Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2023 08:01 - © Скоро Историята ще оповестява присъди
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1649 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 24.01.2023 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.01.2023г.

     Министър на външните работи в скороформираното правителство на Бенямин Нетаняху е Ели Коен. На опознавателна среща със служителите на министерството, министърът казал :
"Както в миналото, така ще бъде и в бъдеще – наш приоритет ще бъдат стратегическите отношения с най–близкия ни съюзник – САЩ.
Няма заместител на отношенията между Израел и САЩ. Това е дългосрочно стратегическо партньорство, основано преди всичко на общи ценности, както и на общи интереси …
Утре имам предвиден разговор с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, а след това и с други министри на външните работи в Европа.
По отношение на въпроса Русия–Украйна ние ще направим едно със сигурност :
– Публично – ще говорим по–малко;
Ще изготвим подробна справка от МВнР до кабинета за формулиране на отговорна политика;
– Във всеки случай значителната хуманитарна помощ за Украйна ще продължи;
– Държавата Израел играе централна роля в диалога с еврейските общности по света".
Това не се харесало на претенциозната Украйна, вманиачена, че спасява света от Злото, каквото и да означава това и както и да го разбират те.
Украинският посланик в Израел Евгений Корнийчук заявил : "Израелски министър на външните работи не е разговарял с Лавров от началото на войната", казал той и посочил, че "Киев е възмутен от този разговор на Коен". И направо обвинил : "За съжаление не получаваме осъждане на масовия обстрел на нашите цивилни през последните месеци. Израел е уникален по отношение на нашите партньори. Запазва се мълчание".
Казаното от министър Коен за Руската федерация не се харесало и на посланика на "най–близкия ни съюзник – САЩ" Томас Нидес.
Явно приоритетът на отношенията със Съединените щати и продължаването на "значителната хуманитарна помощ за Украйна" не е достатъчно. Израел активно трябва да участва в пребиването и унищожаването на Руската федерация.
Затова Нидес, загрижен за доброто бъдеще на държавата Израел и еврейския народ, дипломатично препоръчал на Коен "да гарантира, че Израел няма да смекчи критиките си към Русия" и намекнал, че "Израел трябва да е от правилната страна на историята".
В хилядолетната си история евреите винаги са се нареждали откъм "правилната страна на историята" и затова са оцелели. Само при Хитлер не съумяха да се наместят. Но и тогава отделни екземпляри от племето давидово са успели да се спасят и уредят индивидуално.
Но има и други евреи, за които пише Димитър Димов в "Тютюн" : "Той произхождаше от бедно семейство на многоброен и пръснат по цяла България еврейски род. Едни от сродниците му бяха тенекеджии, а други банкери. Между тенекеджиите и банкерите съществуваха адвокати, лекари, равини и търговци на дребно, които се наричаха все Ешкенази. Мястото на Макс се намираше някъде в низините на тази социална пирамида, чиято основа образуваха тенекеджиите, а върха – банкерите. Той беше беден като тенекеджия и умен като равин, а от лекарите, адвокатите и търговците се отличаваше по това, че бе непрактичен. Вместо да използува образованието си за печелене на пари (един богат и непредпазлив Ешкенази го кредитира да свърши търговия в Германия), той потъна в изучаване на Спиноза и Маркс и философската страст го докара отново до уровена на тенекеджиите След като го изгониха последователно от няколко предприятия, богатите сродници го провъзгласиха със съжаление за пропаднал интелигент. Макс не ги намрази, защото ги считаше нищи духом. Но той намрази техния кален, дребнав, търгашески свят и обикна още повече партията, която го беше изпратила да работи тук.
Сега Макс беше тютюноработник и ходеше по улиците с каскет, евтина туристическа блуза и вехти панталони".
Та какво в случая разбира us–посланик Томас Нидес под "правилната страна на историята"?
В тесен смисъл правителството на Израел трябва да следва килватера на us–американската политика за отмяна на Руската федерация. Разговори, да не говорим за посещения, с министъра на външните работи на Русия не са желателни. Предоставянето на оръжия на Украйна е задължително.
В широк смисъл us–посланик Томас Нидес е убеден, че Руската федерация ще бъде разнизана и унищожена. След това Китай и Иран, а другите непослушни страни ще се подчинят на us–американската световна хегемония. Които с обич обгрижват мехурите на тези майстори на фантасмагорията
image
, стоят "от правилната страна на историята".

Назад в историята така са си мислели шведският крал Карл XII, френският император Наполеон Бонапарт и германският фюрер Адолф Хитлер. Имали са и същите намерения спрямо Русия като днешният капиталистически Колективен Запад, предвождан от САЩ.
Самите Съединени щати са пребивавали от правилната страна на историята, само когато подкрепят Съветския съюз :
1) При индустриализацията му и
2) По време на Втората световна война.
Затова сега Руската федерация не иска да унищожи Съединените щати с ядрен удар. Тя ще ги спихне постепенно, с течение на времето, за което обаче дава жертви в Украйна.
Характерното и отличаващото в големите войни, които е водила Русия, особено в наложените ѝ, е : «Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!».
В крайна сметка, когато Историята тегли чертата под някакви исторически събития, приключи даден исторически процес и етап, епоха или ера и започва нови, на правилната страна на историята несъмнено е бил този, който най–малко се нарежда сред оцелелите живи; това по–широко погледнато са разбира се победителите.
Така Историята тури чертата на Римската империя, на Османската империя, на Британската и Австро–унгарската. Също така и на Съюза на съветските социалистически републики.
Историята прави окончателни сметки след столетия и дори хилядолетия съществуване и развитие на даден исторически обект или процес. Със субектите е в границите на живота им.
Затова борещите се да бъдат исторически личности трябва да внимават какво говорят и особено, какво правят, във всеки миг от обществения си живот. Както се казва в песента :
"Мгновенья раздают – кому позор
Кому бесславье, а кому бессмертие!"

Като изряден счетоводител, историята прави и междинни отчети.
Ето сега наближава датата за приключване на историческия процес "Наполеончик като президент на Украйна, провокацията срещу Руската федерация и помощта на Колективния Запад". Мисля че Великата историческа личност Владимир Владимирович Путин е крайно време да приключи военната част на Специалната военна операция на РФ в Украйна.
Има и такива, които си правят тънки сметки спрямо обективния ход на историята. Като българската буржоазия, която на 2 септември 1944 година съставя правителство с министър–председател Константин Муравиев. Правителството разпуска XXV–то обикновено народно събрание и профашистките организации. Дадена е пълна амнистия на политическите затворници. Възстановени са демократичните права и свободи на българските граждани. Започва изтеглянето на българските окупационни войски от Сърбия и Македония.
На 5 септември 1944 година кабинетът скъсва дипломатическите отношения с Германия, но позволява на нейните войски да се изтеглят от страната. Иска примирие от САЩ и Британия и даже обсъжда решение за обявяване война на Нацистка Германия.
Така си мислим, че тарикатски сме се примъкнали откъм правилната страна на историята.
Надеждата е Червената армия да заобиколи съюзника на Нацистка Германия царска България.
Е не ни се получава и българската буржоазия си плаща за това.

https://www.gov.il/en/departments/news/fm-eli-cohen-s-speech-at-the-meeting-with-mfa-employees
https://www.timesofisrael.com/ukraine-alleges-israeli-fms-call-with-lavrov-proves-israel-changed-stance-on-war/
https://www.timesofisrael.com/a-week-in-netanyahu-government-already-causing-headaches-for-biden-administration/




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - За Изсраел каквото и да си говорим, ...
24.01.2023 08:20
За Изсраел каквото и да си говорим, има Талмуд. Има и оня Талмуд.
Като в адвокатския виц - истината, само истината и никога истината.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
24.01.2023 09:56
Както винаги, евреите се оправят.
Ние сме го закъсали като Марко на Косово поле.
цитирай
3. iw69 - Съществува
24.01.2023 10:18
обаче и риска да няма история след днешното време, ако събитията се подхлъзнат, а теренът сега е много, много кален ...
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw69
24.01.2023 10:29
Има и такава опасност. И то не малка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5829079
Постинги: 2829
Коментари: 26035
Гласове: 34360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930