Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2022 22:01 - © Как Фукуяма стана "полезният идиот на Путин"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3979 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 27.10.2022 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.10.2022г.

     На 10–ти юни Фукуяма дал интервю за Die Welt със заглавие "Путин небрежно пое голям риск. Китайците не са толкова глупави", в което казал :
image

* Да, този нов ред сега започва да се оформя. Това е резултат от многогодишна борба на фракцията на западните демокрации срещу авторитарни режими, главно Русия и Китай. * Тази битка е кулминацията на този процес. Русия е изправена пред поражение, след поредица от поражения на бойното поле, и сега също ще бъде изгонена от Донбас от украинската армия. Това е катастрофалният провал на Путин. Той се оказа неудачник. Не само във война. Това е пълен политически провал.
* Съединените щати си върнаха лидерството, което загубиха при Тръмп.
* Този провал на Путин е свързан със системата, която той изгради и контролира. Путин управлява по авторитарен и автократичен начин, без никакви ограничения и прекъсва всякакви контакти, информация и експертни съвети. Той живее в свят, пълен със собствените му илюзии. Освен това Путин явно има психически проблеми. Той е параноична личност. Не слуша никого и се води от фантазии.
* За Русия ще бъде трудно да се измъкне от бездната, в която сама се е хвърлила. Тя ще бъде елиминирана от международния ред, също като Северна Корея.
* Поражението на Русия може да подкопае неговата [на Китай] решителност и увереност. Нахлуването в Тайван във военно и технологично отношение е много по–трудно и сложно от нахлуването на Русия в Украйна. Сега ще действат по–предпазливо. По същия начин те може би са съжалили за стратегическия съюз с Русия, който обявиха по време на Зимните олимпийски игри в Пекин. Този съюз е малко вероятно да успее, когато Китай се присъедини към страна, която е изоставена от света. Може би Китай ще трябва да преосмисли.
* Западът не трябва да бъде икономически зависим от авторитарни режими. Не само към Русия с нейните богати запаси от ресурси, но и към Китай с неговото производство на полупроводници и всякакви електронни устройства. Добрата новина е, че САЩ и Европа обмислят алтернативни решения и правят нови планове за внос и износ на технологии.

https://www.welt.de/politik/ausland/plus239258437/Francis-Fukuyama-Putin-ist-leichtsinnig-ein-grosses-Risiko-eingegangen-Die-Chinesen-sind-nicht-so-dumm.html

"Великият философ" показва вопиющо непознаване на Владимир Путин, Русия и ситуацията в света след Специалната въоръжена операция на Руската федерация в Украйна.
Казаното от него се приравнява по глупост и идиотизъм до това, което пишат блоговите русофоби и путинофоби. Все едно блогърът bojil се е изходил.
Само идиот може да твърди, че "този нов ред", който "сега започва да се оформя" "е резултат от многогодишна борба на фракцията на западните демокрации срещу авторитарни режими".
Многополюсният световен ред е резултат от империалистическата политика на Съединените щати и агресивното и надменно отношение на колективния Запад към Руската федерация, която заедно с Китайската народна република, Иран, страните от БРИКС, започна борба за установяването му. Това не е приумица на Владимир Путин, както се опитват, включително и пишман философа и пророк Фукуяма, да ни представят, а назряла историческа необходимост, която Руската федерация осъществява практически, както и преди го е правила.
Вярно е, че в своята Стратегия за национална сигурност, за която писах, Съединените щати се опитват да се прикачат като създатели "на бъдещето на международния ред", както се е изпльоскал Пръдливият Забраванко Джо. Това няма да мине пред новата "световна общност".
В новата си изява на семпъл и банален пропагандист, "никога не е късно да станеш за резил", "философът" показва слабо владеене на материала и липса на усет към хода на историята.
Днес в колективния Запад слепите водят слепи. И резултатите са налице.
За Москва лошото разбиране на Русия като цяло работи в полза на предприетата кауза за създаването на многополюсен световен ред. Поради тази причина истинските "полезни идиоти на Путин" (както наричат ​​на Запад привържениците на конструктивния диалог с Русия) не са Герхард Шрьодер и Силвио Берлускони, а Джордж Сорос и Франсис Фукуяма, заключава Пьотр Акопов в статията си в РИА "Новости" "Как Фукуяма стана "полезният идиот на Путин".
През септември "полезният идиот на Путин" Фукуяма дал интервю за френския L`Express, в което потвърждава политическата си некомпетентност, абе, направо си е неграмотност избиваща в гола пропаганда :
"… Русия може да бъде победена, издържането на зима при енергийни лишения може да бъде политически жизнеспособно. Освен това смятам, че украинците ще спечелят тази война.
Бях голям оптимист от самото начало. Написах статия през март, в която предположих, че руснаците може да бъдат победени. Бил съм много пъти в Украйна през последните осем години и познавам страната добре. Има известна степен на патриотизъм, който напълно липсва в Русия и това играе важна роля за техния успех в битката.
Ако беше демокрация, Русия нямаше да нападне Украйна. Ако Путин трябваше да получи съгласието на руските граждани, за да действа, те нямаше да се съгласят. Строго погледнато, ако в Русия имаше система за вземане на решения, която изискваше той да се консултира с повече хора, това също нямаше да се случи. В крайна сметка Путин извърши една от най–големите грешки в новата история, защото Русия е авторитарна държава".
Като че ли us–американските президенти получават съгласието на us–американските граждани да нападат суверенни страни, ама ха де?!

https://www.discred.ru/2022/10/24/ssha-britaniya-i-frantsiya-ne-poverili-preduprezhdeniyam-o-primenenii-ukrainoj-gryaznoj-bomby/
https://news.bg/comments/fukuyama-putin-izvarshi-nay-golyamata-greshka-v-novata-istoriya.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. missana - Мнного е прибързано да се правят изводи, че Русия и Китай са губещи.
27.10.2022 22:28
Те, особено заедно, са по-голяма сила от САЩ и еврохамсийките.
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
27.10.2022 22:50
Тоя е изпаднал до посредствен пропагандатор.
цитирай
3. starforlife - Околоградски, скоро не съм ти казвал болящата истина право в очите, та ей на - сега ще го направя.
27.10.2022 23:25
Опитай се да проумееш това, че Фукуяма ни най-малко не е лъжица за твоите уста и безполезният (блогов) идиот си ти.

А сега ще ти го кажа по малко по-друг начин, при все, че вие се съзрете опит за тежкарлък от моя страна, а аз отново просто поднасям истината:
Преди 7-8 години в България излезе "Произход на политическия ред" на Фукуяма, аз съм я купил, прочел и доколкото ми позволява нивото - осмислил.
(Има я книгата в мой "книжарски" постинг назад във времето.)
Някоя година след това в България излезе "Политически ред и политически упадък" на Фукуяма, аз съм я купил, прочел и доколкото ми позволява нивото - осмислил.
(Има я книгата в същия "книжарски" постинг назад във времето.)
Точно преди да заминем за Нидерландия в България излезе "Идентичност" на Фукуяма, аз съм я купил, вече в Нидерландия прочел и доколкото ми позволява нивото - осмислил.
(Също я има книгата във въпросния мой "книжарски" постинг назад във времето.)
Трите книги (бестселъри са и трите, а Фукуяма има и други такива, но се ограничавам само до притежаваните и четени от мен) са над 1700 страници общо.
И при все аз да съм ги прочел и доколкото ми позволява нивото (а твоето определено е мнооого по-ниско от моето и само не ми забалалайквай за марксизма и въобще политподготовката ти, защото и там определено си по-неподготвен като разбирания и знания) осмислил - не бих си и помислил да пиша за Фукуяма (признат от цял свят за един от най-блестящите политически учени и анализатор), а ти с кое самочувствие при прочит на 1-2 статии и то особено в медии с "префикс" .ru - това не знам, но е крайно смешно.
Някакъв завършен политически идиот да пише за световно светило, че и да го поставя по-долу от друг политически идиот - Путин. СмЕх!

Все бива дебилизъм и старческо оглупяване, все бива... Но това вашето, на путинопитеците в блога, надминава всякакви дори малко приемливи граници.

Е... Може да започнеш да пърдиш през устата спрямо изказаните от мен истини.

StarForLife™ ·idc=5551608~idp=1840309~271022~024-361·
цитирай
4. kvg55 - До 3. starforlife
28.10.2022 00:06
Ха–ха–ха!
Ограничено типично по буржоазному.
"не е лъжица за твоите [моите] уста".
Ха–ха–ха!
Фукуяма е пигмей в сравнение с Маркс, Енгелс и Ленин, които аз съм чел и разбрал.
Ха–ха–ха!
Това дьонме никак не може да се сравнява и с наглосаксонските философи от епохата на възникването и разцвета на капитализма – Томас Хобс, Френсис Бейкън, Джон Лок, Адам Смит, Дейвид Рикардо, Бертран Ръсел.
Сто пъти по–полезно е да се четат тези класици отколкото тоя измекяр Фукуяма.
Това е "философ" от епохата на упадъка и разапада на капитализма. Следователно не научен, пропагандатор, апологет.
Ха–ха–ха!
Разсмя ме преди сън. Казват че било полезно, за което благодаря!
цитирай
5. nedovolen - Към някой си
28.10.2022 08:21
Научно доказано е, че които четат публикациите ми, са по-начетени, щастливи, умни и привлекателни.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
28.10.2022 08:35
Има такива хора, има такива публикации.
Както има и хора, четенето на които те затъпява.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Велик си, Краси!
28.10.2022 08:45
Каго магнит!
Привличаш всичко, преминаващо край тебе Даже и тези които не те харесват Не могат да се откачат от тебе и докато се мъчат да го направят ,те поучават! Като по-зрели и повече видели от тебе, кой прав път да хванеш? Най-прав е на келепира и ва слугинажа, като послушно паленце!
Да те заблудят и да отпуснеш магнигната хватка...
Направих едно "откритие"?
Защо някои така, органически мразят Путин, както захарта- водата!? Нищо лошо не им е направил не им е искал оръжие или милиарди, още по малко ,да е взел пари назаем от тях и да не им ги връща? Пази си хората и страната, да не му я защитават от Донбас с ракетни установки и да не добиват оттам шистов газ от къщите на изгонените руснаци? Да го го добиват в Йелоустоун-има много там и е под носа им! И вряла вода за парно!....

Защото той на сгрешилите пътя, показва правилния път! Например на наркомана, че трябва да спре наркотика, а на нациста от шпицкомандата ,да се покае и от животно да стане човек За първо време да прочете Дарвин!

Хубав ден!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Темата за магнита е много благодатна!
28.10.2022 09:38
А пък, като съм направил откритие, редно е и да го обясня Както и тези, които силно мразят Путин ,добре обосновават овразата си Мрази го този на когото са слуги, затова и те го мразят! Хак да му е! Повече обяснения не са нужни! Слугинажът има такива функции
Та, магнитът, освен ,че е велик има и друго име- обичащ! На френски -еман, това означава!
Те, в ролятя на магнит, обичаш тези в периметъра си, особено необичащите те? !?Това вече е физически закон И е лесно обяснимо, искат да те видят отблизо, да разберат, как тъй си способен да обичаш и дори и без грам омраза да не изпитваш към всеки? Особено пък безпричинна? Но за безпричинната омраза, това е друга тема, от периметъра на верния и предан слугинаж!
цитирай
9. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
28.10.2022 10:07
Землякът starforlife е велик и от висотата на величието си ме поучава.
И понеже няма разумни аргументи ме обижда.
Колко хора са се издигнали като нас с теб над разрушаващите личността чувства?
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
28.10.2022 10:47
Излиза ,че и той е магнит? Да не би да е менте магнит?
Прав си във въпроса! Способният предава знанията си на другите Но не да им налива в гравата с фуния или да им набива канчето Ако го помолят за това и покажат желание да го научат Обучавал съм хора,по тази схема, някои се отказваха със самопризнание, че не могат да ме стигнат?Отказват се
Но насила, от позиция на велик ,никога На равни начала с тях Такъв урок получих от американци, запретнаха ръкави край машината, не като зрители и те заработиха Освободиха персонала Друго е ти лично да следиш всичко При мен беше така, минава през ръката ми, като се уверя ,че е така, тогава го поверявам и на други И не могат да ме измамят Знаят какво ще последва!
Та, спогледахме се и, тримата Българи ние ги последвахме...
Непоискано добро и в библията пише ,прави ли се!

Хубав ден!
цитирай
11. kvg55 - До 10. leonleonovpom2
28.10.2022 11:14
Не се прави.
цитирай
12. mediatore - Гладна кокошка.....
28.10.2022 11:32
Гладна кокошка просо сънува .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758297
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031