Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2023 19:01 - © Нещо като бенчмаркинг, ама не съвсем
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2906 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 26.02.2023 01:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.02.2023г.
     "В крайна сметка ние говорим за днешната реч на Путин много по–дълго, отколкото за изявленията на президента Байдън, които са по–съществени", констатира внукът на Асен Йорданов Агов, убит от фашистите на 30 април 1925 година в Пловдив, а внукът Асен Агов днес е виден антикомунист и русофоб.
"А дали е така
Кой ще ми каже?", затананиках си като го чух, че били "по–съществени".
В речите на президента Анджей Дуда и президента Байдън от Полша, публикувани в сайта на Белия дом, името на Putin се среща 2 пъти, а думата "Russia" 4 пъти.
В речта на Владимир Владимирович името на Дуда и думата "Польша" въобще не се срещат.
Името на Байден не се среща. Думата "США" се среща 10 пъти и думата "НАТО" – 7 пъти.
Е, кой с кого се занимава персонално? Кой кого е обсебил?
«Преди година, за да защитим хората на нашите исторически земи, да гарантираме сигурността на страната ни, да елиминираме заплахата от неонацисткия режим, възникнал в Украйна след преврата от 2014–та година, беше взето решение за провеждане на специална военна операция. И стъпка по стъпка, внимателно и последователно ще решаваме поставените пред нас задачи …
Междувременно – и вие добре знаете това – ние направихме всичко възможно, наистина всичко възможно да разрешим този проблем с мирни средства, търпеливо договорихме мирен изход от този тежък конфликт …
(Да си спомним признанието на фрау Меркел пред Die Zeit относно Минските споразумения)
Този отвратителен метод за измама е изпробван много пъти преди. Те се държаха също толкова безсрамно, двулично, унищожавайки Югославия, Ирак, Либия, Сирия. От този срам те никога няма да се измият. Понятията чест, доверие, благоприличие не са им присъщи …
През дългите векове на колониализъм, диктат, хегемония, те свикнаха да им е позволено всичко, свикнаха да плюят по целия свят. Оказа се, че те се отнасят също толкова пренебрежително, господарски към народите на собствените си страни – все пак и тях цинично измамиха или ги подмамиха с басни за търсенето на мир, за придържането към резолюциите на Съвета за сигурност на ООН за Донбас. Наистина, западните елити се превърнаха в символ на тотални безпринципни лъжи …
Искам да повторя : те отприщиха войната, а ние използвахме сила и я използваме, за да я спрем …
Елитите на Запада не крият целта си : да нанесат – както се казва, това е пряка реч – "стратегическо поражение на Русия". Какво означава? За нас какво е? Това означава да приключат с нас веднъж завинаги, тоест те възнамеряват да прехвърлят локален конфликт във фаза на глобална конфронтация. Ние точно така разбираме всичко това и съответно ще реагираме, защото в случая говорим за съществуването на държавата ни …
Както вече казах, Западът разгърна срещу нас не само военен, информационен, но и икономически фронт. Но никъде нищо не е постигнал и никога няма да постигне. Нещо повече, инициаторите на санкциите се самонаказват : провокираха повишаване на цените, загуба на работни места, затваряне на заводи, енергийна криза в собствените си страни и казват на гражданите си – чуваме това – казват, че руснаците са виновни за всичко …
Ние твърдо защитаваме не само нашите интереси, но и нашата позиция, че в съвременния свят не трябва да има разделение на така наречените "цивилизовани страни" и всички останали, че е необходимо честно партньорство, принципно отричащо всякаква изключителност, особено агресивна … », това каза Владимир Владимирович в Обръщение към Федералното събрание за отношенията на Руската федерация с Колективния Запад (Съединените щати + Евроколхоза + Британия).
Нека видим, какво каза президентът на Съединените щати от Варшава на света и на Руската федерация извън хвалбите за Щатите, Полша и НАТО :
"И тъй като казах на руския си колега не – добре, беше отдавна – казах, "Ти търсиш – финландизацията на НАТО. Ще получите НАТОвизация на Финландия. И се оказа, че не знаех, че Швеция също идва".
На запитването "Joe Biden, Ukraine, Kiev, speech" в търсачката на Белия дом, отговорът е : "Search results for : "Joe Biden, Ukraine, Kiev, speech" – Изглежда, че не можем да намерим това, което търсите" 
image

А тази снимка, излизаща на първо място в сайта на Белия дом, изпълва целият екран 
image

В Google–то обаче на "Joe Biden, Warsaw, speech" излиза "Бележки на президента Байдън преди една година от бруталното и непровокирано нахлуване на Русия в Украйна".
Е това е речта, която търсех.
Ама много бъбрив тоя Пръдлив Забраванко, бе?! Две речи! Старческа логорея ли, що ли?
"Кралският замък във Варшава – Варшава, Полша
Президент Байдън : Здравей, Полша! (Аплодисменти.) Един от големите ни съюзници. Президент Дуда, министър–председател (?) … господин министър–председател, господин кмете и към всички бивши министри и президенти, както и кметове и полски политически лидери от цялата страна : Благодаря ви, че ме приехте отново в Полша".
Нека видим, какво каза президентът на Съединените щати от Варшава на света и на Руската федерация в тази реч, извън преразказа на миналите събития и фукните от рода на "И го направихме!" и "Това са американците и това правят американците" (Аплодисменти), в която "Russia" е спомената 24 пъти; Putin – 11 пъти.
Оха–а–а! Пълна обсебеност на съзнанието на Джо от Владимир Владимирович. Путин си го е присвоил и го манипулира.
"Преди една година светът се готвеше за падането на Киев. Е, току–що дойдох от посещение в Киев и мога да докладвам : Киев е силен! (Аплодисменти). Киев стои горд. Стои високо. И най–важното е, че стои свободно (Аплодисменти) …
Той мислеше, че ще получи финализация [финландизация] на НАТО. Вместо това той получи НАТОвизацията на Финландия – и Швеция (Аплодисменти) …
Демокрациите по света ще пазят свободата днес, утре и завинаги (Ръкопляскания). Ето за какво – това е заложеното тук : свободата.
Това е посланието, което занесох в Киев вчера, директно на народа на Украйна.
… диктатор, решен да възстанови една империя, никога няма да може да облекчи [изтрие] любовта на хората към свободата. Бруталността никога няма да смели волята на свободните. И Украйна – Украйна никога няма да бъде победа за Русия. Никога (Аплодисменти) …
Защото свободните хора отказват да живеят в свят на безнадеждност и мрак …
И така, тази вечер се обръщам още веднъж към народа на Русия : Съединените щати и нациите на Европа не се стремят да контролират или унищожат Русия. Западът не е планирал да атакува Русия, както Путин каза днес (Значи е слушал речта на Владимир Владимирович).
И милиони руски граждани, които искат само да живеят в мир със съседите си, не са враг
Съединените щати събраха световна коалиция от повече от 50 нации, за да доставят важни оръжия и доставки на смелите украински бойци на фронтовата линия …
Путин се опита да умори света от глад
И тази седмица жена ми, Джил Байдън, пътува до Африка, за да привлече вниманието към този критичен проблем (предизвиканият от Путин световен глад) …
Следващата година ще приема всички членове на НАТО за нашата среща на върха през 2024 година в Съединените щати. Заедно ще отпразнуваме 75–ата годишнина на най–силния отбранителен съюз в историята на света – НАТО
Но работата пред нас е не само това, срещу което сме, а и това, за което сме. Какъв свят искаме да изградим? (Интересно. Да видим).
Трябва да вземем силата и капацитета на тази коалиция (антируската – "от повече от 50 нации") и да я приложим за повдигане – повишаване на живота на хората навсякъде, подобряване на здравето, нарастване на просперитета, запазване на планетата, изграждане на мир и сигурност, третиране на всеки с достойнство и уважение.
Свободата. Няма по–сладка дума от свободата. Няма по–благородна цел от свободата. Няма по–висок стремеж от свободата (Аплодисменти) …
Свободата … Свободата …
Застанете с нас! Ние ще стоим с вас! …".
И както винаги, завършва речта си с "Бог да пази нашите войски" (защото тя [us–войската] подсигурява грабежите на САЩ по цялата планета и чрез тях жизнения стандарт на us–американците).
Така, да направим сравнителен анализ на двете речи за да видим основателна ли е констатацията на Асен Агов посочена в началото и тази, която ще посоча в края.
Владимир Владимирович говори разумно на света – "… не трябва да има разделение на така наречените цивилизовани страни и всички останали".
Джо Байдън говори на света емоционално ("пламенна реч" според CNN) и … лъжливо – "Изключителна бруталност от страна на руските сили и наемници. Те са извършили поквара, престъпления срещу човечеството, без срам и угризение. Те са нацелили цивилни със смърт и разрушение. Използват изнасилването като оръжие за война. Откраднати украински деца в опит да – в опит да откраднат бъдещето на Украйна. Бомбардирани ж. п. гари, родилни домове, училища и сиропиталища. Това е отвратително. Това е отвратително …".
И други лъжи, които съм почернил в текста, като тези, че " Путин се опита да умори света от глад ", сатаНАТО бил "отбранителен съюз" и че милионите руски граждани "не са враг".
Владимир Владимирович подканя държавите към "честно партньорство, принципно отричащо всякаква изключителност, особено агресивна", тоест към изработване и следване на собствена позиция в отношенията си с другите страни и народи, съобразена с националните интереси.
Джо Байдън императивно им казва : "Застанете с нас! Ние ще стоим с вас!".
Другите да застанат до САЩ, а не САЩ до другите. Ама че мераци.
Владимир Владимирович напомня за "дългите векове на колониализъм".
Руската федерация в лицето на Владимир Путин и Сергей Лавров посещават Африка.
Джо Байдън им праща Джил Байдън – "… тази седмица жена ми, Джил Байдън, пътува до Африка, за да привлече вниманието … ". Смехория. Ташак работа. Гола вода и кал по гърба.
image

Вечна дружба! Дружба от векове – за векове!

А сега, какво още каза Агов : "Посещението на президента Байдън в Киев обезсмисля днешната реч на Путин … И пак казвам : Посещението на Байдън в Киев обезсмисли днешната реч на Путин".
Обезсмисля ли? Ха–ха–ха!

"Изявленията на президента Байдън" били "по–съществени"?! Ха–ха–ха!
Ех, господи! Сляз и си прибери вересиите.

https://bnt.bg/news/edna-godina-sled-ruskata-invaziya-v-ukraina-vazmozhen-li-e-mirat-315313news.html
http://kremlin.ru/events/president/news/70565
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2023/02/21/remarks-by-president-biden-and-president-andrzej-duda-of-poland-after-bilateral-meeting/
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/12/11/izchervi-li-se-tante-angela.1846692
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2023/02/21/remarks-by-president-biden-ahead-of-the-one-year-anniversary-of-russias-brutal-and-unprovoked-invasion-of-ukraine/
https://edition.cnn.com/2023/02/21/politics/joe-biden-poland-trip/index.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - Путлер капут! Слава Украину!
25.02.2023 19:50
Путлер капут! Слава Украину!
цитирай
2. kvg55 - До 1. blackpredatel
25.02.2023 22:13
Не се аби!
Путин е Бог и клетвите не го ловят.
Ха–ха–ха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5865047
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34379
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930