Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2023 08:01 - © Телевизионни клепари
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1570 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 30.04.2023 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.03.2023г.

     В предаването на Лапацалото редовна рубрика "Музикалните минути на Елена Розберг" има Елена Розберг, музикален журналист.
И понеже Лапацалото имало рожден ден, Розберг го поздравява с песен. Песента е чуждестранна, на английски, което никак не ме изненадва, познавайки умствените и естетически нагласи на българите, имащи се за интелигенция. Само дето "мекат" като кози и употребяват паразитни и жаргонни думи – Розберг 1 път употреби думата "страхотно", 1 път  "жестока", 2 пъти "страшно", 1 път "надцакам" и един път "готино".
Разказвайки за новините в музикалните среди, Розберг каза : "Друга новина е, че нашият мегаталантлив цигулар Васко Василев ще свири на коронацията на Чарлз III".
"Шести май! Голяма дата", веднага натъртва Лапацалото и споменава, че на другия ден също ще има концерт по повод събитието, което означава, че за него Шести май е "голяма дата", защото на нея ще се състои коронацията на Чарлз III …
"Предполагам, че избора е на диригента на цялата продукция. Съставен е един така наречен "коронейшън оркестра", което е оркестър по коронацията …  
В този оркестър ще влязат най–изтъкнати музиканти от различни състави, симфонични на Британия, и на чело ще бъде главния диригент на кралската опера Антонио Папано …
Много любопитно събитие в Уестминстърското абатство", завършва новината Розберг.
Думите "Чарлз III" и "коронейшън оркестра" са изречени от Розберг с английски акцент, а цялата новина беше поднесена с интонация като изключителна чест за музикантите, че ще свирят на коронацията на "величеството" на "голямата дата шести май".
Vesti.bg пък с подробности разказва сценария на церемонията по коронацията 
image

Писал съм, каква нездрава психоза беше обхванала мисирките в БНТ–то при отразяване на погребението на Бети 2. И сега няма да е по различно.
Шести май е голяма дата за българите, защото тогава е Голям ден Гергьовден, както и Ден на храбростта и празник на Българската армия.
Шести май се пада в ден събота, което е "страхотно".
Защото ще можем да се насладим на представянето на българския и британския празник едновременно от Лапацалото и как то ще раздели възклицанията и похвалите си между двата за него празника, което несъмнено ще бъде изключителна тема за постинг.
За него, защото за мен, а и за други българи, ще има само един празник – Гергьовден.
За Лапацалото и за колежките и колегите му от "По света и у нас", "Нощем през деня" и особено в "Светът и ние", където Йоана Левиева–Соя един път се насра в състояние на екстаз, когато отразяваше как "Елизабет II празнува 70 години на трона", празниците ще са два.
Не допускам да забравят за Гергьовден и Денят на храбростта и Българската армия.
А присъствието на Васко Василев на церемонията по коронацията е чест за пародията на монарх Чарлз Три, който следва да го възнагради подобаващо като Крал на цигулката, още повече, че той самият е самата посредственост и не притежава, каквито и да са таланти.
Абе, откъде се извъдиха толкова монархисти в България, бе? И то поклонници на британската корона. Та Симеон Борисов няма толкова желаещи да са му царски поданици у нас.
При социализма, когато уж сме били зависими от Съветския съюз, другарят Леонид Брежнев не го отразяваха така. А сега, сега сами се правим зависими, самозависими. Сами си налагаме слугинско поведение. Пък недоволстваме, че на Запад ни гледали с пренебрежение. Не ни приемат в Шенгенското пространство, не ни приемат в Еврозоната, слагат ни в разни списъци.
В "черни" списъци – на престъпници, троянски коне, русофили, корумпирани и прочие.
А БНТ–то смята за задължително да ни съобщи за всяко подухване на вятъра в Съединените щати, за всяко изпускане на Пръдливия Лъжлив Забраванко и за всяка идиотщина на някой изперкал янки. Убийствата на граждани от луди от десетилетия не са новина в САЩ. Ама нашите новинари постоянно ни ги навират в очите и ушите директно чрез кореспондентът им в САЩ Симеон Гаспаров. Един също така вдъхновен мисир.
Лайно да е, ама американско да е.
Та на 6–ти май очаквам голям комедиен спектакъл по българските телевизии и в "Денят започва с Георги Любенов" в частност. Времето и Историята обичат да се шегуват с глупаците, които си въобразяват, че са ги хванали за шлифера.

https://bnt.bg/news/voinata-koyato-promeni-vsichko-solomon-pasi-315432news.html
https://www.vesti.bg/sviat/koronaciiata-na-kral-charlz-iii-vsichko-koeto-triabva-da-znaete-6159904
https://bnt.bg/news/elizabet-ii-praznuva-70-godini-na-trona-306846news.html?v=321909
https://bntnews.bg/news/70-godini-na-trona-za-patya-ot-princesa-lilibet-do-kralicata-chieto-ime-vsichki-znaem-1197179news.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Как учтиво да кажеш на някого, че е ...
01.03.2023 08:53
Как учтиво да кажеш на някого, че е глупав.
Мъдростта те преследва, но ти си винаги много по-бърз.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
01.03.2023 09:21
Да не би, тези телевизионери, в ролята си на дупеблизци, да имат някаква секретна информация?! Например, че в някой от дните на коронацията ,Чарлзз ще има приятната кура/ грижа/ да ни се извини, най - накрая от името на короната!?
За варварските бомбардировки над мирни хора!? И за хилядите убити невинни!
Не, че те ще възкръснат от това, но то ще покаже на света духовното израстване на бившата империя! И връщането и към човешкото!
И още нещо В замяна, ние ще му подарим царска титла, ако това наистина се случи!
Защото кралската го излага и то много! Представяш ли си Б.Б. на среща с него, да стои с ръце в джобовете? За да пази пачките в тях?
Неудобно е!

Хубав ден!
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
01.03.2023 10:39
Глупостта и простотията не чакат никого.
Те устремно бъзат напред.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
01.03.2023 10:45
Ха–ха–ха!
Ще се извинят, зер.
Такива като Баце с ръце в джобовете, ще им разкажат играта.
Той Дончо навремето потупа бабето по гърба.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5885497
Постинги: 2836
Коментари: 26128
Гласове: 34426
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930