Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2022 08:01 - © "Островът на свободата" все повече залита в посока на либералната "свобода"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2793 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 28.11.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.11.2022г.

     Преди седмица президентът на Република Куба и първи секретар на Кубинската комунистическа партия Мигел Диас–Канел Бермудес посети Руската федерация. Политическите аналлизатори отново заговориха за руски военни бази и разполагане на ракети на територията на Острова на свободата.
На площад "Фидел Кастро", с постановление от 15 февруари 2017–та година на Московската градска дума безименен площад на улица "Новопесчаная" в московския квартал "Сокол" е именуван на великия кубинец, се откри паметник на Фидел Кастро. Паметникът с височина три метра е изработен от бронз. Фигурата е поставена върху гранитен постамент.
image

Паметникът на Фидел с пурата между пръстите на улица "Новопесчаная" в Москва 

"Събрахме се тук, на площада на името на Фидел Кастро, за да открием паметник на този изключителен държавник и политик, основателят на съвременната кубинска държава.
Фидел Кастро посвети целия си живот на безкористната борба за тържеството на идеите за добро, мир и справедливост, за свободата на потиснатите народи, за достоен живот на обикновени трудови хора и социално равенство.
Той с право се смята за един от най–ярките и харизматични лидери на бурния, драматичен 20–ти век, наистина легендарна личност, символ на цяла епоха – ерата на националноосвободителните движения, разпадането на колониалната система и създаването на нови самостоятелни, независими държави от Латинска Америка и Африка.
Фидел и неговите съратници винаги самоотвержено са защитавали суверенитета на родната си страна; не допуснаха да бъде разбита от намеса на наемници, санкции, финансово и икономическо ембарго, опити за външна изолация; защити правото на Куба на собствен модел на развитие в съответствие с националните, а не наложени отвън ценности; убеди светът да взема предвид мнението на Куба и зачита нейните интереси.
За много поколения наши съграждани образът на Команданте винаги е бил покрит с романтична слава, смелост и победи.
При срещите ми с него той говореше за неща, удивително съзвучни с времето – че е дошло времето на формиране на многополюсен световен ред : че независимостта и достойнството не се търгуват, че всеки народ има право на свободно развитие, на избор на своя път, но в един наистина справедлив свят не може да има място за диктатура, грабеж и неоколониализъм. Неговите енциклопедични познания, дълбоко разбиране на същността на събитията, острота на ума, точност на оценките бяха поразителни", каза Владимир Путин за срещите с кубинеца.
image

Откриване на паметника на Фидел Кастро в Москва, 22 ноември 2022 година 

Мигел Диас–Канел говори за дружбата между Русия и Куба, нищо не каза за идеите и заветите на Фидел, като завърши така : "Вечна слава на историческия водач на Кубинската революция, главнокомандващ Фидел Кастро Рус!".
"Вечна слава!", добре, това го знаем.
Но как би погледнал и какво би казал Команданте за настъпващата в Куба либерастия?
Защото на 25–ти септември в Куба се проведе референдум за Семеен кодекс, с който се уреждат бракът между хора от един и същи пол, осиновяването на деца от тях и сурогатното майчинство.
Според изнесените от Националният избирателен съвет резултати общо 3,93 милиона кубинци (66,87%) са гласували "за" на новата правна рамка, която ще урежда семейните отношения в страната, заменяща предишната, приета през 1975–та година 
imageПреди референдума правителството започна широка кампания в полза на "да" по телевизията, радиото и вестниците (в Куба медиите са собственост на държавата), в социалните мрежи с хаштагове #YoVotoSi и #CodigoSi, на улицата с изобилие от плакати и дори в образователни центрове чрез специални сесии за новия кодекс, изнася BBC News Mundo.
Всички кубински институции, от Националния избирателен съвет до Върховния съд, подкрепиха кампанията на Националния център за сексуално образование (Cenesex), ръководен от влиятелната Мариела Кастро, дъщеря на бившия президент Раул Кастро.
image

Мариела Кастро е защитник на каузата на ЛГБТ общността в кубинската държава от години 

Тези, които се противопоставиха на приемането на новия Семеен кодекс, го направиха основно със съобщения в мрежите и използваха различни мотиви, най–често религиозни или политически.
"Въвеждането в нашето законодателство на съдържанието на така наречената "джендър идеология", която подкрепя много от предложенията, не е от полза за кубинското семейство", се казва в изявление на сайта на Кубинската епископска конференция.
image

Фидел Кастро и Че Гевара бяха известни с ниската си толерантност към хомосексуалността, клевети британското издание 

Мнението на Раул Кастро не е известно.
"Знам малко за кубинския президент, но от това, което чета за съвременна Куба, Островът на свободата – свободата, разбирана по комунистически начин – все повече се носи в посока на либералната, буржоазна "свобода". Вземете например неотдавнашния референдум в Куба в полза на легализирането на еднополовите бракове. Би ли одобрил това Фидел Кастро? Едва ли. Времена на подражание и подчинение на обстоятелствата", коментира публицистът Михаил Демурин в своя канал в Telegram "Фронтиер и За Фронтиер" 
image

http://kremlin.ru/events/president/news/69914
https://www.bbc.com/mundo/noticias-america-latina-63038003
https://www.bbc.com/mundo/noticias-america-latina-62986659
https://pogled.info/svetoven/ostrovat-na-svobodata-vse-poveche-se-dvizhi-v-posoka-na-liberalnata-svoboda.149174




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. missana - Ще стане много любопитно, ако руснаците разположат в Куба ракети.
28.11.2022 08:28
Тогава Бай Пън ще се разбърза за разговори с Москва и главата на Зеленски ще падне за нула време.
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
28.11.2022 08:37
В Куба, в Никарагуа, във Венецуела.
цитирай
3. iw69 - В
28.11.2022 08:42
Куба положението е сложно, тежко икономическо ембарго от 60 год. заедно с Ковид вълната, може да започват вече и да подават...
цитирай
4. nedovolen - Фидел и Че ако станат, бая глави ще ...
28.11.2022 09:40
Фидел и Че ако станат, бая глави ще паднат.
Пиянството на един народ, кубински вариант. Дано е само махмурлук след уикенд.
:)))
цитирай
5. missana - Ако това се случи, чао чичо Сам!
28.11.2022 12:44
kvg55 написа:
В Куба, в Никарагуа, във Венецуела.

цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
28.11.2022 14:20
Да.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757000
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031