Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2023 16:01 - © Държавният секретар на САЩ като световен проблем
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1486 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 01.03.2023 20:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.03.2023г.

     "Антъни Блинкен е Джеймс Форестал в наши дни : да очакваме ли нов скок от прозореца на психиатрична болница?", пише Дмитрий Минин в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры".
image

Скочилият от прозореца (вляво) и подозираният, че е склонен да скочи (вдясно

Световният процес зависи от много компоненти, но никой не е отменил ролята на индивида в неговото формиране. В историята на Съединените щати вече има случай, когато министърът на отбраната Джеймс Форестал, който по–късно се оказа психично болен, едва не тласна страната и цялата планета към Трета световна война. Неговите истерични призиви да се "разправи" със Съветския съюз най–накрая изплашиха дори такъв "ястреб" като президента Хари Труман. В резултат на това Форестал, който полудя от собствените си надути фобии, се озова в психиатричното отделение на военната болница "Уолтър Рийд" и през 1949 година скочи през прозореца от 16–ия етаж с викове : "Руснаците идват".
image

1–ви министър на войната на Съединените щати 17 септември 1947 – 28 март 1949 година 

image

Държавен секретар на Съединените щати при президента Джо Байдън 

Възможно ли е да смятаме за нормални хора с лица като тези на Форестал и Блинкен?, задава въпрос Дмитрий Минин.
Вярно, има и друга версия. Освен от руснаците, Форестал е бил обсебен и от преследване от страна на американските евреи, като смята всеки един от тях за потенциален комунист. Е, болен човек … Руснаците бяха далече, съграждани от еврейски произход, които му се подиграваха в пресата, всъщност имаше доста от тях наблизо. Според тази версия Форестал всъщност е отишъл на "последния полет" с викове "Те идват" и е имал предвид идващите към  него обиждащите го евреи.
image

Съвременният облик на болницата "Уолтър Рийд" : кого очаква тя сега

Казват, че историята се повтаря. Версията за превъплъщението на Форестал в лицето на държавния секретар Антъни Блинкен относно това кой е виновен за всички проблеми на света също е разделена, но сега те вече са "руснаци" и "китайци". Поради обсебеност от предполагаемата заплаха, която представляват в Америка, мнозина сравняват Блинкен с Форестал. По всички коридори на властта във Вашингтон започва да се разпространява мнението, че Блинкен е "много опасен човек", с когото спокойно можете да се окажете в окопите на Третата световна война. Безпокойството идва от факта, че в миналото в САЩ е имало случаи, когато харизматични вицепрезиденти са засенчвали ръководителите на Белия дом, като например Дик Чейни при Джордж Буш. Имало е и изключителни държавни секретари като Хенри Кисинджър. Но никога не е имало такава ситуация, когато човек на тази позиция, с неясни първи лица (като Пръдливият Лъжлив Забраванко), да се окаже истинският владетел на страната. Форестал не можеше да мечтае за такава степен на влияние. И има повече от достатъчно признаци, че неговият по–успешен последовател също се готви да полети с главата напред в световния пожар, който той разпали.
image

В ръцете си този потенциален "последовател" на Форестал държи съдбата на света 

Основният информатор на нашето време Сиймор Херш, е един от първите, които публично заговориха в Америка за факта, че Блинкен и най–близките му сътрудници като Джак Съливан и Виктория Нюланд "имат проблеми с главите си" (с головами не все в порядке). Той не се поколеба по–специално да каже, че организираното от тях взривяване на "Северните потоци" е акт на "лудо съзнание". Ловът на китайски балони обикновено е от категорията на триковете в лудницата. Според Херш всички големи страни по света са пускали и пускат такива метеорологични балони в големи количества, те постоянно се заблуждават и никой, освен лунатиците и ловците на НЛО, не придава голямо значение на това. Това, което сегашното управление направи около тях, щеше да е смешно, ако не беше тъжно.
image

Успешният резултат от стратегическата операция на въоръжените сили на САЩ за сваляне на китайския балон 

Загрижеността на Херш за психическото състояние на Блинкен и неговите сътрудници, очевидно, се споделя от високопоставените информатори на журналиста, които смятат за необходимо да разкрият тънкостите на необичайните му действия. Вярно, такава истина все още не е достигнала до масовото съзнание.
Съвременниците на Форестал го забелязали, че на заседанията на Съвета за национална сигурност, слушайки другите или говорейки, той чеше главата си до кръв, където имал зачервена плешивина с размерите на "сребърен долар". По този навик той бил заподозрян.
image

Форестал преди "последния полет" с ретуширан "долар

У Блинкен подобни привички не са забелязани, той не е импулсивен параноик, а по–скоро фокусиран маниак. И така този човек е още по–опасен, защото неговата мания не става веднага забележима за другите.
image
Това не е "синдромът на Зеленски", а естественото състояние на душата на Блинкен 

Може би публично той изпусна нервите си само веднъж, когато на "стратегическия диалог" беше шумно укорен за неуважение към страната му от настоящия куратор на китайската външна политика от Централния комитет на Комунистическата партия на Китай Ван И. Той изглеждаше на ръба на епилептичен припадък и само с голяма трудност успя да се овладее. Няма съмнение, че с патологичната си отмъстителност той вечно таеше злоба към китайците. И не бива да се учудвате, ако по–късно в района на Тайван бъде извършена някаква зловеща провокация от американците.
image

Ван И с обидения Блинкен 

Срещата на двамата политици тези дни в Мюнхен беше много своеобразна. Блинкен горчиво се оплака, че Ван И не му се е извинил за прелитането на китайския балон над американска територия. За какво да се извинява? За своеволието на вятъра? Едва ли не, като персийския цар Ксеркс, който заповядал морето да бъде бичувано за неспокоен нрав. На това китайският политик отбеляза, че всъщност американците трябва да се извинят : те свалиха безобиден метеорологичен балон и устроиха около него "шоу с коне". Ван И нарече решението на американците да свалят балона "абсурдно и истерично".
"Нямаше извинение. Но това, което мога да ви кажа, е, че това беше възможност да говорим много ясно и много директно за факта, че Китай изпрати балон за наблюдение над нашата територия, нарушавайки нашия суверенитет, нарушавайки международното право. И аз му казах съвсем просто, че това е неприемливо и никога повече не може да се случи …
Много сме загрижени, че Китай обмисля да предостави смъртоносна подкрепа на Русия в нейната агресия срещу Украйна и аз изясних, че това би имало сериозни последици в нашите отношения, както и нещо, което президентът [Джо] Байдън сподели директно с президента Си [Дзинпин] на няколко пъти", приплакал Блинкен в интервю за NBC news.
За "особеностите" на личността на Блинкен свидетелства и патологичната му склонност към лъжи. В биографията си той постоянно изкривява и изопачава нещо. Той непрекъснато говори за своите еврейски предци, които са живели в Киев до началото на 20–ти век и тогава са носели фамилното име Блинкинс и как са избягали в "благословената" Америка от "руските погроми". Но след като мнението на Държавният департамент и на Блинкен в частност е, че Украйна, която те тласкат да воюва с Русия до "последна капка кръв", е съществувала от стотици години, тогава погромите там несъмнено ще да са били "украински", а не "руски". Между другото, на територията на сегашната Руска федерация никога не е имало "еврейски погроми". Всички те се състояха в съвременна Украйна и Молдова.
Говорейки за втория си баща Самуил Пизар (фамилия по рождение – Писар), бивш затворник от нацистките лагери, Блинкен успява да представи миналото му така, сякаш е избягал от съветските лагери и е бил освободен от американски негър танкист, на когото в знак на благодарност младият Пизар уж паднал на колене. Само че неговият втори баща разказва съвсем различна история преди смъртта си : "За героизма на руските войници, както и за факта, че "Аушвиц" ("Освиенцим") беше освободен от съветските войски, съм вечно благодарен. Спасиха ме Сталинградската битка, която стана повратна точка на войната, и настъплението на Съветската армия".
image

"Спасиха ме Сталинградската битка … и настъплението на Съветската армия", казва вторият баща на us–американския държавен секретар Блинкен Самуел Пизар (Писар), концлагерист в "Освиенцим

Болезненото съзнание на Антъни Блинкен се проявява и в това, че той не просто лъже. Явно самият той вярва в измишльотините си. Изключително трудно е да се разчита на разбираем диалог и постигане на споразумения с този човек.
Форестал плати за своята обсебеност с живота си, Блинкен все още плаща с живота на други хора. Дали ще има същият резултат, бъдещето ще покаже.
image

Смътните засега съмнения нарастват и постепенно се разсейват : Блинкен изглежда дори по–сериозно болен от Форестал 

https://www.fondsk.ru/news/2023/02/23/blinken-forrestol-nashih-dnej-zhdat-li-novogo-pryzhka-iz-okna-psihbolnicy-58598.html
https://www.nbcnews.com/politics/national-security/china-offers-no-apology-first-meeting-spy-balloon-incident-blinken-say-rcna7134




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - На
01.03.2023 19:01
тия двамцата още по погледа им личи, че са с психични отклонения...
цитирай
2. mt46 - ...
01.03.2023 19:18
Всички политици страдат от някаква форма на лудост, но не бива да прекаляват...
цитирай
3. panazea - Ако не са луди , няма да ги издигат на върха !
01.03.2023 19:49
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. iw69
01.03.2023 20:22
От самолет се вижда, дето се вика.
цитирай
5. kvg55 - До 2. mt46
01.03.2023 20:24
Да не прекаляват, ама те не се усещат.
Трябва друг да ги турне на мястото им.
цитирай
6. kvg55 - До 3. panazea
01.03.2023 20:27
Ха–ха–ха!
Права си.
Нямаше да направят политическа кариера.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5885196
Постинги: 2836
Коментари: 26127
Гласове: 34426
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930