Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2022 08:01 - © "Бог е на небето, а на земята е Русия" : Сърбия е готова да предаде руснаците в името на присъединяването си към Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4254 Коментари: 12 Гласове:
12

Последна промяна: 21.10.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.10.2022г.

     В наше време, когато "многовекторният" подход често означава предателство, всеки трябва да избере своята страна. Комисията по външна политика на ЕС хвана Сърбия за гушата, като поиска в замяна на продължаване на преговорите за интеграция на страната в Европейския съюз (не присъединяване, а просто продължаване на преговорите) да предаде Русия и да се присъедини към санкциите. И "братята" сърби се пречупиха … .
Предателството е като точна наука
Миналата седмица беше направена първата стъпка : Сърбия подкрепи антируска резолюция на Общото събрание на ООН, която осъжда Русия за провеждането на референдуми и включването на четири бивши украински области в нейния състав. Следващата стъпка, която ЕС изисква от Белград, е присъединяването му към антируските санкции.
Какво недвусмислено казва по–специално вицепремиерът Зорана Михайлович :
"Нямам дилема относно сръбската позиция. Мястото на Сърбия е в Европа. Официално или не, пряко или косвено, Сърбия декларира, че вървим към европейска интеграция. Затова трябва да хармонизираме политиката си с ЕС …".
В същото време дамата уточнява, че въпреки че политиката на Русия е "агресивна", но, казва тя, "никой не казва, че повече няма да имаме приятели в Русия". Уви, принудени сме да разстроим госпожата вицепремиер : не знаем как е при сърбите, но руснаците винаги помнят всичко – и приятелството, и предателството. Така че с "приятели", най–вероятно ще има проблеми. За дълго време.
Разбира се, става дума за сръбските власти, защото там редовите хора винаги са били проруски настроени. Разбирайки това, президентът на страната Александър Вучич
image
се изразява много по–сдържано – в крайна сметка е много неприятно да се признае за предстоящото предателство към "братята руснаци" пред техните избиратели :

"Белград ще запази настоящата си позиция да не налага санкции на Русия, докато щетите за Сърбия не станат много по–големи и докато не трябва да приемем друга реалност".
Уви, няма съмнение, че след като започне постепенно да захранва суверенитета си с Европейския съюз (да се чете – САЩ), Сърбия много скоро ще "приеме друга реалност" и ще наложи санкции срещу Русия. И ще има политическо ръководство отвън, и ще се появят бази на НАТО, и ще се извършва содомизация с джендъризация в православна Сърбия. Защото "нокътят е забит – цялата птица я няма".
Впрочем, дори и с четири вдигнати лапи, сърбите не е сигурно, че ще влязат в Европейския съюз. В крайна сметка все още има много искания към тях, по–специално да признаят Косово, което е откъснато от страната, и да откажат да подкрепят Република Сръбска (автономия в рамките на Босна и Херцеговина). Е, тук всичко е очаквано : след като сме предали руснаците, следващата логична стъпка ще бъде предателството на нашите. Защото, настанило се в тялото на народа, предателството, подобно на раков тумор, последователно го поглъща. Нима ние, Русия, оцеляла по чудо през 90–те, не знаем това?!
"Бог е на небето, а на земята е Русия"
Тази сръбска поговорка е считана за аксиома в Сърбия от векове и не изисква доказателства. Сега вероятно думата "Русия" в нея ще бъде заменена с "Европейския съюз", добре, или веднага със "САЩ".
Да, в Сърбия все още има паметници на руските войници, които са я освободили. Докато още стоят. Защото промяната на политическия вектор неминуемо означава следващи стъпки в тази посока. Тук има постепенно отхвърляне на традиционните ценности в полза на "общоевропейските", и "родител № 1" и "родител № 2" като нова норма и легализирането на гей парадите със "сексуално възпитание" на младежите и преследването на православната църква като "твърде проруска". Е, в крайна сметка – съпричастност към общоевропейската русофобия и отказ от общата ни Победа, за която сърбите, за разлика от почти всички свои нови "приятели" в Европейския съюз, наистина имаха своя немалък принос.
Всичко това обаче можеше да се очаква. Не напразно прорицателят Фьодор Достоевски пише още през 19–ти век, че :
«Русия няма да има и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори явни врагове като всички тези славянски племена, щом Русия ги освободи и Европа се съгласи да ги признае за освободени».
И разкри генезиса на предателството на нашите неверни "братя" :
«Те непременно ще започнат с това, че … ще заявят пред себе си и ще се убедят, че не дължат ни най–малка благодарност на Русия; напротив, че те са били спасени от властолюбието на Русия при сключването на мира чрез намесата на европейския концерт. И ако Европа не се беше намесила, Русия щеше да ги погълне веднага, което означава разширяване на границите и основаването на велика панславянска империя, която да пороби славяните от алчното, хитро и варварско великоруско племе».
Всичко това вече сме го наблюдавали във всички (Сърбия е последна) европейски славянски страни. Съвсем скоро ще го видим и в Сърбия. Освен ако, разбира се, нейният народ, който по правило винаги е по–мъдър от своите управници, не направи избор между Русия и своите "орхидеи" в полза на Русия. Но има малка надежда за това.
Резултатът е предвидим. Както гласи сръбската поговорка :
"Нас и руса двеста миллиона. А без руса – пола камиона" (Ние с руснаците сме двеста милиона. А без руснаците – половин камион).
Е, сърбите направиха своя избор и сега пак ще са "полкамион". Те самите са си виновни.
И какво от това?
Ако си спомните историята, днешна суверенна Сърбия възниква на 13 юли 1878 година съгласно условията на Санстефанския договор след резултатите от руско–турската война. От което, след като загуби 100 хиляди души (включително 12 хиляди убити, 4,5 хиляди мъртви от рани, 3,5 хиляди изчезнали, 35 хиляди инвалиди и 45 хиляди мъртви от болести), Русия не получи нищо. Освен "освобождението на братята славяни" – сърбите в частност.
И половин век след това Русия влезе напълно ненужно в Първата световна война, застъпвайки се за … Сърбия, която след убийството на ерцхерцог Фердинанд беше окупирана от Австрия. Ужасно е да си спомня каква цена трябваше да плати Русия за това : война, революция, разруха, повече от 10 милиона жертви. Но Русия все пак го направи. Може би напразно?!
Владимир Хомяков

https://tsargrad.tv/articles/na-nebe-bog-a-na-zemle-rossija-serbija-gotova-predat-russkih-radi-vstuplenija-es_646642

И Батька Лукашенко се опита да практикува "многовекторният" подход във външната си политика, но овреме се усети и освести. И създадоха с Путин Съюзната държава.




Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Никога не е късно да станеш за резил ...
21.10.2022 08:50
Никога не е късно да станеш за резил /не лично/.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
21.10.2022 08:53
Сърбин, това е символ на предател!
Затова валията на Македония е казал на наш човек-Защо се съюзихте с тях? Защо не се обърнахте към нас? Ние с вас щяхме да се разберем А те ви предадоха и излъгаха/ сърби и гърци-за ПБВ говори/!
Той, сърбинът е с този, който дава повече Знак, че в момента Русия дава по-малко Такъв беше и Тито, независимо, доколкото е истина, че е хърватин!
Подло са постъпили и с цар Михаил Шишман- Договарят се на следващия ден да подпишан мирен договор, но като им пристига подкрепление, през нощта нападат спящия Български лагер и убиват царя ни Това клане слага край на могъществото на ВБЦ!- 1330г Ние нямаме вече боеспособна армия, да се противопостави на османлиите!
Руснаците са си виновни и ще си понесат последствията Нима не ги знаят, тези келепирджии? Общо говоря Има и свестни хора сред тях, и то много по-свестни от някои Българи!
Предателството е специално култивирано растение и при нас, и при тях!
Но те са подли с приятелите си, за разлика от нас, които сме верни , особено на фалшификатите от тях , а сме злобни към тези ,направили ни добро? Малко било, не било каквото трябва?
Ами купи си от магазина бе, байно, каквото ти трябва!

Хубав ден!
цитирай
3. panazea - Сърбите играят цирк на Европата ! Аз да го видя , няма да го повярвам !
21.10.2022 09:11
Югославия се крепеше на СССР. После се разпадна Югославия , защото такива бяха договорките след ВСВ. Сега всички в бившия съюз се мразят , защото Шумадийските разбойници се оляха. То не бяха концлагери за несъгласните по времето на Тито , то не бяха великосръбски шовинизъм . Културните държави Хърватия и Словения гледат с пренебрежение на сърбите. Даже Църна Гора се отдели.
Отделени от Българската държава сами те не създадоха Нова Култура , а останаха на нивото на Втората Българска държава . Откъснати от Метрополията те нямат развитие на езика и Книжовността , а могат само да крадат Старите Български образци в Литературата , песните , танците и носиите. Тяхната музика е чалгата . Даже падежите си не можаха да премахнат! Така е със всички изкуствени езици , те се вкаменяват в състоянието , в което е бил разцвета и като не могат да създадат нищо свое , повтарят старите образци!
Бяха и си остават циганите на Европа . Турците ги поизместиха в Германия.
Не може една държава и нейната култура да се крепи на лъжи ! Всичко се сгромолясва в един момент и остават само руини. Това им е великата сърбия.
Тяхната асимилаторска политика по отношение на Македония е причината за обезБългаряването там .
Не само физически , но и културно искаха да премахнат Българщината там. Това , което гърците не успяха , го сториха сърбите ! Не ги считам за братя ! Брат на брата не прави това!
И продължават да лъжат , като че ли някой им вярва!
Говоря за управляващите !
Народът мъкне игото !
цитирай
4. morskipesni - Молдова и Сърбия са 90% русофилски държави
21.10.2022 11:01
Не знам как Сатаната ги оплете и им спусна "на избори" келепирджии за собствена сметка.
цитирай
5. mt46 - ===
21.10.2022 13:05
Сърбите май ги сърбИ...
цитирай
6. kvg55 - До 1. nedovolen
21.10.2022 19:05
Да, така е.
цитирай
7. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
21.10.2022 19:10
Към нас специално подло са постъпвали – и през Сръбско–българската война, и в Първата балканска война.
И през Средновековието, както казваш.
цитирай
8. kvg55 - До 3. panazea
21.10.2022 19:12
От Тито насам винаги са седяли на два стола.
цитирай
9. kvg55 - До 4. morskipesni
21.10.2022 19:13
Парите, парите!
цитирай
10. kvg55 - До 5. mt46
21.10.2022 19:15
Хе–хе–хе!
Дано сърбежът им не е в задника, че тогава са станали за смях на целите Балкани.
цитирай
11. missana - Предателството на сърбите е знаменателно.
21.10.2022 19:44
Но не ми се вярва да им донесе дивиденти.
цитирай
12. kvg55 - До 11. missana
21.10.2022 20:12
Евроколхозът ще се разпадне преди на Сърбия да й дойде реда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5878362
Постинги: 2835
Коментари: 26112
Гласове: 34410
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930