Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2023 08:01 - © Сланина и танкове
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1219 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 23.01.2023 08:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
23.01.2023г.

image
     Това е скала на хронологичната градация на съобщенията относно военните действия около Соледар на държавната информационна агенция "Укринформ".
За военно–стратегическото значение на Соледар се изказа и координаторът за стратегически комуникации на Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом Джон Кърби : "Това е малко село в Донбас … Но дори и Бахмут, и Соледар да паднат в ръцете на руснаците, това няма да направи … това няма да има стратегическо въздействие върху самата война … Там има и солни мини. Така че ние също смятаме, че има известен икономически стимул".
Да – малко село, чието превземане няма да има стратегическо въздействие, това е Соледар според us–американската военно–стратегическа мисъл.
"Какво наистина се случва там? И какво означава това за хода на цялата война?", пита и информационният сайт «Медуза» 
image

Какво стана наистина? Стана то, каквото стана!
Стана така, че Незалежната остана без сол. А без сол не може да се направи добра сланина, просто без сол сланината ще се вмирише.
А "Без сланина Украйна е свършена!", професионално обяснява познавача на украинската кулинарна народопсихология Светиня Му, Преподобният Свети born.
"Музикалният деец Пригожин се оказа по–проницателен от генералитета на Руската федерация и преряза укродостъпа до солта", добавя компетентно Светиня Му.
Военните действия на Въоръжените сили на Руската федерация около "малкото село в Донбас" Соледар и Бахмут дадоха отражение и върху концепцията на Колективния Запад за подпомагането с оръжие на Незалежната.
"Срещата на върха в "Рамщайн" не успя да постигне споразумение за танковете "Leopard" за Украйна; Съединените щати и техните съюзници не успяха по време на разговорите в Германия да убедят Берлин да предостави своите бойни танкове "Leopard" на Украйна, ключово искане от Киев, докато се опитва да вдъхне нов тласък на борбата си срещу руските сили", съобщава Reuters 
image

Ключът от бараката е скрит във факта, че преди превземането на "малкото село в Донбас" от Въоръжените сили на Руската федерация, доставката на тежка настъпателна бронирана техника (танкове) за Украйна беше изключена от военната помощ. Беше табу за миротворците от Алианса. А сега – "Леопард–2A4", "Чаланджър–2", M2A2 "Ейбрамс",  южнокорейски K2.
А сега? Сега искат да накиснат Германия пряко във войната срещу Русия, познато ни от Втората световна война поведение на наглосаксите.
Обаче "Парен каша духа" – Германия се страхува и се държи предпазливо.
"Има основателни причини за доставките (на танкове) и има основателни причини против, и с оглед на цялата ситуация на война, която продължава почти една година, всички "за" и "против" трябва да се претеглят много внимателно", оправдава се министърът на войната на Германия Борис Писториус, без да уточнява причините, докладва отново Reuters.
image

Борето Писториус обяснява пред медиите във военновъздушната база "Рамщайн", Германия, че Федералната република ще даде на Незалежната танкове, "ама друг път

И понеже сатаНАТО е дълбоко демократична организация, "Ние не извиваме ръце и никой не ни извива ръцете", така говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби отговори на въпроса на репортер "Какво е нивото на разочарование тук, в Белия дом, относно позицията на Германия относно предоставянето на танкове на Украйна, особено след като Германия не трябва да дава свои собствени танкове, те просто трябва да позволят на друга държава да изпрати [германски] танкове на Украйна?".
Което пък Reuters предава така : "В Белия дом говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби отрече да има "извиване на ръце" на Германия".
Надъхани войнолюбци като  полският премиер Матеуш Моравецки, който обвини германските управляващи за шикалкавенето със : "германците се защитават от това [доставката на танкове], както дяволът се защитава от светена вода", нетърпеливо настояват.
US–американците се оправдали за нежеланието си да доставят на Украйна танкове с "Abrams" ще създаде логистично главоболие за украинските войски, тъй като необходимото гориво и поддръжка ще бъдат толкова различни от всяко друго оборудване, което използват", издава пак британската информационна агенция 
image

Генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник–щабовете на САЩ пък се изпуснал : "От военна гледна точка за тази година ще бъде много трудно да изгоним всички руски сили от всички части на окупираната от Русия Украйна", казал Мили.
О, Мили! Не, "ще бъде много трудно". Невъзможно е, невъзможно е, Мили!
"Имахме откровена дискусия за "Leopards–2". Следва продължение", обобщил резултатът от спявката украинският министър на войната Алекси Резников.
image

Мястото на спявкатавоенната база на Съединените щати "Рамщайн" в Германия 

Продължението ще го осъществят Въоръжените сили на Руската федерация.
А на Пръдливият Забраванко му оказват натиск от собствената му партия – Група сенатори, посетила Киев в петък, разкритикува закъсненията. "Не трябва да изпращаме американски войски в Украйна, но трябва да предоставим на Украйна всичко, което бихме дали на нашите войски, ако се биеха на земята", казал сенаторът демократ Ричард Блументал пред репортери.
"Трябва да ускорим. Времето трябва да стане наше оръжие. Кремъл трябва да загуби", разбързал се пък Наполеончик. Тоя не е чувал за великото Бързай бавно ! (Festina lente!).
Непознаването на класиката ще му изяде главата на невежата.
А в самата Германия гражданите на митинги настояват за изпращането на танкове за Украйна.
В Бундестага само AfD и Лявата фракция (Die Linke) са против.
"Уроците на историята не са толкова какво да се прави, а какво не трябва да се прави", казва мъдрецът, професионалният историк, докторът на историческите науки професор Андрей Пантев.
Но това е за тези, които се учат от историята. За тези които не се учат, трябва да им се каже и покаже : Германски танкове я стигнат, я не стигнат до Украйна, ама руските танкове отдавна са в столицата Берлин на уважение и почит 
image

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2023/01/12/press-briefing-by-press-secretary-karine-jean-pierre-and-nsc-coordinator-for-strategic-communications-john-kirby-7/
https://meduza.io/feature/2023/01/11/rossiya-zayavlyaet-o-zahvate-soledara-ukraina-ego-otritsaet-chto-tam-na-samom-dele-proishodit-i-kakoe-znachenie-eto-imeet-dlya-hoda-vsey-voyny
https://born.blog.bg/zabavlenie/2023/01/17/hronologichna-gradaciia-v-svodkite-za-soledar.1851755
https://www.reuters.com/world/europe/us-calls-countries-dig-deeper-ukraine-pressure-builds-tanks-2023-01-20/
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2023/01/20/press-briefing-by-press-secretary-karine-jean-pierre-and-nsc-coordinator-for-strategic-communications-john-kirby-8/
https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-expects-decisions-tanks-western-defence-leaders-meeting-2023-01-20/
https://bg.wikipedia.org/wiki/Festina_lente






Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojinkata - А Грузия категорично отказа военна ...
23.01.2023 10:32
А Грузия категорично отказа военна помощ на урките! Още им е пресен спомена от боя, който ВС на РФ им нанесе през 2008! Дойчовците ги е хванала амнезията, ама ще го ядат квадратния! И ние къде се бутаме???
цитирай
2. nedovolen - Може да си накупят танкове от Джъ...
23.01.2023 10:58
Може да си накупят танкове от Джъмбо. Ефективността им е същата като на другите, но са много по-евтини.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. bojinkata
23.01.2023 11:30
Е, "Парен каша духа".
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
23.01.2023 11:32
Като ги вкарат в специализираното лечебно заведение ще им купят танкове и всякакво друго оръжие от "Джъмбо".
цитирай
5. mt46 - Горките!...
23.01.2023 13:05
И без сол ли ще останат?... Ами ние може да им внесем...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
23.01.2023 13:15
Не съм сигурен доколко ние самите произвеждаме сол.
цитирай
7. bojinkata - Не съм сигурен доколко ние самите ...
23.01.2023 13:29
kvg55 написа:
Не съм сигурен доколко ние самите произвеждаме сол.


Провадия и Поморие.
цитирай
8. kvg55 - До 7. bojinkata
23.01.2023 13:35
За Поморие никак не съм сигурен.
За Поморие leonleonovpom2 да каже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755227
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031