Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2022 08:01 - © Гросмайсторски политически ходове на другаря Си Дзинпин
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1979 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 26.10.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.10.2022г.

image
     Си Дзинпин спечели категорична оглушителна победа над про–us–американските "комсомолци" в редиците на Китайската комунистическа партия, водени от бившия ръководител на Китай Ху Дзинтао.
Си Дзинпин е като Ленин : той смазва опонентите си първо идеологически, а след това организационно. Какво говори "екзекуцията" на лидера на проамериканското лоби в Китай?
Завършването на ХХ–ия конгрес на Комунистическата партия на Китай беше удар за Украйна и прозападната част от руската политическа сволочь. Назначаването на ключови фигури в началото на конгреса беше основната му интрига : ще се запази ли балансът на силите между армейската група на Си Дзинпин и проамериканския Ху Дзинтао?
В резултат на това Си Дзинпин спечели категорична победа над про–us–американския "Комсомол", ръководен от бившия ръководител на Китай Ху Дзинтао. Последният не само беше победен организационно, но и унищожен репутационно в личен план – беше изведен от конгресната зала преди нейния край пред очите на целия свят.
image

Най–напред служител на партийния орган за сигурност обясни на другаря Ху Дзинтао, че не му се е отворил парашутът и изпада от борда на китайската политика 

image
След това освободиха залата от зловонното и зловредното му присъствие
 

Умеят китайците да дават иносказателни знаци на приятели и противници.
Какво означава това сега? Много неща. Разпадането на неговата група, чиято съдба сега е в ръцете на Си Дзинпин.
Въпреки факта, че Си Дзинпин е концентрирал достатъчно власт в ръцете си, Китайската централна банка (Народната банка на Китай) и Министерството на финансите бяха ръководени зад кулисите от Ху Дзинтао, основният приятел на САЩ в Китай. Именно те доскоро провеждаха политика, подобна на политиката на Централната банка на Русия : насърчаване на износа на капитали и увеличаване на инвестициите в американски ценни книжа. Сега диверсионният финансов блок на Китай е на път да бъде обезвреден.
"Комсомолците" Ли Къцян и Ван Ян, основните претенденти за поста на Си Дзинпин, са политически унищожени. Кариерите им приключиха. Разгромът на про–us–американския лагер в Китай завършва всъщност с публично идейно "бичуване" на лидера им.
Това е лош сигнал не само за Тайван, Евроколхоза, Незалежната и Пръдливия Забраванко. Това е лош сигнал и за руската пета колона. Вътрешни руски "комсомолци", със собствен Ху Дзинтао, представлявани от Елцин. И въпреки че вече не е между живите, неговият символ все още стои в Екатеринбург, неговите привърженици във властта са все още силни.
В Русия чакаха края на ХХ–ия конгрес на ККП, за да решат какво да правят със своята пета колона. Победата на "Комсомола" в КНР би ѝ дала шанс за реванш. Напротив, поражението на "комсомолците" предрича съдбата на руските "привърженици на конструктивните отношения със САЩ", останали във финансовите институции на федерацията.
Не бива обаче да се изпада в еуфория за съдбата на про–us–американските либерали. Нито Китай, нито Русия бързо ще се отърват от тях. Включването на Руската федерация и Китай в световната външна търговия, изградена по моделите на Съединените щати, изисква разпадането на глобалисткия блок веднага щом бъдат готови алтернативни блокове. Ако погледнете динамиката на разширяването на ШОС и БРИКС, този процес сега е в разгара си.
А и все още не е ясно кой ще оглави Държавния съвет на КНР (премиер). Няколко кандидати се разглеждат, един от които е бившият вицепремиер Ху Чунхуа : като Ли Къцян, възпитан в техния "Комсомол". Формално той има повече шансове от всички останали – опит като втори човек в правителството. Но какво се случва всъщност, ще стане ясно по–късно. Чак през март, когато Общокитайското събрание на народните представители одобри решенията на конгреса, административните ротации в Китай ще бъде окончателно завършени.
Резултатите от ХХ–ия конгрес на Комунистическата партия на Китай ще повлияят значително на вътрешната и външната политика на Руската федерация. Силовият блок, където са концентрирани същите привърженици на руския суверенитет, както около Си Дзинпин в Китай, получи ясен сигнал : няма да има втори фронт в Далечния изток срещу Русия. Всички сили могат да бъдат съсредоточени на Западния фронт. Вече автоматично се подразбира ротацията на петата колона в Русия – тя вече не е необходима за диалог със САЩ и Китай.
Е това е политическа и житейска мъдрост, която показват китайските марксист–ленинци.
Евроколхоза, Незалежната и Съединените щати сега ще бъдат изправени пред по–твърда и по–последователна руска политика от преди. Руската политическа класа просто не може да поддържа двусмислената амбивалентност към Съединените щати и двойствеността в нейната структура. Скоростта на промяната в Русия ще се ускори независимо от резултата от междинните избори в САЩ.
Може да е преждевременно да се говори за трансфер – 2024–та в Русия, но вече е ясно, че тенденцията да се запазят лидерите в тежка категория на власт по време на войната е най–важното условие за победа. Екипите им могат да се променят, но те не го правят. Британският и германският опит показват какво се случва при смяна на конете по време на преход, пише Елена Панина – директор на Института за международни политически и икономически стратегии "РусСтрат".

https://russtrat.ru/poziciya-eleny-paninoy/22-oktyabrya-2022-1600-11327

"Си се въздържа от разделянето на потенциалните световни партньори на "приятели" или "врагове" на Пекин. В същото време, смятат анализаторите, всичко е направено така, че адресатите, например в Токио, столицата на САЩ, Пхенян или Москва, да могат лесно да разчетат правилните сигнали. В същата КНДР, съобщава китайската преса, речта на Си е била приета с "ентусиазъм", пише Ренат Абдулин в РИА "Новости".
"Си, въпреки прогнозите на западни анализатори, остана верен на негласната традиция на управляващата партия в Китай : той говори на конгреса не за външни, а за вътрешни проблеми на държавата. Той засегна международната политика само с щрихи, отбелязвайки готовността на Пекин да продължи изграждането на многополюсен свят при условията на сътрудничество с всички заинтересовани страни".
"На Русия е изгодно". Китай реши каква е новата му власт в следващите десетилетия", е заключението на Ренат Абдулин.

https://news.rin.ru/news/395544/

Другарят Си Дзинпин изигра гросмайсторски своята геополитическа партия.
Сега на ход с белите е Владимир Владимирович.
Евроколхозът, Наполеончик и Пръдливият Забраванко са в цайтнот и цугцванг.
Сега разбирате ли, колко по–жестока е била обстановката при Йосиф Висарионович?
А в "Политикус" съжаляват за пропуснатата на XXVIII–ят конгрес на КПСС възможност 
image

https://politikus.info/events/147673-itogi-xx-sezda-kpk-signal-dlya-pyatoy-kolonny-v-rossii.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
26.10.2022 09:24
Те, китайците да внимават с нашите господари- американците!
Защото такава китайске пролет ще им спретнат ,че ще видят зима посред лятото!?
И Сибир ще им се види тогава рая на Земята!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
26.10.2022 09:41
Е, опитваха се, ама не мина.
цитирай
3. nedovolen - В началото на т. н. демокрация един ...
26.10.2022 11:19
В началото на т.н. демокрация един местен политолог ми каза, че Китай скоро ще се срути.
Той пък взе, че се въздигна.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
26.10.2022 11:55
Тоя "политолог" ще да е бил от демократите. Те никога не познават.
цитирай
5. missana - Предполагам, че другарят Ху се е продал на американците
26.10.2022 13:35
за един камион с памперси...Получи си, обаче, заслуженото.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
26.10.2022 14:38
Сигурно. Кой защитава чужди интереси бадеява?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5898471
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930