Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2023 07:01 - © Мъдрите приказки на чичко Асен
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1669 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 21.03.2023 09:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.03.2023г.

     Много обичам за слушам другаря Асен Агов. Сладкодумец ни е той. Като журналист, е експерт във всякакви области на човешкото познание. А е и изявен телевизионен бърборко.
"Аз винаги си задавам въпроса "Защо държим в тия складове [на министерството на войната] толкова много оръжие, когато гледам, че сме заобиколени само от съюзници. И никак не сме заплашени. Второто нещо, което е важно да се отбележи тук, е че подходът в момента, новият подход на Европейския съюз, Борел, Бретон и така нататъка, е същия, както при кризата с "Ковида". Общо пазаруване на боеприпаси, помагане общо на Украйна и така нататъка.
Както си помагахме при ваксинирането срещу "Ковида", така трябва да помагаме сега на Украйна. Защото това е нашия интерес! И аз казвам : "Тези боеприпаси не са нужни просто за да се гърмят на бойното поле, а за да приключи войната по–бързо. Интересът на Европа и разбира се интересът на България е, войната да свърши бързо. Планът на Русия е да проточи войната, колкото може по–дълго, защото не може да я спечели", разказва чичо Асен.
Още по време на социализма бях определил българската държава като "помощна" държава. Защото всеки на някого помагаше. А държавата като цяло помагаше на Третия свят.
Чичо Асен сега също говори за "помагане". А на сабята на Владислав III Варненчик казват имало следния надпис : "Боже, пази ме от приятели (съюзници), от враговете  си сам ще се пазя". Българите сме страдали от балкански съюзници, така че трябва да си имаме "едно на ум". За това трябва винаги да имаме повечко оръжие и джепане във военните си складове.
"Точката на войната е парафраза на онова, което аз казах : "Просто точката на войната, колкото по–бързо се наложи, толкова е по полезно за нас българите и европейците".
Ама защо говориш така бе, чичо Асене? Та нима ние българите не сме европейци?
Ето, виж ги братята us–американци. Казвайки Америка, те приобщават континента Америка към територията на държавата си САЩ. А ние изваждаме България от територията на континента Европа. Затова САЩ са богата страна, защото политиците ѝ прибавят, а България е бедна страна, защото нашите политици изваждат. И не само политиците ни. И журналистите го правят. И всякакви телевизионни бърборковци.
"Няма защо да гадаем в това студио тук, България ще даде ли – няма ли да даде. България трябва да даде, за да приключи тази война бързо! Ето това трябва да се случи! И това е в интерес на българското общество и всеки, който работи срещу този интерес, работи срещу българското общество".
Ама ние българите, другарю Агов, имаме поговорката "Парен каша духа". Защото и преди "в интерес на българското общество" сме давали. Например давали сме на братска нацистка Германия кашкавал, сирене, кожухчета, ковчези сме давали. А какво получихме в замяна? Получихме съветска окупация и комунизъм. За цели 45 години.
Та какво да очакваме сега да получим в замяна, като даваме на братска Украйна?
"Те [самолетите] са необходим за офанзивни действия, нека да добавим. Самолетите са необходими не за отбранителни, а за офанзивни действия. За подкрепа на действията на пехотата и механизираната пехота. Така че, не че няма нужда … Триста трябват …
По начало трябва да приемем всички съобщения идващи от Москва с щипка сол, както се казва, така на жаргон. Защото, когато говорим за високо прецизни ракети, те се нуждаят от много голямо количество технология, която не се произвежда в Русия. И най–вероятно се внася контрабандно. Този канал ще бъде спрян. Аз мисля, че ние ще продължим да гледаме как Русия изразходва по 20 хиляди снаряда дневно, толкова са последните съобщения, докато украинците изразходват между 2 и 7 хиляди дневно. И пак е много. Но, ще кажа само, че Русия не може да спечели тази война! Това го знаят всички! Знае го и Путин. И затова целят да я проточат толкова, че да изтощът света. И да изтощът Украйна".
Ех, чичо Асене! Слушам те и си мисля : "И ти не можеш да се отървеш от "солта на доклада" – частицата за бъдеще време "ще". Употребил си я 7 (седем) пъти. Това ти е лош навик от социализма, когато беше журналист. Знам, че и тогава световните вождове ти доверяваха тайните си – и другаря Тодор Живков, и другаря Леонид Илич. Сега Владимир Владимирович споделя с тебе знанието си.
И как можеш да говориш, че Русия е способна да изтощи света? Това си е направо пропутинска пропаганда за силата на Русия, бе чичо Асене.
"Сега. По начало руснаците летът с изключени транспондери. За да не се следът полетите им. … Забранено е разбира се, но кое не е забранено, което Русия върши? Всичко е забранено. Забранена е агресията, забранени са военните престъпления, избиването на граждани и така нататъка, но това не пречи на Русия да го върши. И не точно на Русия, а на ръководството на Русия, защото не искам да слагам знак на равенство между Русия и нейните диктатори.
Диктаторите обикновено се олицетворяват със страната си. Но най–накрая завършват наказани от собствената си страна.
Така. С тази скоба затварям и казвам : "Ще бъдем свидетели на още такива инциденти. Ще бъдем свидетели на действия от страна на Русия, които държат да покажат "Ние не се шегуваме!". Това казват руснаците с тези си действия. Но винаги, когато нещата се напекът, обикновено те се снишават, включително и Путин. Просто забравят, че са повдигали тая тема. … Войната трябва да свърши! Колкото може по–скоро".
Ех, другарю Агов, как само си го казал : "те се снишават, включително и Путин".
Всички диктатори се снишават, "когато нещата се напекът". Диктаторът Живков се снишаваше и приземяваше, снишава се и диктаторът Путин.
Зачукал си им го като пирон в кисело мляко.
Другият събеседник – Петър Карабоев, журналист – също ми направи впечатление на умен мъж. "Колкото и да се опитваме, Западът, Свободните страни, да удържаме войната на територията на Украйна, неизбежно действията на Русия, претенциите ѝ тя да разширява, как да се каже, своята територия на интереси безкрайно, защото империите нямат ясни граници, е рисковата зона. Винаги когато имате хора, търсещи конфронтация, все някой ще сбърка в тая война", каза той.
Да, така е. Правилно говори журналистът Карабоев. От приложената снимка се вижда, как разширявайки "своята територия на интереси безкрайно" част от империята "Руска федерация", а именно полуостров Крим, тръгва от майната си, за да се доближи максимално, на около 120 километра от us–американския миролюбив MQ–9 Reaper
image
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/46416/tazi-sutrin/tazi-sutrin-16-03-2023-g




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bojinkata - Асен А и другият са добре платени ...
21.03.2023 08:12
Асен А и другият са добре платени клакьори! А ТВ си е на хранилка на ЦРУ!
цитирай
2. nedovolen - По думите на агата и Пешката и от п...
21.03.2023 09:10
По думите на агата и Пешката и от приложената фотка е видно, че Крим опасно е приближил мирния хамерикански дрон.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. bojinkata
21.03.2023 09:49
Такива са, бе такива са.
Ама всичко е до време.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
21.03.2023 09:50
Ей, какви разтегливи са тия руски територии?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761091
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031