Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2023 08:01 - © Всички са за истината, особено политиците. Журналята им слугуват
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2110 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 31.01.2023 08:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.01.2023г.

     При търсене в Google–то на "политическа салфетка" попаднах на сайта Искра.бг, който пише за себе си : Идеята за създаването на сайта е от 2014–та година. Четири години по–късно започнахме да работим за осъществяването ѝ и на 13.02.2019 година в 20:30 часа стартира сайтът Искра.бг 
image

"Искра Медия" ЕООД е медийна компания, която е собственик на интернет сайт за новини, коментари, родолюбие, разследваща журналистика и други. Основната цел на сайта е да отразява истината, а не да публикува манипулирана информация или информация, която обслужва определени интереси. България има нужда от истинска журналистика, която да е неподвластна на хора, организации, фирми, политика и външно влияние.
"Искра Медия" ЕООД ще показва на читателите истината и ще даде добър пример как, в днешно време, може да съществува журналистическа независимост и как тя ще е в полза на обществото по възможно най–добрия начин.
Да запалим искрата!
В сайта прочетох следният текст :
Политика на салфетките
Николета Стойчева – 11 юни 2022
"ИТН отново размахват салфетки, за да докажат колко са морални и принципни те, а другите са предатели и родоостъпници. На салфетката, която размахват, не пише нищо съществено. Не е нужно да пише. Салфетката е метафора, която Трифонов знае как да използва, защото точно той я издигна на пиедестал в българската култура.
Салфетката е предназначена за онази част от нашето общество, за която салфетката е символ едновременно на лукс, безнаказаност и беззаконие. Мутрите хвърлят салфетки в дискотеките. Хората със съмнителен бизнес правят сделки на салфетка, за да не оставят следи. Салфетката е форма на валута в един свят, в който правилата са други. Хората като Слави Трифонов изградиха кариера, издигайки този свят в култ. Това е светът на СИК и групировките от 90–те, които Трифонов и колегите му с години представяха като тъмен балкански епос, в който героите са неразбрани, но всъщност са добри по душа. Сетете се за песента "Студио Х" и лошите момчета с белите души.
(Черните ни дрехи крият от вас, колко са бели душите ни
И ще видят всички през раните ни,  колко са бели душите ни …) се пее в песента.
Спектакълът в момента цели да внуши на публиката, че нищо не се е променило. Всичко продължава да се случва на салфетки. Едни хора богатеят на гърба на народа и отново са безнаказани. Ето, Кирил Петков пише на салфетка. Няма как тогава зад усмивката му да не се крие кръвожадно юпи, което е готово да продаде България.
Разбира се, ИТН са добрите мутри с черни ризи и бели души, които ще ни спасят от нашествието на престъпниците в бели якички. Може да изглежда, че ИТН грешат, но всъщност те са добрите, а "Продължаваме промяната" са лошите. ИТН са си въобразили, че са последните представители на онези мутри с чест от времето на прехода, за които толкова се пее в песните на Трифонов. Това е в общи линии сюжетът на мутренското криминале, подплатено с чалга, което Трифонов разиграва.
В това няма нищо изненадващо. Трифонов се опитва отчаяно да из(с)тиска и последната капка авторитет от имиджа си на неразбраното лошо момче, за да предизвика някаква симпатия в хората. Ако не предизвика симпатии, поне може да успее да ги обърне срещу Кирил Петков. Загрижена за народа мутра се изправя срещу ухилено, но коварно юпи, което предава националния интерес. Банално е, но за онази част от българите, които винаги са мечтали да бъдат герой от песните (на) Слави, това ще проработи. Превръщайки Кирил Петков в мишена, Трифонов дава възможност на всеки, копнеещ по мутренските години от прехода българин, да влезе в ролята на защитник на нацията с черна риза и бяла душа. Това е пе(р)фектен микс от чалга и популизъм.
По този начин Трифонов пренесе хвърлянето на салфетки в (от) дискотеката в политическия живот на страната. Сега всеки може да хвърля салфетки по хората, с които не е съгласен, и да се чувства значим. С други думи, Трифонов започна специална операция по чалгализиране на българското публично и обществено пространство".
Казаното за творческите изяви и телевизионната културно–просветителска дейност на Станислав Трифонов е вярно.
Вярно е и премълчаването на истината за Кирил Петков и ПП "Продължаваме промяната", която постепенно се разкрива със съдействието и на самите Харвардци. И при търсене на "Кирил Петков, Продължаваме промяната" в търсачката на сайта не я откривам истината.

https://www.iskra.bg/politika-na-salfetkite/
https://textove.com/slavi-trifonov-i-kuku-bend-studio-ha-tekst




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Погледнах на сайта искра Слави е ...
31.01.2023 09:29
Погледнах на сайта искра Слави е разменил местата на душата и ризата.
Май повечето сайтове са салфеткаджийски.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
31.01.2023 09:57
Ха–ха–ха!
Такива са, пачаври.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758271
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031