Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2023 07:01 - © Марксистко–ленински философски думички употребяват дори Йорданов и Агов
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 793 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 04.03.2023 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
25.02.2023г.

     На страница 15–та в Книгата;–)
image
съм написал : Много от нашите политици са като произведения на кокошото дупе. Един от тях (характерен екземпляр) е А. А. Друг е А. Й.

Потърсих в Интернет картинка на произведение на кокошото дупе. Не намерих, каквато ми се искаше, но те и свободно разхождащите се и свободно изхождащите се кокошки в двора на село, където може да се направи такава натурална снимка, са на изчезване.
Попаднах на тази снимка, която показва резултата от множество произведения на други птичи дупета върху един автомобил, каквото са виждали особено жителите на големи градове 
image

В "Още от деня" на 26.11.2014 година другарят Асен Агов разисква въпроса "Политически противоречия – коментар на Асен Агов, Атанас Семов и Петя Шопова".
В биографията на другаря Асен Агов в Уикипедията пише : "Асен Йорданов Агов е български политик от Съюза на демократичните сили, по–късно от Демократи за силна България.
Кръстен е на дядо си, авиатор и ляв активист – Асен Йорданов Агов (1890 – 1925), на когото на тролейбусна спирка "Бяло море" на булевард "Дондуков" в София има невзрачно паметниче. Баща му Йордан преди Деветосемпемврийския преврат е офицер, кавалерист с чин майор, а по времето на държавния социализъм е главен юрисконсулт в "Нефтохим".
В предаването другарят Агов каза : "Българина, който е свободен и който е трезвомислещ, в момента е стегнат в изключително тясната дреха, създадена някога в 90–та година чрез Конституцията на България … негодна е тази дреха, защото е твърде стара и най–лошото, че тя е ушита от бившите комунисти. Бившите комунисти, които никога не са управлявали в демокрация …".
Сайтът на партията "Демократи за силна България", на която другарят Агов е член, публикува негово изказване, в което той казва : "Това е противоречие, защото е необяснимо да се обясни защо например отстраняваш Соколов, а оставяш друг".
В ефира на bgonair.bg другарят Агов пък каза : "Цели поколения … поколенията на комунистите … поколенията на антикомунистите … бяха покусени (?) от комунизма".
Epicenter.bg пък цитира Александър Йорданов : "А парадоксът е, че резолюцията е в пълно противоречия(е) с Доклада на Европейската комисия".
Zonanews препечатва Александър Йорданов от f  : "Това е важно да запомните. Българският фашизъм се нарича комунизъм и е дело на Българската комунистическа партия и на никоя друга. Той се създава не по италиански или германски модел, а по съветски".
Давам тези примери за да се види, че Александър Йорданов и другарят Асен Агов са върли антикомунисти и в същото време употребяват понятието "противоречие", което е ключов термин в марксистко–ленинската философия, свързан с определяне източника на развитието.
В буржоазните обществени науки се избягва употребата на понятието "противоречие", което навява мисли за липса на единство на интереси, като между наемния труд и капитала например, каквито  буржоазните "учени" отричат да има. За тези апологети социалните отношения в буржоазното общество трябва да са абсолютно хармонични и съвършени.
В марксистко–ленинската философия същността и значението на противоречията се разглеждат от Закона за единството и борбата на противоположностите.
Забележете! – единство и борба на противоположности – диалектическо съчетаване на две повърхностно погледнати несъвместими неща.
Законът за единството и борбата на противоположностите, законът за противоречията като източник на развитието, дава отговор на въпроса "кое е източник на всяко развитие?".
Който мисли, че развитие в природата и обществото няма и капитализмът е вечен и неотменим, е безполезно да ме чете.
Противоречията биват вътрешни и външни. Именно наличието на вътрешни противоречия в капиталистическата обществено–икономическа формация отричат апологетите на буржоазното общество – нямало обективни противоречия, а само субективни, в съзнанието.
Неохегелианците например критикуват Хегел за това, че признава противоречивостта на битието, и наричат противоречията на нещата "илюзорни". Според тях противоречия може да има само в мисленето, но не и в обективно съществуващите материални неща.
Тия "неохегелианци" май не са влизали в противоречие с друг автомобил на пътя и не са понасяли материалните последствия от разрешаването на такова противоречие.
Противоречието не възниква изневиделица и от самосебе си – не винаги противоречието е отведнъж ясно изразено. Обикновено на първо време то има характер на различие, което е началната форма на противоречието. В процеса на развитието различието се превръща в противоположност, когато и двете страни на противоречието рязко се отричат една друга.
Говорейки за противоречието в стоката между потребителна стойност и стойност, Маркс изтъква, че това двойно съществуване "трябва да се развие в различие, различието – в противоположност и в противоречие".
Противоречието, така или иначе, рано или късно трябва да бъде разрешено и се разрешава – развитието, нарастването на противоречията завършва с унищожаване, отмиране на старото и възникване и победа на новото.
Противоречията се разрешават само в борба и чрез борба. Противоречията не се примиряват, а се преодоляват.
За яко разрешаване на противоречие на пътя съобщава Blitz.bg : "Лада Нива" се сборичка в бясна каскада с друг джип в Пловдив, за нея ще се говори дълго" 
image

Кое тук е ретроградното и кое е прогресивното? Естествено – "Ладата Нива" е отмиращото, а джипът "Мазда" е победилата прогресивна страна на противоречието.
Видно от снимката, джипът "Мазда", макар и с поражения, стои здраво и на четирите си колела на пътя към бъдещето, докато руската "Лада Нива" е вирнала крачка настрани, готова за "Вторични суровини".
В противоречието между "Мазда"–та и "Лада Нива"–та, първата страна е преодоляла втората.
Знаем, че по икономически и екологични причини бъдещето принадлежи на обществения, задвижван с електричество транспорт. В противоречието между евтиния обществен и скъпия  и увреждащ околната среда частен транспорт, в борбата между въглеводородите и възобновяемите енергийни източници, последните са побеждаваща страна в него.
Това се потвърждава от новината "Трамвай блъсна джип" и особено от снимките във "Факти". Вижда се как възобновяемите енергийни източници унищожават руските въглеводороди 
image
image
И тука, съвсем в съответствие с обективното развитие, победената страна е с руски произход.

Ето и друг пример за безвъзвратно претърпяно поражение на ретроградното руско минало 
image

Колосално разрешаване на типични социални противоречия е Великата октомврийска социалистическа революция и съпътстващата я Гражданска война, за която ще се говори, не само дълго, а вечно, докато има човешко общество.
Така че, Йорданов и Агов, не може без езика на марксизма–ленинизма да се върви напред.
И вие сте живото антикомунистическо доказателство за това.

https://bnt.bg/bg/a/politicheski-protivorechiya-komentar-na-asen-agov-atanas-semov-i-petya-shopova
https://dsb.bg/%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0/
https://www.bgonair.bg/a/108-video/174384-asen-agov-tseli-pokoleniya-byaha-pokuseni-ot-komunizma
https://epicenter.bg/article/Aleksandar-Yordanov--Zloto-e-storeno--I-go-storiha-ne-chuzhdentsi--a-balgari--nashentsi--/228322/2/0
https://zonanews.bg/mnenia-i-analizi/evrodeputatat-aleksandar-yordanov-balgarskiyat-fashizam-se-naricha-komunizam-i-e-delo-na-balgarskata-komunisticheska-partiya-i-na-nikoya-druga-
https://blitz.bg/katastrofi/lada-niva-se-sborichka-v-byasna-kaskada-s-drug-dzhip-v-plovdiv-za-neya-shche-se-govori-dlgo-snimki_news938116.html
https://fakti.bg/bulgaria/594745-tramvai-blasna-djip-snimki




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - АЙ и АА бях ги забравил. Кокоши пр...
25.02.2023 09:00
АЙ и АА бях ги забравил. Кокоши произведения.
В интерес на истината, жигулето е по-надеждно от поршето. Един с жигуле не можал да запали и си останал в къщи. Друг с порше отлетял и ... не се прибрал.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Другарят Асан Ага, като всички к...
25.02.2023 09:08
Другарят Асан Ага, като всички комунистически отрочета, е закърмен с качествено, комунистическо мляко, противоречащо на некачественото!
В резултат е върл, като вълк антикомунист! Дори повече от Рейгън и Горбачов, взети заедно! Само Сюлейман паша, натовският, му е конкуренция!
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
25.02.2023 12:41
"не се прибрал" – прибрали са го, каквото е останало от него.
Сега от коментарът ти го забелязах – и двамата не сме екзактни, защото произведение на кокошото дупе е и яйцето.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
25.02.2023 12:45
Дьонмета.
цитирай
5. nedovolen - "не се прибрал" – при...
25.02.2023 15:41
kvg55 написа:
"не се прибрал" – прибрали са го, каквото е останало от него.
Сега от коментарът ти го забелязах – и двамата не сме екзактни, защото произведение на кокошото дупе е и яйцето.


Без да влизам в анатомически подробности, яйцето излиза от същата дупка, но от друг канал.
То като пчелата и меда. Човек сгрешил към пчелата и Господа казал, да й яде лайната. Затова са така сладки.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
25.02.2023 19:29
Сигурно яйцето излиза от друг канал, няма как иначе. Това е раждане, а не сране.
От текста на постинга става ясно, за какво иде реч.
Виж, това за пчелата ще бъде употребено в някой постинг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5882355
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930