
Прочетен: 4075 Коментари: 11 Гласове:
Последна промяна: 27.11.2022 07:11


В сайта на Световния икономически форум (СИФ), форумът на глобалистите, форумът на глашатаят им Клаус Шваб, е поместена статия със заглавие : "Яденето на много месо е вредно за околната среда, но ние не знаем достатъчно за това как се променя консумацията".
И следват подробности от проучване за консумацията на месо в Обединеното кралство : Консумацията и производството на месо допринася значително за изменението на климата, твърдят учени [подразбира се негативно].
Употребяваното за храна месо се добива от отделящите в атмосферата метан говеда
Има и такова заглавие : "Въздушен протеин" (Air Protein) и следва определение : Air Protein е на мисия да нахрани нарастващото население с храна, произведена от най–устойчивия източник на протеини. През октомври 2019–та година екипът на Air Protein трансформира въглеродния диоксид, за да разработи въздушно базирано месо : месо, направено с протеини, което не изисква обработваема земя. Използвайки собствен процес на производство на пробиотик, месният протеин на Air Protein има аминокиселинен профил, сравним с животинския протеин. Процесът използва елементи, намиращи се във въздуха (CO2, кислород, азот) и ги комбинира с вода, минерали и възобновяема енергия, за да се получи богато на хранителни вещества месо на въздушна основа, обогатено с витамини от група В, които често са дефицитни във веганската диета.
И се посочват "5 причини, поради които яденето на насекоми може да намали изменението на климата" :
Яденето на насекоми може да повлияе положително на изменението на климата
1. Ядливите насекоми могат да произвеждат еквивалентни количества качествен протеин в сравнение с животните – Скорошно проучване показа, че насекомите предлагат между 9,96 и 35,2 грама протеин на 100 грама, в сравнение с между 16,8 и 20,6 грама при месото. Например щурците, някои видове мравки и брашнестите червеи са известни като богати на протеини и калории "звезди" в света на консумацията на насекоми. Един лесен начин за интегриране на протеини от насекоми във вашата диета би бил чрез протеин на прах от щурци, използван на мястото на вашата типична протеинова добавка на прах;
2. Насекомите изискват по–малко грижи и поддръжка от добитъка;
На свободно пърдящите говеда им се вижда края
3. Всъщност протеините ни свършват – До 2050–та година земята ще има близо 10 милиарда души. Търсенето на протеин ще надхвърли способността ни да си го набавим;
4. Насекомите са част от един добродетелен еко–цикъл – Това се нарича кръгово земеделие, отклоняващо материали от сметищата, които произвеждат 20% от глобалните антропогенни емисии на метан и са вторият най–голям производител на парникови газове. Използването на насекоми като входящи данни за друга функция [хранещи се с отпадъци от други производства] затваря цикъла и също така влияе положително върху изменението на климата;
Тази кръгова верига на стойността ще продължи да помага за намаляване на емисиите, тъй като изхвърлените органични материали вече не се озовават на сметища, произвеждайки метан и други вредни газове в процеса.
5. Можете да започнете с малко и да продължите напред – Може би не сте напълно готови да ядете насекомо … Има толкова много начини да намалите въглеродния си отпечатък в консумацията на храна и те не изискват непременно да ядете щурци за закуска, но както се казва : "Не чукайте покрития с шоколад скорпион, докато не го опитате".
Не са пропуснати и генетично модифицираните организми : "Как инженерните култури могат да се борят с изменението на климата?".
Използването на селскостопанска земя е ключов компонент и в двете страни на уравнението за нетна нула емисии на метан. Намаляването на размера на земята, предназначена за добитък, ще намали емисиите на метан, докато културите могат да бъдат проектирани така, че да улавят по–ефективно въглеродния диоксид и да го превръщат в кислород или да го съхраняват в почвата.
Генното инженерство вече се използва, за да помогне на организмите да се адаптират към бързо променящия се климат. Изследователите разработват сортове ориз, царевица и пшеница, способни да издържат на по–дълги суши и по–влажни сезони на мусоните. Екстремните температури излагат културите на нови гъбички и вредители, което мотивира учените да създават чрез генно инженерство устойчиви на болести маниока, картофи и какао.
Проектът Realizing Increased Photosynthetic Efficiency, финансиран от Националната научна фондация [На Съединените американски щати], установи, че чрез използване на генно инженерство за оптимизиране на фотосинтезата – процесът, чрез който растенията превръщат слънчевата светлина, водата и въглеродния диоксид в кислород и енергия – те могат да създадат растения, които са приблизително 40% по–продуктивни, което означава по–малко въглероден диоксид в атмосферата.
Всичко това може би е полезно, само че : Impossible Burger (Невъзможният бургер) е бургер на растителна основа, чиято ключова съставка е протеин, наречен соев легхемоглобин (накратко SLH), получен от генетично модифицирани (GM) дрожди. Вече се продава в ресторанти и супермаркети в САЩ. През 2019 година компанията–производител Impossible Foods подаде молба за разрешение да пуска на пазара бургера в ЕС и Обединеното кралство.
Въпреки това, резултатите от проучване за хранене на плъхове, поръчано от Impossible Foods и проведено със SLH, показват, че бургерът може да не е безопасен за ядене, пише GMWatch.
Плъхове, хранени с генетично модифицирани дрожди протеин, соев легхемоглобин – ключовата съставка на бургера – развиват признаци на токсичност.
Доклад от Клеър Робинсън и д-р Майкъл Антониу
"Какъв е вкусът на човешкото месо?", пита британският The Guardian и дава описание :
"Ако никога преди не сте яли човешка плът, помислете за вкуса и текстурата на говеждото, освен малко по–сладка на вкус и малко по–мека като текстура. Противно на общоприетото схващане, хората нямат вкус на свинско или пилешко".
Как да си изберем добро месо за бифтек от човешко бедро?
Уилям Бюлер Сийбрук, журналист от New York Times, който пътувал много из Западна Африка преди почти век. Очарован от концепцията за канибализма, той убеждава лекар стажант в Сорбоната (Парижкия университет) да му даде парче човешко месо от тялото на здрав мъж, загинал при злополука, което лекарят сготвил и изял, описвайки го както следва :
"Беше като добро, напълно развито телешко, не младо, но все още не говеждо. Определено беше така и не беше като никое друго месо, което някога съм опитвал. Беше толкова почти като добро, напълно развито телешко, че аз мисля, че никой човек с обикновена, нормална чувствителност не би могъл да го различи от телешкото. Беше меко, добро месо без друг рязко изразен или силно характерен вкус, като например козе, дивеч и свинско".
Щандът за човешко месо в известна хранителна верига в столицата
"Свири, свири, щурче
Ах, подлудявай ме, не спирай
Макар да казват всички, че
Щурците, свирейки, умират"
https://www.weforum.org/agenda/2022/11/meat-consumption-environment-climate-food/
https://www.weforum.org/organizations/air-protein
https://www.weforum.org/agenda/2022/02/how-insects-positively-impact-climate-change/
https://www.weforum.org/agenda/2022/07/engineered-crops-can-fight-climate-change/
https://www.gmwatch.org/en/106-news/latest-news/20099-rat-feeding-study-suggests-the-impossible-burger-may-not-be-safe-to-eat
https://www.theguardian.com/science/the-lay-scientist/2010/sep/05/human-meat-taste-cannibal
Тагове:
Мухите ядат лайна. Ние ще ядем мухите.
Впрочем и кокошките кълват лайна.
Вече има пластмасови домати.
Писах за тях.
