Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2023 19:01 - © Войната е за ресурси, открехва ни Резников
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2636 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 11.01.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.01.2023г.

     Алексей Резников е министър на войната на Украйна.
И като такъв несъмнено ги разбира военните дела – в тънкости и подробности. Кой за какво се бие и воюва? Кой кого и защо подкрепя? Как се говори (лъже) по време на война и прочие.
image

Министър Алексей Резников казва : "Внимание! Аз знам всичко за войната

Та министърът в интервю за телевизионния канал «1+1» обяснил тънкостите и подробностите на героичната война на Незалежната срещу руския агресор.
"Тази война е война за ресурси. Руснаците използват всичките си запаси от Съветския съюз, ресурси, голям брой хора, оръжия … Разбира се, ние нямаше да оцелеем като по–малка държава с нашите ресурси", издал целите на войната той – именно за ресурси; за природните ресурси на Руската федерация, така примамливи са капиталистическия Запад. И за това по неговите думи днес всички "ресурси на цивилизования западен свят" са на страната на  Украйна. Е, все пак трябва да се даде нещо. Ако спечелят, заграбеното ще е в пъти повече.
"Те вече разбират със сигурност – ние им казвахме това и те се усмихваха, а днес в изказванията си моите колеги, министрите на отбраната ясно казват : "Алексей, ние разбираме, че ти защитаваш целия цивилизован свят, целия Запад, ти си истински щит на цивилизацията", радва се на потупването по рамото пред строя министър Резников.
И окрилен от оказаното доверие и важнейшата задача рапортувал пред украинското общество : "Днес ние изпълняваме мисия на НАТО. Те не проливат тяхната кръв, ние проливаме нашата, така че от тях се изисква да доставят оръжие".
image

Под компетентното ръководство на Системата за контрол и управление (СКУ) на USA и с us–американско оръжие, Украйна изпълнява мисия на НАТО 

В предишно свое интервю министър Резников се хвали с "партньорите" на Украйна във войната така : "Наши партньори са, както казваха в Съветския съюз, преди всичко капиталистическият свят, а капитализмът е много прагматичен. Капиталистите броят парите. Данъкоплатците броят парите. Тези, които управляват тези данъци, броят парите. И затова те също се интересуват от нашата победа на бойното поле", изтърсил той.
Когато си се родил глупак, то е за цял живот.
А и ако си се родил глупак, всяко лечение е безполезно.
Разбира се, че капиталистите си броят парите и не ги хвърлят на вятъра, затова "се интересуват от вашата победа на бойното поле".
Това, което не броят капиталистите, защото не ги интересува, са загиващите във войната украинци – военни и цивилни.
Експертизата на Алексей Резников не се изчерпва само с войните. Това се вижда от разсъжденията му по въпроса на интервюиращия "Кога нашите партньори ще започнат да мислят от гледна точка на това "какво да правим всички с Русия"?
"Опитах се да отговоря на този въпрос в публикацията си в платформата на Атлантическия съвет : Какво трябва да мислят за това какво да правят с Русия като цяло утре, защото чувствам, според моите наблюдения и факти : в Русия ще има много силни тектонични промени, свлачища и като империя или федерация ще престане да съществува. Ще има нещо обновено".
Ще има "обновено". И не само в Русия, а по цялата планета. А Украйна, "дьявол взял ее" ... .
Ама Западът нехае "Как ще се актуализира и кой ще контролира заплахата, наречена "ядрени запаси и арсенали" – това вероятно тревожи Запада. Защото не са решили какво да правят с него, в чии ръце може да попадне и къде ще бъде. За тях е по–лесно да го възприемат като едно цяло. Нека да е с такъв Кремъл, с такъв режим, с който теоретично може някак да се договори нещо, да се купи, да се угоди. Тоест, Западът е много инертен, за съжаление. Но в тях, ако се вземе решение, то е от много, много време. Това е и лошо, и добро. Например санкциите отдавна са ускорени, но руснаците да си мечтаят утре да са "на парчета" и да им свалят санкциите – не. Санкциите ще важат още дълго време, дори и да се правят уж на "променени".
Що се отнася до санкциите, струва ми се, че всеки път, когато вземаше решение за определени санкции, западният свят разчиташе преди всичко на собственото си усещане за дневния ред. Те не искаха да дразнят политически населението си, като получават някакви ограничения, повишаване на цените на нещо, загуба на същия евтин газ или увеличение на цената на този газ – а това е увеличение на цената на всичко, загуба на някои възможности, възможността да продават шампанското си в Москва на руски веселяци", разсъждава министър Алексей Резников.
Правилно разсъждава чиновникът. Западът все повече ще нехае за Незалежната. Колкото и да са мазохисти там разните фон дер лайнени, борели и шарлмишели; дуди, шолцове и микрони, определено още не са изпаднали в суицидност. Макар че Елена Караева отбелязва в РИА "Новости", че "Европа реши да приключи със себе си".

https://pogled.info/svetoven/ukraina/pushechno-meso-v-kiev-se-izpusnaha-i-priznaha-che-ukraintsite-prolivat-krav-za-interesite-na-stranite-ot-nato.150914
https://www.gazeta.ru/army/news/2023/01/06/19429117.shtml?updated
https://lb.ua/news/2022/12/30/540944_oleksiy_reznikov_viyna.html
https://www.discred.ru/2023/01/10/evropa-reshila-pokonchit-s-soboj/




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Браво бе, пич. Показваш мнението и ...
11.01.2023 19:12
Браво бе, пич. Показваш мнението и на украинските лидери, а не само на путинските убийци.
Запомни какво ще ти пиша. Путлер е абсолютно същият като Хитлер, само дето е още по-гаден. Краят му ще е като на оригинала. Путинските канибали няма да победят Украйна, та ако ще всички путински троли в блога да си изядат ушите.
Огромната част от хората са неутрални за войната, най-достойните са за Украйна, а за путлер са само изродите.
цитирай
2. kvg55 - До 1. mileidi45
11.01.2023 19:41
Пичко, показвам, я. Защото е мъдро.
цитирай
3. mt46 - ...
11.01.2023 22:42
И Русия, и Украйна са богати на ресурси...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
11.01.2023 22:52
Украйна не чак толкова на природни богатства. Но има плодородна земя.
цитирай
5. mileidi46 - !!!!
12.01.2023 00:51
КъФ е тоя Джендър ,дето ми копира ника..???

Сигурно е с имплантирани цици и джуки???
Важното е ,че доста е,,компетентно" това недоразумение ...:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. mileidi46
12.01.2023 01:03
Е, напоследък доста блогъри се сдобиха с клонинги. И аз също. Днес забелязах, че и ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758327
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031