Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2023 19:01 - © Знаем как историята се повтаря
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1679 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 26.02 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.02.2023г.

     Маша Захарова от името на Карл Маркс и Фридрих Енгелс коментирала в Telegram–канала икономическата политика на Евроколхоза :
«Колективната европейска бюрокрация отчете блестящите успехи на своята външнотърговска и икономическа политика. Еврокомисарите представиха доклада с такава помпозност, сякаш имаше повод за радост.
И така, нека да разгледаме числата и фактите, какво има в доклада?
Потребителите на енергия са изправени пред нарастващи цени, както на ниво домакинства, така и на промишлено ниво. Растежът на икономиката, веднъж измерен в двуцифрени числа, е в почти нулево състояние и в рамките на статистическата грешка. Но инфлацията расте скокообразно : около 10% до края на 2022 година, през 2023 година според прогнозата се очаква от 5 до 10% (по–точно ще стане ясно по–късно). Как това се комбинира с обещанията на еврокомисаря по икономическите въпроси Паоло Джентилони, че икономиката на ЕС трябва да се адаптира към ситуацията, по–добре да не питаме. Съдейки по числата, не се получава много добре. И в доклада има важно допълнение : рискът от още по–висока инфлация през 2024 година остава. Това е разбираемо : както и да ограничавате икономическите закони с "прокрустово" регулиране, не можете да излъжете пазара, това е обективен въпрос.
А сега за числата, които ги няма в доклада, но ги има в съзнанието на всички специалисти, които се занимават с енергийни и икономически въпроси в Евроколхоза. И тези числа са впечатляващи : според независими анализатори 710 милиарда евро вече са изразходвани за поддържане на функционирането на икономиката на Евроколхоза само в едно – енергийният аспект. Само си помислете : това е повече от БВП на повечето страни–членки на Евроколхоза.  Голяма част от тези субсидии, под една или друга форма, отидоха в помощ на Германия, Франция и Италия, чийто "краен успех" се движи около нулата.
"Европа напряга бюджета със 700 милиарда долара разходи в енергийния си раздел; Германия доминира в енергийните разходи, изправена е пред гнева на лидерите на Евроколхоза", съобщава Bloomberg 
image

Маркс и Енгелс се обръщат в гроба, виждайки как либералните пазарни икономики оцеляват с държавни субсидии и финансиране, а от това печели европейската бюрокрация. Въпреки че преди почти два века Маркс точно описва същността на евроколхозната управа в  Брюксел : «Бюрокрацията държи държавата в свое притежание … Тя е нейна частна собственост».
С една дума – Капитал. Постмодерен», завършва постът си Маша Захарова 
image

В "Към критиката на Хегеловата философия на правото" Маркс пише още за бюрокрацията и държавата : «Бюрокрацията вижда себе си като крайната цел на държавата. Тъй като бюрокрацията |249|* превръща своите "формални" цели в съдържание, тя навсякъде влиза в конфликт с "истинските" цели. Следователно тя е принудена да приеме формалното за съдържателно и съдържателното за формално. Държавните цели се трансформират в канцеларски цели или канцеларските цели в държавни цели. Бюрокрацията е кръг, от който никой не може да изскочи. Нейната йерархия е йерархия на знанието. Върхът се доверява на долните кръгове що се отнася до познаването на детайлите, докато долните кръгове се доверяват на върха що се отнася до познаването на общото и така се мамят взаимно».
Унищожаването на Руската федерация дори по Договора за Европейския съюз (договора от Маастрихт) (ДЕС) и Договора за функционирането на Европейския съюз не е дори формална цел на Евроколхоза. А сега е съдържателна цел на Евроколхоза, заради която той страда икономически и е на път да се разпадне.
Еврочиновниците от Брюксел измамиха и продължават да мамят гражданите на съюза.
Първата цел на Евроколхоза поставена в Договора за Европейския съюз е :
– да насърчава икономическия и социален прогрес и високо равнище на трудова заетост и да постигне балансирано и стабилно развитие, в частност, чрез създаването на една територия без вътрешни граници, чрез засилване на икономическото и социално сближаване и чрез създаването на икономически и
валутен съюз, включващ в последна сметка една единна валута, в съответствие с
разпоредбите на този Договор;
Също така други цели са : прилагането на обща политика в областта на външните отношения и сигурността, включваща постепенното оформяне на обща отбранителна политика, в съответствие с разпоредбите на Член 17;
Е, къде е самостоятелната, в интерес на съюза външна политика? Следват нарежданията на Вашингтон и се саморазрушават. Къде са самостоятелните въоръжени сили на Евроколхоза, за които си мечтае Микрон? Съединените щати не позволяват да бъдат създадени такива.
А "балансираното и стабилно развитие" биде принесено в жертва на санкциите срещу РФ.
image

Договорът за Европейския съюз, известен също така като Договорът от Маастрихт, и подписите на 12 министри на външните работи и на финансите от държавите членки около него 

Подписите на министрите на външните работи и на финансите на страните учредителки под Договора за Европейския съюз означават, че водещи в дейността са дипломацията и парите.
А сега водещи станаха омразата и злобата и интересите на Съединените щати.
Що се отнася до надлъгването между бюрократичната държава и гражданите, в последните години на социалистическа България широко беше разпространена приказката : Те [държавната и партийна бюрокрация] ни лъжат, че ни плащат, ние [гражданите] ги лъжем, че работим.
А в статията си "Последните години на НРБ : дали и днес не е същото?" в Deutsche Welle, разсъждавайки за живота в България през последната петилетка на 80–те години на миналия век Александър Андреев пише : "… късния Живков, малко преди "залез слънце"? Тези пет години могат да се поберат в пет думи : безвремие, цинизъм, конформизъм, безразличие, ескейпизъм.
Защо да ги помним ли? Ами защото над днешна България сякаш е надвиснал почти същият похлупак както тогава. И не става дума само за смога над София".
Ха–ха–ха!, би реагирал другарят Живков.
"Аз казвах ли ви, че Времето е ваше, но всичко друго е наше!" 
image

image
Много преди Тодор Живков, Карл Маркс е забелязал това обществено явление и го е изразил и обобщил в мисълта си
"… човечеството, смеейки се, се прощава със своето минало"

За раздялата с миналото съм писал в «28.12.2022 15:01 © Интелигентният маниер за разделяне с миналото е незлобивата насмешка» във връзка с казаното от Петър Волгин : "Един от симптомите на краха на социализма беше присмеха. Тоест хората вече не се страхуваха да се присмиват на официалната идеология, правеха го разбира се … не беше възможно да го правиш в официалните медии, но вече никой не се страхуваше да го прави така по между си, включително и на по–открити така събирания. Нещо подобно наблюдаваме и сега. Има присмех към тази официозна доктрина, към този официозен евроатлантизъм. Тоест сега моментният евроатлантизъм много ми прилича на … , официозния евроатлантизъм много ми прилича на официозния комунизъм от преди 89–та година …".

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/4792
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-20/europe-racks-up-700-billion-energy-tab-as-fiscal-battle-rages
http://www.mlwerke.de/me/me01/me01_234.htm
https://www.marxists.org/bulgarsky/m-e/works/BKP50/T1/BKP50-1.pdf
http://old.europe.bg/upload/docs/DES.pdf
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D1%80%D0%B1-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE/a-52085548
https://dama.bg/article/13-kultovi-bisera-na-todor-zhivkov/7706
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/12/28/inteligentniiat-manier-za-razdeliane-s-minaloto-e-nezlobivat.1848822




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Историята се повтаря, особено за ...
22.02.2023 19:18
Историята се повтаря, особено за тия, дето не я знаят. И се връща тъпкано.
Като бумеранг е.
:)))
цитирай
2. mt46 - А
22.02.2023 22:45
защо през социализъма имаше голяма бюрократщина?... Май марксизмът-ленинизмът нещо се е пообъркал, щом след развития социализъм не дойде комунизмът...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Бюрокрацията беше необходима по ...
23.02.2023 00:50
Бюрокрацията беше необходима по две причини според мен За спокойствие на големите, да се следят едни други и да се коват А тези отгоре да разбъркват чувала с мишките и да си гледат кефа Другата е ,че революциите и превратите не ги правят чиновниците, а работниците? Опасно е те да са много!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Според мен има само един начин Путин ...
23.02.2023 00:56
Според мен има само един начин Путин и Русия да бъдат победени!
Ако всички техни противници с оръжие в ръка, а не с уста, отидат да се бият с тях!
Надеждата Беше в Сталинка с картечната уста! Но ,за съжаление, не успя! Не е достатъчна! Трябват и истински картечници
От Свинаров и Зурлев, можеше само един от тях да оправи министерството на войната, но Сталинка, картечарката , не е достатъчна да спечели войната!
цитирай
5. kvg55 - До 1. nedovolen
24.02.2023 11:05
Има дейци, на които, колкото и да им повтаряш, не возприимат.
цитирай
6. kvg55 - До 2. mt46
24.02.2023 11:10
"голяма" е твърде пресилено казано.
Имаше отчетност и контрол на материалните ресурси, особено финансовите.
Чел ли си "Параграф 22", роман от Джоузеф Хелър?
Историята не се развива само напред и нагоре!
Развитието е спираловидно, с отстъпления и връщания.
цитирай
7. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
24.02.2023 11:15
Да, така е.
Бюрокрацията е предназначена за редовите граждани.
цитирай
8. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
24.02.2023 11:17
Сутринта в студиото бяха четирима телевизионни бърборковци – всичките кълняха Путин, ама никой не рече "Отивам на фронта".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5817521
Постинги: 2828
Коментари: 26021
Гласове: 34345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930