Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2022 16:01 - © Играчка–плачка
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 775 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 29.10.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
29.10.2022г.

     "САЩ ускоряват плановете си за обновяване и модернизиране на ядрените си оръжия в Европа", пише Politico.
Това станало известно на списанието от "дипломатическа телеграма на САЩ и двама души, запознати с проблема".
Доставянето на модернизираната гравитационна бомба B61–12, първоначално планирано за следващата пролет, сега е определено за този декември, съобщиха американски служители на съюзниците от НАТО по време на среща при закрити врата в Брюксел този месец, разкривала телеграмата.
Това уж не било свързано със събитията в Украйна, твърди говорителят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър. "Модернизацията на американските ядрени оръжия B61 е в ход от години и планове за безопасна и отговорна замяна на по–стари оръжия с модернизирани B61–12 версии е част от отдавна планирани и организирани усилия за модернизация. То по никакъв начин не е свързано с текущите събития в Украйна и не е било ускорено по никакъв начин", е отговорът на генерала на питане на изданието.
image

Ядрена бойна глава от семейството B–61 

Съмнения за подготовка от Съединените щати на война в Европа разбира се възникват.
"Би било странно да се прибързва", казва Ханс Кристенсен, директор на проекта за ядрена информация към Федерацията на американските учени, който следи отблизо програмата "B61". "Те казват, че не реагираме на създалата се ситуация с ядрени оръжия. Не мисля, че искат да тръгнат по този път".
"Моето предположение е, че е насочено [обноваването на ядрения арсенал на САЩ в Европа] повече към НАТО, отколкото към Русия", казва Том Колина, директор по политиката във фонда "Plowshares", група за разоръжаване. "Може да е ескалиращо. Ще видим", допълва той.
Аха! Суматохата с бомбите била за успокоение нервите на разтревожените от Владимир Владимирович евроколхозници. Макар наличието им, на бомбите, увеличава риска за война.
"Двама души, запознати с въпроса за предстоящата доставка за Европа, потвърдиха ускорения срок, посочен в дипломатическата телеграма. Те поискаха да не бъдат назовавани поради чувствителността на темата", подчертава Politico.
"Кабелът" (телеграмата) … ясно показва, че съюзниците [европейските] са нервни.
В документа се казва, че по време на срещата [в Брюксел в средата на месеца] 15 съюзници от НАТО изразиха загриженост, че алиансът "не трябва да се поддава на ядреното изнудване на Путин". "Като се има предвид нарастващият обем и мащаб на ядрената реторика на Русия, част от съюзниците поискаха продължаване на консултациите в НАТО, за да се гарантира постоянна готовност и последователни съобщения", пишело в телеграмата.
image

Прототип на бомба B61–12, "гарант за постоянна готовност и последователни съобщения"

Новата версия B61–12 е проектирана така, че us–американските и съюзническите бомбардировачи и изтребители – включително бомбардировачите B–2 и B–21 и изтребителите F–15, F–16, F–35 и "Tornado" – всички да могат да носят оръжието, за разлика от няколкото по–стари версии на B61, които са били на склад в Европа от години.
Министърът на войната Лойд Остин също каза на съюзниците от НАТО в Брюксел този месец, че дългоочакваният преглед на ядрената позиция на администрацията – който може да бъде публикуван през следващите дни – ще поддържа продължилата десетилетия ядрена декларативна политика на Вашингтон на "изчислено двусмислие", се казвало в телеграмата.
Двусмислие значи?! Калкулирано при това?! Демек неяснота и може би заблуждаване на противника?! Но ето че нещата се изясняват и идват по местата си.
Това е промяна от коментарите на президента Джо Байдън по време на президентската кампания през 2020–та година, в които той каза, че ще обмисли промяна на политиката на САЩ, за да заяви, че единствената цел на атомните оръжия е да възпира ядрена атака срещу Америка или нейните съюзници, промяна, за която настояваха групите за ядрено разоръжаване, обективно отбелязва противоречието между думи и дела Politico.
Пръдливият Забраванко бил казал! И то по време на предизборна кампания! Голям праз!
Важно е какво казват собствениците от Военно–промишления комплекс. А те казват – война. Затова се трупат оръжия в Европа и в Украйна в частност и се подготвя фитила.
По време на срещите в Брюксел Остин също така информира съюзниците, че прегледът ще подпомогне пълната модернизация на ядрената триада на САЩ.
image

"Миротворците" от сатаНАТОГенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на войната на САЩ Лойд Остин, групова снимка с министри на отбраната на НАТО в централата на Алианса в Брюксел, 13–ти октомври 2022 година 

Ядрените оръжия съществуват от почти 80 години и много страни ги възприемат като възпиращ фактор, който продължава да гарантира тяхната национална сигурност, пише BBC.
Всички данни за ядрените оръжия са приблизителни, но според Федерацията на американските учени Русия има 5977 ядрени бойни глави – устройствата, които предизвикват ядрена експлозия – въпреки че това включва около 1500, които са изтеглени от употреба и са предназначени за демонтиране.
От останалите около 4500 повечето се считат за стратегически ядрени оръжия – балистични ракети или ракети, които могат да бъдат насочени на големи разстояния. Това са оръжията, които обикновено се свързват с ядрена война, коментира BBC News  :
image

Брой на стратегическите ядрени бойни глави, с които разполага Руската федерация 

Останалите са по–малки, по–малко разрушителни ядрени оръжия за използване на къси разстояния на бойни полета или в морето.
Експертите изчисляват, че около 1500 руски бойни глави в момента са "разгърнати", което означава, че са разположени в бази за ракети и бомбардировачи или на подводници в морето.
Девет държави притежават ядрени оръжия : Китай, Франция, Индия, Израел, Северна Корея, Пакистан, Русия, САЩ и Обединеното кралство :
image

Общ брой на ядрените бойни глави

Какво означава "ядрено възпиране" и проработило ли е?, задава въпрос BBC News и обяснява.
Аргументът за поддържането на голям брой ядрени оръжия е, че капацитетът да унищожи напълно врага ви би попречил да ви атакува.
Най–известният термин за "ядрено възпиране" стана  "взаимно гарантирано унищожение " –  (mutually assured destruction – MAD).
Стратегията за сигурност на Руската федерация признава ядрените оръжия единствено като средство за възпиране и изброява четири случая за тяхното използване :
·      изстрелването на балистични ракети, атакуващи територията на Руската федерация или нейните съюзници;
·      използването на ядрени оръжия или други видове оръжия за масово унищожение срещу Руската федерация или нейните съюзници;
·      нападение срещу критични правителствени или военни обекти на Руската федерация, което застрашава нейния ядрен капацитет;
·      агресия срещу Руската федерация с използване на конвенционални оръжия, когато самото съществуване на държавата е в опасност, завършва статията на BBC News.
В края на краищата не Руската федерация разполага оръжия, ядрени и каквито и да било, в близост до Съединените щати, а Съединените американски щати врат ядрените си бомби под носа на руския народ и руската държава. Представям си какъв неописуем usамерикански вой и квич ще възникне, ако руско оръжие бива инсталирано в Никарагуа или Република Куба. Янките вече ги е тресъл ужас по време на Карибската криза. Женчовци!
image

F–15E пуска инертна бомба B61–12 по време на тестване 

https://www.politico.com/news/2022/10/26/u-s-plans-upgraded-nukes-europe-00063675
https://mil.in.ua/en/news/u-s-accelerates-the-deployment-of-b61-12-nuclear-bombs-in-europe-politico/
https://fas.org/blogs/security/2014/04/b61family/
https://www.energy.gov/sites/prod/files/2018/12/f58/B61-12%20LEP%20factsheet.pdf
https://www.bbc.com/news/world-europe-60564123




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. missana - Путин отново допусна грешка.
29.10.2022 23:11
Сега вече не може да използва тактическо ядрено оръжие. А през април можеше да го стори безнаказано.
цитирай
2. mt46 - ...
29.10.2022 23:15
Може би ни чака тежка световна война... Дано да се разминем с нея!...
цитирай
3. kvg55 - До 1. missana
29.10.2022 23:41
Ще се поправи.
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
29.10.2022 23:42
Трябва да се протестира против евентуална война. Но светът не го прави.
цитирай
5. missana - В САЩ управляват военните.
29.10.2022 23:45
Байдън и фигурите около него са само политически конферансиета. Самият Байдън с труд прикрива напредващата си деменция. Използват го само за параван. Лошото е, че военните са безмозъчни военолюбци.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
30.10.2022 00:29
И военните не са. Зад тях има други – с цилиндри и дебели пури в уста.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5883299
Постинги: 2836
Коментари: 26122
Гласове: 34424
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930