Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2023 15:01 - © Когато атовете се ритат, магаретата теглят
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 864 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 10.03.2023 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.03.2023г.

     Как в стремежа си да сме политически коректни ставаме смешни? Ето така, като не  употребяваме подходящите и точни думи, които разкриват истината за нашия политически господар, а ги заместваме с политически коректни такива. Например вестник СЕГА нарича умишленото взривяване на "Северен поток" 1 и 2 през септември миналата година авария.
"Следствието открива украинска връзка в авариите на "Северен поток" 1 и 2" е заглавието в газетата, която после в текста пише : "Германското следствие по случая с взривяването на газопроводите "Северен поток" се е натъкнало на украинска връзка" 
image

Шизофренично мешат авария с взривяване, защото то и няма как съвсем да изопачат истината.
Според речника на чуждите думи "авария" е "значителна внезапна повреда на машина, инсталация, превозно средство, която нарушава нормалната им работа".
Общо разпространено е схващането, че аварията не е свързана с умишлени действия на хора.
А думата "саботаж" речникът определя като "Умишлено неизпълнение или прикрито недобросъвестно изпълнение на задължение, отклоняване от работа или злонамерено пречене при спазване формално на всички изисквания; вредителство". Вредителство!
"Разследванията на "Северен поток" : Следите водят до Украйна", пише немският Die Zeit : "Германските следствени органи очевидно са постигнали пробив в разкриването на атаката срещу газопроводите "Северен поток–1" и "Северен поток–2". След съвместно проучване на столичното студио ARD, политическото списание ARD Kontraste, SWR и Die Zeit, в хода на разследването беше възможно да се реконструира до голяма степен как и кога е била подготвена експлозивната атака. Съответно следите водят в посока Украйна. Разследващите обаче все още не са открили доказателства кой е поръчал унищожаването. В нощта на 26–ти септември 2022–ра година три от четирите нишки на газопроводите "Северен поток–1" и "Северен поток–2" по дъното на Балтийско море бяха унищожени от експлозии.
image

Сателитна снимка показва течът в газопровода "Северен поток–1" в Балтийско море 

По-конкретно, според информация от столичното студио ARD, Kontraste, SWR и Die Zeit, следователите са успели да идентифицират лодката, за която се твърди, че е била използвана за тайната операция. Твърди се, че това е яхта, наета от компания, базирана в Полша, очевидно собственост на двама украинци. Според разследването секретната операция в морето е извършена от екип от шестима души. Твърди се, че са били петима мъже и една жена. Съответно групата се е състояла от капитан, двама водолази, двама водолазни помощници и лекар, за които се твърди, че са транспортирали експлозивите до местопрестъпленията и са ги поставили там. Очевидно не е ясна националността на извършителите. Диверсантите са използвали професионално подправени паспорти, за които се твърди, че са били използвани, наред с други неща, и за наемане на лодката.
Според разследването командата е отплавала от Рощок на 6 септември 2022–ра година. Уточнява се, че оборудването за секретната операция е транспортирано предварително до пристанището с камион за доставка. Според изследването следователите впоследствие успяват да открият лодката отново на следващия ден във Вик (Дания) и по–късно на датския остров Кристиансо, североизточно от Борнхолм. След това яхтата е върната на собственика в непочистено състояние. Според проучването разследващите са открили следи от експлозиви върху масата в кабината. Според информация от столичното студио ARD, Kontraste, SWR и Die Zeit се твърди, че западна тайна служба е изпратила сигнал до европейските партньорски служби през есента, тоест малко след унищожаването, според който украински командос е отговорен за унищожаването. След това се твърди, че е имало допълнителни разузнавателни индикации, че проукраинска група може да бъде отговорна"
image

Тази информация съобщават и други германски информационни източници : Der NDR, Tagesschau.de, ZDF, Ardaudiothek.de, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Der Spiegel.
Също така и швейцарският Die Neue Zьrcher Zeitung (NZZ).
"Разузнаването предполага, че проукраинска група е саботирала тръбопроводите, твърдят официални представители на САЩ", съобщава и The New York Times 
image

Интересно е определението на us–американската газета за саботажа : "Наглата атака срещу тръбопроводите за природен газ, които свързват Русия със Западна Европа, подхрани обществените спекулации за това кой е виновен … ". "Наглата"?! Да се не надаш.
Че ще го отнесе магарето Украйна, отдавна трябваше да се сетим 
image

Инатливото украинско магаре естествено се дърпа : "Интересни теории" – Зеленски коментира данните за подкопаването на "Северен поток" от "проукраински групи", пише украинската секция на радіо "Свобода".
Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, коментира появата в западната преса на данни за предполагаемото участие на "проукраински групи" в подкопаването на газопроводите "Северен поток", доставящи газ от Русия до Германия : "Въпреки че обичам да събирам интересни конспиративни теории за украинското правителство, трябва да отбележа : Украйна няма отношение към инцидента в Балтийско море и няма информация за "проукраински диверсионни групи". Какво стана със "Северните потоци"? "Потънаха", както се казва в самата Руска федерация … ", написал служителят в Twitter, съобщава информационният ресурс радіо "Свобода" 
image

Оставайки верен на проукраинската си обремененост и русофобия, след часове вестник СЕГА излезе с ново заглавие по темата : "Медии спекулират за украинска връзка в авариите на "Северен поток"; "Ню Йорк таймс", "Ди Цайт", две големи германски телевизии и "Вашингтон поуст" в един ден – вторник, но с няколко часа разлика публикуваха данни за неясна и недоказана украинска връзка в авариите миналия септември на газопроводите "Северен поток" 1 и 2. Изданията не съобщават дали правят публикациите съгласувано, но самите те сякаш се дистанцират от твърденията на източниците си и ги определят като слабо вероятни", манипулира газетата 
image

Манипулира, защото в статията на Die Zeit, която съм цитирал цялата, не се усеща и намек за дистанциране от твърденията на източниците му.
Убеден съм, че следващата публикация на вестник СЕГА по темата ще представи "неопровержими доказателства" за пъкленото дело на агентите Боширов и Петров за взривяването на "Северен поток" 1 и 2. От неназован източник разбира се.

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/sledstvieto-otkriva-ukrainska-vruzka-avariite-na-severen-potok-1-i-2
https://www.zeit.de/politik/ausland/2023-03/nordstream-2-ukraine-anschlag?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.bg%2F
https://www.ndr.de/nachrichten/mecklenburg-vorpommern/Nord-Stream-Explosionen-Spuren-fuehren-in-die-Ukraine,nordstream880.html
https://www.zdf.de/nachrichten/politik/nordstream-pipeline-ukraine-krieg-russland-100.html
https://www.tagesschau.de/datenschutzerklaerung-100.html
ardaudiothek.de
https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/thema/nord-stream-2
https://www.spiegel.de/ausland/nord-stream-explosionen-indizien-deuten-laut-medienbericht-auf-tat-proukrainischer-gruppe-hin-a-abf2357e-3b5f-4fbf-b1fd-9f9c2ae8045b
https://www.nzz.ch/wirtschaft/pipeline-projekt-nord-stream-2-die-neusten-entwicklungen-ld.1483495?reduced=true
https://www.nytimes.com/2023/03/07/us/politics/nord-stream-pipeline-sabotage-ukraine.html
https://www.radiosvoboda.org/a/news-u-zelenskoho-prokomentuvaly-dani-pro-pidryv-nord-stream/32307425.html
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/medii-spekulirat-za-ukrainska-vruzka-avariite-na-severen-potok




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Какво ще се случи, ако и аз взема да ...
09.03.2023 16:16
Какво ще се случи, ако и аз взема да накупя хамерикански телевизии, газети, радиа и започна да им дрънкам колко е гнило това около тях и т.н.
Не знам дали ще осъмна.
А тук ще векуват.
:)))
цитирай
2. bojo12345 - Където има най-благоприятна почва
09.03.2023 18:43
За развитие на всякакви истории.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
09.03.2023 22:00
Няма да осъмнеш.
цитирай
4. kvg55 - До 2. bojo12345
09.03.2023 22:01
Абе, свобода на словото.
цитирай
5. mt46 - ...
09.03.2023 23:01
Има злодейства, които остават неразкрити...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
10.03.2023 10:00
Ще, ще.
В обществените дела скрито–покрито няма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5890581
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34430
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930