Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2022 07:01 - © Битката при Херсон и театралният реквизит на Зеленски
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 6137 Коментари: 16 Гласове:
11

Последна промяна: 20.10.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.10.2022г.
     В края на юли институтът "Галъп" съобщи, че едва 38% от гражданите на САЩ одобряват дейността на държавния глава на САЩ. Още по лошо е отношението на us–американците към работата на Конгреса : само 16% от американците одобряват дейността му. Освен това само 21% от анкетираните смятат, че страната се движи в правилната посока, а 51% от анкетираните смятат, че икономиката на Съединените щати е в плачевно състояние.
На фона на тези нещастни за демократите обстоятелства рязко нарасна ролята на войната в далечна Украйна, чиито междинни резултати могат добре да подкрепят шансовете на Демократическата партия на междинните избори през ноември, ако, разбира се, тези резултати са победителни. А какво може да бъде по–хубаво от победоносните доклади за превземането от украинската армия на Херсон, ключов град на територията, отвоювана от въоръжените сили на Руската федерация в коридора между Ростовска област и Крим? Защо не коз за екипа на Байдън в американските вътрешнополитически битки?
Затова демократите янки настояват за необходимостта от започване на основната операция на въоръжените сили на Украйна в посока Херсон преди 8 ноември, за когато са насрочени междинните избори, или накратко "midterms", на които всички членове на Камарата на представителите и около една трета от сенаторите ще бъдат новоизбрани.
Днес лозунгът за Зеленски и Въоръжените сили на Украйна, измислен във Вашингтон, звучи така : "Превземете Херсон на всяка цена!". Зеленски няма нужда да мисли, той не е свикнал. Той отдава чест и събира всички боеспособни части на въоръжените сили на Украйна в посока Херсон. За да реши проблема "победи или умри", той не съжалява за нищо друго освен за собствения си живот. Руските командири също разбират цената на залога и ще се опитат да провалят плановете на "Вашингтонския областен комитет" (Обком).
Офанзивата на въоръжените сили на Украйна срещу Херсон ще бъде упорита и ще се провали с цената на голям брой животи на украински войници. Това се доказва от новото подреждане на украинските събития. Всеки ден на фронта пристигат нови руски войски и образуват непрекъсната отбранителна линия, с която въоръжените сили на Украйна не могат да се справят. Временните успехи на украинците при Изюм и Балаклея благодарение на маневрените диверсионно–разузнавателна групи (ДРГ) останаха в миналото. Повече такива украински войски няма да бъдат допуснати. А воденето на фронтални атаки в условията на огнево превъзходство на въоръжените сили на Руската федерация е трудно и изпълнено с последствия. Загубите на армията от такава война не могат да бъдат скрити дори с помощта на легендарния Център за изследване на политиките в сигурността и отбраната (ЦИПСО), който известният блогър Шарий нарича "сметище". Загубите са чудовищни. Ще бъде ли това повратна точка в отношението на армията към президента–клоун? В крайна сметка неговото пренебрежение към съдбата на съгражданите е съвсем очевидно. Неслучайно отговорът на унгарския премиер Виктор Орбан на упреците на Зеленски, че не помага на САЩ и Украйна, нашумя в украинските социални мрежи. Вбесен от атаките на Зеленски, Орбан каза : «Не ми пука за Щатите и Украйна. Аз съм унгарец по националност и не искам да загубя страната си заради идиот, който организира клане в центъра на Европа и с кого – с Руската федерация».
Подобно остро изявление в международната политика е рядко и безпрецедентно. Може да се окаже първият камък, който, паднал от върха на планината, ще повлече каменопада след себе си. Европейците са уморени от войната на Зеленски срещу Русия, тълпите по улиците на европейските градове, протестиращи срещу повишаването на цените в резултат на войната и енергийната криза, стават все по–многобройни. Кой иска да стои тук за Зеленски до края? Зимата наближава, със застудяването обстановката в Европа ще стане още по–напрегната. И най–важното ще се случи в Америка. Вероятното отслабване на позициите на демократите в Конгреса и Сената ще намали ентусиазма за помощ на Украйна.
Тук провалът на украинската офанзива срещу Херсон може да се превърне в повратна точка в ситуацията. Въпреки че вече е ясно, че Пентагонът няма възможност да снабдява въоръжените сили на Украйна с модерни оръжия, включително "Hymars", така щедро, както преди. Америка липсва. И дори ако Белият дом прокара ново положително решение за военни доставки за Украйна, Зеленски ще трябва да изчака, докато производството осигури необходимия брой ракети и снаряди 
image

Ще чакат ли въоръжените сили на Руската федерация през цялото това време? Съмнително. И тогава човешките загуби на украинската страна ще достигнат такива стойности, че военните най–вероятно ще имат въпрос : трябва ли да обърнат щиковете си срещу кървавия клоун, за когото животът им не струва нищо? Такава възможност съществува. Именно през 1917 година войниците обръщат щиковете си срещу Временното правителство, което не разбира промяната във възприемането на войната от масата войници. Казват, че тогава ръководителят на Руската република Керенски е избягал, преоблечен като сестра на милосърдието. И сега актьорът Зеленски, който е изпробвал най–екзотичните костюми върху себе си, ще има също тази възможност. Шутът си е шут. Въпреки че може да има разлика. Революционните войници не спираха медицински сестри за "лични обиски", но кой ще гарантира за разкъсаните от войната украински военни?
Наполеончик е в режим на постоянни съвещания.
Атаката за Херсон започна на 15 октомври, когато въоръжените сили на Украйна предприеха голяма атака в района на селището Дудчани в посока Берислав 
image

Като подготовка за настъплението към Херсон беше диверсията срещу Керченския мост. Но железопътното снабдяване на руската армейска група беше възстановено още 12 часа след експлозията. Възобновена е и автомобилната комуникация, част от транспорта се насочва през Донецката народна република и Запорожка област.
Очаква се всяко окупирано село да бъде представено като победа, въпреки загубите. На us–американците не им пука за Херсон или Берислав, ако трябва и село Гадюкино ще бъде обявено за ключова точка на цялата война. Важното е да се отчетат военни успехи.
"Шерифът" се нуждае от поне някакъв (и на всяка цена!) резултат (задължително положителен) преди 8 ноември, проблемите на украинските туземци са последното нещо, което го интересува.

https://www.fondsk.ru/news/2022/10/17/bitva-pod-hersonom-i-teatralnyj-rekvizit-zelenskogo-57458.html
https://www.fondsk.ru/news/2022/10/19/v-preddverii-bitvy-za-herson-57477.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. nedovolen - Говорят, че Бай Дън се преселил на ...
20.10.2022 07:32
Говорят, че Бай Дън се преселил на по-добро място преди пландемията, 2019.
Замествал го двойник с очилца.
Щат не щат, наше дело право, победа будет за нами.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
20.10.2022 07:42
Стига, бе! И за Путин пишат същото. Чак пък такова съвпадение.
цитирай
3. nedovolen - K2
20.10.2022 08:04
Пишат, нарочно го спестих. Все равно, победа будет за нами.
:)))
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
20.10.2022 09:36
Тези, които подкрепят нарсомана и още повече ,такива, които чакат послания от него и ценни напътствия ,би трябвало да му зададат няколко въпроса Не за друго, а защото без тях са просто смешни и жалки
-С какви пари има закупени имения в Калифорния и Тел Авив?
- Защо в тях не приеме бежанци от Украйна и да ги издържа?-
-Защо огромният му влог е в чужда банка? Откъде има парите за него?
- Защо не купи с тези пари оръжие за армията си, а проси?Просят ,които нямат и петак!
Спотайва се в дълбокия бункер, друг му е виновен и е сочен и за пример?
С какво, с наркоманията си или с невъобразимия терор над народа? Като Мусолини, ще го разкъсат!
цитирай
5. kvg55 - До 3. nedovolen
20.10.2022 09:59
Будет!
цитирай
6. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
20.10.2022 10:00
Нещо израелците се ангажирали активно на страната на наркомана.
цитирай
7. missana - "Кървавият клоун!" - възможно най-точната дефиниция на Зелето...
20.10.2022 19:40
След като руснаците се окопаят на другия бряг на Днепър, ще бъде много трудно за ВСУ да обърнат нещата. Наскоро ме информираха, че предстои Украйна да остане без вода. Без ток и вода! Не вярвам дълго да се издържи на подобна страховита комбинация!
цитирай
8. kvg55 - До 7. missana
20.10.2022 19:58
Дори русофобските медии говорят за режим на тока в Украйна.
цитирай
9. mileidi46 - https://www.youtube.com/watch?v=5MwQbrfbmUs
21.10.2022 01:47
kvg55 написа:
Дори русофобските медии говорят за режим на тока в Украйна.


Гледайте тези видеа бе хора,дето ги слагам..
Украйна е без ток,вода.интернет...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mileidi46
21.10.2022 07:45
Нали от там сме го видяли.
цитирай
11. mileidi46 - :))))
21.10.2022 14:48
kvg55 написа:
Нали от там сме го видяли.


Много влизат тихомълком-по ,,терлички" и се измъкват,за да имат матр"иал да ме критикуват...:)))
даже ми дублират и никнейма:)))

е и твоят ,не го пропускат!!!!
цитирай
12. kvg55 - До 11. mileidi46
21.10.2022 19:04
Забелязах, че са те дублирали И мен също.
Подло и непочтено.
цитирай
13. elenkokoschkov - Ти си го премести от лево у десно!:))!
24.10.2022 09:09
kvg55 написа:
Забелязах, че са те дублирали И мен също.
Подло и непочтено.

цитирай
14. kvg55 - До 13. elenkokoschkov
24.10.2022 10:09
Абе, местя го, местя.
Ама много станаха поводите, та ми се прокъсаха джобовете.
цитирай
15. elenkokoschkov - Ха-ха-....хаааа!
25.10.2022 21:04
kvg55 написа:
Абе, местя го, местя.
Ама много станаха поводите, та ми се прокъсаха джобовете.

цитирай
16. kvg55 - До 15. elenkokoschkov
25.10.2022 21:10
:-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5819095
Постинги: 2828
Коментари: 26024
Гласове: 34348
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930