Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2022 07:01 - © Още един наръчник за разрушаването на Руската федерация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2942 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 19.10.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.10.2022г.

     В [15.10 09:01 – © Как да водим психологическата война срещу Руската федерация] писах за отпечатаното в списанието "Politico" "Методическо ръководство за идеологическа диверсия срещу Руската федерация" на Дейвид Р. Шед и Ивана Страднер.
В тъпото, защото не може да излезе от матрицата на новинарско предаване, "Светът и ние",  Българската национална телевизия показа друг един наръчник : "Провалената държава. Наръчник за разрива в Русия"
image
, книга от някой си Януш Бугайски, поляк на
us–американска пропагандна служба. Друго лошо издание на Збигнев Бжежински.
Явно за телевизията разговорът е толкова важен, че под видеото е даден като текст, нещо, което досега не съм срещал в практиката на БНТ. Дори повторно показаха пророка в централната емисия на "По света и у нас" от 20:00 часа.
"Бих казал, че самопровъзгласеното величие на Русия е просто мит. Това е огромен мит, който рухва всеки ден със загубите, които търпи в Украйна, с условията на нейната армия, с нейното вътрешно политическо и социално положение, в което се намира. Всеки ден ставаме свидетели на това, че Русия е повече държава на Путин, отколкото истинска държава. Русия е много по–слаба, отколкото всяка пропаганда се опитва да я представи … .
Мисля, че войната в Украйна разкри слабостите на Русия, нейните слаби места, нейните провали … икономическата стагнация, огромна корупция, демографския спад в страната, регионални различия … за различията в богатството, за кражбите, измамите … .
… това е третият етап от колапса на една империя, който започна с разпадането на Съветския блок и разпадането на самия Съветски съюз.
Този процес все още не е завършен, но тъй като Путин отиде твърде далеч с Украйна, този процес на разпадане на Руската Федерация сега ще бъде ускорен", пророкува на края събеседникът 
image

"Това, от което Путин се страхува или Кремъл се страхува повече от всичко, е успешна постсъветска страна, която може да служи като модел срещу авторитарната държава, която режимът на Путин е изградил".
А коя е тази страна? – "Украйна ставаше все по–успешна, че въпреки окупацията на част от нейната територия, тя се приближаваше към Запада. Тя беше ясно възприемана като западна страна", обяснява човекът от видеовръзката нещото, което аз от България не съм видял.
"… изглежда, че Путин има голяма подкрепа, че Кремъл има подкрепа. Вярвам, че тази подкрепа, обаче, може в момента да е широка, но не е много дълбока. Тази ситуация може да се промени за една нощ".
Възможно е. У нас вече наблюдавахме такова явлениеза една нощ партийците от БКП станаха демократи; вечерта заспаха като убедени социалисти и обичащи Съветския съюз, а сутринта се събудиха като правоверни буржоазни демократи, запленени от блясъка на Западна Европа и Съединените щати. Така че вярата на Бугайски е напълно основателна.
"Руснаците са загубили някъде между 60 000 и 90 000 войници, които са загинали. Това означава, че три пъти повече са ранените и небоеспособните", прави сметки на жертвите в Специалната военна операция, явно без кръчмар, полякът.
"… колко дълго ще издържи Путин … Не мисля, че той ще издържи до 2036 година. Не мисля, че дори може да изкара докрай сегашния си мандат, който, както всички знаете, изтича през 2024 година … Не мисля, че Путин ще се задържи толкова дълго на власт, защото дотогава Русия ще бъде победена във военно отношение, ще бъде притисната много силно икономически и хората ще се обърнат навътре срещу силите, които са ги довели до това бедствие", врачува us–американският политолог от полски произход.
Тоя какво си мисли? Че ние нямаме памет. Че не поддържаме архиви? След две години ще се върна на този постинг и неговите на Януш Бугайски пророчества.
"Русия няма съюзници, тя има клиенти и има зависими държави, които все повече се възмущават от контрола на Москва и с отслабването на Русия, те ще стават все по–смели в това да демонстрират своята независимост".
Чини ми се, че тоя "експерт" тотално се е объркал и изречението трябва да изглежда така:
"Съединените щати нямат съюзници, те имат клиенти и има зависими държави, които все повече се възмущават от контрола на Вашингтон и с отслабването на Съединените щати, те ще стават все по–смели в това да демонстрират своята независимост".
"Президентът Байдън и други лидери на НАТО показаха много ясно, че всяко руско нахлуване на територията на Алианса ще бъде още по–голямо бедствие за Русия".
Мдаа! При така създалите се обстоятелства и наличната оперативна обстановка мисля, че е по–вероятно Алиансът в лицето на Полша и балтите да нахлуе в Руската федерация или Беларус, в Съюзната държава. България също я готвят за въвличане във военни действия. Това мое предположение се потвърждава от следните думи на експерта :
"Да предизвика страна като Полша ще бъде катастрофа за Русия или дори някоя от прибалтийските държави, те много скоро и много бързо ще потърсят помощ от НАТО".
Сега ѝ е паднало на "хиената на Европа". Кога, ако не днес да заграби беларуски и украински територии. Руската федерация е умаламасана и вътрешно разнебитена, сатаНАТО–то ще помага, но едва ли ще се наложи. Шляхтата е силна, шляхтата е смела. Въоръжена е с us–американско непобедимо оръжие. Ех, пане Володиовски?! Отново славни времена ни чакат.
Накрая на разговора научаваме най–важното : Какво трябва да прави България? А именно :
"Мисля, че има редица неща, които България може да направи и трябва да направи. Тя трябва да гледа към съюзниците си от НАТО, като Полша, като прибалтийските държави, като Чехия. Трябва да ограничи своята енергийна зависимост, да елиминира руската дезинформация, особено в медиите, които имат за цел да настроят българските граждани срещу Запада. Трябва да изкорени корумпираните руски пари от своята политическа система и икономика и най–вече да обясни на обществеността какъв е нейният залог във войната в Украйна. Когато Русия започне да се разпада, България трябва да бъде част от Западния съюз. Тя трябва да бъде част от Алианса, който управлява и се възползва от последиците от колапса на Русия. В противен случай се опасявам, че България отново ще бъде на грешната страна на историята. През 20–ти век България два пъти се съюзи с губещата страна – в Първата световна война с Германия, а във Втората световна война с нацистка Германия.
Това не бива да се повтаря, не може България да застане на страната на имперска Русия в началото на 21–ви век", препоръчва ни американизираният поляк.
Бедата е, че и в XXI–ви век България "се съюзи с губещата страна".
И защо ли в "По света и у нас" от 20:00 часа не повториха тази част от разговора, отнасяща се за България, а дадоха бръщолевенията му за Руската федерация?
Кое е по важно за Българската национална телевизия – България или Путин?
Тоя политически аналлизатор е като нашите русофоби и путинофоби в  blog.bg – надява се и чака да паднат на руския баран мъдете. Все едно прочетох коментари на анонимен и kvg54.
За да затвърдя впечатляващите пророчества на Януш Бугайски прилагам цитати от статията му "Тръмп срещу Путин" от 11–ти ноември 2016–та година : "Путин може да се изкуши да изпробва реакцията на Тръмп чрез бърза атака срещу страна като Естония, докато твърди, че това е местен спор и не е в националния интерес на Америка да се намесва … Основната цел на Москва при такова кратко и рязко военно нападение срещу съсед не би била да окупира територия или да смени правителството, а просто да демонстрира безсилието на НАТО под новата администрация на САЩ … Тръмп ще сключи сделка с Путин, която ще включва премахване на международните санкции срещу Москва в началото на неговото президентство и признаване на анексирането на Крим за легитимно".
image

Дончо размахва пръст на Вовата да не напада Естония

И от базираното в Сараево електронно издание Istraga от 2–ри ноември 2021–ва година :

"Възползвайки се от разсейването на Белия дом [към Китай], тя [Русия] може да помогне за разпалването на нови конфликти, а Западните Балкани остават основна цел на руските възможности … Подготвя се и пропагандната площадка за конфликт. Белград и Москва обвиняват правителството на Косово, че заплашва правата и съществуването на сръбското малцинство. Подобен наратив може да бъде използван и срещу босненското правителство, за да оправдае войната … Сърбия предоставя ценна възможност на Путин да разпали въоръжени конфликти във все още нестабилния балкански регион. Това ще помогне за разширяване на влиянието на Русия, ще отвлече вниманието на Запада от конфликтите, които Москва създава в собственото си съседство, и ще прикрие засилващите се репресии срещу несъгласието в Руската федерация". И така нататък. И както се видя, проксито на САЩ Косово пали чергата.

https://bntnews.bg/news/yanush-bugaiski-pred-bnt-kogato-rusiya-zapochne-da-se-razpada-balgariya-tryabva-da-bade-chast-ot-zapadniya-sayuz-1211060news.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-18-oktomvri-2022-g-310879news.html
https://bulgariaanalytica.org/2016/11/11/trump-vs-putin/
https://epicenter.bg/article/Yanush-Bugayski--Rusiya-planira-nova-Balkanska-voyna/264475/11/33




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Аналлизатори?
19.10.2022 09:09
Пишман
А тези аналлизатори не смятат ли, че края на запада ще дойде не от война с Русия ,а отразпадането на Ресия именно, което искрено желаят и сънуват?!
Те не можаха да се справят с няколко милиона араби и афгани, добре ,че навреме се намеси Русия! А когато дойдат при тях десет пъти повече от територията на Русия? Близнаците и Ница ще бъдат бледа сянка пред отмъщението, което ще последва!
Колкото и материален да е станал руснакът и да не е този от Войната ,все пак Матушка Рус за него е жива!Докоснат ли тази струна, друга мелодия ще се чуе!
Изходът е край на разпрата и съвместен път напред!
Всичко останало е пълно унищожение На всичко!
А те- да си аналлизират!
цитирай
2. nedovolen - Такива наръчници е безпредметно да ...
19.10.2022 11:33
Такива наръчници е безпредметно да се четат, поради обективното развитие на обществено икономическите отношения.
Ние да си гледаме прясно откритото народно посрание как ще се посира.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
19.10.2022 12:36
Тия хора живеят в измислен свят.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
19.10.2022 12:37
Едва ли ще е за дълго.
цитирай
5. nedovolen - Едва ли ще е за дълго. Няма, щото п...
19.10.2022 12:45
[quote=kvg55]Едва ли ще е за дълго.

Няма, щото първия ден се посраха, главен посраник не избраха. Хай, че залитам извън темата.
:)))

цитирай
6. mt46 - ...
19.10.2022 13:09
Русия действа съгласно жизнените си национални интереси... Западът се мъчи да я разруши... Нашите "елитни" политици са подлоги на Запада...
цитирай
7. kvg55 - До 5. nedovolen
19.10.2022 13:42
Сега гледам как си хвалят кандидатите за третия тур.
цитирай
8. kvg55 - До 6. mt46
19.10.2022 13:43
Не прайдьот.
цитирай
9. nedovolen - K7
19.10.2022 13:56
Не си губи времето.
Той Радев го връчи на посраник Мустафа.
:)))
цитирай
10. kvg55 - До 9. nedovolen
19.10.2022 16:06
Това между работата. Гледам с половин око и слушам с едно ухо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760146
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031