Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2022 15:01 - © Интелигентният маниер за разделяне с миналото е незлобивата насмешка
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3225 Коментари: 18 Гласове:
8

Последна промяна: 28.12.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.12.2022г.

image
     За трети път пиша постинг за възникването на еднакви по смисъл мисли в различни глави : първият път – «23.10 15:01 – © Съвпадения на мисли» и вторият път – «18.11 10:01 - © Предателството като предвидливост», където пиша : "Възникването на еднакви по смисъл мисли в главите на различни хора означава, че налице са факти и обективен процес".
Поводът сега са думите на Петър Волгин : "Един от симптомите на краха на социализма беше присмеха. Тоест хората вече не се страхуваха да се присмиват на официалната идеология, правеха го разбира се … не беше възможно да го правиш в официалните медии, но вече никой не се страхуваше да го прави така по между си, включително и на по–открити така събирания. Нещо подобно наблюдаваме и сега. Има присмех към тази официозна доктрина, към този официозен евроатлантизъм. Тоест сега моментният евроатлантизъм много ми прилича на … , официозния евроатлантизъм много ми прилича на официозния комунизъм от преди 89–та година … Виждаш едни хора, които го крепят със зъби и нокти, защото разбира се от това зависи техният материален просперитет. Но така, както тези, които крепяха късния комунизъм не вярваха и на йота в него, така и тези, които сега крепят късния евроатлантизъм и на йота не вярват в него, те го правят по чисто материални подбуди, защото от това живеят добре, чисто практически. Но дори според мен и те не вярват, че това нещо може да продължи дълго. Както всяка една насилствено наложена идеология, така и насилствено наложения евроатлантизъм, насилствено наложения неолиберализъм, търпят провал именно, защото хората не им вярват. Именно защото хората им се присмиват. Хората приемат в най–добрия случай със снизходителна усмивка, в така доста по хард вариант с изключително силна ирония, това което им говорят. И това говори, че действително това нещо няма бъдеще … защото е изкуствено, защото е наложено от вън, защото няма почва тук. А и не само тук. На много други места няма почва. То има почва единствено в средите на един изгубил връзка с реалността елит и това рано или късно ще си проличи".
Да, както виждаме, "налице са факти и обективен процес".
Много преди Петър Волгин Карл Маркс е забелязал това обществено явление и го е изразил и обобщил в мисълта си "… човечеството, смеейки се, се прощава със своето минало" 
image

Волгин може да знае, а може и да знае тази мисъл на Маркс.
Ако я знае, значи я е приложил творчески към съвременната действителност и е стигнал до правилни достоверни конкретни изводи.
Ако не я знае, имаме съвпадение на мисли в различни глави, отдалечени една от друга във времето и пространството и без каквато и да е било връзка помежду им.
Маркс има и друга една мисъл изказана в труда му "Осемнадесети брюмер на Луи Бонапарт" : "Хегел бележи някъде, че всички велики световноисторически събития и личности се появяват, така да се каже, два пъти. Той е забравил да добави : първия път като трагедия, втория път като фарс".
Та какво ни предстои? На човечеството му предстои да се наслади на фарса "Разпадането на буржоазното общество". В частност на Евроколхоза и световната хегемония на Съединените американски щати.
За това съм писал в постинга си «19.04.2018 09:55 – Коментари – Смешната война» – "Дали пък Третата световна война няма да приключи с бурен смях и грубички подигравки към разпадащият се буржоазен свят?", съм се питал тогава.
Габровската фестивална мъдрост взета от Радой казва, че "Светът е оцелял, защото се е смял".
И понеже все повече се заливаме от смях предизвикан от политици и управници, последно Зеленски ни разхили с едно назначение на посланик, значи ще оцелеем.
В подготвяната за второ издание Книга ;–)
image
пък съм написал :
"Когато не забелязваш хората около себе си – живееш в бъдещето, когато другите се съобразяват с теб или се страхуват – живееш в настоящето, а когато ти се смеят – си вече в миналото".
Така че, усмихвайки се, с основание можем да кажем, че Джо Байдън, евроколхозните чиновници, нашите нещастни управници и прочие евроатлантическа пасмина са в миналото 
image

На страница 51–ва от Книгата ;–) пак съм написал : "Горчивият смях е мъдрост, а присмехът е злоба и завист".
В blog.bg ясно проличава и се откроява в постингите разликата между интелигентния смях на здравомислещите и злобата, омразата и завистта в присмеха на психодесните блогъри.

https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/petar-volgin-simptom-za-kraha-na-sotsializma-beshe-prismehat-kam-nego-sashtoto-e-sega-s-evroatlantizma.150483
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/10/23/syvpadeniia-na-misli.1839676
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/11/18/predatelstvoto-kato-predvidlivost.1843422
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2018/04/19/komentari-smeshnata-voina.1604578




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Крал Мас, предишните и следващите ...
28.12.2022 17:33
Крал Мас, предишните и следващите съм чел колкото ученик и студент. Нищо повече.
В средния курс другарката разправяше как в 1980г щяло да дойде рсо /сещаш/ се. Туширах я с няколко въпроса и ме изгони от час.
В института по тези дисциплини бе една тьотя, на всичко отгоре бе и групов ръководител. Гонеше ме постоянно. Подробности няма да разправям, ще е дълго.
Принудих се час на груповия да карам с друга група :)
Ама по държавния изпит по полит дисциплини имам 6. Свърших една работа на професора, председателЮ на комисията.

А иначе обичам да се смея над всичко ставащо.
Не с присмех.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
28.12.2022 18:01
То "всичко ставащо" си е за смях. А ние имаме усет за хумор и това ни е спасявало и ни спасява. Макар че ни е донасяло и неприятности, както казваш.
Старшината на ротата в казармата казваше, че имам заядлива физиономия и никак не ме обичаше.
Имах един началник, не съвсем пряк административно, а по квотата на акционарния капитал. Той беше много доволен от мен, защото му правех точни справки, някои от които ми искаше по няколко пъти, но казваше, че съм несериозен, защото като ми поискаше справка, която съм му давал поне два пъти, се захилвах и му казвах : Господин Томов, ама нали ви я давах тази информация и други такива.
цитирай
3. emelika - Красимир, ако обърнем първата част на съжденията
28.12.2022 19:20
"Когато не забелязваш хората около себе си – живееш в бъдещето, когато другите се съобразяват с теб или се страхуват – живееш в настоящето, а когато ти се смеят – си вече в миналото", същото ли остава времето в което живееш?
Когато хората около теб не те забелязват? Когато ти се съобразяваш? Когато се страхуваш? Когато се смееш на другите?
цитирай
4. missana - Мъдър си, Краси!
28.12.2022 20:07
Пожелавам ти да издадеш втората книга в най-скоро време!
цитирай
5. morskipesni - Кои са тези, дето не разбират че "атлантизмът" си отива?
28.12.2022 20:09
Същите ония, които се пулеха ококорени през 1989. Да, тия са -същите! Един файтон ганювци, лакеи и прихлебници, на всеки господар удобни, безгръбначни предатели и келепирджии до костния мозък. Жалки, та чак да не им се изсмее човек.
цитирай
6. kvg55 - До 5. morskipesni
28.12.2022 20:27
Да, жалки!
Но понеже са интелектуално и морално жалки, а не физически, заслужават си подигравките.
цитирай
7. mt46 - ===
28.12.2022 20:54
Мисля, че има събития и процеси в историята, които се повтарят периодично, многократно... Например войните, борбите за власт...
Успех на второто издание на книгата ти!...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
28.12.2022 21:09
Благодаря за пожеланието, ама няма да е скоро.
цитирай
9. morskipesni - Краси, а първото издание "светлочерно" ли бе?
28.12.2022 21:55
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Надявам се книгата да ми попадне в ръцете!
цитирай
10. kvg55 - До 9. morskipesni
28.12.2022 22:27
На снимката е първото издание на книгата.
Дай адрес и ти я изпращам.
цитирай
11. kvg55 - До 3. emelika
28.12.2022 22:32
Времето е едно и също, само че ти умствено си на различни места в него.
цитирай
12. kvg55 - До 4. missana
28.12.2022 22:33
Благодаря! Се старая!
цитирай
13. sorossadistfucking - Разликата е в това, кой и с какво ниво, го прави това присмиване
28.12.2022 22:56
Тогава присмиването идваше от хора с висок потенциал, а масата простаци гледаха изумени.
Днес масата простаци е компактна. Тя избира измежду себе си още по прости тулупи в ПП, тикви в Герб, търбуси в ДБ, селяни в Итн, султанисти в турцката партия, опортюнисти в БСП...
Присмиват се защото чуват подигравките на своите баби и дядовци по отношения на сбърканяците по върховете у нас и в ЕС, Нато и Сащ. Нормално е, даже остарели, да се присмиваме на качеството, което липсва днес в активния материал.
цитирай
14. kvg55 - До 13. sorossadistfucking
28.12.2022 23:14
И тогава и сега се смеят мислещите хора.
цитирай
15. анонимен - Крал Мас, предишните и следващите ...
29.12.2022 07:36
nedovolen написа:
Крал Мас, предишните и следващите съм чел колкото ученик и студент. Нищо повече.
В средния курс другарката разправяше как в 1980г щяло да дойде рсо /сещаш/ се. Туширах я с няколко въпроса и ме изгони от час.
В института по тези дисциплини бе една тьотя, на всичко отгоре бе и групов ръководител. Гонеше ме постоянно. Подробности няма да разправям, ще е дълго.
Принудих се час на груповия да карам с друга група :)
Ама по държавния изпит по полит дисциплини имам 6. Свърших една работа на професора, председателЮ на комисията.

А иначе обичам да се смея над всичко ставащо.
Не с присмех.
:)))

Тато,продъни фейса с матричката и демиурга.Ееее айде смени грамофонната плоча.Дай нещо по различно.От 20 години повтаряш все едно и също .Смени темата ,отиди на едно по високо ниво на развитие.
цитирай
16. emelika - Благодаря, Красимир
29.12.2022 09:55
Подобен отговор очаквах. Съгласна съм.
цитирай
17. kvg55 - До 15. nedovolen3
29.12.2022 13:27
Макар че не познавам баща ти, със сигурност ти си по тъп от него, пред вид идиотските ти коментари в блога ми. Не те трия, защото нямам такава практика и за да видят другите простотията ти. И не се крий. покажи се.
цитирай
18. kvg55 - До 16. emelika
29.12.2022 13:28
Да, има отнесени и всякакви хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5897356
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34437
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930