Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2023 19:01 - © "На страха очите са големи. На запека още повече"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2671 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 09.02.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.02.2023г.

image
     "Вече имаме 18 разузнавателни агенции. Възниква нужда да имаме още 1", брои службите за сигурност на Съединените щати Politico 
image

Да разбере какво точно замисля Китай е един от основните приоритети на разузнавателната общност … Министерството на търговията се нуждае от собствени разузнавателни служители, за да се справи с Китай … търговията се нуждае от собствена разузнавателна агенция, конкретизира нуждата от нова разузнавателна агенция списанието.
Явно влиянието, икономическо и политическо, на Китайската народна република в света, яко спича янките : САЩ не могат да се справят адекватно с предизвикателствата пред националната си сигурност, свързани с Китай, констатира факта изданието 
image

Работата е сериозна : Днес Министерството на търговията е агенция, която неочаквано се намира на фронтовата линия на жизненоважни предизвикателства пред националната и икономическата сигурност на САЩ, драматично поставя въпроса Politico.
Когато става въпрос за "полупроводници" и "трансфер на знания между Съединените щати и Китай", Съединените щати се хващат за кобура и настръхват от ужас да не се нещо прекарат.
Изостанали са янките – все още се страхуват за полупроводниците си : а ние още при другаря Живков превърнахме "полупроводниците" в "цели проводници". Още в далечната 1965–та година, на 28–ми април, при откриването на Завода за полупроводниĸови прибори (ЗПП) в Ботевград, нашият пръв партиен и държавен ръководител предрече : "Сега откриваме завод за полупроводници, догодина за цели" 
image

Необходимостта от създаване на разузнавателна агенция към Министерството на търговията списанието обяснява така : … не може да се очаква Министерството на търговията да играе по–важна роля в националната сигурност на САЩ, ако неговите лидери не са напълно информирани за стратегическите цели и незаконните тактически усилия на противниците на САЩ. За да се отговори на това очакване, е необходимо стартирането на нова, 19–та разузнавателна агенция, която да се помещава в департамента.
Не само министърът на търговията Джина Раймондо би се възползвала много от наличието на собствена разузнавателна агенция, предоставяща тези видове оценки директно на нея, но и останалата част от министерството, включително Бюрото за промишленост и сигурност, което отговаря за контрола на износа, и Международната търговска администрация, която защитава индустрията на САЩ срещу нечестни търговски практики на чуждестранни съюзници и противници.
Дори в Стратегията за национална сигурност, която президентът Джо Байдън утвърди през октомври миналата година е записано : Китайската народна република поддържа намерението и, все повече способността за прекрояване на международния ред в полза на такъв, който накланя глобалното игрово поле в нейна полза, въпреки че Съединените щати остават ангажирани с управлението на отговорна конкуренция между нашите страни [Китай и САЩ].
А още през 2018–та година тогавашният директор на ФБР Крис Рей отбелязва : "Китай от гледна точка на контраразузнаването представлява най–широкото, най–разпространеното и най–заплашителното предизвикателство, пред което сме изправени като страна".
Обикновено, говорейки за американските разузнавателни агенции, се има предвид ЦРУ, също така ФБР. В Съединените щати обаче има много правителствени агенции, които се занимават с разузнавателна дейност. Това са Агенцията за национална сигурност / Централна служба за охрана – АНС; Агенция за разузнаване, наблюдение и разузнаване на ВВС – Разузнавателна агенция на ВВС; Национална агенция за геопространствено разузнаване – Geospatial Intelligence; U. S. Drug Enforcement Administration (DEA) – служба, която контролира пазара на медикаменти и борбата с наркотиците; National Reconnaissance Office – Служба за национално разузнаване и рекогносцировка;  U. S. Department of Energy Office of Intelligence and Counterintelligence – Служба за разузнаване и контраразузнаване на Министерството на енергетиката на САЩ; Defense Intelligence Agency – дирекция "Разузнаване" на Министерството на войната; U. S. Navy Office of Naval Intelligence – Военноморско разузнаване; Department of Homeland Security – Министерство на вътрешната сигурност; Office of the Director of National Intelligence – Служба на директора на националното разузнаване; U.S. Department of Treasury Office of Intelligence and Analysis – Разузнаване на Министерството на финансите на САЩ; Department of State Bureau of Intelligence and Research – Държавно бюро за разузнаване и изследвания; U. S. Army Intelligence and Security Command – Командване за разузнаване и сигурност на армията; United States Marine Corps – Intelligence Department – Корпус на морската пехота на САЩ – Разузнавателен отдел; U. S. Coast Guard Intelligence – Разузнаване на бреговата охрана.
Във всички тези спецслужби, според публикации в медиите, работят общо около милион души, като техните бюджети и дейности са засекретени. Известно е, че само в рамките на Националната разузнавателна програма (NIP) през 2022 година са отпуснати 65,7 милиарда долара, без да се броят разходите по много други позиции. В същото време сферата на дейност на специалните служби продължава да се разширява.
Строго секретният свят, създаден от правителството в отговор на терористичните атаки от 11 септември 2001–ва година, стана толкова голям, толкова тромав и толкова таен, че никой не знае колко пари струва, колко хора наема, колко програми съществуват в него или точно колко агенции вършат една и съща работа, изнася The Washington Post.
След двугодишно разследване вестникът констатирал :
– Около 1271 правителствени организации и 1931 частни компании работят по програми, свързани с борбата с тероризма, вътрешната сигурност и разузнаването в около 10 000 места в Съединените щати;
– Приблизително 854000 души, почти 1Ѕ пъти повече хора, отколкото живеят във Вашингтон, окръг Колумбия, притежават строго секретни разрешения за сигурност;
– Във Вашингтон и околностите 33 комплекса от сгради за свръхсекретна разузнавателна работа са в процес на изграждане или са построени от септември 2001–ва година. Заедно те заемат еквивалента на почти три Пентагона или 22 сгради на Капитолия на САЩ – около 17 милиона квадратни фута пространство;
– Много агенции за сигурност и разузнаване вършат една и съща същата работа, създавайки излишък и загуба. Например 51 федерални организации и военни командвания, действащи в 15 града на САЩ, проследяват потока на пари към и от терористични мрежи;
– Анализаторите, които осмислят документи и разговори, получени от чуждестранно и вътрешно шпиониране, споделят преценката си, като публикуват 50000 разузнавателни доклада всяка година – обем, толкова голям, че много от тях рутинно се игнорират.
Новата разузнавателна агенция към Министерството на търговията няма да сложи край на предизвикателствата пред националната сигурност, пред които са изправени САЩ от Китай,  но ще помогне на политиците да ги смекчат и преодолеят, подло всява съмнения Politico.
Правителството е изградило система за национална сигурност и разузнаване, толкова голяма, толкова сложна и толкова трудна за управление, че никой не знае дали тя изпълнява най–важната си цел : да пази гражданите в безопасност, констипира населението на  USA и The Washington Post 
image

На Чудовището се появяват допълнителни пипала, така коментира Аналитический  портал  "Фонд  стратегической культуры" създаването на 19–та разузнавателна агенция в САЩ.
Center for Strategic & International Studies публикува данни от свое проучване, както и конкретни случаи на шпионаж на Съединените щати от страна на Китай. Ето част от тях :
– 42% от шпионите са били китайски военни или държавни служители;
– 32% са частни китайски граждани;
– 26% са некитайски шпиони (обикновено лица от САЩ, наети от китайски компании);
– 34% от случаите се отнасят до придобиването на военни технологии;
– 51% от случаите се отнасят до придобиването на търговски технологии;
– 16% от случаите са имали за цел да получат информация за граждански агенции или политици на САЩ;
– 41% от случаите включват кибершпионаж, обикновено от свързани с държавата участници.
Списъкът е извлечен от материали с отворен код и вероятно не отразява пълния брой инциденти. От 160 инцидента установихме, че 24% са настъпили между 2000–2009 година и 76% са настъпили между 2010–2021 година.
Ясно, шпионирането между Китай и Съединените щати се активизира. Запекът на us–обществото е обективно предизвикан. Нова разузнавателна агенция е крайно необходима.
image

Милиони китайци се занимават с шпионаж на технологии от Съединените щати 

https://www.politico.com/news/magazine/2023/02/01/intelligence-agencies-commerce-department-00080392
https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/10/Biden-Harris-Administrations-National-Security-Strategy-10.2022.pdf
https://www.politico.com/magazine/story/2018/07/27/silicon-valley-spies-china-russia-219071/
https://www.washingtonpost.com/investigations/top-secret-america/2010/07/19/hidden-world-growing-beyond-control-2/
https://www.fondsk.ru/news/2023/02/05/specsluzhby-ssha-prirastajut-novoj-strukturoj-58411.html
https://www.csis.org/programs/strategic-technologies-program/archives/survey-chinese-espionage-united-states-2000




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Пендехосите
09.02.2023 19:23
дори от балон напълниха гащите...
цитирай
2. mt46 - ...
09.02.2023 21:20
Бай Тошо обичаше да се майтапи... Боко се опитва да му подражава...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
09.02.2023 21:53
А, този ,дето лекувал констипацията с поглед, може да я лекува, още по- добре и с рев! Особено , ако е сибирски! Такава дрисня ще ги хване ,че и кило чесън на портала, няма да я спре!
цитирай
4. kvg55 - До 1. iw69
09.02.2023 22:46
Голям ташак.
цитирай
5. kvg55 - До 2. mt46
09.02.2023 22:47
Оригиналът е недостижим.
цитирай
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
09.02.2023 22:50
А–а! Зер! Ще спре. Отнюд.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5894540
Постинги: 2837
Коментари: 26131
Гласове: 34433
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930