Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2022 08:01 - © Украйна се задъхва, ред е на Европа да повоюва
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2595 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 24.10.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.10.2022г.

     Арестович, говорейки от името на кабинета на президента Зеленски, каза, че е време за нова вълна на мобилизация в Украйна. Вярно, залавянето на нещастниците и раздаването им на призовки не спира дотук. Просто сега ще се засили и ще стане по–трудно да се борят с изпращането им на фронта.
За фактът, че Киев има проблеми с окомплектоването на бойните части, хвърлени в настъпление, свидетелства и противопоставянето на руските бойци. Всъщност дори по доклади от фронта се вижда, че силата на ударите е намаляла, пробиви не излизат. За да организират ново настъпление на юг по искане на администрацията на Байдън, въоръжените сили на Украйна прехвърлят кадрови части от Харков, Суми, Чернигов, Киевска област, оставяйки бригадата за териториална отбрана, граничните войски и Националната гвардия да охраняват границата.
В случай, че течащата срещу Херсон офанзива се провали, Киев се готви да взриви язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа, за да отреже отзад предмостието на Херсон и да се опита да постигне поне този ограничен успех. Като цяло след три месеца атаки украинската армия се изчерпа, мобилизацията няма време да компенсира загубите, моралът пада, броят на боеспособната техника намалява, доставките от Запада не компенсират пълно загубите, а след няколко седмици се очаква руска офанзива. Нещо повече, продължаващата ракетна и авиационна подготовка показва, че този път руското командване планира да се възползва напълно от възможността да нанесе удари по цялата дълбочина на Украйна, до западната граница.
Спасявайки живота на своите войници, Русия вече няма да мисли как украинците ще живеят без ток, вода и транспорт. Следователно us–американците имат всички основания да смятат, че в такива условия Украйна няма да издържи дълго, нейната слаба държавност може да рухне, преди армията да признае поражението си. Все пак говорим за голяма вероятност от загуба на контрол над събитията в областните центрове, за хуманитарна катастрофа в цялата страна. Едва ли някой се съмнява, че с нарастването на ресурсната недостатъчност киевският режим ще насочва основно оскъдните ресурси (включително храна) към своите сили за сигурност, оставяйки населението на произвола на съдбата. Но населението не е само статистически единици, това са съпругите, майките, децата на онези, които са на фронта. Дестабилизацията крие риск да се случи изведнъж и да обхване цялата страна.
image

Не може да има дестабилизация, защото народът следва безрезервно Наполеончик 

Кликата, завзела властта във Вашингтон, се вълнува от съдбата на гражданите на Украйна още по–малко, отколкото от съдбата на собствените си (us–американски) граждани, от чиито нужди Белият дом не се интересува толкова много. Но Америка има нужда от някой, който да се бие с Русия. САЩ не могат да си позволят ясна руска победа в Украйна. Подобна победа не само ще демонстрира на целия свят безпомощността на Вашингтон (чрез значително намаляване на броя на страните, които все още се страхуват от американските крясъци), тя ще постави под въпрос смисъла на цялата американска стратегия, която се прилага през последните десетилетия, а оттам и властта на сегашния американски елит. Междувременно не само тръмпистите, които бяха репресирани през последните две години, са ядосани на Байдън, но и бившата му група за подкрепа от всякакви транссексуални хора, зелени еколози, BLM и други, които разчитаха на преразпределението на федералния бюджет в тяхна полза, но научиха с гняв, че всички пари са отишли ​​за подкрепа на Украйна. Пред демократите се очерта реална перспектива, вместо столове на Капитолия, да започнат да се настаняват в затворнически двуетажни нарове.
За да не загубят домакинството на пистата на междинните избори, им трябват външнополитически победи. Не че те гарантират спасение и успех (шансовете са доста малки), но дават поне някаква надежда. Затова някой трябва да заеме мястото на изтощената Украйна. Войната на изтощение с Русия трябва да продължи.
На японците им провървя. US–Американците няма да променят театъра на военните действия. Да, и Китай в Далечния изток не спи. Така че европейците трябва да продължат войната. И европейците разбират всичко и са напълно съгласни с такава постановка на въпроса. Вярно е, че се опитват да се измъкнат с увеличени доставки на оръжие за Украйна. Но те няма откъде да се снабдят с необходимото количество и гама оръжие. Дори САЩ, които започнаха да увеличават военното производство, обещават на Киев нещо сериозно да дадат чак към края на зимата. А Украйна все пак някак ще трябва да оцелее до края на зимата.
В резултат на това Столтенберг заяви, че НАТО просто не може да загуби в Украйна, Микрон е готов да премахне техниката от френската армия, за да я изпрати сега, което отнема няколко месеца, за да научи украинците как да използват френските системи за противовъздушна отбрана, а тези месеци не са в наличност. Шолц също щеше да изпрати нещо, но в цяла Германия имаше само една ПВО за Украйна. Останалото все още трябва да се направи. И не можете да премахнете нищо от оръжията – Бундесверът отдавна (дори преди украинската криза) нямаше бойно оборудване. На части от една трета до половината от необходимото. Поляците и цялата друга Източна Европа вече са дали всичко, което са могли. Освен това те са на преден план и утре самите те може да имат нужда от помощ с оръжие. В края на краищата, ако на Европа е писано да се бие срещу Руската федерация, тогава поляците и балтите първи ще легнат под ножа.
САЩ правят всичко, за да не се измъкне Европа от военна повинност. Взривиха "Северните потоци" – обвиниха Русия. Взривиха нефтопровода "Дружба" в Полша – обвиниха Русия. Вашингтон даде гаранции за сигурност на Швеция, като обеща да я защитава, докато страната се присъедини към НАТО. За втори пореден месец американската и европейска преса пише за подготовката на Русия за ядрен удар по Украйна. Никой не обръща внимание на опроверженията на Кремъл. Ако утре САЩ взривят ядрени заряди в поне един, дори десет украински града, те ще обвинят Русия за всичко. Така че се създават достатъчно причини за участието на европейски войски в украинския конфликт 
image

Но най–важното е, че на европейците се дава да разберат, че ако не изпратят войски в Украйна навреме, тогава може да се случи ядрена провокация и в Европа. САЩ унищожават европейската икономика толкова бързо, че очевидно не разчитат на ЕС като на обещаващ търговски партньор. По–скоро това е спътник в лодка в средата на океана, който има честта да бъде изяден, така че Съединените щати да имат шанс да стигнат до брега. Какво значение има за Съединените щати как ще съсипят Европа : бавно да я изтощават с глад и безработица, хиперинфлация и деиндустриализация или да я изгорят в ядрен огън? Никакво значение.
Само тези европейци, които радостно и доброволно влизат във война с Русия, имат шанс да забавят присъдата и дори да получат някаква помощ от американците. В това отношение Лукашенко не напразно е нервен. За us–американците е по–изгодно Полша и балтите под благовиден претекст да нападнат Беларус, простирайки Източния фронт от Черно море до Балтийско. Освен това в Балтика има финландци и шведи, които Вашингтон също ще се опита да въвлече в конфликта.
Желязна логика. Украйна все още воюва. Все още трябва да издържат поне няколко месеца. Ако през това време бъде организирана атака срещу Беларус от поляците и балтийските държави, тогава Русия ще трябва да прехвърли резерви не само за защита на Минск, през който минава пътят към Смоленск–Москва, но и на първо място, за да спаси Санкт–Петербург, който става прифронтови град. Балтите нямат достатъчно сила за него, но от север ще висят сто и една и половина хиляди финландци. Най–вероятно няма да влязат във войната, но ще трябва да се съобразяват с опасността от нападение. И Калининградският ексклав ще бъде под заплаха. Освен това морският транспорт също ще бъде труден, така че преминаването на сухопътен коридор през балтийските държави и / или Полша ще стане въпрос от жизненоважно значение. При такава широчина на фронта и дълбочина на операцията, видите ли, няма достатъчно сили за Украйна.
Разбира се, европейците все още не са във война и всъщност не искат. Но САЩ имат аргументи. Европа може да поеме риск и да тръгне срещу Вашингтон, но досега не са регистрирани подобни пристъпи на безразсъдна смелост сред европейските политици. Така че е възможно след изборите в Съединените щати да ни очаква надпревара към дъното : което и да се случи първо, Америка ще може да организира европейска война срещу Русия или Москва да завърши операцията в Украйна с победа преди Вашингтон да успее да сломи мудната съпротива на своите съюзници.
Победата на Руската федерация сега е важна не само за самата нея, но и за целия свят, защото избухването на европейска война премахва последните ограничения, правейки глобалната ядрена криза почти неизбежна.

https://voennoedelo.com/posts/id32632-xood4wj5ms5zf0qgcpaa




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - На никой народ не му се воюва, само на ...
24.10.2022 11:14
На никой народ не му се воюва, само на управниците. В случая на европийските, под нечий диктат.
:)))
цитирай
2. missana - Тежко им и горко на украинците.
24.10.2022 12:38
Положението им тепърва ще се стъжни. Без ток, без вода, при голям студ - закъде?
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
24.10.2022 14:47
Баба, която беше преживяла четири войни, все казваше : Само война да няма.
На хората не им се воюва, прав си.
Ама винаги ще се намерят войнолюбиви идиоти.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
24.10.2022 14:48
Не ги жаля. Да влизат в правия път.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5862208
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930