Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03 08:01 - © Руската федерация овладява МВФ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 744 Коментари: 38 Гласове:
7

Последна промяна: 13.03 08:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.03.2023г.

     Знаех си, че [Кри]Сталин(к)а Георгиева, настоящ председател на Международния Валутен Фонд, бивш главен изпълнителен директор на Световната банка, бивш европейски комисар от България и так далее е агент на Руската федерация и лично на Владимир Путин.
Публичната "тайна" изнасят Джефри Зоненфелд, Стивън Роуч и Стивън Тиан в   us–американското списание "Форчън" (Fortune) 
image

"Хорът от гласове, които твърдят, че руската икономика се е оказала значително по–устойчива от очакваното, нараства. Дори бившият министър на финансите на САЩ Лари Съмърс и Фарид Закария от CNN погрешно се отчаяха от неефикасността на западните санкции срещу Русия.
Последствията са също толкова обезпокоителни – че безпрецедентните санкции, ръководени от САЩ, не работят. След последната оценка на МВФ, че руската икономика се е свила с по–малко от очакваното –2,2% през 2022 година, много от тези коментатори посочват прогнозата на МВФ за частично положителен икономически растеж в Русия от +0,3% през 2023 година, изпреварвайки Германия и Обединеното кралство, като доказателство, че кампанията за икономически натиск срещу Русия се е провалила.
По отношение на Русия, това наивно повтаря измислените от Путин прогнози за БВП, на практика канонизирайки и узаконявайки тези икономически митове без никаква проверка – всъщност, без независим анализ, пишат авторите на статията.
Съмнителната методология на МВФ за проследяване на руската икономика изисква внимателно разглеждане.
Като начало, прогнозата на МВФ за икономическия растеж в Русия надхвърля дори тази на Руската централна банка, която очаква БВП да спадне с поне 1,5% тази година. Дори руски олигарси като алуминиевия магнат Олег Дерипаска открито се тревожат за това как Путин ще остане без пари през следващата година – и как канибализира руски компании, за да свързва двата края! И все пак истината е, както те откровено ни признаха, че икономистите от бюрото на МВФ в Русия имат "по същество нулева видимост" за това, което всъщност се случва в руската икономика.
Това е в противоречие с протоколите на МВФ. От избухването на войната МВФ позволи на Русия да наруши собствените му стандарти за членство – които изискват от държавите–членки да разкриват прозрачни, проверими и изчерпателни статистически данни за националния доход.
Сега Путин отказва да разкрие основни икономически показатели, вариращи от данни за външната търговия, месечни данни за производството на петрол и газ, входящи и изходящи капиталови потоци, финансови отчети на големи компании, данни за паричната база на централната банка, данни за преките чуждестранни инвестиции, вътрешна добавена стойност от индустрията, и данни за кредитиране и отпускане на заеми. Дори "Росавиация", руската федерална агенция за въздушен транспорт, спря да публикува данни за обема на пътниците във въздушния транспорт. И все пак това са основните високочестотни статистически данни за потоците, които влизат в изграждането на прогноза за БВП за цялата икономика за всяка нация – от САЩ до Китай.
По този начин МВФ просто не разполага с данните, необходими за независимо изчисляване на БВП на Русия по който и да е приет метод – независимо дали е по разходи, производство или доходи. Те "летят на сляпо", защото руските институции предлагат нулева видимост.
Вместо да признаят публично какво не знаят, те насаме признават "огромната несигурност". Икономистите от бюрото на МВФ за Русия безпрекословно преглъщат и малкото данни, които Путин публикува – подбрани и изфабрикувани данни, излъчени от все по–ненадеждната кремълска агенция "РосСтат", фалшиво удостоверяваща баснята на Путин за икономическия триумф.
Няма недостиг на причини, поради които изданията на "РосСтат" трябва да се третират като съмнителни, когато не са проверени чрез проверки на различни канали и алтернативни бенчмаркове. "РосСтат" има дълга история на манипулиране на официалната икономическа статистика, за да угоди на Путин, "навеждайки се, за да коригира лоши числа и да погребва нелицеприятни статистики" под натиска, който Кремъл упражнява, за да подкопае статистическата цялост.
Агенцията "преминава към нови методологии" и "преизчислява данните" с тревожна честота. След това има явна политическа намеса – Путин уволни ръководителите на "РосСтат", прехвърли контрола върху агенцията на политически назначени лица и назначи крещящ политически избраник за заместник–министър на икономиката. Не е чудно, че външни наблюдатели, вариращи от международни организации до чуждестранни инвеститори, редовно алармират относно "загрижеността относно надеждността и последователността на икономическите съобщения идващи откъм Кремъл".
Въпреки това МВФ запазва мистериозно мълчание по въпроса за целостта на руските данни. Любопитно е, че водещите икономисти на МВФ за Русия ни признаха, че "не са имали никакъв ангажимент (достъп)" с алтернативни руски източници на данни. Очевидно това е твърде трудно да се направи, особено след като "евакуираха целия си руски отбор".
Това е особено тревожно, тъй като толкова много независими икономически факти противоречат на техните публикувани оценки. Например, последните ни таблици показват, че над 1000 големи мултинационални компании напълно са напуснали страната в знак на протест срещу незаконната война в Украйна", разтягат локуми авторите.
Голям праз!
И какво? И Беларус го напуснаха чуждестранните компании. И Батька обясни на беларуските работници как се сглобява сандвич от хлебче, кебапче и листо от маруля. И как се сковават табуретки, маси, столове и гардероби. Чуждестранните компании напуснаха, ама машините, работниците и технологиите останаха. А да произвеждат автомобили беларусите отдавна сам се научиха. А какво да кажем за качествените беларуски машинни лагери.
Селското им стопанство произвежда здравословна естествена храна.
Авторите на статията не са чували думата "импортозамещение", въведена от Владимирович.
"Заедно те [мултинационалните компании] са комбинирали приходи в страната, еквивалентни на 40% от предвоенния БВП на Русия според нашите оценки. Освен това Русия беше сведена до неуместност в глобалната икономика, тъй като светът се отдалечи от руската енергия, храни, метали и други стоки", яко смучат пръсти Зоненфелд, Роуч и Тиан.
"Енергетиката, опората на руската икономика, е с особено сериозни проблеми. Печалбите от износ на енергия сега намаляват с 500 милиона долара на ден в сравнение с върховете от миналата година. Поради недостатъчния капацитет на тръбопровода за големи клиенти като Китай и Индия, Русия изглежда не може да продаде 86% от своя износ на природен газ, който преди това отиваше в ЕС. Освен това, с постоянната отстъпка в цените на петрола Urals, Русия не прави много пари от всеки барел петрол, който продава, когато цената на петрола е само около $55 / барел.
Милиони хора са избягали от Русия през изминалата година в съседни нации, като ТАСС съобщи за 700000 емигранти само през април. Посланикът на Узбекистан в САЩ ни каза миналата седмица, че почти 500000 руснаци са избягали в страната му, като заетостта в Ташкентския технологичен парк е нараснала с 500% – в това, което се нарича "Таш треска".
И все пак МВФ избира публично да игнорира всички тези добре документирани предизвикателства с данни, като просто излага оптимистична оценка на БВП, която повтаря Путин, като същевременно замъглява основните данни и предположения. Не предполагаме да знаем защо. Честно казано, трябва да попитаме защо администрацията на Байдън и Конгресът не са заели американското място в Изпълнителния съвет на МВФ, оставяйки най–големия дял от гласовете (16,5%) не представени – докато Русия остава добре представена от ветеран, вътрешен човек в МВФ, който има най–голямо старшинство на представител на която и да е страна, променяйки политиката на управление на МВФ.
Както известното предупреждаване на Ейбрахам Линкълн : "Можете да заблуждавате някои от хората през цялото време и всички хора понякога". Изглежда, че Путин може да заблуди сложни западни медийни гласове – и дори икономисти и бивши политици през повечето време".
За справка точните думи на Линкълн са : "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време".
"Икономическите експерти и медийните експерти, които повтарят предполагаемата мъдрост, подхранват скептиците на санкциите, наивно се поддават на пропагандата на Путин и извличат фалшиво чувство на комфорт от злополучния печат на одобрение, който идва с вече опетнената марка на МВФ.
По някаква причина те помагат на Путин да подкопае западното единство".
"… прогнозата на МВФ за икономическия растеж в Русия надхвърля дори тази на Руската централна банка", пишат авторите на статията.
Обаче! Като знаем за глобалистките и либерастки икономически и финансови възгледи на председателя на Руската централна банка Елвира Набиулина и на министъра на финансите на Руската федерация Антон Силуанов, напълно допустимо е МВФ да е направил коректен анализ на икономиката и финансите на Руската федерация.
Георгиева не агент само на руската автокрация. Тя е агент и на китайските комунисти –  "настоящият шеф на МВФ, Кристалина Георгиева, беше обвинена в оказване на натиск върху икономисти да повишат рейтингите на бизнес климата в Китай по време на предишен мандат в Световната банка, което тя отрича", припомнят Зоненфелд, Роуч и Тиан.
image

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) (International Monetary Fun) Кристалина Георгиева е обвинена в оказване на натиск върху икономисти по време на мандата си в Световната банка, което тя отрича 

https://fortune.com/2023/03/06/imf-naively-parroted-putin-fake-statisticsand-botched-economic-forecast-russia-ukraine/
Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Накратко
13.03 08:39
Попитали радио Ереван какво е банкер.
- Тип, който ти дава назаем чадър, когато грее слънце и си го иска, когато вали дъжд.
:)))
цитирай
2. bojinkata - За Родину, За Сталинку!
13.03 09:26
За Родину, За Сталинку!
цитирай
3. parisinfo - Сталинка има Георгиевски кръст над задната средна част
13.03 09:28
Затова е Георгиева
Взводният ми командир се зовеше Сталин Илиев.
цитирай
4. notfun - да си го имаш..за Архива..))))
13.03 10:50

г н краваров, бравоо, многоо, Хубав материал,си, избрал, днес..
много ,приятно..изключение..:)
/ дообре ,4е си ти/ + още 2 3 ма, редовни. Дурака )
да не си губя ценното Време, за да ви..."соля" ,на ПРАЗ @ те, кратун@и


Вчера, репликирах, накратко..милаат, усърдна,колежка/ божинковата Буля )
за ФЕД, Златото, и Петрола...
мдаа, ето, днес, "идва" ,поредната, още по голяма..тъ ня, или "сляп" автогол..
дали, си сляп, или, невежа, или, нещоо, друго..не ме касаем, особено..

ВИНГИ, съм казвала, че, Аз, пиша/ още/ тук, за ИСТИНСКИТЕ Читатели/ и хора ,)
т е за Истината...
писах и за Светвоното Правителства, ТЕ даже , не са ""в сянка""...
Вие, просто..сте наивни, и необразовани..уж, редовни читатели..
и не можете, да четете/ Висш.таен Език на Посветените, Илюминати
които.СЪЗДАДОХА УСА, през 1835. или, Бащите на Нацията...

та така...същите ТЕЗИ, които, си опитал..да ""коментирашш, тук..
ВЛАДЕЯТ. СБ, МВФ, ООН,НАТО, ЕБ, ЕС, КИТАЙСКАТА""народна;;банка,
и, разбира АКТИВИТЕ на ВСИЧКИ РУССКИ БАНКИ, чрез СВОИ ХОРА.многоо ясно...
така се ПРАВИ ПОЛИТИКА, БИЗНЕС, ИСТОРИЯ, И
каквото, още се сетиш..к.краваров..

Време, е ад си признаеш""задкулисните"" дребни..интрижки. с БКП то, и
Русските "Юдео, Хазарски..мафиоти...А, може би,с и..така...простодушен..
че, дори, и НЕ, се досещащ...допускам , че е точно..така..

пп
вместо да тракаш Червени тъпограми, сЕдай,прочети и нешо ПОЛЕЗНО..
КОМУНИЗъМът, няма, да ти върне Младостта, оназ работа @ и акълО..
КАПИТАЛА, и КОМИНИЗМА,са една и съща МОНЕТА, която, принадлежи,
на едни, и СЪЩИ/ МНОГОО УМНИ, И ЗАМОЖНИ/ ХОРА!

ппп
другите, локуми, из ТВ и СМИ,з а такиова...лапни @ шарани..като теб, и сие
комунални , невнятни, обслужващи..

с най добри намерения..
цитирай
5. kvg55 - До 1. nedovolen
13.03 11:08
Точно казано.
цитирай
6. kvg55 - До 2. bojinkata
13.03 11:10
Ха–ха–ха!
цитирай
7. kvg55 - До 3. parisinfo
13.03 11:11
Човекът е заслужил да му носят името.
цитирай
8. kvg55 - До 4. notfun
13.03 11:14
Фуне,
В Книгата си имам следната мисъл : Размерът на изказа е обратно пропорционален на познаването на материята.
При тебе e така.
цитирай
9. kvg55 - До 9. elenkokoschkov
13.03 11:59
Въздържай се поне до края на месеца.
цитирай
10. fun1001 - защо, не коментираш..текста си..
13.03 13:18
а се опитваш, да коментираш..мен.)

опитай, нали, затова си..го...разпънал. тук, от ранни зори..

еленкокошкова,сигурноп е по хубава, и умна,
от булка ти..жалко, че се..не виждат прелестите И :))))))
цитирай
11. kvg55 - До 10. fun1001
13.03 15:46
Текстът на постинга ти трябва да го коментираш, а не аз.
Съвсем си изкуфяла, ма.
цитирай
12. notfun - ...ее.къде е твоя комент ?
13.03 16:13
на тази препишонка ?
краско.с какъвто.се
сбереш.такъв.и глюпак.
ще станеш .
при теб.е очеИзвадно
Ти, страдаш от хронична еректилна дисфункция на...
мозъчните полукълбета

Сталин ка.и пУтен-ка.
са, един и същи..вампир
този на комуниЗъма @
цитирай
13. kvg55 - До 12. notfun
13.03 16:16
Прав съм! – изкуфяла си!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Вай, вай!
13.03 17:59
Голям тайфун ти е спретнала Тайфунка, има и отнесени коментари!?Голяма вълна е минала през постинга ти, за да не помисли някой нещо друго, ще уточня, че само цунамито е по-високо от нея
Краси, Тайфунка е чела много на времето си! Сега идва от литературно четене с героите на Гогол! Скрила е топката и на Собакевич, даже и на Манилов!
Много е интелигентна, добре е, като говориш с нея, да мълчиш!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Да уточня, високото си образование ...
13.03 18:04
Да уточня, високото си образование Тайфунка е получила в световно известния университет в Бургас - ЦУРК! НЕ Е Цирк!
цитирай
16. leonleonovpom2 - И последно
13.03 18:12
Многото четене на всякакъв род литература е направил учЕната Тайфунка много детайлна! Тя,даже майтап в " Забавление",може да разнищи до съставните му части!
Само Мара подробната, понякога, е по-добра от нея!
цитирай
17. kvg55 - До 14. leonleonovpom2
13.03 19:02
Ха–ха–ха!
Тайфунка, викаш.
Фуна обитава Палата № 6.
цитирай
18. kvg55 - До 15. leonleonovpom2
13.03 19:03
ЦУРК ще да е нещо като пернишкия ПУТКА?!
цитирай
19. kvg55 - До 16. leonleonovpom2
13.03 19:05
Фуна внася интелект и финес в тъпото ни ежедневие.
цитирай
20. notfun - ...вие, комунАналите, се надушватее, тук..
13.03 19:06
но ,с пр@дня, боя, не става..

бай леонофф бал ла лай ко..

я да чуя, къде е учила, и твоята женска / дето, акълО
ти, зела..)

да не е, моята зодия...

аз съм Зодия Близнак, никой, не може, да
излезе на глава, с него..) най- интелегентната част, от Зодиака..

ако, не бях така мързелива, и красива @
адвокат, щях да бъда, където, си пожелая...

а ЦУРК а, беше Награда, от моят съпруг..тогава бях бременна..в 5 месец..
не ,кой, да е ,можеше, да се мота, там..

Център за усъвършенстване на ръководни кадри..
/ в Туризма...

а, каква Кариера , аз съм имала. Ти, не би могъл,и
да сънуваш, и ти ,личи.от празнодумието..
сорри за т. думи..

та, какво, беше учила...''твоЙта'', превъзходна м?

френска гимназия, или...СПТУ по туризъм..
не се отклонявай от Темата..ба ла лай лай лай..)
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
13.03 19:55
ЦУРК е нещо, превъзхождащо очевидно пернишкото учебно заведение! Означава център за усъвършенстване на ръководни кадри!
Ще рече, че първо трябва да завършиш, примерно, Пернишкия университет, да станеш кадър, но не какъв да е, а ръководен, за да те усъвършенстват в ЦУРКа!
цитирай
22. fun1001 - ''здравей, краси""...за 5ти път !!)))
13.03 20:15
скоро, пак,го казах..тук, сте сбрани..
една дузина, чат ботове..,които, си разменяте +++

имам, усещането, че ,само..аз, марин, добродан, т дечев, и баба цаффка..
сме...Реални личности..


бай Иване Симеонов, ти имаш, имплантиран,БЛОКОввирус, човеко..
виж се за малкоо, отстарни...та, ти, не можш,да..да кажеш..2 изречения..
ИСТИНСКИ..
самоо... поморийски лакардии, куц селташки Юмор,и... рипиит...
секи ден, х 18ч кибикаш, наоколо ,и обикаляш блоГето..за''приятели''..
...........

...................
..............................

затова, и шикалкавиш, с дребни и срамни популистки лафчета..
нефелната публика....
това, виждам, аз .със моят остър, критичен и аналитичен, КРАСИВ УМ @@

)))))))))))))))))

лекаа нош, момчета..викат ме, за Вечеря,
тук е 19 00, Централно Швейцарски..Тайминг @
цитирай
23. leonleonovpom2 - Здравей, барабар Петко с мъжете!/Тайфунке/
13.03 20:16
Да бе, да бе, един път да кажеш нещо вярно и смислено?
Там в ЦУРКа съм се " мотал" близо година,директорката ме е канела на кафе, така че , като ме поучаваш- мълчи?
Какви сърбежи имаш относно жена ми?
Завършила е Софийския Университет- география и после- педагогика Бил съм на защитите и, както тя- на моите, така, че тън- мън няма!
цитирай
24. leonleonovpom2 - Абе, байно Джулайно, я си свивай ...
13.03 20:25
Абе, байно Джулайно , я си свивай платната
Мои работи се цитират в обзори, автори ми искат разрешение да ги ползват!
Имам стотици публикации, не в гарови тоалетни като тебе, къде изобщо се слагаш?
Едно ми стана ясно, защо си такава антикомунистка?
Впрочем убедих си, че не си изключение от правилото- най отявлени антикомунисти са тези от комунистическото котило!
цитирай
25. notfun - ...Ум, не е от ж.род, нито от мъж род.докторе, по Алхим..кутзуси..)
13.03 20:27
аз, съм казала, тук.толкооваа..''ИСТИНИ''

колкото, ти, бяла коса, нямаш, на главата си...

......


цитирай
26. leonleonovpom2 - Къде се слагаш наравно с Т. Дечев бе, ...
13.03 20:35
Къде се слагаш наравно с Т. Дечев бе , недоразумение?
Какво общо имаш с него?
За разлика от тебе познавам го лично и ме досмешава от сравнението ти!
Просто, невъзпитано, необразовано?
И за тоалетна хартия не ставаш!
За шкурка, може би!?
Край на разговора с тебе!
цитирай
27. kvg55 - До 20. notfun
13.03 20:45
"най–интеле(и)гентната част от Зодиака" е Везната. Затова не можеш да излезеш на глава с мен.
цитирай
28. kvg55 - До 21. leonleonovpom2
13.03 20:48
Несъмнено! – ЦУРК е от най–вишо ниво.
цитирай
29. kvg55 - До 22. fun1001
13.03 20:50
Фуне, нахрани ли швейцарската крава, издои ли я?
цитирай
30. kvg55 - До 23. leonleonovpom2
13.03 20:55
Фуна "плеще като мокър пещемал о бедро".
цитирай
31. kvg55 - До 24. leonleonovpom2
13.03 20:57
Е, Фуна не е отнесена толкова като психодесните.
цитирай
32. kvg55 - До 25. notfun
13.03 20:59
Фуне, ти си "Истина" от последна инстанция.
Като batogo.
цитирай
33. kvg55 - До 26. leonleonovpom2
13.03 21:02
"За шкурка" или за "шкура"? За пред камината.
цитирай
34. leonleonovpom2 - Краси, помогни!
13.03 21:36
25. notfun - ...Ум, не е от ж.род, нито от мъж род.докторе, по Алхим..кутзуси..)

Твърдя ,че обект са ми неразгаданите неща, другите ги ползвам само за справка и някакво доказателство, но, тук имам проблем!

Много загадки? Хайде, последните две и са от неграмотност, няма да се мъчим с тях
Но, ум не било нито от мъжки, нито от женски род? Първо , аз не съм я занимавал с нещо, което очевидно не притежава! Явно има комплекси в тази област
И второ, излиза ,че ум е от среден род, четвърти род да имаме, още не са ни наредили!
Прерових и освен умно, друго не намерих?
Сега, да има предвид умно говедо, не ми се вярва, чак дотам пък?Може би същество спряга?
В седем я канят на вечеля Това гочно време показва ,че е или в пансион, или е под запрещение?
Централно Щвейцарско време?
След 27 минути, след като се е навечеряла и наспала, пожела ни лека нощ, е отново на линия!
Порка мадона, както казват италианците, как е станало това?

И каква е разликата но централно швейцарското време с това на източното и западното швейцарски времена? Къде минават меридианите? Аз Гринуичкият го знам къде е, пресичал съм го, но тези ми са непознати?
Много е закъсала, само врагове има? Чуди се, че аз може да имам приятели? На нейно място и аз щях се чудя!
цитирай
35. kvg55 - До 34. leonleonovpom2
13.03 21:47
Възможно е Фуна да е в пансион.
Ама не в швейцарско, а в луковитско.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 3378147
Постинги: 2142
Коментари: 20338
Гласове: 30341
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031