Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2023 07:01 - © Кога и как ще се разклати Америка?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3037 Коментари: 16 Гласове:
10

Последна промяна: 25.03.2023 07:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.03.2023г.

image
     Все още непълно изчислените щети на разрушенията и жертвите след земетресението в Турция, както и новите прогнози за повторение на подобни събития на други места повдигат неизбежни въпроси. И кой е следващият? И могат ли тези явления да бъдат предизвикани изкуствено? По много причини очите на анализаторите са насочени предимно към САЩ. От една страна, техните природни и географски условия са такива, че на територията на Съединените щати има центрове на най–опасните и грандиозни тектонични бедствия. От друга страна, именно те стигнаха най–далеч както в прякото сеизмично въздействие върху собствената си природа под формата на методи за фракинг (разбиване) за добив на нефт и газ, така и в търсенето на ефективни геофизични оръжия срещу други страни 
image

Известният супервулкан Йелоустоун, разположен в центъра на едноименния резерват, понякога се нарича бомба със закъснител не само за Съединените щати, но и за цялото човечество.
Кратерът му с размери 55 на 72 километра е толкова огромен, че дълго време не се смяташе за такъв. Под повърхността на Йелоустоунската калдера, на дълбочина около 8 километра, има огромен мехур от горяща магма. Вероятно вулканично изригване, а вулканът е по–скоро спящ, отколкото спи, ще изхвърли магма на височина най–малко петдесет километра. Почти мигновено всички живи същества в радиус от 1200 километра от вулкана ще умрат. Големите градски райони на Лос Анджелис и Сан Франциско ще бъдат потънали във вулканична пепел.
image

Йелоустоунски пейзаж 

Една трета от Северна Америка ще бъде заличена от лицето на Земята. Експлозията ще създаде земетресение, което ще се усети във всяко кътче на планетата. Смята се, че жителите на Централна Русия и Сибир ще бъдат най–малко засегнати, тъй като те са най–далече от предполагаемата експлозия
image
Наистина, който има такова "чудо" зад гърба си (по точно под гъза си), трябва да бъде изключително внимателен в действията си.
image
Зоната на пряко поражение на територията на Съединените щати след изригването на Йелоустоун 

И въпреки че има достатъчно прогнози за това кога този вулкан най–накрая ще избухне, чак до най–близкото бъдеще, никой от сериозните изследователи не се ангажира да каже това с точност. Едно е ясно, че той е "жив" и рано или късно неизбежно ще покаже бурния си нрав, което в дългосрочен план поставя задачата на американците да придобият някои резервни територии за евентуално презаселване. Но ситуацията с разломите на тектоничните плочи в Съединените щати вече е доста напрегната във всички тестове и измервания.
image

Основните разломи в Америка 

Така един от най–известните американски сеизмолози, Луси Джоунс, посочва, че източноанадолската разломна линия в Турция е "изместена" вертикална линия, много подобна на разломната линия Сан Андреас в Калифорния. Според Джоунс това от своя страна означава, че моделът на турското бедствие може да се повтори там, когато разтърсването е станало много близо до повърхността на Земята, по–близо до хората, отколкото при много други видове земетресения. По този начин цялата калифорнийска разломна линия може да бъде унищожена, както е посочено от "много високи нива на колебание навсякъде", които вече се случват.
Понякога те дори говорят за перспективата Калифорния да се откъсне от континента 
image

Новият Мадридски разлом, който минава от юг на североизток в Съединените щати, доскоро се смяташе за по–стабилен, но ситуацията тук също бързо (по геоложки стандарти) се променя в резултат на изкуствено навлизане в природата под формата на фракинг.
image

Ново–мадридския разлом (New Madrid

Някой ден за фракинга – разбиване чрез изпомпване на много милиони тонове течности с различни химикали под високо налягане ежедневно в американската почва с цел извличане на шистов нефт и газ – ще се пише в много трудове не само в областта на производството на суровини, но и по геополитика и геофизика. Той е този, който е "благословения фракинг!" – позволил на Съединените щати в началото на 21–ви век да се измъкнат от капана на бързото изчерпване на традиционните запаси от въглеводороди и да станат техен основен износител. Така това, като цяло, просто технологично устройство забави процеса на изсъхване на световната хегемония на Съединените щати и дори им даде възможност за нови експанзионистични авантюри. Широкото въвеждане на фракинга в Америка и експлозията на "Северен поток" са брънки в една и съща верига. Но същият фракинг е и проклятието на Америка. Според заключението на много учени от САЩ методът фракинг, ако се използва в райони с определена скална структура, може да доведе до мощни земетресения. През последните години сеизмичността на цялата област на приложение на този "мразещ земята" метод за добив, който минава по протежение на тектонския разлом New Madrid, се увеличи многократно. Земетресенията с магнитуд 3–4 по Рихтер са станали нещо обичайно в много щати. В Оклахома, например, техният брой се е увеличил от един или два на година до повече от 800. Също толкова важно е, че фракингът може да замърси подземните води, което има пагубен ефект върху екосистемата като цяло 
image
Геоложкият институт на САЩ публикува прогноза за заплахи, предизвикани (естествени или изкуствени) главно поради земетресение в страната. Според прогнозата около 7 милиона души, главно в централните и източните части на страната, живеят в райони, засегнати от предизвикани земетресения. Най–уязвимите щати са Оклахома, Канзас, Тексас, Арканзас, Колорадо, Ню Мексико, Охайо и Алабама. Заслужава да се отбележи, че северният съсед на САЩ – Канада, вече е усетил последствията от използването на технологията за фракинг. Земетресението с магнитуд 4,6 по Рихтер, което удари западната канадска провинция през лятото на 2014 година, беше предизвикано от фракинг, заключи Комисията за нефт и газ на Британска Колумбия. Геофизиците обръщат внимание на факта, че инфраструктурата (предимно сгради, мостове и пътища) в повечето от изследваните региони не е проектирана да издържа на земетресения с магнитуд над 5 бала.
Някои експерти не без основание смятат, че целият шистов бум в Америка може да се спука като сапунен мехур още при първото наистина сериозно земетресение в производствената зона от порядъка на най–малко 6 бала, до което по принцип не остава толкова много от сегашния повишаващ се праг. Дори не ти трябват 8,8 бала, които бяха в Турция. Сигурно би било погрешно да се каже, че властимащите не разбират това. Всичко обаче е засенчено от жаждата за печалба. В крайна сметка "шистовият балон" не е единственият, който съпътства съществуването на Съединените щати, има и финансов и "балон на всемогъществото". Тази надута от арогантност "жаба" се движи с пълна пара да се пръсне на парчета не само в преносен, но и в буквален смисъл.
image
Фракингът убива : все още са рядкост такива протестиращи в Съединените щати 

"Скорошна поредица от земетресения в САЩ изостри дискусията за пряката връзка между така наречената шистова революция и нарастващата сеизмична активност, наблюдавана през последните години. Например Агенцията за опазване на околната среда (EPA) и Геоложката служба на САЩ (USGS) потвърдиха опасенията на американски еколози, че земетресенията в Тексас са пряко свързани с изхвърлянето на отпадъчни води, останали от сондажите на нефтени и газови кладенци. По този повод представители на EPA направиха подходящи коментари в писмо до комисията по железниците на Тексас, която регулира петролната индустрия в този основен нефтенодобивен регион на САЩ, отбелязвайки, че земетресенията са свързани с хидравлично разбиване (използваните инжекции със солена вода при пробиването на кладенци), известен също като фракинг", пише интернет списанието New Eastern Outlook (NEO
image

"През последните години дискусията за потенциалните опасности от фракинга стана особено актуална : според USGS броят на земетресенията в страната се е увеличил драстично през последните шест години. Така в периода 1973–2008 година в централната част на страната са ставали средно по 24 земетресения годишно с магнитуд над 3 бала, след това през 2009–2015 година – агенцията регистрира 318 земетресения годишно, докато през 2015 година броят им достигна докъм 1010 земетресения", посочва и статистика списанието.
В същото време Вашингтон активно разработва специфични геофизични оръжия за въздействие върху врага. Обикновено антенният комплекс HAARP – High–frequency Active Auroral Research Program (Програма за високочестотно активно изследване на сиянието) в Аляска се дава като основен пример за инсталации, създадени за това. Например, той беше приписан за провокирането на земетресение в японската Фукушима, а според някои турски публицисти наскоро и в Турция. Всъщност тази система, която, разбира се, има военно предназначение, официално не е свързана със сеизмологията, нейната задача е да влияе върху йоносферата. За нея знаят буквално всички и тя по–скоро прикрива реалните проекти в сеизмичната област, които се водят в дълбока секретност.
image

Системата HAARP

Оперирането с изследователското съоръжение беше прехвърлено от Военновъздушните сили на Съединените щати към Университета на Аляска във Феърбанкс на 11 август 2015 година, което позволи на HAARP да продължи с изследването на йоносферната феноменология чрез споразумение за кооперативно изследване и развитие на земеползването (?).
Дали пък военните не са си свършили вече работата със съоръжението и са го предоставили на цивилните да "изучават свойствата и поведението на йоносферата", както пише в сайта му.
Потенциалните сеизмични зони са впрегнати и в друга военна тактика – това е разполагането на компактни, а в случай на война, по–обемни ядрени заряди с подходяща мощност във внимателно подбрани сеизмично интензивни точки на територията на противника.
В този смисъл взривяването на "Северен поток" от американците не е просто мегатерористична атака, това е и първата репетиция за доставка, инсталиране и използване на геофизични оръжия, все още с конвенционален заряд. И в този вид щетите за околната среда, да не говорим за икономиката, са колосални. Цялото Балтийско море е отровено. От тектонична гледна точка, например, експлозии на 250000 тона седимент, който е бил натрупван на морското дъно дълго време, се завихри и освобождава вредни токсини като олово и трибутилкалай. А ако зарядът беше ядрен?, пита Дмитрий Минин.
image
Въображаемото събуждане на супервулкана Йелоустоун от ядрена бомба 

Тук обаче се открива неприятна изненада за американците. По–специално, сеизмичността на руската територия, според общото признание на учените, е с порядък по–малка от тази на американската. И например, експлозията на 100–мегатонната подводна ядрена система «Посейдон» на руския флот край бреговете на Калифорния е много вероятно не само да наводни Лос Анджелис и Сан Франциско, но може и да провокира сериозна тектонична треска в Калифорнийския разлом. Както и половин дузина «Сармат»–и във вулканичната камера на Йелоустоун теоретично могат да събудят този демон на страшния съд с катастрофални последици за цяла Америка. Не дай Боже, разбира се, да се стигне дотук!
image

«Посейдон» – предполагаем външен вид 

За руснаците моралът е прост : не копай гроб за друг! На английски това е красиво формулирано от Робърт Луис Стивънсън : "Този, който живее в стъклена къща, не трябва да хвърля камъни по другите!".
image

Хората, които живеят в стъклени къщи, не трябва да хвърлят камъни

Дмитрий Минин

https://www.fondsk.ru/news/2023/03/20/kogda-i-kak-trjahnet-ameriku-58795.html
https://journal-neo.org/2016/09/16/the-mounting-number-of-earthquakes-in-the-us-is-directly-linked-to-fracking-2/
https://haarp.gi.alaska.edu/haarp/index.html
https://www.youtube.com/watch?v=S0K0qq8CFwA






Гласувай:
10


Вълнообразно


1. nedovolen - Тя вече се клати. ФАЩ имат нац. дълг ...
25.03.2023 07:46
Тя вече се клати. ФАЩ имат нац. дълг 300 трилиони долари. Някои говорят за 700. Това значи на калпак около 150 000 долари. Връщане няма. Балона скоро ще се спука.
Ако не финансовия, природния.
:)))
цитирай
2. wonder - Още Нострадамус го е предрекъл. И ще ...
25.03.2023 08:04
Още Нострадамус го е предрекъл.
И ще е тежка кармична разплата заради унищожението на индианците.
Иначе Йелоустон е опасен за цялата планета.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.03.2023 08:43
Положението е сериозно!
Обикновено поредица от силни земетресения предшества изригването на вулкан Така е било с Везувий през 79 година Десет години преди това е имало земетресение, разрушило Помпей Непосредствено преди изригването, спряла необяснимо водата в акведуктите
В Турция има огромен, метирихиляди метров вулкан,задрямал, създал Кападокия Връзката му със земетресението е очевидна
В САШ положението е трагично Вярно, може да не се случи сега ,но предстои!Техни учени даваха разлома, минаващ през един стадион Как непрекъснато запълват пукнатината, както се практикува и тя отново цъфва! Море без дъно е!
Калдерата на вулкана е огромна, стотици квазратни километра Всички замервания говорят, по кипящата вода и гейзерите, че той е в " бойна готовност! Изчислили са и цикълът му- 200 хиляди години !Преди 200 хиляди години е унищожил почти изцяло животът на планетата
А, сега е в период, когато може да изригне утре или след хиляда години Трябва му само катализатор, за ускорение , например мощно земетресение Изобщо в Йелоустоун трябва да се действа много внимателно, с пинсети!
А американците ,може би мислят за нови територии, за заселване? Ти спомена Сибир и червеят на съмнението заръфа Впрочем, те са авантюристи, имат си този ген, преселението няма да е трудно за тях, стига да имат достатъчно време Не става за ден!
Но ,трябва да бъдат любезни, особено с враговете си, които сами са създали, защото може и да ги ядосат ? А в яда, първо се действа, след това се мисли!
Дано се размине ,поне в близките сто години!
А тогава нещата ще са вероятно други?
Но, сега са неуправляеми!
цитирай
4. iw69 - Господ
25.03.2023 08:44
някога ще ги накаже за всичките им престъпления...
цитирай
5. marana69 - ...доста, глупаци на клона @ и се множите...))
25.03.2023 10:07


4. iw69 - Господ
08:44
някога ще ги накаже за всичките им престъпления...
цитирай
6. kvg55 - До 1. nedovolen
25.03.2023 10:51
Да, като погледнеш, наистина ФАЩ са си отвсякъде надут със сероводород мехур.
цитирай
7. kvg55 - До 2. wonder
25.03.2023 10:53
Е, щом Нострадамус го е предрекъл, значи няма отърване. Ще се страда.
цитирай
8. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
25.03.2023 10:56
Ако янките ще ходят някъде другаде, то ще е само в ада.
цитирай
9. kvg55 - До 4. iw69
25.03.2023 10:59
Това някога дойде.
цитирай
10. kvg55 - До 5. marana69
25.03.2023 11:03
Маро, позицията (позата) 69, която заемаш, е меко казано неудобна за теб, както висиш на клона, обесена на опашката си.
цитирай
11. dobrodan - Тя, Америка, ще се разклати, това ясно,
25.03.2023 13:14
ама ми е жал, че ще издави и Русия.
Долни американци!
цитирай
12. kvg55 - До 11. dobrodan
25.03.2023 14:20
Лицемер!
Защо да ти е жал? Нали това искате!
цитирай
13. dobrodan - Жал ми е, защото таварищите-милиардери пак ще намерят начин да избягат.
25.03.2023 15:27
За разлика от простия - много простия - руски народец.
И някой ден пак ще решат, че са империя, ама без Европата няма как да са империя (на каквото е останало след катаклизма).
Ето как Америка ще бъде виновна, че е гръмнала.
Така по-ясно ли стана?
цитирай
14. kvg55 - До 13. dobrodan
25.03.2023 16:07
Руските милиардери със Специалната военна операция Владимир Владимирович полека–лека ги размилиардерчва, докато дойде време да ги национализира за колаборация с врага. Руската буржоазна сволочь напуска страната към имотите си в чухбина. Руският народ се очиства от буржоазната плесен.
Така по-ясно ли ти стана?
Ха–ха–ха!
цитирай
15. marana69 - ....не може, тозз кравар, да те разбере, добродане..не можее..нищо, че се смее ,като Бай Тошо
25.03.2023 21:48
dobrodan написа:

разлика от простия - много простия - руски народец.
И някой ден пак ще решат, че са империя, ама без Европата няма как да са империя (на каквото е останало след катаклизма).
Ето как Америка ще бъде виновна, че е гръмнала.
Така по-ясно ли стана?

цитирай
16. kvg55 - До 15. marana69
26.03.2023 05:23
Маро, смени позата, ще се схванеш, ма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755508
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031