Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2022 15:01 - © Украйна разделя германците на «Оси» и "Веси"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3290 Коментари: 14 Гласове:
10

Последна промяна: 06.12.2022 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.12.2022г.

image
     Германия отново е разделена. Противоречията между «Оси» и "Веси", които съществуват от възникването на две Германии – Източна и Западна, отново ескалираха на фона на Специалната военна операция (СВО) на Руските въоръжени сили в Украйна и на подкрепата на официален Берлин за киевския неонацистки режим.
Zeit Online публикува представително проучване на Центъра за мониторинг, анализи и стратегии (Center fur Monitoring, Analyse und Strategie – CeMAS) 
image

Според анализа 19 процента от анкетираните подкрепят твърдението, че руската агресивна война срещу Украйна е алтернативна реакция на Русия на провокациите на НАТО. 21 процента са частично съгласни с твърдението. През април стойностите все още бяха 12 процента съгласие и 17 процента с частично съгласие.
Анкетата е проведена от 3 до 11 октомври от института за пазарни проучвания "Bilendi & respondi". В проучването са участвали общо 2228 души на възраст между 18 и 90 години.
Привържениците на Руската федерация са неравномерно разпределени в Германия. Повечето от тях са в бившата ГДР. 59% от източногерманците напълно или частично подкрепят действията на Москва. При това всеки трети «оси» е безусловно на страната на Русия.
"Според проучването все повече германци са съгласни с руската пропаганда. В Германия все повече и повече хора са съгласни с определени наративи на руската пропаганда. Според проучването все повече хора смятат агресивната война на Русия за алтернативна реакция на НАТО. Руската пропаганда е по–разпространена на Изток", пише Zeit Online.
Действията на жителите на Източна Германия в подкрепа на Русия не се ограничават до участие в анкети. През октомври хиляди хора в различни градове на бившата ГДР излязоха на масови акции срещу енергийната политика на официален Берлин, антируските санкции и позицията на германските власти по отношение на конфликта в Украйна. Демонстрантите поискаха спиране на доставките на оръжие на режима в Киев и започване на преговори за мирно уреждане на кризата.
image

Демонстрация срещу енергийната политика на правителството и санкциите срещу Русия в Кемниц, бивш КарлМарксщат, през октомври, минава покрай паметника на Мавъра 

Всичко това силно разтревожи германските лидери. На страниците на едно от най–влиятелните издания в Германия – Zeit Online – се появи материалът "Изведнъж на Запад". Негов автор е Петер Нойман, влиятелен германски политолог и консултант на разузнаването на НАТО. Той признава, че източните райони на Германия са "ядосани" заради растящите цени, инфлацията и политиката, която официален Берлин води спрямо Русия. Нойман също заявява, че «осите» имат различно отношение към украинския конфликт от населението на западните земи на ФРГ, но дава да се разбере, че жителите на Източна Германия не трябва да имат право на собствено мнение по тези въпроси.
image

Демонстрация в подкрепа на Русия в Лайпциг на 10 октомври 2022 година 

"Мнозина на Изток традиционно се чувстват по–близки до Русия, културно и емоционално. За населението на ГДР руснаците винаги са били и остават братски социалистически народ. Въпреки това е изненадващо, че Изтокът отново претендира за специална роля, показвайки я в многобройни демонстрации … и поставя проблемите си в светлината на прожекторите. Може би това се дължи на факта, че четиридесет години германско–съветско приятелство не могат да бъдат изтрити от паметта просто така. Техните възгледи … се изразяват в … модели на поведение, които са се развили исторически … Но след действията на Руската федерация в Украйна настъпи повратна точка във вътрешногерманските отношения. Почти безшумен, но необратим", казва Нойман 
image

По неговите думи, «осите» преди са се противопоставяли на навлизането на западната буржоазна идеология, но сега, след 24 февруари 2022 година, всичко се е променило, и демонстрацията на недоволство към Запада от средите на населението на ГДР трябва да бъде обявена за чужда и необоснована, странна и неразумна.
"На Изток се радват на предимствата на либерализма и демокрацията … Източногерманските аутсайдери, които поддържат деликатни отношения с Москва и имат подчертана връзка с нея, вече не могат да ѝ служат, като играят подривна роля", изтъква експертът на НАТО.
Но Нойман признава, че доходите на населението на Източна Германия са много по–ниски от тези в Западна Германия. Жителите му нямат резерви да платят увеличените разходи за енергийни ресурси и това поставя под въпрос оцеляването им през предстоящата зима. Той заявява, че «осите» са много слабо представени сред политиците на федерално ниво и няма кой да ги защити в Берлин. Той също така е съгласен, че хората от Изтока имат много причини да се отнасят към Русия по–добре от хората от Запада. Всичко това обаче според Нойман е маловажно.
"Мярката винаги е бил Западът … Изтокът е обречен да бъде на опашката", високомерно провъзгласява политологът.
Сега «осите», според него, трябва да се утешават с факта, че в очите на украинците Източна Германия все пак изглежда като "истинския Запад" и това трябва да обедини населението на бившите ГДР и ФРГ.
И след това цинично заявява, че ако някой иска да се възползва от "предимствата" на западния живот, тогава той е длъжен да участва в общата западна военна дейност за това. "Тук неспециалистът не може да избира : "Искам това, но не искам другото, трябва напълно да се предадете на едно западно общество … Дори ако протестиращите в източната част на Германия показват съчувствие към врага … самият Изток вече е част от глобалния Запад, независимо дали го иска или не", подчертава Нойман. И намеква, че за населението на бившата ГДР е по–добре да прави каквото му се каже.
image

Непослушни източногерманци демонстрират подкрепата си за Русия 

Фактът, че германски експерт, близък до англо–американските политически среди и интереси, се обръща с такъв тон към своите сънародници в източната част на Германия, говори много.
Много, много, колко да е много? По точно означава следното :
– Когато главата се държи особено високо, обикновено е празна, Х. Квалтингер;
– Главозамайването предхожда падането, Ярослав Хашек;
– Празните глави имат едно безспорно преимущество – по–лесно се държат високо.
Нойман, учи се от мъдрите, бе човече! Личи си, че не си по–умен от Ярослав Хашек.
Но фактът остава : Украйна отново разделя германците на «Оси» и "веси".
И изводът е, че руснаците са се отнасяли с германците много по–добре и демократично от us–американците.

https://www.fondsk.ru/news/2022/11/27/ukraina-delit-nemcev-snova-na-ossi-i-vessi-57789.html
https://www.zeit.de/politik/deutschland/2022-11/cemas-studie-russland-propaganda
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-immer-mehr-deutsche-glauben-russischer-propaganda-a-83136dcd-858e-4e5c-a6fc-93163610d8ae
https://www.zeit.de/2022/44/ostdeutschland-ukraine-krieg-protest-russland/komplettansicht




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - И България е разделена.
06.12.2022 15:23
На културни хора и на трифоноворадевата простащина, на която Вие сте воин...
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
06.12.2022 15:34
Бае Коста, неведнъж си проявявал простотията си в моя блог, така че си налягай смрадливите парцали.
цитирай
3. krumbelosvet - Йордан радичков, "Ние врабчетата"
06.12.2022 16:13
Врабчето - главен герой на книгата - казва:
- Някои хора не разбират, не разбират, но като ги чукнеш по главата, веднага разбират.
Въпросът сега е опрял дотам - кой кого ще чукне по главата. Весите - осите или обратно.
Ние осите обръгнахме 30-40 години да ни чукат по главата, но на весите би им дошло нагорно. Ох, планинаре, това ви чака.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Вие сте копипействал статия на фрау Роземари Байшлаф,
06.12.2022 18:33
kvg55 написа:
Бае Коста, неведнъж си проявявал простотията си в моя блог, така че си налягай смрадливите парцали.


която пък цитира статия на шефа на Норддойчецайтунг Гюнтер Шам.
Напишете нещо от Вас, да Ви видим как сте с мисленето, а постигът Ви - ако е Ваш, ще прокараме през програма на Центъра за интелигентност на автора. Вече заложихме мониторинг на Борн1944, на Венцивалери1951, на Радостиналасса1948 и на Ив69. От този Ваш постинг и Вие сте на мониторинг, защото нямаме обект Модел55, който включва и дома Ви, защото имате смарттелевизор. Специална програма на Центъра може да ползва телевизора Ви само като аудио, дори той да е изключен.
Та от тук натам - осторожно внимание.
Горе Путин,
Доле Зеленски! И Кирчо Секса, от днес набеден в щарлатания. Да живее международното положение!
цитирай
5. panazea - Още с присъединяването западналите немци унизиха източните немци , смятаха ги втора категория хора , аустлендер.
06.12.2022 18:35
Не им признаваха дипломите , защото били социалистически.
А Източма Германия си бяха добре , защото бяха витрината на Соц. Лагера.
Сирене Българско там беше 1.20 , а в България 2,50.
Ние си поддържахме добри отношения с дойчовците , а те добре си прекарваха на Черно море. Но свърши се тая .
цитирай
6. kvg55 - До 3. krumbelosvet
06.12.2022 20:30
Съквартирантът ми в студентското обшежитие си я беше купил книгата "Ние врабчетата", но аз така и не можах да я прочета.
Май "осите" ще нашокват репите на "весите".
цитирай
7. kvg55 - До 4. planinitenabulgaria
06.12.2022 20:35
Бае Коста,
Ти в Центъра "GOMNOVOZ" можеш само да изследваш и анализираш лайната на споменатите, когато се изсират в устата ти.
цитирай
8. kvg55 - До 5. panazea
06.12.2022 20:36
Да, само че при източните германци националното достойнство е запазено, докато при западните е смачкано от янките.
цитирай
9. morskipesni - На същия принцип е разделена и България:
06.12.2022 21:14
един файтон политици-предатели, натъпкани с "гранто-евродолари" и срещу тях- цял един благодарен, предан на руските си братя по кръв и нерадостна съдба народ. Борбата е неравна, НО ПРЕДИЗВЕСТЕНА.
цитирай
10. kvg55 - До 9. morskipesni
06.12.2022 21:43
Както винаги си прав и точен.
цитирай
11. iw69 - Koлкото
06.12.2022 21:55
по-назапад толкова са по отвратителни...
цитирай
12. kvg55 - До 11. iw69
07.12.2022 07:27
Такава е тенденцията.
цитирай
13. missana - Предпочитам веси/тата/
07.12.2022 21:39
оти оси/те/ жилят.

П.П. Весготи и осготи - още от време оно...!
цитирай
14. kvg55 - До 13. missana
07.12.2022 22:19
Оказа се, че истинските германци са "Оситата".
"Веситата" са зомбирани.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752563
Постинги: 2808
Коментари: 25793
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031