Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2022 09:01 - © Какво се има предвид, когато казваме "мошениците, крадците и лъжците"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2994 Коментари: 12 Гласове:
12

Последна промяна: 30.10.2022 09:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.10.2022г.

     Социологът Кольо Колев, известен като "Червен Кольо", директор на частната агенция за социологически проучвания "Медиана", дал интервю за Поглед.инфо. Прочетеното в анонса на интервюто ме накара да потърся информация за социолога.
В друго интервю пред Наборе.бг Колев казал :
"Това, че някой се нарича реформатор, съвсем не означава, че иска да направи нещо добро за тебе и че всъщност не иска да ти вземе нещо.
… не гледайте надписа, гледайте ръката, която се протяга към джоба ви. Защото на табелата може да пише много хубави неща – независимо дали е реформаторски блок, публичен дом или каквото и да било. Защото всъщност може да се окаже задруга, за да ви бръкнат по–дълбоко в джоба
… усещане, че политиците играят помежду си за сметка на избирателите …".
Мъдро! Точни думи за същността на българския политически живот.
На 23–ти публикувах постинга «© Съвпадения на мисли», в който казвам, че "Възникването на еднакви по смисъл мисли в главите на различни хора означава, че налице са факти и обективен процес".
За игрите на политиците на страница 15–та от Книгата
image
съм писал :

"Политиката е търговия. Ти на мене, аз на тебе, за сметка на електората". Същото казва и той.
Да видим и чуем какво е думал Кольо пред Поглед.инфо :
"Истината е, че партиите хванаха сами себе си в един огромен морален капан. ГЕРБ се легитимира и иска индулгенция за своето управление, изтъквайки некадърността, корупционност или пък мошеничества на "Продължаваме промяната". "Продължаваме промяната" легитимира себе си като антитеза на ГЕРБ, на кражбите и така нататък.
Ако се оформи някакво правителство, то това ще изглежда просто като правителство на …, коалиция на мошениците с крадците, подкрепено с (от) лъжците.
Това ще бъде в общи линии  моралния авторитет на това правителство, след всичките изговорени неща [едни срещу други]
Две партии определено ще играя за правителство, по възможност и попадането им в него. Без съмнение едната е партията "Български възход" на Стефан Янев, който взема една доста пластична позиция … казано простичко : "Добре! Забравяме всичко, пито–платено".
Другата партия, която … ще играе за правителство, това е БСП на Корнелия Нинова. Тя не може да не си дава сметка, че без участие във властта я чакат тежки времена …
Така че тези две партии, определено ще играят за властта … разбира се ГЕРБ и ДПС също ще играят. Така че напълно е възможно да се сформира, нека да го наречем правителство на националното спасение, съгласие, програмно, временно … неговият авторитет определено няма да е много висок, тъй като определено зад това ще прозира точно идеята … някак си това е правителството на спогодбата между мошениците, крадците и лъжците …
Стабилността му е естествено под съмнение … 
Но е напълно възможно при някаква тежка криза, хората … да се уплашат, че да ги изтърпят за по–дълго време. Напълно е възможно …".
Мошеници, крадци, лъжци!? Когато се говори за такива човешки екземпляри, естествено се говори за българските политици. Това е установена от българската политическа практика аксиома. Да си спомним дългия нос на Бойко Борисов
image

image
, израза "Госпожа лъжа", снимките със златните кюлчето и пачките евро, забогателият от икономия на закуски Маргарит Мицев.

"Държавата превежда десетки милиони на фирми, за да построят път. Тези пари веднага са прехвърлени към няколко "кухи" фирми, а много скоро след това са изтеглени в брой и занесени на един човек. Така бившият данъчен Борислав Колев се е озовал с 54 милиона в брой. Той е арестуван и обвинен в пране на пари", разказва история радио "Свободна Европа".
image

Социологът и политически анализатор, директорът на "Медиана", Кольо Колев 

"Тази екзотика [контактьорите Плевнелиев и Паси]
Дълбоко се съмнявам, че това е хрумка на Бойко Борисов. По–скоро това му е подсказано от вън. И тъй като тези така наречени евроатлантически ястреби, каквито се явяват и Соломон Паси и президента Плевнелиев, могат да бъдат посредници примерно между НАТО и партиите. Или между Американското посолство и партиите. Но да бъдат посредници между партиите, изглежда абсолютно безумно. Още повече, че тука те ни бяха лансирани едва ли не като някакви авторитети обществени, които се ползват с обществено доверие, едва ли не от широките слоеве, нещо което въобще не може да се каже, както за единия, така и за другия".
Тука също имаме съвпадение на мисли между мен и Кольо Колев – "В постига си от 26–ти "© Контактьори" пиша : "Оказа се, че господин Паси и аз сме имали една и съща идея", казал Плевнелиев.
На 23–ти публикувах постинга "© Съвпадения на мисли", в който казвам, че "Възникването на еднакви по смисъл мисли в главите на различни хора означава, че налице са факти и обективен процес".
Фактите са, че политическият и обществен натиск срещу Руската федерация и персонално срещу Владимир Владимирович отслабва, а Русия и Китай настъпват. Трябва да се стегнат редиците, предвид гласеното от САЩ въвличане на други европейски страни във войната на страната на издишащата Украйна. И Херо Мустафа работи по въпроса на Територията".

Да, и аз, и Кольо Колев мислим еднакво за Херо Мустафа и връзката ѝ с контактьорите.
"Какво значи евроатлантическо мнозинство? [Наличието на такова мнозинство в България съзирали двамата политически контактьори в декларацията си]. Значи избираме президент или правителство на Атлантика или може би на Брюксел? Ние избираме правителство на, искаме да съставим правителство на България …
Като че ли се мъчат, по всякакъв начин се мъчат да изтласкат тази идея [българската] и да я заменят с другата [атлантическата]. Избираме евроатлантическото, нали, което разбира се, до голяма степен и самата идея е лишена от смисъл, още изначално …
Ще направим антипутиновско правителство … изглежда безумно … лансират се някакви такива шарени балончета … целта разбира се е проста : в името на голямата кауза. И коя е голямата кауза? – ми евроатлантизъма, разбира се! …
Ако слушате медиите, ако гледате телевизия, просто не можете да се разминете от евроатлантици. Те извират от всякъде. А като излезете на улицата между хората, и не можете да намерите евроатлантик опустели, от дъжд на вятър със свещ да го търсиш.
[На времето Ленин бил казал : "Има такава партия"]. Тука обратното – Няма такава партия. Няма партията на здравия разум (И отново съвпадение на мисли. В речта си на Валдайския форум Путин казва :винаги съм вярвал и вярвам в силата на здравия разум. Затова съм убеден, че рано или късно … Западът ще трябва да започне равностоен разговор за нашето общо бъдеще). Партията която казва да, ние сме членове на Евросъюза, членове сме на НАТО и едновременно с това, то съвсем не отменя, че ние си имаме наши национални интереси … [и няма да ходим на Запад или Изток] … ние ще бъдем тук. Тук, където сме! Където сме от векове", разказва увлекателно и правдиво социологът.  

https://www.youtube.com/watch?v=Vgj3QAdty1U
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31608985.html
https://www.youtube.com/watch?v=Si3O6eAGLjIU




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. nedovolen - Ами примерно днес може да се каже за ...
30.10.2022 10:44
Ами примерно днес може да се каже за партията и правителството. Подариха ни един час сън повече, вместо 13-та заплата и пенсия.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
30.10.2022 11:21
На мен пенсионера, който разполага с времето си, "един час сън повече" ми е абсолютно ненужен подарък.
Мерсим, немаше нужда да се оращисвате!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Путиин най-правилно ползва затворниците, мошениците, крадците и лъжите.
30.10.2022 11:30
Изпрати ги на война в Украина. И резутатите не закъсняха - всичко, което може да се открадне от Украина, замина за Голямата страна.
цитирай
4. kvg55 - До 3. planinitenabulgaria
30.10.2022 11:52
Ех, бае Коста, бае Коста!
Какво има да се краде и ограбва от Незалежната, освен красиви украинки? Но те сами си отиват.
Работата в Центъра "GOMNOVOZ" съвсем ти е изпила разсъдъка.
цитирай
5. mt46 - ===
30.10.2022 12:10
Една моя сентенция: Вярващите в незбежната победа на евроатлантизма са като вярващите в неизбежната победа на комунизма...
Нашенските политици не са истински вярващи, те са просто нагаждачи, кариеристи, мошеници... Такива са били и повечето бивши партийци...
цитирай
6. panazea - Светът вече никога няма да е същия !
30.10.2022 12:31
Това са последните издихания на нашите клоуни!
Цялата тази клоунада ще бъде повалена с един замах ! Горките !
цитирай
7. kvg55 - До 5. mt46
30.10.2022 13:00
И все пак Комунизмът още не сме го видяли, докато Евроколхозът отминава в историята.
цитирай
8. kvg55 - До 6. panazea
30.10.2022 13:03
Ако е с един замах, добре.
Но няма, кой да замахне.
Затова мисля, че ще е дълъг и мъчителен процес на българско нещастно съществуване.
цитирай
9. missana - А Кольо Колев кой е...?
30.10.2022 20:50
Жена му е дъщеря на виден партизанин - Стоян Караджов. Кольо беше навремето в Никарагуа. Запознах се с него при моя покоен приятел Кольо Ботев - шеф на софийския комсомол и асистент на покойния ни историк - проф. Николай Генчев.
Кольо Ботев ни предложи да изиграем партия шах и отупах набързо Шишко Кольо Колев. Гледам, че сега е станал пилитическа номенклатура. Но, уви, укрива истината вместо да я извади наяве. Абе - човек устроен на синекурна работа от жена си. Пфу!!!
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
30.10.2022 22:22
Всеки е протеже на жена си.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Краси, като казваме мошениците, ...
30.10.2022 23:07
Краси, като казваме мошениците, крадците и лъжците, така заедно, накуп, означава ,че те са в един отбор, екип са ,вървят заедно! Към светлото си Бъдеще! Както и Плювналиев и Пасуващият Те са по- малък екип, но няма качество, което да им липсва от тези на предния екип! И в нищо не му отстъпват, напротив ,тези им качества са по-концентрирани при тях и компенсират, даже двойно, по-малката бройка
И двата екипа играят срещу България! Обаче,скандират, Да живве България?!
Да не им се вържеш, това е пропаганда, за промиване на мозъци. Ако усетиш ,че почваш да им вярваш, виж веднага състава на екипите и бързо ще заемеш правилната позиция! Не на страната та агент-провокаторите!

Лека нощ!
И ако сънуваш, че Плевналиен те цели с мазни храчки, да знаеш-не е вярно Той като плюе, плюнката пада на главата му! Спи спокойно!
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
31.10.2022 08:45
Ха–ха–ха!
Опазил ме бог да сънувам тези вампири.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5880315
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34414
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930