Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 19:01 - © Кои ни говорят днес за миналото
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2199 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 07.03.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.03.3023г.

     На страница 33–та в Книгата ;–) съм написал :
"При "тоталитаризма" ни занимаваха със светлото бъдеще, при "демокрацията" ни занимават с "мрачното и тежко" социалистическо минало, а за настоящето време все не остава".

Българската комунистическа партия в лицето на Централния ѝ комитет и Политбюро имаше някаква престава за какво ни говореше, но не знаеше как да го постигне на практика. Особено след Дванадесетия конгрес, а след Тринадесетия конгрес съвсем загуби ориентация, за да отстъпи назад и стигне до позорното си отказване от борбата за социализъм и комунизъм с приемането на социалдемократическия "Манифест за демократичен социализъм в България" и с преименуването си в Българска социалистическа партия.
image

Лозунг в село Казак, община Ивайловград : "В чест на XIII конгрес на БКП да преизпълним плана за тютюна и самозадоволяването!"

В Програмата на Българската социалистическа партия – За България
– свободни граждани
 – справедлива държава
 – солидарно общество
Приета с Решение на 47–ия конгрес на БСП, 22 и 23 ноември 2008–ма година, София, думите  "комунизъм" и "социалистическа революция" не се споменават, което не пречи буржоазията подигравателно да нарича днешните социалисти комунисти.
Говори се за "демократичен социализъм", говори се против "авторитарния социализъм".
Говори се за "индустриална революция" и "информационната революция". За социална революция също не се споменава. Очаква се социализмът да дойде от самосебе си.
Ще има да чакат до второто пришествие, че и след него.
Говори се за "социална държава". Буржоазна и капиталистическа естествено. Пфу! Отврат!
Комунизъм е бъдещето състояние на човечеството – такъв е обективният ход на Историята.
Но кои от буржоазните апологети ни говорят за "мрачното и тежко" социалистическо минало?
Кои ни говорят по Българската национална телевизия, която е най–голямата им трибуна?
В предаването История.БГ периодично през 2–3 седмици, особено водещият Георги Ангелов, с голямо желание и удовлетворение разнищват социализма (комунизма) – "Труд и отдих – всекидневният социализъм", "Защита или репресия? История на Държавна сигурност в България 1944–1989 година", "Храната на българите" (включително и по време на социализма),  "Шум от дебри и балкани". Партизанското движение 1941–1944 година";
Митко Културата в Култура.БГ почти не пропуска предаване за да клъцне комунизма. "Гледам мойта щерка, чукат си среща на шмайзера. За тях това не е натоварено с онзи чудовищен елемент и история българска … никога не са виждали мавзолея, не ги интересува, какво е имало там", разказва Митко Културата.
Митко е историк по образование и би трябвало да е наясно, че историческите събития не се мерят със съвременни мерки. За него навлизането на Съветската армия на българска територия днес е "чудовищно", но през септември 1944–та година за повечето българи е било облекчително, предвид водещата се гражданска война в страната. И въобще много емоциии, страсти и чувства се изляха по отношение на  социализма, а малко разум и никаква наука.
Васил Върбанов в "Моят плейлист" и той върти–суче, но измъква от събеседника си някоя лоша дума за социализма. Последният път при него Тео Шишманов каза : "Ние сме си приготвили едно парче на Бийтълс и едно парче на Ролинг стоунс, обаче комсомолската  секретарка каза "мъ–ъм". Българско. И да видиш как в последния момент се учи "Моя страна, моя България". Е, хубава работа. Шишманов, дотогава не си ли знаел свещената песен?
Върбанов даже изяви антикомунизмът си и в предаването "Свободата, брат, е нещо изключително" – младежки контракултури при социализма" в История.БГ.
Лапацалото има една рубрика с видеокадри от социализма, "Живите архиви", които историкът Петър Стоянович иронично и саркастично коментира, а Лапацалото му се хили като пача.
А какво да кажем за "Отворени досиета"? Някои епизоди за откровено смешни. Писал съм.
Буржоазията предъвква миналото и избягва да говори обективно, тя съвсем обективно и не може де,  за настоящето, защото е нелицеприятно. За настоящето се говори само от тясно партийна позиция – нашата партия е способна да управлява правилно, другите партии не са.
А за бъдещето, въобще не се отваря дума, защото е съкрушително за нея – буржоазията.
Единствената им мечта и надежда е, Украйна да надвие на фронта Руската федерация и "свободният свят" на Асен Агов да освободи и ощастливи потисканите от авторитарни диктатори народи. А дали ще ги направи по благосъстоятелни или ще им отнеме и последния залък от устата, Агов не се задълбочава да размишлява – той вярва – а където сляпо властва вярата, мисленето и знанието са прогонени.  
Ех, защо този "свободен свят" ме лишава от достъп до информационните средства на авторитарните режими, за да мога да ги бия с техните камъни по техните глави?
А за настоящето изявеният антикомунист Васко Кръпката казва с драматичен тон : "И една песен в тези кръвожадни времена за хората, които стърчат срещу вятъра".
И поетът и писател и драматург Стефан Цанев, който при демокрацията се превърна в едно досадно телевизионно мрънкало, често говорещо и глупости, в "120 минути" също се изказа за миналото и настоящето : "Опасна е носталгията по миналото. Винаги когато настоящето е недостойно, то ражда носталгия по миналото. Колкото по–лошо става нашето положение сега покрай тази война, толкова повече хора ще почнат да си спомнят колко добре и мирно са си живели преди …
много, много се краде. Просто … това ще бъде провала на демокрацията".

Да, има и носталгия. Но по–важното и обнадеждаващото е, че има разбиране за обективното развитие и поставените от Времето и Историята за разрешаване обществени задачи.

https://bsp.bg/documents/osnovni_dokumenti.html
https://bnt.bg/bg/a/istoriya-bg
https://bnt.bg/bg/a/denyat-zapochva-s-kultura
https://bnt.bg/bg/a/moyat-pleylist
https://bnt.bg/news/zdraveopazvane-na-fokus-ministar-asen-mejidiev-315652news.html
https://bnt.bg/bg/a/otvoreni-dosieta-za-totalitarizma-ot-pa-rvo-litse
https://bnt.bg/news/muzika-bezkrai-specialen-sboren-broi-2-chast-313507news.html
https://www.youtube.com/watch?v=gm-KsrzoXMA
https://www.btv.bg/shows/120-minuti/v-glavnata-rolia/stefan-canev-opasna-e-nostalgijata-po-minaloto.html





Тагове:   българия,   бсп,   революция,   конгрес,   Украйна,   демокрация,   социална,   капитализъм,   бийтълс,   социализъм,   Васко Кръпката,   София,   комунизъм,   социална революция,   Стефан Цанев,   Моя страна,   моя България,   пленум,   Ролинг стоунс,   Българска социалистическа партия,   индустриална революция,   буржоазия,   село Казак,   Петър Стоянович,   7 март,   Руската федерация,   апологети,   историябг,   социалистическа революция,   тоталитаризма,   моят плейлист,   Българската комунистическа партия,   култураБГ,   Българската национална телевизия,   Живите архиви,   Времето и Историята,   Централния 1117 комитет и Политбюро,   Дванадесетия конгрес,   Тринадесетия конгрес,   Манифест за демократичен социализъм в България,   Община Ивайловград,   XIII конгрес на БКП,   информационната революция,   Буржоазна и капиталистическа,   свободният свят на Асен Агов,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bojankata - Честито, пич! Днес Столичният о...
07.03.2023 19:25
Честито, пич! Днес Столичният общински съвет реши оная гадост с шмайзера, дето й викат Паметник на Съветската армия, да бъде преместена от Княжеската градина. Обърни внимание на това събитие.
цитирай
2. mt46 - Ами
07.03.2023 19:44
такива са обективните исторически процеси... Може би Китай върви по по-разумен
път – смес от капитализъм и комунизъм... Защото и в двете системи има плюсове и минуси... Неслучайно древните мъдреци говорят за "златната среда"...
цитирай
3. dupedalo - Краси, това е срамно решение! Аз ...
07.03.2023 19:46
Краси, това е срамно решение! Аз обожавам паметника на Съветската армия! Винаги щом го видя, достигам до оргазъм. Представям си как тоя богатир ме обладава с автомата си. Гадни фашисти, искат да ни вземат юнака!
цитирай
4. dupedalo - бай Марин, обективните исторически процеси доведоха до разпадането на тая не нормална система,
07.03.2023 19:49
mt46 написа:
такива са обективните исторически процеси... Може би Китай върви по по-разумен
път – смес от капитализъм и комунизъм... Защото и в двете системи има плюсове и минуси... Неслучайно древните мъдреци говорят за "златната среда"...



която имаше в СИВ.Краси рони сълзи за нея, но тя е отдавна труп.
цитирай
5. kvg55 - До 1. bojankata
07.03.2023 20:55
Ще преместят, таратанци!
Това да не е преспапието на Фандъчкова, че да го преместят?!
А решенията на Столичния общински съвет са глас в пустиня.
цитирай
6. kvg55 - До 2. mt46
07.03.2023 20:56
В Китай управляваща сила е Китайската комунистическа партия, която в момента прилага Новата икономическа политика на Владимир Илич Ленин.
цитирай
7. kvg55 - До 3. dupedalo
07.03.2023 20:58
Ти изми ли си гъза от насирането ти при последното си посещение при мен?
цитирай
8. bojankata - Столичният общински съвет задъ...
07.03.2023 21:01
Столичният общински съвет задължава кмета Фандъкова да накара областния управител на София да поиска от държавата преместването. Другият вариант е държавата да прехвърли тая гадост като общинска собственост. И в двата случая това чудовище ще се махне.
цитирай
9. kvg55 - До 4. dupedalo
07.03.2023 21:01
"рони сълзи за нея".
Нищо не си разбрал!
Глупак!
цитирай
10. kvg55 - До 8. bojankata
07.03.2023 21:04
Блажени са верующите–е–е!
цитирай
11. born - Преподобни Колега,
07.03.2023 21:25
Виждам, че джендърните уроди на АНАЛлитичния световно известен център "GOMNOVOZ" пак са Те нагазили с АНАЛлитичните си коменти. Еманационната смрад на вонливите именити твари се долавя отдалеч и е трудно поносима.
Одобрявам, приветствам, подкрепям и насърчавам релевантната Ти позитивна загриженост за прогресиращата хигиена на аналните им отверстия.
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First MEDICAL expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces)
цитирай
12. dupedalo - С огромно удоволствие посрещам ...
07.03.2023 22:31
С огромно удоволствие посрещам появата на изтъкнатия специалист по състава и структурата на путинските екскременти товаришч борн. Стискам му крепко ръката и му поднасям сладолед с глазура от споменатите екскременти. А на Краси подарявам най-ценния си подарък - въшка от темето на Владимир Владимирович.
цитирай
13. bojo12345 - Парите за този паметник са на софиянци,
08.03.2023 02:45
Интелектуалният труд е на авторския колектив, материалите и труда са на множеството строители.
Това някой интересува ли го?
Кой е големият вандал сега...
цитирай
14. kvg55 - До 11. born
08.03.2023 11:13
Свети!
Правилно виждаш!
Желанието да се оцапа всичко е присъщо на умствените посерковци като бае Коста, dupedalo и други.
Последното е побързало да те омаже и тебе веднага след коментара Ти.
цитирай
15. kvg55 - До 12. dupedalo
08.03.2023 11:18
Светиня Му born не консумира сладолед, защото му предизвиква ангина.
Бае Коста си умира за такъв сладолед – с глазура от путинските екскременти.
И защо така подло жертваш сестра си Въшката?
цитирай
16. kvg55 - До 13. bojo12345
08.03.2023 11:20
Какво ги интересува волята народна тия тоталитарни "демократи"?
цитирай
17. kvg55 - Благодарности!
13.03.2023 16:33
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5881977
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34417
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930