Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 08:01 - © Химически анализ на us–лъжите за Ирак и Украйна
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1921 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 05.02.2023 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.02.2023г.

     На 5–ти февруари 2003–та година, преди 20 години, държавният секретар на САЩ Колин Пауъл представи на Съвета за сигурност на ООН "най–скъпата епруветка в историята на човечеството" – "Най–лошата грешка в историята на страната, струваща 7 трилиона долара", по–късно ще калкулира сметката Доналд Тръмп, който знае как да брои пари.
Иракските оръжия за масово унищожение, представени от Пауъл, както се видя от "резултатите от аутопсията" (Operation Iraqi Freedom, OIF–2003), не бяха намерени, а "епруветката на Пауъл" стана символ на us–американската политика през XXI–ви век.
image

Държавният секретар Колин Пауъл съзерцава ОМП–то на Саддам Хюсеин 

Впоследствие «Эхо Москвы» припомни думите на Пауъл : "Там нямаше нищо опасно, беше просто фалшивка (прах за пране, както предполагат експерти–химици), която трябваше да изглежда като биологично или химическо оръжие. Искахме да илюстрираме колко опасно може да бъде малко количество от този препарат, ако наистина беше такъв …", оправдал се Колин.
Цената на емисията беше 7 трилиона долара, война по лъжлив донос от държавния секретар на САЩ и раждането на групата ISIS (ИДИЛ) от останките на иракската армия. И отново в епруветка, ин витро – но не за Ирак, а за Украйна. И лъжите отново се превръщат в кръв.
Ето думите на Пауъл от стенограмата на речта му пред ООН за Ирак, публикувана във The Washington Post : "По–малко от една чаена лъжичка сух антракс, малко около това количество – това е приблизително количеството на една чаена лъжичка – по–малко от една чаена лъжичка, пълна със сух антракс в плик, затвори Сената на Съединените щати през есента на 2001–ва година. Това принуди няколкостотин души да се подложат на спешна медицинска помощ и уби двама пощенски служители точно от приблизително това количество, което беше вътре в един плик …
Това, което ви даваме, са факти и заключения, базирани на солидни разузнавателни данни" 
image

Сравнявайки двата текста виждаме, че в стенограмата на речта на Колин Пауъл пред ООН за "манекена" в епруветката няма нито дума. Но думите му "по–малко от една чаена лъжичка, пълна със сух антракс в плик, затвори Сената на Съединените щати през есента на 2001–ва година … принуди няколкостотин души да се подложат на спешна медицинска помощ и уби двама пощенски служители" замъглиха тогава дискусиите за съдържанието на епруветката.
А внасянето на опасно вещество в залата на ООН е против всички правила за сигурност, ама.
Но Съединените щати, страната домакин на централата на ООН, са "по–равни" от останалите 192 членки на организацията (което се проявява например по въпроса за издаването / не издаването на визи), а държавният секретар на държавата може да действа, както си иска.
Нека засилим абсурда, който САЩ пробутват на света. В навечерието на междинните избори в САЩ (ноември 2022 година) бе извършен опит за убийство на съпруга на председателя на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси. Някой си Дейвид Депап удари Пол Пелоси с чук и Байдън веднага обяви : "Нападението изглежда е било насочено към съпругата му Нанси". Президентът призова за "осъждане на политическото насилие" и утеши : "Пол Пелоси се чувства по–добре". Демократите също се почувстваха по–добре : на вълна от съчувствие към "жертвите на политическо насилие" те избегнаха пълно поражение на изборите – загубиха само Камарата на представителите, а не целия Конгрес, както предвиждаха анкетите.
Въпреки че фактът, че ударът с чук е бил именно "политически", каквото мнение по–късно се наложи сред обществеността (а не битов, не психоманиакален), по време на изявлението на Байдън не беше известен, а и до днес е спорен.
Според "метода на Пауъл" Байдън можеше да вдигне модел на чук над подиума и да посочи идеологическия символ на комунистически Китай : "Вижте! Там, до сърпа е точно същият чук! Още повече, че говорителят Нанси, съпругата на нещастната жертва, беше отлетяла за Тайван предишния ден, разгневявайки китайските собственици на чука. Следователно … ".
image

С този китайски комунистически чук е бил ударен по главата съпругът на Нанси Пелоси Пол 

Лъжите на Пауъл в ООН като следа от разпръснат "бял прах" поеха към Украйна …
В половината от проверките на UNSCOM
image
главен инспектор беше Скот Ритър, вече известен на целия свят във връзка със случая вече не в Ирак, а в Украйна. Ритър обобщава работата си върху Ирак в документалния филм In Quicksand (2001). В него той твърди : Ирак няма ОМП! Неговите показания предизвикаха буря в Конгреса на САЩ, а след което бурята утихна.

В Ирак имаше мисия на UNSCOM. В Украйна има мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) 
image

За Ирак The Washingron Times написа : "Инженерите на ЦРУ, работещи като техници на ООН, инсталираха оборудване за шпиониране на иракски цели без знанието на ръководството на UNSCOM".
Това ни придърпва към аналогия с мисията на ОССЕ в Донбас, където служителите ѝ  работеха като целеуказващи на украинските артилеристи.
За Ирак Колин Пауъл си призна самичък.
За Украйна Скот Ритър казва : "Клането в Буча беше организирано от самите украинци …  Още преди 24 февруари 2022 година, преди боевете в Донбас през 2014 година, сегашната украинска ситуация беше прокси конфликт. Този прокси конфликт произтича от лъжата, изпята на Михаил Горбачов, че НАТО няма да се разшири и сантиметър на изток, ако Русия изтегли 400–те хиляди войници от Източна Германия. Това беше формулировката, използвана от тогавашния държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър. Съединените щати преследваха целта си през 90–те години и я преследват сега. Украйна е превърната в жертвено агне, но Русия не си играе. Тя не прави отстъпки, но печели … Точно към това отива и точно това ще постигне. Западът ще бъде победен, а Украйна ще загине …".
Мерките срещу непослушния експерт на ООН Скот Ритър започнаха още през 2003 година. Обвинението срещу него беше : "Непристойно поведение с непълнолетни", които се оказаха "полицейски служители под прикритие", представящи се за 16 годишно момиче и друго за 15  годишно момиче имитиращи разговори с Ритър.
Позицията на Ритър за Украйна, съчетана с доказаната му правота, запомнена от мнозина за Ирак, е тежка : сега могат да му подложат 7–годишно дете – "офицер под прикритие на ЦРУ".
Когато през XVIII–ти век Парижката академия на науките обявява : "Проектите за вечни двигатели (perpetuum mobile) вече не се разглеждат!", това се счита за крайъгълен камък в научния прогрес. Може ли да се обяви нещо подобно за свидетелствата на емигранти срещу собствените им страни? … "Перпетуум Каспарум, Перпетуум Тихановскум"?
Значи светът наистина от известно време се управлява от американските лъжи – най–напред за не–разширяването на НАТО на изток, после за Ирак, сега за Украйна?
"На лъжата краката са къси" е казал народът ни – ето, на лъжливите наглосакси светът се смее.

https://www.fondsk.ru/news/2023/01/30/himicheskij-analiz-amerikanskoj-lzhi-ob-irake-i-ob-ukraine-58353.html
https://zavtra.ru/blogs/himanaliz_irakskoj_i_ukrainskoj_lzhi
https://www.forbes.ru/biznes/367071-probirka-cenoy-v-7-trln-tramp-nazval-hudshuyu-oshibku-v-istorii-ssha
https://thehill.com/hilltv/rising/407398-trump-slams-bush-for-worst-single-mistake-in-us-history/
https://www.washingtonpost.com/wp-srv/nation/transcripts/powelltext_020503.html
https://www.theguardian.com/world/2003/feb/05/iraq.usa




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - Тогава
05.02.2023 08:16
мислех, че тези американски политици са едва ли не върхът на лицемерието и лъжите, но се оказа , че всяка следваща гарнитура е още по-отвратителна...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
05.02.2023 09:03
Какви глави има в Съвета за сигурност?
Освен послушни и съгласни?
ОМП/ оръжие за масово поразяване/ в стъклена епруветка?!
Ами, ако му се разтрепера ръката на демонстриращия и при силното размахване изтърве епруветката на пода? И Бог не може да помогне на присъстващите в залата , а и ддалече от нея
Сега, по същия начин представят нещата в Украйна Главорезите, нацисти, избили 15 хиляди души в Донбас, милион прогонили, запалили културен дом в Одеса изгорили и двама Българи вътре/ македонците ползват опита им в културните домове/ са представени като жертви, а агресор е Русия? Че прави опит да защити руснаците в държава, създадена с нейна благословия?
Само един извод си правя Украинците са от Българско коляно, със сигурност! Само такива могат да са толкова черни неблагодарници!
Без коментар!

Хубав ден!
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
05.02.2023 10:29
Още по–отвратително могат да се представят.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
05.02.2023 10:31
Абе, като че ли повече се родеят с македонците.
цитирай
5. panazea - България я разрушиха за 33 години . Украина за 9. Изгониха 20 мил. украинци по света .
05.02.2023 12:09
Украинците са по-нещастни от Българите. Наистина сме от едно коляно.
Какво са виновни обикновените украинци за гадостите , които им направиха ?
Дигнаха се на мирем протест и ги разстреляха снайперисти на Майдана!
Събираха се ,за да правят референдум и ги изгориха в Одеса!
Превърнаха Азов стал във вертеп !
Обикновените украинци са като обикновените българи !
Какво ще направите вие , ако нашите предатели , разручкат огъня и се разбягат по чужбината , за да ни гледат сейра ? Защо не свалите онези клоуни , които определят посоката на България?
Всичко това трябва да се спре ! Чакам мигът ,в който САЩ и Европа се разпаднат , за да спре този ужас !
цитирай
6. kvg55 - До 5. panazea
05.02.2023 15:20
Нашите негодници само чакат знак да пратят войници в Украйна.
цитирай
7. kvg55 - Благодарности!
11.02.2023 22:08
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760037
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031