Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2023 08:01 - © Епистолографа Пригожин
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2437 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 28.03.2023 08:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.03.2023г.

     Отношенията между основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин и министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу не са "социалистическо съревнование", както писах в «18.03 07:01 – © Вся военная власть в Пригожине». Не са и, както предположих, че могат да прераснат, "свирепа капиталистическа конкуренция". Май са война на живот и смърт
Тези дни Пригожин се обърнал публично с "кърваво" писмо към министъра.
Glasnews.bg дори публикува писмото
image

Според последното изречение на откритото писмо "Идеята на противника и предложението за противодействие в затвореното приложение" значи, че към писмото има тайно приложение.
В статия в «Свободная Пресса» Александър Ситников нарича писмото "скандално" и създава впечатлението, че е запознат със затворената част от него, но не го публикува в статията си.
"Какво има в тайната част на скандалното писмо на Пригожин до министъра на отбраната на Руската федерация?" е заглавието на статията.
"Врагът се съмнява в искреността на посланието на "вагнеровците" до Шойгу и се опасява, че всъщност руснаците готвят капан в Бахмут" е подзаглавието на статията, която може да се каже започва бомбастично така : Пригожин публикува кратко писмо до министъра на отбраната генерал Сергей Шойгу, което има ефект на експлодираща бомба. По–конкретно се казва : "Според наличната информация врагът планира да започне широкомащабна офанзива в края на март и началото на април и да нанесе флангови отсечки, за да отсече частите на ЧВК "Вагнер" от основните подразделения на Въоръжените сили Руската федерация в Бахмут".
След това Евгений Викторович категорично любезно моли Сергей Кужугетович да "вземе всички необходими мерки", за да предотврати поражението на "вагнеровци". В противен случай, според основателя на "музикантите", "ситуацията ще стане негативна за цялата СВО".
Дотук Ситников разказва откритата част на писмото.
image

Пред хората Шойгу и Пригожин все още се държат за ръце, но докога ще продължи това?
И след това вместо цитати от секретната част на писмото започват догадки :
Преразказват се разсъжденията на депутатът от Държавната дума Андрей Гурулев, пенсиониран генерал–лейтенант, публикувани в Телеграм–канала.
Пригожин "реалистично оценява ситуацията". А на подчинените му "трябва да се отдаде дължимото". За тези, които "не само се бият добре, но и са изградили добра разузнавателна система, днес знаят предварително за плановете на врага", изказал се ласкаво за "оркестъра" депутататът и даже, като всеки пенсионер със самочувствие, не се стърпял и дал препоръки относно необходимостта от засилване на "взаимодействието между доброволците и Министерството на отбраната" и че "Те трябва да бъдат прикривани не само от мотострелкови части, но и от артилерия, както и от авиация, която трябва да действа непосредствено по позициите на противника, особено в линиите за настъпление и разполагане".
Писмото е заинтригувало и Наполеончик, предполага авторът на статията.
Явно ЧВК "Вагнер" човърка съзнанието на президента на Незалежната, защото "Зеленски проведе, така да се каже, среща на своя щаб. В който освен "офисът" (функционери от неговата администрация) участва и "армията" начело с главнокомандващия ВС на Украйна генерал Залужни. Очевидно е имало анализ на отворената част от писмото на Пригожин. Това, което казаха индиректно на брифинга от пресслужбата на президентската канцелария : "Специално внимание беше отделено на въпроса за защита на информацията и предотвратяване на нейното изтичане", пише Александър Ситников.
Основният въпрос, обсъден на Зе–оперативката, се отнася до ситуацията в Бахмут/Артемовск. "Офисът", както пишат вътрешни хора, които познават обстановката на "Банковая" 11, настоя за спешно прехвърляне на резерви в Часов Яр и Северск, за да удари по фланговете на руските войски. В противен случай, казват те, "котелът" за въоръжените сили на Украйна в тези части скоро ще се затвори.
ГРУ на Украйна обаче неочаквано се противопоставило. Според достоверен източник украинското разузнаване заявило, че "по–нататъшното изпращане на войници в Бахмут няма да подобри ситуацията, а само ще я влоши". Да речем, групата "Вагнер", напротив, само чака "такава стъпка от кабинета на президента, примамваща въоръжените сили на Украйна в капан", заявил генерал Кирило Буданов, началник на разузнаването.
Жовто–блакитните (жълто–сините) експерти съобщават за силни търкания между Зеленски и генерал Сирски, командир на групата войски "Хортица", от една страна. И Залужни, както и началникът на военното разузнаване Буданов, от друга. Засега превесът е на страната на независимия президент. Кой е сигурен, че киевският режим всъщност е натрупал огромни сили, за да обкръжи Вагнер в района на Соледар и Парасковиевка с достъп до Красная гора.
Масло в огъня налива и задграничният (USA) Институт за изучаване на войната (ISW). В брифинга си от 20 март мозъчният тръст пише, че руските войски "вероятно са постигнали допълнителни успехи в югозападната и северната част на Бахмут, както и в северозападната част на Бахмут между Богдановка и Хромово".
Съдейки по картата на ISW, в зоната на "отговорност" на частите на Пригожин наистина са се образували две "примки". Вътрешният е в самия град (в района на Собачевка и Будьоновка руските части се придвижват една към друга, прегръщайки врага в "щипки"). А външният –  по линията Богдановка–канал "Северски" Донец–Донбас
image

Тази информация съвпада с данните на "музикантите", които твърдят, че към 21 март техни части контролират 63,56% от Бахмут, а Въоръжените сили на Украйна само – 16,75%. Останалата територия е в "сивата зона".
Ако си припомним опита на "звездно–ивичестите" кукловоди, тогава Пентагонът има лоша история на уличните битки. По–специално, по време на битката за Мосул, янките просто го бомбардираха в руини. Но това не е подходящ за Украйна пример. "Повитряны сили" нямат необходимия боен потенциал за това (защото България не им дава самолети). А без господство във въздуха битката за "крепостта" може да завърши плачевно за украинците.
Има още един момент, който също трябва да се подчертае. Ако още преди операцията на Сирски Бахмут бъде освободен от ЧВК "Вагнер" поне до 90 процента, тогава контраатаката срещу свещения за Зеленски град ще бъде обречена на провал.
Така у "Зе–командата" и у много от експертите възниква силен когнитивен дисонанс породен от писмото на Пригожин до Шойгу. Почти е биполярен. От една страна, въоръжените сили на Украйна наистина създадоха мощен брониран юмрук, за да нанесат удар по "Вагнер". Но от друга страна, Евгений Викторович за толкова кратко време се показа като специалист по манипулиране на общественото съзнание. Включително и на противника.
От гледна точка на "Банкова" 11 врагът по правило прикрива слабите си позиции. Тук Пригожин, който определено не може да се нарече глупав човек, говори открито за тях. Остава да разберем : защо той реши да направи това в такава необичайна форма за най–ожесточеното бойно поле? Така да се каже, Пригожин дава на укрите "шах с пешката".

https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2023/03/18/vsia-voennaia-vlasti-v-prigojine.1860294
https://svpressa.ru/war21/article/366401/?rss=1&utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-february-14-2023




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Кльомба има, текст няма... ?
28.03.2023 08:03
Кльомба има, текст няма...
?
цитирай
2. nedovolen - Извините, текст приехал. Ждем П...
28.03.2023 08:18
Извините, текст приехал. Ждем Пригожин в ближайшего времени.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
28.03.2023 08:35
Така е, когато се успя и бързам да спазя уречения час на срещата.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
28.03.2023 08:40
Евгений Викторович щяли да го награждават от Международната филмова академия за сценарий, режисура и музика.
цитирай
5. iw69 - Един
28.03.2023 09:56
наистина голям любител на класиката на Вагнер....
цитирай
6. kvg55 - До 5. iw69
28.03.2023 10:46
Да, бе.
цитирай
7. dovolen - Кльомба има, текст няма. . . ? Тато ...
28.03.2023 15:37
nedovolen написа:
Кльомба има, текст няма...
?

Тато авраме купих къщичка в Крива бара....без пари,много евтино.
Кога ще те водя на разходка до там?
Надявам се в гората да те срещне Червената шапчица и най - накрая да отнеме девствеността ти.Приблибаваш петдесет години а още го караш на злобарки.
Срамота и грехота
цитирай
8. nedovolen - Кльомба има, текст няма. . . ? Тато ...
28.03.2023 16:59
dovolen написа:
nedovolen написа:
Кльомба има, текст няма...
?

Тато авраме купих къщичка в Крива бара....без пари,много евтино.
Кога ще те водя на разходка до там?
Надявам се в гората да те срещне Червената шапчица и най - накрая да отнеме девствеността ти.Приблибаваш петдесет години а още го караш на злобарки.
Срамота и грехота

Доволен, петдесятка прехвърлих отдавна. Червени шапчици си опъвам. Мога и теб, но да не се разрИвеш.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753003
Постинги: 2808
Коментари: 25794
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031