Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2023 19:01 - © В Британия – Студ и глад на кубици
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2665 Коментари: 14 Гласове:
9

Последна промяна: 13.01.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.01.2023г.

     "Има ледени висулки на крановете" : живот в дом без централно отопление"
image

Лиза Апълтън от Манчестър се опасява, че увеличаването на тавана на цените на енергията "ще постави хората на ръба".
Понякога в банята се появяват ледени висулки, а стар телевизор се използва като източник на топлина в апартамента, който Лиза, на 48, споделя с приятеля си във Фалоуфийлд, Манчестър.
Апълтън е една от повече от 700 000 души в Англия и Уелс, които живеят в домове без централно отопление. Единствените реални източници на топлина в нейния дом са два маслени радиатора и електрически стенен нагревател. "Толкова е студено, че на крановете се появяват ледени висулки", казва Лиза.
Съквартирантът на Апълтън я приютил, когато тя останала без дом. "Той е приятел, когото срещнах на работата", казва тя. "Той ме прие, когато имах нужда от него. Трябваше да съм тук само шест месеца, но изминаха две години. Той е моят рицар в блестящи доспехи".
Сметките им за електричество са се увеличили от Ј50 на Ј200 през последните две години. "Само телевизорът ни е включен, кипваме чайника, когато трябва, и слагаме възможно най–малко вода", споделя жената.
Апълтън казва, че старият телевизор, който стои в хола, се е превърнал в друг източник на топлина. "Аз съм от старата школа, използвах одеяла, бутилки с гореща вода и спални чували, за да се стопля", казва тя. "Спомням си, че правех това като дете през 80–те, така че за да трябва да го правя отново сега, си мислиш : какво, по дяволите, става по света?".
Апълтън работи в местно заведение за изкуства, където тя описва ролята си като "майстор на всички занаяти". "Работя в кафенето, чистя и стюард". Тя работи през деня, докато нейният съквартирант работи нощем. "Уточняваме разположението на спането. Обикновено спя в походно легло".
Те използват един радиатор, за да поддържат апартамента топъл. "Това не е достатъчно за отопление на едностаен апартамент", казва тя.
Премахването на горната граница на цената на енергията "ще постави хората на ръба", казва Апълтън. " [Правителството] трябва да разреши ситуацията и да накара енергийните компании да се съгласят на по–ниска ставка или да ги вземат от собствения си джоб, защото печелят достатъчно, нали".
Тя добавя : "Дори не знам какво правят половината [депутати]. Очевидно министър–председателят, здравният секретар и кабинетът разбирам какво правят, но останалите нямам представа. А те могат да печелят за втори дом, втори това и това и онова, а вие си мислите : Това честно ли е? Вие печелите достатъчно".
Ха–ха–ха! В Британия се питат "какво правят половината [депутати]?".
Колко са зле там? Само половината!
А у нас се питаме "Какво правят депутатите"? Всичките! От всички парламентарно представени партии. Кога ще ни стигнат британците?
Апълтън казва, че следващите няколко месеца "ще бъдат трудни, но засега аз оцелявам. Виждал съм твърде много хора да се отказват, но аз не се отказвам".
Това "твърде много хора да се отказват" означава ли, че посягат на живота си?
Тя казва : "Съжалявам за всички бездомни хора на улицата. Поне имам покрив над главата си. Може да не е най–топлият покрив, но е покрив".
image

Лиза Апълтън в дома на приятеля си във Фалоуфийлд, южен Манчестър 

Значи в просперираща демократична капиталистическа Британия имало "бездомни хора"?
Сами Гецойлер в The Guardian

https://www.theguardian.com/money/2023/jan/05/icicles-on-taps-living-in-home-without-central-heating

Обединеното Кралство сами се насади на тези пачи яйца. Поговорката "За каквото се борихме, на това се и надянахме" вече придоби специално значение за британците : те все повече се питат дали изобщо е било необходимо да напускат Европейския съюз.
След Брекзит икономическото развитие на Обединеното кралство в сравнение с другите страни от Г–7 и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) показва, че страната изостава икономически. Икономиката на Обединеното кралство е лоша и това вече не може да се скрие : основната причина за това беше именно Брекзит. И "скачащите жаби" по британските върхове са едно от потвържденията за това. Главният "брекзист" (и кавгаджия) Борис Джонсън беше министър–председател на торите и осигури трудно излизане от ЕС. Неговият наследник, Лиз Тръс, "свободно" сърфираща в икономиката, географията и други науки, беше напълно обречен на провал. И сегашният премиер Риши Сунак едва ли ще избегне острата критика за това, за което е бил и не е бил виновен. Неговото правителство вече вдигна крак над "мината", като започна да се пита как може да сближи Обединеното кралство и Евроколхоза по швейцарския модел. За разлика от Обединеното кралство, Швейцария, която не е член на Евроколхоза, има пряк достъп до вътрешния пазар на ЕС, плаща такси на ЕС, спазва неговите правила и позволява свободното движение на стоки, услуги и хора. Лондон обаче иска да има достъп до единния пазар на ЕС и не иска свободно движение на хора, въпреки сериозния недостиг на работна ръка.
image

"Погледнато назад, мислите ли, че Британия беше права или грешна, като гласува за напускане на Европейския съюз? " е проучване на Statista Research Department 

Междувременно спадът на производителността на труда в страната възлиза на 4%, спадът на търговията – 15%, поскъпването на храните – 6%, спадът на заплатите и инфлацията – най–високите в Г–7. Нараства мнението, че "държава, която обича да се смята за модел на здрав разум и добродушна стабилност, се превърна в международно посмешище : трима министър–председатели за няколко месеца, четирима министри на хазната и въртележка от министри в оставка …".
Сега десницата открито обвинява Риши Сунак и министъра на финансите Джеръми Хънт, че са "поели управлението в интерес на Европейския съюз" и "убиват до смърт мечтата за дивидент от Брекзит", когато той трябваше да даде отново на британците "държава с ниски данъци и високи заплати, където икономиката расте".
Според последната прогноза на Службата за бюджетна отговорност (OBR) на правителството на Обединеното кралство жизненият стандарт на Британия ще спадне с цели 7,1% през следващите две години. Това ще отмени ръста на доходите през последните 8 години, което не може да бъде оправдано нито с "пандемията", нито с войната в Украйна. Още по–лошо, данните на Европейската комисия показват, че никоя европейска страна няма да бъде толкова зле през следващата година, колкото ще е Обединеното кралство.
В крайна сметка в Лондон спряха всякакви разговори за търговско споразумение дори със Съединените щати, за да не се усложняват отношенията с Брюксел.
image

Риши Сунак е на път да каже на колегите си консерви : "Ето ви куфарчето и се оправяйте

https://www.fondsk.ru/news/2023/01/07/strana-kotoraja-stala-mezhdunarodnym-posmeshischem-58157.html
https://www.statista.com/statistics/987347/brexit-opinion-poll/




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - Майната им на тия!
13.01.2023 19:43
Да им измръзват трътките.
цитирай
2. mt46 - ...
13.01.2023 19:57
Обаче нашенци ходят там да работят. И са доволни...
цитирай
3. mileidi46 - Колко са доволни...и те не знаят!!!:))
13.01.2023 21:41
mt46 написа:
Обаче нашенци ходят там да работят. И са доволни...

цитирай
4. krumbelosvet - Имало ли я е "добрата стара Англия"?
13.01.2023 21:47
Поне в добрите английски филми я имаше. Жалко, ако вече я няма. Ми то, като се правят на ястреби...
цитирай
5. kvg55 - До 1. iw69
13.01.2023 22:35
И аз така думам.
цитирай
6. kvg55 - До 2. mt46
13.01.2023 22:36
И аз знам такива. Но преди това направиха пари у нас.
цитирай
7. kvg55 - До 3. mileidi46
13.01.2023 22:39
На фризьорката ми и двете щерки са в Англия. И тя ще отиде при тях като се пенсионира. Голям праз.
цитирай
8. kvg55 - До 4. krumbelosvet
13.01.2023 22:41
Колко е добра е съмнително.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Краси, има решение!
13.01.2023 23:12
Ще им го дам безплатно, мразя да печеля от мъките на хората!
Нали са световна империя-бивша? И се натискат бившите роби да живеят в Британия? На, даже и ги управляват? Мамма миа, съвсем са оглупели ингилизите!
Да се разменят с тези, които се натискат да живеят в Англия! Да заповядат, добре са дошли, а те да отидат на тяхно място- В Африка и Азия, на топло!
Друг на мое място ,за този акъл, ще иска един милион предварително, а после - каквото дадат!
А , аз, нали съм филантроп, подарявям им го!
Да ми целуват, каквото трябва!
цитирай
10. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
13.01.2023 23:53
Мъдър съвет им даваш.
цитирай
11. mileidi46 - От Белгия,Франция и Германия
14.01.2023 02:07
kvg55 написа:
На фризьорката ми и двете щерки са в Англия. И тя ще отиде при тях като се пенсионира. Голям праз.


всяка сутрин над 300,000 души гастарбайтери влизат в Люксембург.Тук работят,пазаруват и вечер се връщат обратно у дома....Само балкански комплексари,си въобразяват,че ,,умрелото Кралство " ще им дигне стандарта...
''А дано,ама надали" -дето викаше един друг българин!!

Дъщеря ми работи три дена в седмиицата!!!петък ,събота и неделя !!И получава 3000 евро заплата!!Здравната каса плаща 80 % от сметката ,която си платил при лекаря !!!Ако примерно си платил 10000 евро на лекаря,той ти дава фактура ,отиваш в здравната каса и веднага ти подписват чек,с който отиваш в банката и ти възстановяват 8,000 евро!!Градският транспорт е абсолютно безплатенимного луксозен..можеш да се возиш колкото искаш и до където искаш!И да не разказвам повече!!!

цитирай
12. kvg55 - До 11. mileidi46
14.01.2023 09:29
Да!
цитирай
13. elenkokoschkov - Ми да пикаят газ!:)))
19.01.2023 10:57
И да се греят!
цитирай
14. kvg55 - До 13. elenkokoschkov
19.01.2023 14:59
Нали са си тъпи, не се сещат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752639
Постинги: 2808
Коментари: 25793
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031