Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2023 19:01 - © От низшето към висшето? Не става!
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 999 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 08.03.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.03.2023г.
     На страница 43–та в Книгата ;–) съм написал :
"Висшето може да се сведе към по–низшето, низшето не може да се приравни към по–висшето. Затова мъжът може да се трансформира в жена, но жената не може да се трансформира в мъж". Мисълта е измислена преди 2010–та година. От тогава са изминали 12–15 години и козметичната хирургия изключително много напредна.
При търсене в Google–то на "Може ли от жена да стане мъж?" на първо място излиза статията "Смяна на пола" в Уикипедията, в която се казва : Хирургическата смяна на пола се счита за единствения признат от медицината метод за лечение на транссексуалността. Тя бива два варианта : MtF (от мъж към жена) и FtM (от жена към мъж).
Хирургията за смяна на физическия пол в случая от мъж към жена, MtF, се състои от два етапа. Първият етап представлява отстраняване на тестисите, както и на част от пениса. Пикочният канал се обособява и скъсява, а от нервните окончания и тъканта по главичката на пениса се оформя клитор. Кожата на пениса се обръща навътре по специален начин, който позволява конструирането на влагалище. Впоследствие се прави шев и се поставя катетър. С това завършва първата част от операцията, която трае приблизително 10 часа. Има и други технологии, но тази се е доказала във времето като най-ефективна. Втория етап е изграждане на лабия от тъканта на тестисите и пениса, отстранена при първия етап. Тази част е сравнително кратка – около 3 часа. Престоят в болница е около 2 – 3 дни, а след около седмица – две човек може спокойно да се върне към обичайния си начин на живот.
В статията се описва само техниката за трансформиране на мъжът в жена.
А когато мъжът заживее като жена, това не е връщане към обичайния му начин на живот.
Чак на втора страница в qMedical-BG.info попаднах на "Операция за смяна на пола при жени : как се правят, етапи на операцията, както се прави при възстановяването, как изглежда една жена, когато стане мъж", където се казва, че да се направи "хирургическо «превръщане» на жената в мъж е много по–трудно, отколкото да се извае от господин дама. След това статията разказва за техниката на трансформацията на жената в мъж и проблемите, които възникват.
Но практически пример за извършена такава операция не открих.
Българското общество е все още консервативно в това отношение и затова се обърнах към западното джендърско общество и попитах Google–то "Can a woman become a man?".
"Хирургията за потвърждаване на пола (Gender Confirmation Surgery, по–рано известна като операция за промяна на пола) използва редица процедури, които ще изваят гърдите и гениталиите, за да приведат тялото ви в съответствие с вашата полова идентичност", обяснява Constructive Surgery и продължава : FTM (от жена към мъж) Genitalia хирургията ще приведе тялото ви в съответствие с вашата полова идентичност чрез извайване на нео–пенис, използвайки тъкан от вагината за уретрата и кожа, събрана обикновено от други части на тялото ви, обикновено предмишницата.
– Хистеректомия и оофоректомия – Отстранява репродуктивните органи, тоест матката и яйчниците;
– Методпластика – Започва изграждането на нео–пенис чрез освобождаване на клитора от срамните устни за удължаване и използване на малки лабиални тъкани за кожата на ствола около тялото на клитора. Ако се прави удължаване на уретрата за уриниране в изправено положение, обикновено се извършва вагинектомия, тъй като тази тъкан се използва за удължаването. Скротопластиката (операция за създаване или възстановяване на скротума) … 
може да е желана или не. Скротопластиката е известна още като остеопластика;
Фалопластика Първи етап :
– Вагинектомия – Вагиналните стени се отстраняват и вагината и перинеума се затварят хирургически. Тъкан от влагалището се използва за формиране на неоуретрата върху ламбото на предмишниците – преламиниране на ламбо;
– Уретропластика – Осигурява ви възможността да уринирате изправени;
Фалопластика Втори етап :
– Безплатен трансфер на тъкан – Микроваскуларна процедура, при която артериите и вените се свързват, за да подхранват клапата на предмишницата (нео–пенис) с кръв. Интензивното отделение е необходимо следоперативно за наблюдение на пениса в случай на проблем с кръвоснабдяването на структурата на пениса;
– Скротопластика – извършва се при фалопластика и трансфер на ламбо. Създава скроталната торбичка от големите срамни устни;
Гланспластика – Конструира върха на нео–пениса.
Да, ама всичко това е теория. Потърсих практически резултати и примери, затова попитах Google–то "Може ли една жена да стане мъж, практически резултати, примери? (Can a woman become a man, practical results, examples)".
image

На първо място излязоха някакви неразбираеми диаграми и графики 

Потвърждение за извършени FTM Genitalia хирургически операции (FtM) не открих.
За сполучливи такива или снимки да не говорим.
А критерии за състоятелността на всяка теория е практиката. Значи теорията не се е доказала.
Следователно, моята мисъл, с която започнах постинга, остава не опровергана.
Засега на жените носенето на панталони, вдигането на щанги и борбата са им достатъчни.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0
https://constructivesurgery.org/female-to-male-surgery




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. onlooker - Да Ви попитам?
08.03.2023 20:52
И Вашия Коментар при blackpredator.blog ли ЧАКА ОДОБРЕНИЕ?
Гледам, че е 'пуснал' май Само Венци...
Отчитам, че при Вас НЕ Е Така и Коментарите са свободни!
Спокойна вечер, kvg55!
цитирай
2. kvg55 - До 1. onlooker
08.03.2023 20:58
Днес още не съм коментирал при blackpredator.
цитирай
3. mt46 - ...
08.03.2023 22:24
Тези операции за смяна на пола ми се струват гадни...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
08.03.2023 22:26
Пробвай за да си сигурен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5890688
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34430
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930