Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2023 15:01 - © Полша, Румъния – А България пак отсъства от голямата политика
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3046 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 16.01.2023 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.01.2023г.

     Като се завърна в къщи след оперативката в Белия дом през декември миналата година, Наполеончик, въодушевен от предполагаемото куртоазно потупване по рамото от страна на Кръстника, се обърна към украинския народ.
"Пожелавам ви здраве, скъпи украинци!", подгря ги той за продължаващото им лишаване от живот във войната му с Руската федерация, за продължаването на която САЩ го надъхаха 
image

"Връщам се от Вашингтон – пристигам с добри резултати. С това, което наистина ще помогне.
Нося решения [тоест нареждания и заповеди], които нашите отбранителни сили в Украйна чакат – в Донбас, близо до Бахмут и по на юг …
На път за дома се срещнах с президента на Полша Анджей Дуда …
Днес в специален формат обсъдихме нашето взаимодействие с Анджей на четири очи. Разказах му за това, което чух [ми наредиха] в САЩ, за нашата [за тяхната] стратегическа визия за следващата година … Подготвяме се, укрепваме съвместните си сили …
Когато казваме "Патриот" в Украйна и в САЩ, имаме еднакво разбиране, предвид защитата на държавата и народа. Този проблем е решен за Украйна. Има и финансова подкрепа. Има и други споразумения – повече за тях по–късно".
За тези "други споразумения", за които още не му е времето да се говори, и за обсъжданото взаимодействие с Полша разсъждава в турския "Джумхуриет" Мехмет Али Гюлер :
image

"Защо президентът на Украйна Зеленски беше извикан в САЩ в разгара на войната? Да говори в Конгреса? Той вече правеше това чрез интернет. За да получи "Патриот"? Но САЩ вече изпратиха толкова много оръжия в Украйна? За да получи финансова подкрепа? Съединените щати вече предоставят регулярно финансова помощ …
Може би отговорът на нашия въпрос е в думите на Зеленски на връщане : "Има и други споразумения и ще говорим за тях по-късно".
Има "други споразумения", за които Зеленски не може да говори в момента?
Много пъти съм казвал : САЩ искат "дълга война" в Украйна. Защото САЩ възнамеряват да изтощят Русия военно и икономически чрез Украйна, да изградят европейска архитектура за сигурност без Русия, да реинтегрират Западна Европа в своята стратегия и да изградят нова "желязна завеса", простираща се от Арктика–Балтика до Източното Средиземноморие.
Белият дом се нуждае Зеленски да запази волята си за "продължаване на войната" в този мач, а американската общественост трябва да бъде "полирана" със Зеленски. Защото и в Украйна, и в САЩ се надигат гласове, които настояват да се седне на "масата на мира".
Ето защо Зеленски беше привикан в САЩ и използван като "връзка с обществеността" от Конгреса до НАСА. Разбира се, по–важното беше как може да се поддържа "дългата война".
Гюлер цитира бивш съветник на министъра на войната на САЩ, пенсионирания полковник Дъглас Макгрегър, "неокон" по политически убеждения, който в статия в The American Conservative.com, 20.12.2022 година бил написал : "… въпреки противоположната пропаганда, войната в Украйна се влошава и че командирът на украинските въоръжени сили Залужни сега "иска нова армия, а не помощ", въз основа на представената на място таблица за спешно и крайно необходимото му въоръжение". И още "се посочва, че прокси войната в Украйна след прокси войната на САЩ във Виетнам, се е запътила към катастрофа".
"Макгрегър заявява, че САЩ продължават линията на "няма да се оттеглим, докато войната не бъде спечелена" в Украйна, точно както във Виетнам, но отбелязва, че НАТО е разделено и САЩ не могат да намерят подкрепа за тази стратегическа линия извън Полша и Румъния.
И по аналогия с речта на Джонсън във Виетнам, неоконсервативният полковник Макгрегър посочва опасността Байдън също "да изпрати американско–полско–румънски въоръжени сили в Украйна под ръководството на САЩ".
И посочва следните доказателства :
– Членът на Камарата на представителите Адам Кинзингер неочаквано прави изказването, че "НАТО може да елиминира Русия за три дни" (Джумхуриет, 20.12.2022 година);
– Марчин Оциепа, полски заместник–министър на войната, простичко казал : "Каква е вероятността от война, в която да участваме? Изключително висока. Ако вероятността за нещо е политически поне 30 процента, тогава вече се подготвям за това" (Спутник, 29.11.2022 година);
– Полският министър на войната Мариуш Блашчак не напразно заяви, че системата "Patriot", която ще получат от САЩ, ще гарантира "сигурността на Полша, сигурността на Украйна и сигурността на целия източен фланг на НАТО" (TRT Haber, 22.12.2022 година).
"Накратко, не е напълно невероятно Съединените щати, поради своите стратегически цели, да могат да разширят още малко войната срещу Русия. Ясно е, че Полша е ентусиазирана за разширяване на фронта.
Инициативата "Три морета", стартирана от полския президент Анджей Дуда през 2015 година и основана на сътрудничеството между държави на Балтийско, Адриатическо и Черно море, и "Малкия Европейски съюз", създаден между Англия, Полша и Украйна, сочат завоевателните "стратегически" амбиции на Полша", завършва статията си Мехмет Али Гюлер.
image
По вероятно е "разширяване на участието на европейската част от НАТО във войната на Северноатлантическия съюз с Руската федерация без прякото участие на САЩ в нея.

По този начин US–Америка би искала да повтори политическия и финансово–икономическия успех от участието си във Втората световна война.
И отново, както през Втората световна война, Полша играе ролята на "хиената на Европа", надявайки се, че с помощта на САЩ ще успее да разшири територията си за сметка на Незалежната.
Това е така нареченият полски синдром, който не се лекува. По–скоро, лекува се изключително чрез методи на военна хирургическа интервенция.
Нещо подобно в Полша се повтаря от поколение на поколение. Колко поляци трябва да умрат този път, само Бог знае. Е, в този случай какво може да се направи? Така, така да бъде!
Да, ще стане според стария съветски анекдот : "Кой натисна този червен бутон? Да върви по дяволите тази Полша! Но във взводът ми трябва да има ред!".
Участието на Полша в конфликта в Украйна поставя света на ръба на военна конфронтация между основните ядрени сили – Русия и САЩ. Колкото и да се иска на американските военно–политически стратези да повторят военния, политически и икономически успех от Втората световна война, ще бъде възможно да се опитат да го постигнат само чрез отприщването на Трета световна война между НАТО и Русия.
Играта с Русия на ръба на фаула с надеждата, че руското ръководство няма да посмее да използва стратегически ядрени оръжия, е грешка и глупост, както и пълно непознаване на психологията на руския човек.
Противникът на Руската федерация от Запад (и това са преди всичко САЩ) многократно е заявявал, че неговата стратегическа цел е физическото унищожаване и разчленяване на Русия на много части, които след това трябва да бъдат поробени. Янките създадоха повече от четиридесет плана за нападение над СССР, а след това и над Руската федерация, с използването на ядрени оръжия и ядрени бомбардировки.
Само че засега бог не дава хиперзвукови рога на бодливата крава.
Ако Полша, страна от НАТО, започне война срещу Русия, руското ръководство няма да има време да мисли къде ще летят полските (и всъщност американските) ракети и дали ще имат ядрени бойни глави. Отговорът ще бъде незабавен и ще бъде изпратен предимно до Съединените щати. А, както знаете, два «Сармата» са достатъчни за пълното унищожаване на цялата територия на Съединените щати.
Мислете пирати, мислете! Както казва главният злодей във филма "Маря, магичната тъкачка".
Но не само САЩ и страните от НАТО трябва да мислят. Трябва да се замислят и ръководствата на бившите съветски републики (особено в Средна Азия), които смятат, че сегашната политическа ситуация им дава възможност да водят "многовекторна" политика, което на практика означава съучастие със САЩ по редица въпроси в тяхната антируска политика.
Така започна украинското ръководство от епохата на Кучма и завърши с установяването на нацистко–фашистката диктатура и Специалната военна операция в Украйна.
Така че, "Мислете пирати, мислете!", пише Сергей Кузнецов, специално за alternatio.org.

https://www.president.gov.ua/news/koli-mi-kazhemo-patrioti-v-ukrayini-j-u-ssha-mi-odnakovo-may-80029
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-guller/zelenskinin-aciklamadigi-anlasma-2014851
https://alternatio.org/articles/articles/item/113304-ukrainskiy-hvost-pytaetsya-vilyat-amerikanskoy-sobakoy
Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - На финала проличават заплахите на ...
16.01.2023 15:20
На финала проличават заплахите на путлерофашистите. Трябвало да се замислят бившите съветски републики в Средна Азия. Ами те са се замислили - Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Азербайджан с голяма радост станаха независими държави и изобщо не подкрепят путлер/никоя не гласува за него в ООН. От 15-те държави в Ссср само Белорусь е с рашистите.
Войната в Украйна ще трае години и ще съсипе путландия.
цитирай
2. nedovolen - България не е в голямата политика от ...
16.01.2023 15:36
България не е в голямата политика от доста векове...
Преди четвърт век в града бях на представянето на книгата на покойния президент Ж.Ж "България в голямата политика". Попитах го - извинявай за неосведомеността ми за книгата, но това, че си се срещал с големи пРезиденти не значи, че сме в голямата политика. За мен България е като книжно корабче в море. Където я люшнат вълните, натам върви. Взе да говори, че първи сме признали, т.е. е,Македония и то от самолета. Велика политика :).
А световните събития говорят, че запада се предава.
:)))
цитирай
3. dupedalo - Краси, пуснал си статия от моята ...
16.01.2023 15:44
Краси, пуснал си статия от моята любима Турция. Аз съм абониран за Джумхуриет и го изчитам целия. Мисля да се заселя в Анадола, някъде към Гьобекли тепе, и да поканя Реджеб Таип на гости. Ще дойдеш ли с мен? Академик Леонов
цитирай
4. kvg55 - До 1. blackpredatorka
16.01.2023 19:56
Именно затова следва да се замислят, ако искат да останат независими.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
16.01.2023 19:58
Ама Желката такава книга ли има? Какви ли глупости е писал в нея?
цитирай
6. kvg55 - До 3. dupedalo
16.01.2023 20:00
Засели се, покани го бай Реджеп, и тогава двамата с него ще премислим дали да те уважим.
цитирай
7. born - Кой знае защо, името "ДУДА...
18.01.2023 23:48
Кой знае защо, името "ДУДА" Ми навява определени асоциации. У наше село живее една дърта циганка със същото име. Не съм проучвал дали имат родствена връзка с полската Дуда, но вероятно едни по-задълбочени проучвания ще докажат подобна такава.
Многократно съм чувал определението, че поляците били европейските евреи. Но в последно време се замислям съвсем обоснователно дали истината не е друга и дали не се касае за друг етнос.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First HISTORYICAL expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .
цитирай
8. kvg55 - До 7. born
19.01.2023 00:43
Възможно е "Дуда" да е полска транскрипция на панагюрската фамилия "Дудеков".
И чехите и поляците се родеят с евреите по дългата липса на държавност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6363301
Постинги: 2926
Коментари: 27353
Гласове: 35397
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031