Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2022 16:01 - © Дупетатите се заеха с най–важните въпроси : Украйна, F–16, хартиената бюлетина
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3137 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 05.11.2022 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.11.2022г.

image
     В четвъртък дупедатите гласуваха
Решение
за оказване на военна и военнoтехническа подкрепа на Украйна и
укрепване на отбранителните способности на България.
На основание член 86, алинея 1 от Конституцията на Република България и член 84, алинея 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
Законово основание за политическо престъпление и предателство към националния интерес винаги може да се намери от нашите политици в нашите нормативни документи.
Защото така ги изработват и гласуват дупетатите. От "вратички" в преходни и заключителни разпоредби до грубо откровени лобистки текстове в законите и подзаконовите актове.
На страница 18–та от Книгата
image
съм написал : Нашите управници вършат или престъпления или глупости. Средно положение няма.

В случая с това решение май имаме и двете качества.
Не е в интерес на българския народ да подпомага нацисткия режим на Владимир Зеленски.
Това ще му донесе негативи в бъдеще време. Глупаво е "да подкрепи съдебния иск на Украйна срещу Русия в Европейския съд за правата на човека за нарушения на Европейската конвенция за правата на човека и да встъпи в делото на Украйна срещу Руската федерация пред Международния съд на ООН. Също така да подкрепи усилията на международната общност за разследване на военните престъпления, извършени от руската армия на територията на Украйна".
Само като се види съставът на "международната общност" трябва да се запушва носа и да се бяга надалече. И какви ще ги дробим, когато се покажат престъпленията на киевския режим.
Глупаво е да се "възлага на Министерския съвет в срок до 10 ноември 2022 година да предприеме всички необходими действия за деклариране готовността на България за принос към мисията на Европейския съюз за подпомагане на Украйна (EUMAM)".
Незалежната вече девети месец страда под ботуша на ватниците. А ние тепърва ще "декларираме готовност за принос", при условие, че индиректно снабдяваме нацисткия режим в Киев с оръжие и боеприпаси и се договаряхме да ремонтираме украинска военна техника.
Къде дрема евроатлантическото правителство на Кирил Петков, в което участваха и войнолюбците от "Демократична България", та не изтъкна документално участието ни във въоръжения конфликт на страната на обективно ретроградните и губещите сили.
В решението се казва за "ускореното освобождаване от остарялото съветско въоръжение и техника" [на Българската армия].
Ха–ха–ха! Именно това "остаряло съветско въоръжение и техника" ще дадем на героичните украински "азовци" да бият наглите раши. Поне да бяха пропуснали думата "остаряло".
Впрочем, макар и остаряло, за съветското въоръжение и техника може да се каже : Хубавият кон и под скъсан чул си личи.
Подаряването на ненужни ни вещи ми е добре известно. Получавал съм такива. Така че ние българите го практикуваме. Смешното е, че "В срока по точка 1–ва [1 месец] Министерският съвет да проведе преговори с правителствата на съюзниците в НАТО и партньорите в Европейския съюз за придобиване, предоставяне или разполагане на заместващи способности или усилващ отбранителните ни способности капацитет, което да позволи ускореното освобождаване от остарялото съветско въоръжение и техника", като в същото време (може и по малко от месец) "Министерският съвет в кратък срок да организира подписването на споразумения за предоставяне на необходимото военно оборудване, отчитайки българските възможности". Така че "остарялото съветско въоръжение и техника" все още ни е нужно.
"… предоставяне или разполагане на заместващи способности"? Тоест готови сме да приемем чужди войски да ни "пазят" територията за да угодим на натиска от САЩ и Украйна.
image

Резултатите от гласуването на Решението 

Най–смешното е "Министерският съвет в рамките на общите усилия на Европейския съюз да идентифицира и предложи на Народното събрание пакет от мерки за взаимодействие и подкрепа на Украйна във възстановяването на икономиката, инфраструктурата и енергетиката на страната".

Вече писах за "Умниците, които в юлските жеги се събраха на прохладно в Лугано и сложиха тигана, докато рибата е още в морето"
image
И в този постинг стигнах до заключението :
"Каквото мишките кроят, котката го разваля" е казал мъдрият народ.
"Котката" е другарят Владимир Путин и другарят Си Дзинпин.
Кой ще ги допусне евроколхозните киртаци да строят нова Украйна? Няма кой! Няма как!".

Исках да коментирам Решението по оригинала, тоест от сайта на Народното събрание. Но то така и не се появи до днес, затова ползвам публикуваното във вестник "Дневник" решение.
Тази картинка показа БНТ–то
image
, а телевизионният бърборко Велизар Шаламанов, коментирайки я, каза : "Това означава, че нашите народни представители не умеят да провеждат стратегическа комуникация и да убеждават гражданите в това, което е важно за страната и в същото време означава, че руската пропаганда, руските тези, дезинформация са много силни в България и нашите специални служби и съвета за електронни медии явно се провалят в задачата си да осигурят надеждна информация, защото 40 страни предоставят помощ на Украйна и явно имат обществена подкрепа за това. В България е точно обратното. Така че имаме много сериозен политически и медиен проблем".

Те нашите дупедати нищо не умеят! Освен да пълнят гуши. И тоя нещастен идиот за какъв го има българския народ? За зомбита като него ли? "… руската пропаганда, руските тези, дезинформация" не влияят толкова на хората. Просто масата българи имат здрав разум, историческа памет и признателност. За разлика от телевизионния бърборко Шаламанов.
И ако някой трябва да бъде убеждаван "в това, което е важно за страната", това са дупедатите.
И могат да бъдат убедени само с неокастрени тояги в ръцете на гражданите.
Значи "нашите специални служби и съвета за електронни медии се провалят в задачата си да" манипулират обществото. Ами некадърни са, пропагандата и лъжите им са елементарни.
И това било "сериозен политически и медиен проблем". За кого да е проблем? За вярни на евроатлантическите ценности мекерета като него. Отвратителен негодник. На тоя, ако му падне ще въведе цензура, арести и затвор за нежелаещите да рупат евроатлантическа слама.
А за тези 40 страни, в които има "обществена подкрепа" за въоръжаването на Украйна?!
В една от тях, водеща в Евроколхоза, и там като у нас – "Все повече германци вярват на руската пропаганда, пише Der Spiegel"
image
В Der Tagesspiegel пък четем : "Все повече германци вярват на Путин : Как се разпространява руската пропаганда"
image
Биологични оръжия, териториални претенции, провокация на НАТО : все повече и повече германци вярват на руската пропаганда и конспиративни истории. Защо?

Тенденцията потвърждава и Zeit Online : "Според проучването все повече германци са съгласни с руската пропаганда"
image
И трите издания цитират проучване на CeMAS : В Германия все повече и повече хора са съгласни с определени наративи на руската пропаганда. Това показва представително проучване на Центъра за мониторинг, анализи и стратегии (CeMAS). Според анализа 19 процента от анкетираните подкрепят твърдението, че руската агресивна война срещу Украйна е алтернативна реакция на Русия на провокациите на НАТО. 21 процента са частично съгласни с твърдението (Общо 40 %). През април стойностите все още бяха 12 процента съгласие и 17 процента с частично съгласие.
image
Проруска демонстрация във Франкфурт на Майн

Анкетата е проведена от 3 до 11 октомври от института за пазарни проучвания Bilendi & respondi. В проучването са участвали общо 2228 души на възраст между 18 и 90 години.

Съответно пропагандата в Източна Германия явно се разпространява повече, отколкото в Западна. Около една трета от анкетираните на Изток са съгласни с твърдението, че НАТО е провокирало Русия. На Запад цифрата е едва 16 процента.
Защото източните германци не са смачкани духовно, както западните германци са мачкани вече 77 години от us–американците.
Има подобни стойности за конспиративното изявление, че руският президент Владимир Путин предприема действия срещу глобален елит, който дърпа конците на заден план. На изток 27 процента са съгласни. На запад обаче е само 16 процента.
И понеже българите не са зомбита като германците, затова резултатът е размазващ за войнстващите евроатлантици – 74 против, срещу 26 % за въоръжаването на Украйна.
Според Der Spiegel най–висок процент граждани, подкрепящи позицията на Русия, е регистриран сред избирателите на Алтернатива за Германия (AfD) и левите партии.
Почти всеки втори привърженик на AfD е убеден, че Украйна "де факто" е част от Руската федерация.
Авторите подчертават, че не само отговорите, деклариращи пълно съгласие или несъгласие с твърденията, са важни за разбирането на ситуацията. В сравнение с данните от април ръстът на "частично" съгласните или несъгласните с тезите, съответстващи на позицията на Москва, е изключително показателен, обобщава Der Spiegel.
image

Демонстрация срещу енергийната политика и санкциите срещу Русия в Кемниц, бивш КарлМарксщат, Германия, през октомври; снимка Der Spiegel  

А Ангел Маин, другият бърборко в студиото, бил "за мира".

"Въпроса е как стигаме до мира?", пита Маин и обяснява : "Ако бъде преустановена помощта за Украйна с въоръжение и с боеприпаси, това означава да се отвори път за победа на руската армия. Тоест, да се отвори пътя към капитулацията на Украйна. Ако Украйна спре да воюва, това означава Украйна бъде унищожена като самостоятелна държава със своя собствена воля и съответно със свой избор".
Тоя льольо пък държи нацисткия режим на Зеленски непременно да победи, защото без него Украйна щяла да изчезне като държава. Такива квазидържави, маши на us–империализма, трябва да се унищожават, а народите им превъзпитавани, както us–американците превъзпитават много успешно швабите вече 77 години.
И с тези двама телевизионни бърборковци БНТ–то утрепа 24:46 минути телевизионно време.

https://www.dnevnik.bg/politika/2022/11/03/4411355_kakvo_tochno_reshi_parlamentut_za_voenna_pomosht_za/?ref=home_layer2
https://bnt.bg/news/voennata-pomosht-za-ukraina-analiz-na-angel-naidenov-i-velizar-shalamanov-v331049-311505news.html
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-immer-mehr-deutsche-glauben-russischer-propaganda-a-83136dcd-858e-4e5c-a6fc-93163610d8ae
https://www.tagesspiegel.de/politik/auf-fruchtbarem-boden-wie-sich-russische-propaganda-deutschland-verbreitet-8835247.html
https://www.zeit.de/politik/deutschland/2022-11/cemas-studie-russland-propaganda?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.bg%2F



Тагове:   България,   Германия,   Лугано,   украйна,   нато,   бнт,   Владимир Путин,   Народното събрание,   вестник Дневник,   Русия,   решение,   Европейски съюз,   депутати,   гласуване,   Министерския съвет,   Франкфурт на Майн,   международната общност,   Велизар Шаламанов,   Руската федерация,   Европейската конвенция за правата на човека,   der spiegel,   5 ноември,   Кирил Петков,   Владимир Зеленски,   Конституцията на Република България,   Правилника за организацията и дейността на Народното събрание,   F–16,   САЩ и Украйна,   Ангел Маин,   Der Tagesspiegel,   хартиената бюлетина,   Украйна срещу Русия в Европейския съд за правата на човека,   делото на Украйна срещу Руската федерация пред Международния съд на ООН,   мисията на Европейския съюз за подпомагане на Украйна EUMAM,   другарят Владимир Путин и другарят Си Дзинпин,   Zeit Online,   CeMAS,   Центъра за мониторинг,   анализи и стратегии CeMAS,   Русия в Кемниц,   бивш КарлМарксщат,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
05.11.2022 17:17
Краси, поздраввал ли си мисирки, със -Здравейте юнаци?
Ако си поздравявал, ей така, за кеф , от удоволствието ,което предстои, знаеш какво следва! Отговор, почти войнишки строен, от всички мисирки в същия тон, на техния език !Който ,без да го знаеш , може да го преведеш-Здравей, юнак! Което е похвално-показват еволюция в посока човек! Мисирките?
За съжаление има и обратна еволюция, като в случая, който фиксираш
Някой големец, отвъдокеански, поздравява нашите юнаци, например със- Здравейте, посрани ли сте?/ като в Швейк/ и те поласкани от височайшото внимание ,стройно отговарят-Ейс сър, посрани сме! До ушите!
Което е похвално за тях! Стигнали са дъното на ямата с фекалии Изпълнили са поставената им задача!
Заслужили са похвалата си!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
05.11.2022 17:38
Ха-ха-ха!
Поздравявал съм мисирки.
Точен си. Нашите дупедати са същите.
цитирай
3. mileidi46 - !!!!
05.11.2022 17:45
Тези всички са за присъда без съд....или да отидат в Украйна.
Путин ще ги посрещне...подобаващо!!!!
цитирай
4. kvg55 - До 3. mileidi46
05.11.2022 17:56
Да се осъдят и след това да си консумират присъдите на фронта в Украйна.
цитирай
5. starforlife - Прочетох до: "На страница 18–та от Книгата съм написал : Нашите управници вършат или престъпления или глупости. Средно положение няма. В случая с това...
05.11.2022 17:58
... решение май имаме и двете качества.
Не е в интерес на българския народ да подпомага нацисткия режим на Владимир Зеленски.
Това ще му донесе негативи в бъдеще време."

И при все, че и това време беше загубено, да кажа две неща все пак:
~ 1-во: Крайно смешно е да наричаш книжлето си "Книгата". Ама крайно смешно.
Равняваш я с нещо от сорта на Библията ли примерно, та "КнигаТА" и то с главна буква?
Хааааааа ха ха ха. Абсолютно куко си, около"градски", абсолютно куку.
И второто го доказва, та:
~ 2-ро: Както заглавието на постинга, така и цитираното от мен (надолу така и не губих време да чета) показва, че ни най-малко не си наясно с приоритетите на една власт и управлението на една държава и, ако си мислиш, че приоритетни са инфлация, пенсии, заплати и прочее пред точно въпросите за Украйна и F-16, само затвърждаваш мнението ми, че (вече) си дърто - ха ха ха - куку.
Да ти поясня ли защо или ще осмислиш защо помощта за Украйна ще донесе на България само ползи? Особено именно в бъдеще време.
Та явно мисленето на комунягите не ви се отдава.

StarForLife™ ·idc=5553702~idp=1841607~051122~003-371·
цитирай
6. kvg55 - До 5. starforlife
05.11.2022 19:11
Заври си мнението в задни ... я си джоб и си го извади, когато приключи Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна.
цитирай
7. missana - С поведението си в настоящото НС българските партии доказаха за сетен път, че
05.11.2022 19:49
сме държава без собствена физиономия и външна политика.
цитирай
8. morskipesni - Оооо, ам'чи наш колбас Шолц бил шон фертих!
05.11.2022 20:24
Ще го нарежат на колелца и сервират на др. Вл Владимичрович. Може и насам да до'де модата:)))
цитирай
9. starforlife - ~
05.11.2022 20:59
~ 6. kvg55
В кой заден джоб?
В левия или десния?
Но пък като Русия бъде победена от Украйна...
Защото тя ще бъде победена!
Ще ти припомня мнението си, а част от това защо си куку ще разбереш (може би) от репликата ми до Мисана.


~ 7. missana
Мисана, имах те за умен и разумен човек.
Какво е проблемното в поведението на партиите ни в НС?
Абсолютно нищо и много правилно дори действат!
- Основен приоритет на управляващите не са както споменах на около"градския" инфлация, заплати, пенсии и прочее, а на първо място националната сигурност.
- На някакви си мижави километри от България има война, която е възможно да излезе и извън територията на Украйна и то по вина и мераци на Русия. А това е заплаха за националната ни сигурност и то от най-високо ниво.
- Същата Русия е обявила България за вражеска държава! Повтарям - държава, не правителство или нещо от сорта. Да не говорим, че България е в НАТО (слава Богу!) и Русия е противник на блока, отново не по негово противопоставяне (не, че има значение чие е противопоставянето!), а по такова от страна на Русия. Това налага не само България максимално да подпомогне Украйна в борбата й с ОБЩИЯ ни враг Русия, а максимално да постави въпросите по отношение на отбраната си приоритетно пред всички други!
- Не е куул, да. Но в момента армията ни и колаборацията ни със съюзниците ни (които слава Богу са държавите-членки на НАТО!) е от първостепенно значение пред топлото за зимата. Пред газ, бензин, дизел и прочее. Пред пенсии, заплати и прочее. Пред инфлация и прочее. Та балалайканията на някои, поставящи подобни въпроси като по-важни и критикуващи управляващите, че не се занимават с тях, са просто уникално глупави.

Не, че няма още какво да напиша, но:
- 1-во: няма смисъл, защото тук всеки е по, по и най и все знае повече, а дори не мисли логично поне.
- 2-ро: няма смисъл, защото (слава Богу!) от никого тук нищо не зависи, а зависи от управляващите, които определено са с повече акъл от болшинството тук (и не само).

StarForLife™ ·idc=5553759~idp=1841607~051122~004-372·
цитирай
10. kvg55 - До 9. starforlife
05.11.2022 21:22
В средния заден джоб, в средния, Земляк!
"Русия бъде победена от Украйна".
Ще има да чакаш да паднат на барана мъдете.
Българите като избягат по чужбина и измрат, укрите ще населят територията.
цитирай
11. kvg55 - До 7. missana
05.11.2022 21:23
Сегашните дупедати са пълни отрепки и утайки.
цитирай
12. kvg55 - До 8. morskipesni
05.11.2022 21:25
Преди наричах Шолц Обущаря, но така обиждах почтените занятчии обущарите.
Виж, Колбаса яко му приляга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5856921
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930