Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2023 15:01 - © Победата над Русия – идея фикс на полските политически откачалки
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1584 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 21.02.2023 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.02.2023г.

     Другарят Матеуш Моравецки е министър–председател на Република Полша. Другарят Моравецки, като министър–председател на един важен и активен член на сатаНАТО– и Евроколхоза, каквато е Полша, бил уважен от италианския вестник Corriere della Sera с интервю. Неговият (на вестника) слоган е : "Свобода на идеите" («La libertа delle idee») 
image

"Оценявам помощта на Германия за Украйна, но ние също трябва да запазим правилните пропорции. Берлин декларира повече помощ, отколкото всъщност дава. И ние няма да защитим Украйна само с изявления. Дори ако Германия достави на Украйна това, което твърди, това пак ще бъде капка в морето от нужди. Трябва да очакваме повече от една от най–силните европейски страни", порицал за колебливата ѝ позиция Федералната република той.
"Канцлерът също повтори, че те не искат да продължат сами, но в същото време Германия се превръща в самотен остров сред страните, които все повече се ангажират да помогнат на Украйна. Забавянето на доставките на оръжие противоречи на интересите на Европа и вместо това кара Кремъл да се чувства по–самоуверен. Но не толкова, че да атакува страните от НАТО. Русия прекрасно знае, че не би имала шанс в подобна конфронтация", твърдо уверен в непобедимостта на НАТО–то от страна на Руската федерация е другарят Моравецки.
"Почти година след агресията срещу Украйна трябва да е ясно на всички, че връщането към предвоенното състояние е невъзможно. В Германия бяха убедени, че е възможно да се отклони Москва от имперските ѝ стремежи чрез търговски обмен и в същото време не трябва да се "досажда на мечката". И двете предположения се оказаха неуспешни. За Русия енергийните ресурси изпълняват същата функция като танковете : те са инструменти за завоевание и зависимост. Бих искал да вярвам, че изпращането на "Leopards" в Украйна от германското правителство е доказателство за промяна във възприемането на Русия и че Германия ще продължи да си сътрудничи с Полша, за да гарантира сигурността и стабилността на Европа. Ако искаме мирът да победи, не трябва да се поддаваме на руската пропаганда на страха", обяснява грешното възприемане от канцлера Шолц на Владимир Владимирович Путин като вещ страничен наблюдател полякът.
"Украйна има нашата пълна подкрепа, включително в дългосрочен план. Полша вече достави на Киев огромно количество военна техника. Що се отнася до бойните самолети, решението е на НАТО. Към момента няма договорености в тази насока. Въпреки това, както каза президентът на Конференцията по сигурността Волфганг Ишингер, не трябва да изключваме нищо, в противен случай само ще укрепим Москва", изказал подкрепа за предоставянето на Украйна на самолети F–16 големият приятел на Незалежната Моравецки.
"Смятаме войната в Украйна преди всичко за екзистенциална заплаха за Полша и за цяла Европа. Ако Русия я спечели, всички геополитически анализи могат да бъдат изхвърлени. Полша не е избрала къде се намира на картата, но напълно разбира отговорността, която включва тази позиция. Победата над Русия е както полска, така и европейска държавна причина", посочил приоритетите на Евроколхоза във войната другарят председател.
image

Непонятно защо другарят Моравецки дава интервюто навън при обилен снеговалеж

"С терористи не се преговаря. И сега Русия се превърна в терористична държава. Ежедневни бомбардировки на градове, атаки срещу цивилни цели, избиване на жени и деца – мащабът на военните престъпления на Русия е просто чудовищен и докато не спре, няма какво да се говори. И още едно условие за връщането на Русия в групата на цивилизованите държави е депутинизацията. Но самите руснаци са тези, които трябва да разрушат тази квазитоталитарна система, създадена от президента Путин. Тогава ще има надежда за различно бъдеще на отношенията Русия – ЕС", посочил основния враг – ВВП – на Колективния Запад той.
"Русия може да излезе от тази война още днес. Руснаците и руските елити трябва най–накрая да осъзнаят, че това, което пропагандата на Путин нарече "специална операция", всъщност е самоубийствена мисия за Русия. Има място за Русия в света, но тя не може да бъде имперска Русия, Русия на Путин. Германия се върна в групата на цивилизованите страни след Хитлер. Този процес не беше лесен, но беше успешен. Този път не е затворен и за Русия", самонадеяно вярва в "мисията невъзможна" геополитическият полски стратег–държавник.
"Нашите искания са толкова сериозни, колкото щетите, причинени от германците в Полша. Поляците са ограбени от бъдещето си. Повече от пет милиона полски граждани загинаха от ръцете на Германия. Всяка пета жертва е дете, което е пропуснало 10–тия си рожден ден. Репарационните плащания са възможност за Германия най–накрая да затвори най–тъмната глава в своята история. Това е както юридически, така и исторически въпрос. В правен смисъл военните престъпления не подлежат на давност и Полша никога не се е отказала от претенциите си. Много страни вече получиха компенсации от Германия. Други – като Полша и Гърция например – все още чакат да се въздаде справедливост. Въпросът не е "ако", а "кога" това ще се случи", непоколебимо си поискал репарациите от Германия шушовецът.
"Нито аз, нито премиерът Мелони сме политици против ЕС. Ще кажа нещо, което може да ви изненада, но няма по–проевропейски политически сили от онези, които днес критикуват вкаменелите европейски институции. Виждаме, че Европа е тръгнала по пътя на отделяне от собствените си традиции, който не води до никъде. "Брекзит" трябва да накара всички да се замислят. ЕС не е собственост на брюкселските бюрократи. ЕС принадлежи на нациите, които го съставят. И ние трябва да направим всичко, за да гарантираме, че гражданите имат по–голямо влияние върху посоката, в която върви Европа. Само така ще го предпазим от разпадане … Винаги виждам чашата наполовина пълна. Все пак ситуацията е много по–добра. Ние сме съгласни с Европейската комисия по 95% от въпросите, само някои нюанси все още са спорни. В крайна сметка става въпрос повече за политика, отколкото за върховенство на закона. По тази афера се натрупаха много недоразумения, често поради лошата воля на политици, враждебно настроени към Полша. Време е да си починете. Полша проявява само добра воля по този въпрос. Ценим сътрудничеството и единството в Европа. На прага ни има война. Нямаме нужда от вътрешни борби. Врагът е отвън", остро и жестоко разкритикувал евроколхозната бюрокрация министър–председателят на Република Полша другарят Матеуш Моравецки.

https://www.corriere.it/esteri/23_febbraio_08/intervista-premier-polacco-morawiecki-per-polonia-come-l-europa-sconfiggere-putin-ragion-stato-d17ea0e8-a7e4-11ed-b9c4-8c4ac5be6a91.shtml?refresh_ce




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. vladtepes - За поляците
21.02.2023 16:30
Руските царе е трябвало навреме да организират съжителството на поляците с чукчите, евенките, якутите и още няколко подобни коренни народи за да се научат на ред и да се успокоят. За съжаление нищо подобно не е направено, дори полските революционери не са пращани на почивка в Якутия.
цитирай
2. nedovolen - Полските шляхтичи са пили вино от ...
21.02.2023 18:26
Полските шляхтичи са пили вино от бокали колкото главите им.
А иначе армия от овце, водена от лъвове, печели. Армия от лъвове, водена от овце, губи.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. vladtepes
21.02.2023 18:44
А–а–а, Йозеф Пилсудски е пребивавал в руски затвор и в Сибир.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
21.02.2023 18:47
Поляците не са нито лъвове, нито овци.
Те са хиената на Европа по определението на сър Уинстън Чърчил.
А афоризмът ти е точен.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
21.02.2023 19:03
В последно време, друг говори упорито за вързана в кърпа победа над Русия? Само далекобойни ракети му липсвали за целта! Доколкото знам, не е поляк, освен ако е полски жид?
Не е казал цената само на тази победа, но това е разбираемо, жидовете не плащат, само влачат от другите!
цитирай
6. mt46 - ...
21.02.2023 23:30
И за Полша може да стане по-лошо...
цитирай
7. planinitenabulgaria - Ако Путин рекне, на краварите и на еврогейците, мамето им че поебне...
22.02.2023 22:58
Само нас, унгарците и сирийците няма да закачи.
Поздрави на госпожата на г/н Стефан!
цитирай
8. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
24.02.2023 10:54
То тоя говори ангро, колкото да не заспи.
цитирай
9. kvg55 - До 6. mt46
24.02.2023 10:55
Да става, зер, сами си го търсят.
цитирай
10. kvg55 - До 7. planinitenabulgaria
24.02.2023 10:59
Бае Коста, Путин отдавна им го поебва.
Ти като еврогеец и краварски измекяр, си яко доволен.
цитирай
11. kvg55 - Благодарности!
01.03.2023 15:18
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
12. kvg55 - Благодарности!
01.03.2023 19:04
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5881018
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34416
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930