Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01 08:01 - © България в евроколхозното огледало
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 923 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 19.01 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.01.2023г.

     Eurobarometer правил разни изследвания и проучвания на общественото мнение на територията на Евроколхоза : Европарламента Есен 2022 Проучване : Парлеметър; Отговорът на Евроколхоза на енергийните предизвикателства; Ключови предизвикателства на нашето време – Есен 2022 година 
image

В последното изследване се казва : Нарастващите цени, инфлацията и разходите за живот са основната грижа на европейците на ниво Евроколхоз, следвана от енергийните доставки, международната ситуация и икономическата ситуация.
Основните притеснения на европейците били нарастващите цени, инфлацията и разходите за живот, следвана от енергийните доставки, международната ситуация и икономическата ситуация 
image

Поне седем от десет евроколхозника са съгласни, че трябва да се предприемат следните действия по отношение на енергийната сигурност 
image

И близо шест от всеки десет, че войната в Украйна има финансови последици за тях 
image

Къде се позиционира България в това изследване?
По сакралния въпрос за различните действия (санкции срещу руското правителство или финансови, военна или хуманитарна подкрепа) в подкрепа на Незалежната (вляво) има голямо разнообразие и фрагментация :
– "Силно одобрявам" – само 13%, два пъти и половина по–малко от средното за Евроколхоза;
– "Донякъде одобрявам" (ама доколко?) – 36%
– "Донякъде не одобрявам" – 31%;
– И като ги събереш с 14–те % "Категорично не одобрявам" стават 45%;
– А на 6% им е през оная работа – "Не знам / Без отговор" 
image

А доколко сме доволни или не от сътрудничеството между държавите-членки на Евроколхоза относно справянето с последиците от войната в Украйна разнобоят е подобен (вдясно).
Представите на българина за Евроколхоза и Европарламента като Общо "Положителна" не надвишава 50%, а "Неутрална + Общо "Отрицателна" общо е съответно 50% и 57% 
image

Разходите за живот (Стандарта на живот) са друга болна тема : Само една стотна (1%) от българите казват "Живея много комфортно с настоящия си доход" и една пета (20%)  "Живея доста комфортно с настоящия си доход" (вляво) 
image

На този въпрос 3% (три процента) спонтанно са напсували анкетьора.
Повече от три четвърти (76%) не сме доволни от правителството. То и затова дупедатите не смеят да съставят редовно правителство, защото обстановката в страната мамата си трака.
А повече от половината (55%) сме Общо "Неудовлетворени" от не загрижеността на Евроколхоза за нашето благосъстояние (вдясно).
Сред най–блажените евроатлантически ценности за българите са :
– "Свободата на придвижване" – 37% – не наскитахме се;
– "Върховенството на закона" – 37% – нали си го нямаме;
– "Солидарността между държавите членки на Евроколхоза и между неговите региони – 34%" – и "Зачитането на националните идентичности, култури и традиции в държавите членки на Евроколхоза" – 30% – Олеле! Ама все пак не ни забраниха шкембе чорбата. Евала! 
image

Ние сме влезли в Евроколхоза заради файдата, категорични са българите и затова според тях приоритетните теми в работата на Европарламента трябва да са икономически :
– "Борбата срещу бедността и социалното изключване" – 44 %;  
  "Подкрепа за икономиката и създаване на нови работни места" – 43% – Планът за възстановяване и устойчивост 
image

Конкретно файдата от Евроколхоза за българина е "нови възможности за работа" – 53%
image
Относно изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през месец май 2025–та година не сме особено заинтересувани – Общо "Незаинтересовани" + "Не знам" – 57% (вляво)
image

Eurobarometer прави такива основни заключения : Поликризисни настроения. Поскъпването на живота в момента е най–актуалната загриженост за 93% от европейците; следват бедността и социалното изключване (82%). Както потенциалното разпространение на войната в Украйна в други страни, така и Извънредната ситуация, свързана с изменението на климата, остава водеща тревога за 81% от гражданите на ЕС.
Заедно сме, европейските граждани продължават да оказват издръжлива подкрепа на Украйна. 74% одобряват подкрепата на ЕС след инвазията на Русия като цяло и 73% са за предприетите конкретни действия, като санкции срещу руското правителство, както и финансова, военна и хуманитарна подкрепа за Украйна.
Демокрацията е ключова. Защитата на демокрацията остава най–важната стойност (36%), която гражданите на ЕС искат Европейският парламент да отстоява. Защита на правата на човека в ЕС и по света (29%), както и свободата на словото, речта и мисълта (28%).
Кризите взимат жертви! Почти половината от интервюираното население на ЕС (46%) твърди, че личният стандарт на живот вече е бил повлиян отрицателно, както в резултат на пандемията от Covid–19, войната в Украйна и кризата с разходите за живот. Двама от всеки пет (39%) очакват да бъдат засегнати през следващата година, докато 45% от Европейските домакинства казват, че вече срещат трудности в живота с настоящите си доходи.
ЕС е част от решението. Последните кризи укрепват подкрепата на гражданите за Европейския съюз : 62% виждат членството в ЕС като "добро нещо" – сред най–високите резултати в историята от 2007 година насам. Две трети (66%) считат членството на страната си в ЕС за важно и 72% вярват в това, че страната им се е възползвала от това.
До каква степен в момента се тревожите или не за всеки от следните въпроси за живота ви и тези на вашите близки? (В % – Нарастващите разходи за живот, например увеличаване на храната и цените на енергията) : 
image

Много елементи, като последиците от пандемията от Covid–19, войната в Украйна и нарастващата инфлация и цените оказват влияние върху световната икономика, включително и на държавите–членки на Европейския съюз. Мислейки за вашия личен стандарт на живот (например стоките и услугите, които можете да си позволите), кое от тези твърдения се доближава най–много до вашата лична ситуация? (В % – Вашият стандарт на живот вече е намален и очаквате това все още да е така през следващата година) : 
image


Според вас кои от следните ценности трябва да защитава Европейският парламент като въпрос с приоритет? Първо? И тогава? (Максимум 3 отговора) (В % – Демокрацията) : 

image

Глобалната поликриза изправя гражданите пред множество дълбоки предизвикателства.  Проучването на Евробарометър от есента на 2022 година ясно ги излага и демонстрира значителното въздействие на кризата с разходите за живот в ежедневието. И все пак, въпреки тези опасения, подкрепата за ЕС остава висока. Чрез Европейският съюз, гражданите призовават Европейския парламент да защитава демокрацията, да защитава правата на човека и свободата на мисълта. Те също така искат той да даде приоритет на борбата с бедността и социалното изключване, "общественото здраве", "действия срещу изменението на климата" и "подкрепа на икономиката".
Проучването е проведено във всички 27 държави–членки на Евроколхоза от 12 октомври до 7 ноември 2022 година. 26 431 интервюта бяха проведени предимно лице в лице и допълнени с видео режим, когато е необходимо, с резултати от Евроколхоза, претеглени съответно на размера на населението във всяка държава 
image

https://europa.eu/eurobarometer/screen/home
https://europa.eu/eurobarometer/surveys/detail/2892
file:///E:/Download
/Key_challenges_of_our_times_Autumn_2022_ebs531_Infographics-2.pdf

file:///E:/Downloads/EP_Autumn_2022_EB042EP_Factsheet_bg_bg.pdf
file:///E:/Downloads/EP_Autumn_2022_EB042EP_Country%20results%20for%20Bulgaria.pdf
file:///E:/Downloads/EP_Autumn_2022_EB042EP_Executive_Summary_en.pdf
Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Този евробарометър трябва да му се ...
19.01 08:16
Този евробарометър трябва да му се сменят чарковете, да покаже правилната посока.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Криво огледало, придставящо де...
19.01 09:47
Криво огледало, придставящо демокрадацията като демокрация
цитирай
3. leonleonovpom2 - И ако агресията идва отвъд океана се ...
19.01 09:50
И ако агресията идва отвъд океана се дава като пролетен повей на вятъра А той отвяма туземците в други континенти Ако е в резултат на защита на сънародниците ,тормозени от наркомани и нацисти, да ,тогава си долен агресор? Това показва кривото огледало!
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
19.01 10:23
Клеясал е и ръждясал, а и аз бях объркал картинките.
цитирай
5. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
19.01 10:25
Криво, че и счупено.
цитирай
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
19.01 10:26
За това не питат, защото резултатът не им харесва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 3118174
Постинги: 2055
Коментари: 19678
Гласове: 29870
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728