Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2022 10:01 - © Предателството като предвидливост
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1174 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 18.11.2022 10:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.11.2022г.

     Писал съм за възникването на еднакви мисли в различни глави. Отдалечени една от друга във времето и пространството и без каквато и да е било връзка помежду им. Изказаната от мен мисъл предшества във времето прочетената тези дни, но не допускам авторът да ми е чел книгата. По време на изказването на мисълта ми аз пък не се ровех в Интернет.
На страница 51–ва от Книгата ;–)
image
съм написал : "Да предадеш навреме не е предателство, а предвидливост".

А тези дни прочетох следното заглавие на статия от Елена Караева : "Да предадеш навреме не означава да предадеш, а да предвидиш" : Западът е верен на себе си" 
image

Но мисълта е поставена в кавички. Да не би пък да цитира някого?
"Как сте, господин президент? Как сте? Имаме ли нещо за обсъждане?" – така поздрави Макрон в кулоарите на международната среща на COP–27 в Египет, знаете ли кого?
И дори не се опитвайте да гадаете, защото нито фантазията, нито цинизмът ще помогнат : човекът, към когото френският президент беше толкова сърдечно обърнат, беше Николас Мадуро. Президентът на Венецуела. Политик, когото същият Макрон нарече "земен червей" (задраскано), тоест "диктатор, установил режим, който се опитва да оцелее с цената на безпрецедентна хуманитарна катастрофа за хората в страната", пише Караева.
Разбира се, Еманюел Макрон тогава (това беше преди пет години) съобщи не само гледната точка на официален Париж, но и на целия Европейски съюз, който не призна нито Мадуро, нито резултатите от изборите, организирани от Каракас, наложи безкрайни икономически и политически санкции, експулсиране на дипломати. Накратко, Евроколхозът направи всичко по силите си, за да свали законното правителство в тази латиноамериканска страна.
Предварително беше подготвен и човек за мястото на Мадуро – Хуан Гуайдо, когото европейската преса представяше като де факто официален лидер на страната. Гуайдо събра митинги и демонстрации, които, разбира се, не бяха разрешени от властите. По време на демонстрациите бяха извършени арести (имайте предвид, че служителите на реда действат точно по същия начин в страни, които се смятат за пазители на светилото на демокрацията) и бяха използвани оръжия.
Става дума за онези, които по един или друг начин с помощта на различни НПО–та и медии агитираха срещу законната власт, които се довериха на агитаторите и се озоваха в затвора. И в някои случаи те умираха. В личен сблъсък или по време на разгонване на демонстрации.
Мадуро не се отклони нито от принципите си, нито от политическото си кредо. В резултат на това, въпреки санкциите, въпреки факта, че те обрекоха обикновените венецуелци на трудности, виновни само за това, че Брюксел трябваше да смени легитимен лидер, който не се подчинява на глобалистката доктрина, с послушна марионетка на име Гуайдо, Мадуро се съпротивляваше. И венецуелският народ го подкрепи.
image

"Как сте, господин президент? Как сте? Имаме ли нещо за обсъждане?", обръща се Микрон към своя идеологически и класов враг, президентът на Венецуела Николас Мадуро в кулоарите на COP27 в Шарм Ел–Шейх (Египет). И даже се здрависва с него 

Виж ти! Изненада! Сега, като на магия, Макрон заявява под светкавиците на фотоапаратите и  "чуруликането" на видеокамерите, че е "готов да обсъдим двустранните отношения, които са важни за двете страни и за целия регион като цяло".
Макрон! Е готов! Да обсъжда! С Мадуро – този "диктатор, установил режим", "тази заплаха за демокрацията и враг на всички най–прогресивни", проблемите на климата и  континента.
Кой и какъв е вече Гуайдо, защо Гуайдо, за какво Гуайдо, и какво да кажем на тези, които бяха подлъгани по такъв начин, че да бъдат вкарани в затвора от "режима на диктатора"? Да, какво значение има това за европейските господа от висок политически ранг, които изобщо не се замислят как от гледна точка на политическия морал изглежда подобно поведение.
Това, което придава допълнителен чар на картината на морала на европейските лидери, е фактът, че днес за Гуайдо никой от тях не се интересува. Испанският El Pais пише съвсем откровено за това, като подчертава, че "политическата изолация на Хуан Гуайдо е свързана с постепенното облекчаване на санкциите срещу Венецуела от Вашингтон" (изненадващо, нали?). "Хуан Гуайдо, по–самотен от всякога; Без подкрепата на другите опоненти и все по–отдалечаващият се Вашингтон, временното правителство върви към своя край", е заглавието в испанския вестник 
image

Първо, американската корпорация Chevron получи разрешение за разработване на нови петролни находища във Венецуела, и второ, роднините на Мадуро от страна на съпругата му бяха освободени от американския затвор. Те бяха обвинени във всички смъртни грехове, включително трафик на наркотици. А сега, оказва се, нищо такова не е имало.
Един от първите, които уловиха промяната на концепцията и посоката на вятъра към Мадуро, застаряващото чудо на френската политика Макрон реши, че ако е така, след като големите чичковци във Вашингтон отново са се ръкували с Мадуро, той също трябва да се пребори за своето парче от нефтената или друга баница.
На Запад политика се прави само по този начин. Чрез предателство и чрез вероломство. Чрез разтягане на мускулите на ларинкса и поемане на повече въздух в белите дробове, тези герои сред лидерите на държави и правителствени ръководители с удоволствие ще говорят за това,  колко "неморален, измамен и по природа коварен, както и враждебен на демокрацията" е този, който не е готов да се съгласи с тях и да пее в техния хор тяхната песен.
Той е демонизиран, подложен е на най–черни и мръсни клевети, наричан е "крадец, корумпиран чиновник и човек, олицетворяващ истинското зло".
Неговата политика – и то само защото този човек или тези хора не се поддават на приказките за "прогрес и демокрация", че "националните интереси вече не съществуват", че "защитата на собствената държава е анахронизъм" – ще бъде наречена "репресивна и основана на страх", всяко негово действие (както вътрешно, така и на международната арена) винаги ще бъде коментирано по предварително определен отричащ го начин.
За това не са необходими някакви прословути "наръчници", защото щом не живееш под нашия, колективен западен (глобалистко–либерастки) диктат, значи си враг. Априори. Няма да ви кажем веднага в очите, но ще изчакаме момента, в който ни се доверите, и тогава ще се усъмним във вас и ще ви унищожим.
Фактът, че предателството е иманентно качество на поведението на западните политици, е отдавна известен. Всъщност през цялото време, докато траеше нашата [на Руската федерация] конфронтация с тях, тя беше гореща и военна, беше "разтоварваща", омекнала, беше студена, но продължава да е свирепа, пише Елена Караева.
image

Коварният Уинстън Чърчил лицемерно ухажва Йосиф Сталин 

И дори в кратки от историческа гледна точка моменти на съюз [по време на Втората световна война], когато ние [Съветския съюз] изпълнихме напълно – с цената на жертви и животи – нашите задължения, пак бяхме предадени. Преговори [на Британия с Германия] зад гърба ни с враг, който смятахме за общ, а след това, след Победата, планиране на военни действия срещу нас [плана "Немислимо" на Чърчил за война срещу Съветския съюз през 1944–1945 година].
Предателството – като начин на политическо поведение, като тактика – вероятно може да донесе определени финансови дивиденти в краткосрочен план. Но да се гради политическа стратегия върху това, обяснявайки коварството с факта, че "да се промениш във времето съобразно конюнктурата е просто да се предвиди", е безсмислено и глупаво.
image

Конюнктурата днес изисква заформянето на поредната "вечна дружба

Верността към принципите и постоянството в защитата им винаги дават плодове. В бъдещето. И гарантират развитие и просперитет.
Предателството и коварството изпращат тези, които са ги извършили, право в деветия кръг на ада, в леденото езеро Коцит. И завинаги, емоционално завършва статията си авторката.

https://sputnik-ossetia.ru/20221113/vovremya-predat--eto-ne-predat-a-predvidet-zapad-veren-sebe-19937205.html
https://elpais.com/internacional/2022-10-30/juan-guaido-mas-solo-que-nunca.html




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. morskipesni - Класически опортюнисти,
18.11.2022 10:17
демек, фурнаджийски лопати. Като не стане тъй, ще го обърнем от опакото. Нула морал.
цитирай
2. rosiela - Краси,
18.11.2022 10:39
ПРОЧЕТОХ С ИНТЕРЕС.
ТАКА ПАТЯТ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА - КРАДАТ ИМ ЗАГЛАВИЯТА.
цитирай
3. nedovolen - Венецуела е била супер цветуща, до ...
18.11.2022 11:14
Венецуела е била супер цветуща, до пристигането на Христофор Колумб. След това, мамма мио.
Предателят е скрит приятел. Кара те да извлечеш много поуки и да помъдрееш.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. morskipesni
18.11.2022 14:14
Досущ такива са.
цитирай
5. kvg55 - До 2. rosiela
18.11.2022 14:16
Благодаря ти, че ме причисляваш към "ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА", защото съпругата ми е на обратното мнение. Аз пък се определям като простак.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
18.11.2022 14:21
Ако останеш жив след предателството.
цитирай
7. mt46 - ...
18.11.2022 20:29
Случва се да измисля нещо и да го видя в Интернет. Затова проверявам с Гугъл...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
18.11.2022 22:24
Когато издадох книгата преди дванадесет години въобще не се ровех актвно из Интернета. Дори нямам спомен как открих Blog.
Но си прав. И аз ще проверявам измислиците си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761877
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031