Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2023 08:01 - © Възниква нова стратегическа цел за СВО
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3009 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 26.02.2023 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.02.2023г.

     Китайското издание Global Times цитира Лу Сян, научен сътрудник в Китайската академия за социални науки, който коментирал развоя на Специалната военна операция 
image

"Западът твърде силно преувеличава стратегическите амбиции на Русия. Те продължават да говорят, че Русия се проваля в Украйна, не успява да постигне целите си. Истината е, че стратегическите цели на Русия в общи линии са постигнати", казал китайският експерт.
"Русия създаде стабилен фронт на изток от река Днепър и сега те могат да предприемат не само контраудари, но и малки атаки на запад. От друга страна, Украйна изобщо няма независима отбранителна способност, тя е 100 процента разчитаща на помощ от САЩ и НАТО", добавил Лю.
"Доставянето на по–модерно оръжие допълнително ще провокира Русия и ще рискува да разшири войната. Ако руско–украинската война се разпространи, първите пострадали ще бъдат Полша и Румъния, две членки на НАТО под защитата на задължението за колективна отбрана на НАТО по член 5. Дотогава САЩ и НАТО ще се изправят пред истинска дилема за създаване на друга политика, защото въздействието върху света ще бъде 100 пъти по–тежко от първоначалната война, която започна на 24 февруари миналата година", казал още Лу.
Лу Сян споменава Румъния като евентуално заплашена от пряко въвличане в конфликта.
Румъния на бойното поле я коментира Хелмут Йохан Лудвиг фон Молтке : "За нас е все едно, Ваше Величество, на чия страна ще влезе Румъния във войната. Ако е на наша (съюзник), ще са необходими 10 дивизии, за да се спасим от поражение. Ако е срещу нас (противник), ще са необходими същите 10 дивизии, за да победим".
Така че, и в единия и в другия случай, участието на Румъния във война, било като съюзник, било като противник, поражда необходимост от наличието на 10 дивизии.
image 

Как се поддържа огънят в Незалежната 

С тезата, че "Въоръжените сили на Украйна не са в състояние да се бият без западно оръжие и че без помощта на Вашингтон украинският конфликт "отдавна щеше да приключи", защото "собственият потенциал на въоръжените сили на Украйна беше достатъчен само за няколко седмици напрегнати битки", се съгласява и член–кореспондентът на Академията на военните науки на Руската федерация Александър Бартош.
Без доставката на западно оръжие въоръжените сили на Украйна ще издържат не повече от месец, но е преждевременно да се говори за постигане на целите за демилитаризация, смята професорът от Академията на военните науки на Руската федерация Вадим Козюлин.
Според мен пък, Руската федерация е демилитаризирала Незалежната откъм въоръжение и боеприпаси. Според класиците на военната теория Молтке и Клаузевиц, че основен обект на всяка операция трябва да бъде не територията, а армията на противника, остава да се довърши демилитаризизацията на Украйна и откъм унищожаването на живата ѝ сила,  подкопавайки нейните способности за насилствена мобилизация на цивилното население.
Също така тече демилитаризизация и утилизация на въоръжението на Колективния Запад и частично на алчна за пари жива сила концентрирана във формированието ЧВК "Моцарт
image

При посещението си в Украйна тези дни, Пръдливият Забраванко обеща на Наполеончик оръжие за демилитаризиране и утилизиране за още 500 милиона щатски долара.
Предвид казаното от Карл фон Клаузевиц, че "Победата се състои не просто в завладяване на бойното поле, а във физическото и морално съкрушаване на въоръжените сили на противника", то Победата на Руската федерация в СВО е непосредствено близко.
"Оказва се, от една страна, китайските експерти са прави : от въоръжените сили на Украйна остава само едно име и номинално ръководство, "тъй като реалните решения се вземат във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия". От друга страна, демилитаризацията на Украйна може да се счита само за частично осъществена, тъй като окончателното постигане на целите на СВО изисква пълна военна изолация на Украйна от страните от източния фланг на НАТО", пише в ООО «Деловая газета Взгляд» Андрей Резчиков.
И понеже на практика Руската федерация е във война с Алианса, "ограничена до територията на Украйна", "спирането на доставките" на оръжие за Украйна е впоследствие възникнала в хода на операцията естествена цел на Ограничената специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция, обезпаразитяване на Украйна и дедоларизация на световната икономика imageИ затова на 15–ти на сайта на Правителството на Канада си появи "Съвместна декларация на министрите на войната на Канада, Естония, Германия, Латвия, Литва и Обединеното кралство", в която се казва : "Ние, министрите на войната на нациите домакини на засиленото предно присъствие (eFP), Естония, Латвия и Литва, и съответните рамкови нации, Обединеното кралство, Канада и Германия, потвърждаваме нашия ангажимент за защита на нашето население и това на нашите съюзници. Ние ще продължим значително да укрепваме Възпирането и отбраната на Балтийския регион като част от задълженията на НАТО за колективна отбрана" и се набелязват мерки "да засилим по–тясно нашето сътрудничество" за да "координираме усилията помежду си и с НАТО, за да постигнем най–ефективна и надеждно възпираща и отбранителна позиция в региона" !
image

"Нашият ангажимент към член 5–ти е решителен и твърд", дърви го Декларацията.
Рамо даде и министърът на войната на Съединените щати Лойд Джеймс Остин III : "Искам да изясня едно нещо на естонския народ днес. Съединените щати остават непоколебимо ангажирани със свободата и суверенитета на нашите балтийски съюзници. И ние сме обединени с вас, за да възпираме и да се защитаваме срещу всяка заплаха за нашата обща сигурност", изнася сайтът на Министерството на войната на Съединените щати 
image

Разтревожен, че и Полша е цел на СВО, от своя страна Дуда в речта си при посрещането на Байдън  изтъкна : "Утре ще се срещнем с нашите съюзници от източния фланг на НАТО, защото за всички нас това посещение е изключително важно … Изпраща много мощно послание за отговорност, че Съединените американски щати носят непрекъсната отговорност за сигурността на Европа и света … Полша е в безопасност и защитена благодарение на присъствието на въоръжените сили на САЩ, благодарение на присъствието на войски на НАТО".
Всичкото евроколхозни гейропци се надяват на САЩ да ги пази от лошата Руска федерация.
И затова самият президент Байдън побърза да ги успокои : "И – (аплодисменти) – и нека няма съмнение, ангажиментът на Съединените щати към нашия съюз НАТО и член 5–ти е непоколебим (Аплодисменти). И всеки член на НАТО го знае. И Русия го знае …
Атаката срещу един е атака срещу всички. Това е свещена клетва (Аплодисменти). Свещена клетва за защита на всеки сантиметър от територията на НАТО … НАТО е по–силен от всякога", самонадъхал се Пръдливият Лъжлив Забраванко.

https://www.globaltimes.cn/page/202302/1285251.shtml
https://vz.ru/society/2023/2/15/1199239.html
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%86
https://ru.wikiquote.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BC%D1%83%D1%82_%D0%98%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BD_%D0%9B%D1%8E%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%82%D0%BA%D0%B5
https://www.canada.ca/en/department-national-defence/news/2023/02/joint-declaration-of-the-defence-ministers-of-canada-estonia-germany-latvia-lithuania-and-the-united-kingdom.html
https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3300628/austin-assures-baltic-states-of-us-commitment/
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2023/02/21/remarks-by-president-biden-and-president-andrzej-duda-of-poland-after-bilateral-meeting/
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2023/02/21/remarks-by-president-biden-and-president-andrzej-duda-of-poland-after-bilateral-meeting/




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - Има една приказка, която ясно по...
26.02.2023 08:57
Има една приказка, която ясно показва стратегическите цели на Китай - Крим е ваш, Сибир е наш. Жълтурковците търпеливо чакат путландия да се разруши напълно, за което войната в Украйна ще помогне, за да си вземат Сибир и да станат господари на света. Китай чака да налапа русия. Никога не гласува против декларациите на оон срещу путлер. Само 6 държави гласуваха против последната от оня ден.
Путлер капут!
цитирай
2. nedovolen - Каква ли щеше да е реакцията, ако ...
26.02.2023 09:20
Каква ли щеше да е реакцията, ако Путин се бе разходил малко до Хамерика.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. blackpredatorka
26.02.2023 10:08
Китай не може да окупира Сибир. Китай е толкова гъсто населен, че пълното му унищожение не е проблем за Руската федерация.
И не се аби да кълнеш.
Путин е Бог и клетвите не го досягат.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
26.02.2023 10:09
Байдън посети Полша.
В отговор Путин може да посети Мексико или Куба.
Със съответния ескорт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753153
Постинги: 2808
Коментари: 25795
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031