Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2022 16:01 - © Владимир Владимирович си го премести
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1882 Коментари: 10 Гласове:
11

Последна промяна: 14.11.2022 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.11.2022г.

     "ПАСЕ обяви режима на Путин за терористичен и призова за трибунал", гърми назидателно вестник СЕГА. ПАСЕ е Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).
"Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) обяви режима на Владимир Путин за терористичен и призова да бъде учреден международен трибунал за неговото съдене".
България се скатала от дебатите и гласуването, "защото новото Народно събрание още не е заработило и не е избрало делегация, която да го представлява в асамблеята на паневропейската политическа организация, съставена от 46 държави".
image

Залата на ПАСЕ в Двореца на Европа в Страсбург, където вече няма място за Русия 

Била приета "най-острата досега резолюция срещу Русия" в осемнадесет точки :
"По–нататъшна ескалация на агресията на Руската федерация срещу Украйна".
"1. Изминаха осем месеца, откакто Руската федерация започна широкомащабна инвазия в Украйна. Тази брутална и нечовешка агресия провокира огромно страдание, разрушение и разселване до ниво, невиждано в Европа след Втората световна война. Тази агресия трябва да бъде недвусмислено осъдена като престъпление сама по себе си, като нарушение на международното право и като основна заплаха за международния мир и сигурност", кове в точка 1–ва справедливи осъдителни пирони в ковчега на "режима на Путин" Резолюцията.
"Те [Референдумите в Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие, които са "пародия"] трябва да се считат за нищожни и без правни или политически последици".
"Не трябва да се забравя ролята на нелегитимния режим на Лукашенко в подпомагането на агресията на Руската федерация срещу Украйна. Неотдавнашното съобщение, че беларуските войски ще бъдат разположени заедно с руските, е дълбоко обезпокоително и трябва да бъде широко осъдено", накисва в казана на грешниците и Батька Лукашенко "Съвестта на Европа".
"7. Междувременно климатът в Руската федерация е на растящи репресии. Властите приложиха широкомащабно потискане на гражданските свободи, основано на сплашване и открито преследване, с цел да провокират състояние на терор сред широката общественост за политически цели. Демократичните фигури са репресирани или убивани, системата от опозиционни партии е унищожена, съдебната система не е независима и много медии и организации на гражданското общество, като Мемориал Интернешънъл, са закрити. Въпреки многото драконовски мерки, приети през последните години, в цялата страна избухват антивоенни демонстрации и протести", радват се евроасамблеистите.
Мемориал Интернешънъл е Международно историческо образователно благотворително и правозащитно общество «Мемориал» (Международен мемориал); нетърговска организация, която изучава политическите репресии в СССР и в днешна Русия и насърчава моралната и правна реабилитация на лица, подложени на политически репресии, се казва в сайта му 
image

Председател на борда е Ян Рачински. По името му личи да е "дружелюбен" поляк.
Управата на това НПО се състои от двадесет и осем броя киеци.
Призовава се и за освобождаването на "Михаил Саакашвили, украински гражданин и бивш президент на Грузия", противник на президента Путин, политически затворник в Грузия.
"Асамблеята отбелязва нарастващата подкрепа за реформа на Съвета за сигурност на ООН и приветства по–голямата роля на Общото събрание на ООН, включително по въпроси, свързани с поддържането на международния мир и сигурност".
Така де, така де! "Към по–голяма роля на Общото събрание на ООН" се стреми и "режимът" на Владимир Путин, демагогът му и лицемер ниеден. Както и други членове на ООН–то.
След като се пеняви до десетата точка включително, в единайстата Парламентарната асамблея на Съвета на Европа раздава правосъдие :
"Асамблеята призовава за цялостна система, която да държи Руската федерация и нейното ръководство отговорни за тази агресия и нарушенията на международните права на човека и международното хуманитарно право, извършени в този контекст и продължава в точка 13–та :
13.6.1 ускоряване на създаването на специален (ad hoc) международен трибунал за преследване на престъплението агресия срещу Украйна;
13.6.2 създаване на система за проучване на мерките за гарантиране и осигуряване на отговорност за нарушенията и злоупотребите с правата на човека и международното хуманитарно право от страна на Русия;
13.7 обявява сегашния руски режим за терористичен".
"… всякакви мирни преговори могат да се провеждат само при условията, определени от Украйна", туря каруцата пред коня ПАСЕ.
Е, за да се стигне до там, Незалежната трябва да превземе Москва.
"Асамблеята призовава ръководителите на държавните и правителствени органи на държавите–членки на Съвета на Европа да се съберат на четвъртата среща на върха в историята на Организацията и да поставят въпроса за отговорността на Руската федерация, както и подкрепата за Украйна, на първо място в дневния ред на срещата", заклеват се да не спират борбата за демокрация и справедливост в света и в Европа в частност участниците.
"15. Освен това, докато повтаря предишните си препоръки, отправени към Руската федерация след избухването на нейната агресия срещу Украйна, Асамблеята призовава Руската федерация да : ", поставят задачи в 17 точки на Владимир Владимирович, между които и :
"15.1 незабавно и безусловно да прекрати агресията си срещу Украйна;
15.3 да изтегли войските си от територията на Грузия и Република Молдова;
15.7 спрете да заплашвате с използване на ядрени оръжия и се ангажирате да не ги използвате;
15.8 спрете да използвате енергията като инструмент за изнудване;
15.9 спрете да подкрепяте хакерски атаки срещу демократични държави и техните институции;
15.10 спрете да се намесвате в изборните процеси и да се въздържате от финансиране на антиевропейски дейности на екстремистки проруски партии и движения в демократичните страни;
15.16 да приеме незабавно ефективни общи мерки за справяне със структурните и системни проблеми, идентифицирани от Европейския съд по правата на човека и Комитета на министрите по отношение на свободата на събранията, свободата на изразяване и правото на свобода в Руската федерация, включително чрез отмяна или изменение на закони, които само изостриха подобни проблеми, включително законите за "чуждестранни агенти", "нежелани организации", "екстремизъм" и "фалшива информация за руската армия".
А за "Закона за регистрация на чуждестранни агенти – The Foreign Agents Registration Act (FARA)" в Съединените американски щати, кога!
Споменава се и за "агресията на Руската федерация срещу Грузия и Република Молдова"!?
"18. По отношение на собствената си работа, Асамблеята трябва да продължи да следи развитието, свързано с агресията на Руската федерация срещу Украйна", поставя си задача в края Резолюция 2463 (2022) на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа относно "По–нататъшната ескалация на агресията на Руската федерация срещу Украйна", приета на 13.10.
image

Абе тия техният ментор Съединените щати не ги признава за външнополитически фактор, те седнали да се пеняват и поставят задачи на Руската федерация и Владимир Путин.

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/pase-obyavi-rezhima-na-putin-za-teroristichen-i-prizova-za-tribunal
https://pace.coe.int/en/files/31390/html
https://www.memo.ru/en-us/memorial/mission-and-statute/




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - И аз да бях, щях да го преместя.
14.11.2022 16:20
Поляци, урки, НПО.. всичкия междупланетен мусор в шупнало състояние.
цитирай
2. анонимен - Като пукне сатаната путлер, имам ...
14.11.2022 17:32
Като пукне сатаната путлер, имам обосновано предположение, че и путинистите ще го последват. А дано! Че сайтът вони на мърша от тях.
цитирай
3. missana - Който е създал прецедент в анексирането на територии трябва да е готов,
14.11.2022 18:23
че ще бъде осъден морално. И това е най-малкото, което може да му се случи.
цитирай
4. kvg55 - До 1. morskipesni
14.11.2022 19:03
Колективният Запад се превръща в едно разкошно идейно сметище.
цитирай
5. kvg55 - До 2. morskibesni
14.11.2022 19:05
Абе, бесен! Откога чакате да паднат на барана мъдете?!
Изтекоха ви очите от гледане, а мозъците ви се смижурясаха от клетви.
цитирай
6. kvg55 - До 3. missana
14.11.2022 19:06
Не знам дали са първите, но със сигурност Съединените щати са много преди Руската федерация в анексирането на територии.
цитирай
7. mt46 - ...
14.11.2022 19:44
ПАСЕ говеда ли пасе?...
цитирай
8. leonleonovpom2 - Да, Марине!
14.11.2022 19:54
7. mt46 - ...
19:44
ПАСЕ говеда ли пасе?...
цитирай

Те с нашия натовец са комбина!
Той дава команда- Паси, паси! Спокойно паси!
цитирай
9. kvg55 - До 7. mt46
14.11.2022 20:16
Евроколхозниците на там вървят. Да станат тревопасни.
цитирай
10. kvg55 - До 8. leonleonovpom2
14.11.2022 20:18
Паси ПАСЕ евроатлантически ценности.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5894593
Постинги: 2837
Коментари: 26131
Гласове: 34433
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930