждане на Запада.
А наивната Христинка нарича това глупаво бърборене на Йордан Божилов "този анализ".
"Аз даже се чуда", каза по някакъв повод бърборкото. Чуди се, Божилов, чуди се! "Учудването е мъдростта на глупака" е постановил мъдрецът.
За невежи ученици и от там и невеж народ в бъдещето работят НПО–та на Сорос, САЩ и други, които се разпореждат в родното образование. За да се саморазрушаваме.
Знаем, че знанието е сила – съзидателна творческа сила, която носи благоденствие на хората.
Невежеството обаче също е сила. Но ретроградна и разрушителна сила, която унищожава.
По новините съобщиха за "Драстичен ръст на атаките, посегателствата срещу движещи се влакове, отчитат от БДЖ. Само от началото на годината са регистрирани 19 случая на замеряни с камъни композиции … Смяната на стъкло отнема време. А цената варира между 6 и 11 хиляди лева … Качваме се и на влака от София за Перник. Това е един от участъците, които най–често са атакувани (Ха–ха–ха! А през коя софийска махала минава влакът?)". Показани бяха счупени стъкла на вагони.
В това пакостничество също се съдържа елемент на невежество – за възможните последици.
Смътно си спомням за един разказ ли, приказка ли, в която се разказваше за момче, което за удоволствие чупело уличните фенери. Когато фенерджията му разказал за тежкия труд на стъкларите, произвеждащи фенерите, който съсипва дробовете им, момчето, осъзнало своето невежество, престанало вече да ги чупи. Такива неща имаше в социалистическите читанки.
Като ги слушаш разбираш, че всички телевизионни бърборковци са невежи.
Както ме открехна колега блогър, вредата от обеднения уран не е толкова в лъчението, колкото в токсичността му. Силно отровен е, като живака, и отровата се натрупва в растенията и животните, особено в костния мозък.
Затова по време на войната зеленчуците във Видинско се спаружиха.

https://bnt.bg/news/kazusat-sas-zadarzhanite-ribolovni-korabi-v-rumaniya-316401news.html
https://kvg55.blog.bg/politika/2022/03/24/rezultatite-ot-quot-humanitarnata-intervenciia-quot.1810203
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/10/25/grub-politicheski-propusk-na-nashenskite-evroatlantici.1839979
https://btvnovinite.bg/bulgaria/s-kamani-sreshtu-vlakovete-smjanata-na-schupeno-staklo-izliza-mezhdu-6000-i-11-000-lv.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Христинка и аз я гледам минутка, ...
30.03.2023 08:20
Христинка и аз я гледам минутка, докато каже - днес, в 5,55 пак сме първи. После започват и другите надупени медии, които канят надупени гости. Ама ползвам едно копче на вафличката, пише off. Не знам какво значи, но екрана угасва.
:)))
цитирай
2. iw69 - Аз
30.03.2023 08:30
вече угодните масмедии не мога нито да ги гледам, нито да ги чета.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
30.03.2023 08:43
На такива им пука за Българията, само във връзка с това, което могат за завлекат от нея!? И после, като плъхове ,да избягат? Такива са безмозъчни ,с една гънка само,свързана с устата и със задника им Как да напълнят устата и да задоволят задника си
Само ,че сметката този път е крива и то много Затворена крива-връща се при тях Войната ,от която бягащите от кораба плъхове смятат ,че ще се укрият в именията си в САЩ и на други места, на сигурно, а бунаците, които са ограбили ще мрат,в Русия и в Украйна ,този път ще бъде и отвъд океана, това трябва да е ясно!С целия си ужас и за лъжците и за крадците!
Каквото си дробил, това ще сърбаш- под този слоган ще бъде!
Затова по-кротко, другари крадци и на чужди животи!И вашият е под сигурна заплаха! Заслужена!
Треперете , а не се перете!
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
30.03.2023 10:13
Радвам се, че споделяш моя телевизионен избор и вкус.
Ти Христинка можеш да си я гледаш без да слушаш глупаците.
цитирай
5. kvg55 - До 2. iw69
30.03.2023 10:14
Радвам им се. Като на малко прасе.
цитирай
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
30.03.2023 10:16
Абе не се ли усещат в телевизията, какви глупости говорят гостите им и да те ги канят?
цитирай
7. planinitenabulgaria - На години ставате голям, но не следвате пътя към узряване, поумняване!
30.03.2023 17:22
Отворих в Архива на Центъра Кадровото Ви досие, после Секретното. Не пишете за рубли, наблюдаващият Ви оперативен ра/отник на Центъра не е намерил и копейка, преведена от Елеонорd Мутрохванова до Вас. В Работното Ви досие обаче има нещо важно, което не е конфиденциално:
Промили са Ви мозъка и на мястото на промитото са Ви нацръкали грешни команди. Много малко хора след тази инервенция, която ги прeвръща в промытомозговиками успяват отново да станат нормални, да заживеят в мир със себе си.
Към Вашия случай е и този на бать Венцо и на любимата му, по която го тресе, ЦАВ12929/1939. За Радостинмето1948 случаят е съвсем разлицосторонен, но информацията за нея е засекретена от Товарищ Мутрохванова.
цитирай
8. kvg55 - До 7. planinitenabulgaria
30.03.2023 19:01
Бае Коста, мажи си задника с вазелин, че Владимир Владимировч е на път.
Той лично няма да си цапа кура с теб и ще възложи онождането ти на чеченците на другаря Кадиров.
цитирай
9. born - Никой чеченец нема да си прави труда ...
31.03.2023 00:28
Никой чеченец нема да си прави труда да оножда дърти вонливи задници, колкото и обилно мераклийски да са намазани с вазелин и други подобни лубриканти.
Мераците на Кадиров са ясно насочени към хазарското дупенце на Володимирка Зеленската, на която вече няколко пъти предлага безопасна дестинация в Грозний след поражението.
Определено много му е мераклия, пък и като резняк муслиманин особено ще му е кеф да оножда еврейчета с чевръсти врътливи дупенца ...
цитирай
10. kvg55 - До 9. born
31.03.2023 07:19
Да, прав си Свети!
Конкуренцията е жестока. Постоянно излизат по–млади и съблазнителни и бае Коста ще да го подминат като катаджия в храстите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761899
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031