Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2022 16:01 - © Как НАТО предотвратява ядрената война
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2828 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 18.10.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.10.2022г.

     СатаНАТО е на път да спретне малка ядрена война. А защо? Защото Столтенберг много се страхува от поражение в Украйна. А Генералният секретар изразява мислите, чувствата и страховете на управниците във Вашингтон и Брюксел. Към това ни насочват неговите думи.
Понякога говорят. И казват разни неща. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изблик на поредната откровеност каза, че "ако Путин победи, това ще бъде не само голямо поражение за украинците, но и поражение и заплаха за всички нас". Което всъщност си е признание, че НАТО е страна в конфликта в Украйна. И то основната страна
image

Неслучайно Западът толкова се развълнува от нанасянето на ракетни удари по украинската инфраструктура, защото разбира не по–зле от Зеленски, как може да повлияе за една воюваща страна енергийният колапс на нейния тил. Русия, след няколко месеца имитация на война, започва да воюва истински. А това, господата от НАТО сериозно ти дразни. Защото войната, загубена от Руската федерация от Алианса в Украйна, ще се превърне в репутационна (и не само) катастрофа за НАТО.
Малбрук тръгва на поход …
Ето : "НАТО започва планирани ядрени учения, които ще продължат до 30 октомври, съобщиха междувременно от военния Алианс. Целта на ученията е да подсигуряват ефективност на сдържането на НАТО. Става дума за рутинна, повтаряща се тренировъчна дейност, която не е свързана с никакви текущи световни събития, уточняват от НАТО", съобщава вестник СЕГА.
Ученията се именували "Устойчиво пладне" и в тях участват 14 държави и близо 60 самолета от различни типове –  бойни самолети четвърто и пето поколение, способни да носят ядрено оръжие; разузнавателни и самолети–цистерни. Както и през предходните години, така и на тазгодишното учение ще участват американски бомбардировачи B–52, които ще излетят от военновъздушна база в Северна Дакота. Ядрените оръжия (поне официално) щели да останат в бомбохранилищата. "Устойчиво пладне" се организира всяка година от различен съюзник.
Генералният секретар убеждава, че тези учения са "предварително планирани", насочени изключително към "осигуряване на безопасно и ефективно ядрено възпиране", и като цяло – целта на ядреното възпиране на НАТО винаги е била изключително мироопазване.
Руснаците разбира се вярват на столтенберговите уверения за "предварително планиране".
Webcafe обаче пропуска думата "планирани" в заглавието си и пише само "НАТО започва ядрени военни учения". За Webcafe не знам, но СЕГА споделя евроатлантическите ценности.
image

Целта на тези била да осигурят безопасността на Алианса, пише Webcafe 

Защо членовете на НАТО ще се вълнуват толкова след руските атаки срещу украинската инфраструктура? Така смята военният експерт Алексей Леонков :
«Те [НАТО, Западът] разделиха съвременната война на четири вида : конвенционална, хибридна, с тактически ядрени оръжия и глобална. В конвенционалната война, която сега водят срещу нас в Украйна, най–ефективно е използването на високоточни оръжия. Но тук те явно губят, затова започнаха да говорят за използването на тактически ядрени оръжия. В края на краищата Путин каза, че смята саботажа на Кримския мост за акт на международен тероризъм и това, в съответствие с Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране, дава основание на Русия да използва тактическо ядрено оръжие. Така те започнаха да плашат всички с предстоящото му използване, сякаш "забравяйки", че в тяхната доктрина има превантивен ядрен удар, но ние не го предвиждаме», обяснява руският военен експерт.
Това е така, но явно е рано да се отхвърля възможността Русия да използва тактическо ядрено оръжие. Да, Руската федерация категорично не иска това, но в крайна сметка началниците на НАТО, усещайки евентуално поражение, могат да създадат ситуация, в която Руската федерация просто няма да има друг изход. Както я принудиха да започне Специалната военна операция в Украйна.
image

Ядрен Апокалипсис 

Така смята и Михаил Александров, водещ експерт от Центъра за военнополитически изследвания към МГИМО :
«НАТО не е сигурно, че Русия в краен случай няма да бъде първата, която ще използва тактическо ядрено оръжие. Въпреки че аз лично не бих го изключил – например, ако Полша нападне същата Беларус и самолетите на НАТО я подкрепят. И такава възможност има : неслучайно Лукашенко обяви създаването на руско–беларуска военна групировка на своя територия, в която да влязат и нашите "Искандер"–и, способни да носят ядрени бойни глави. Да, и самият Лукашенко интензивно преоборудва своите самолети, правейки ги способни да носят ядрено оръжие. Така в случай на полско нападение срещу Беларус това ще се разглежда като нападение срещу Русия и тогава ще стане възможно използването на тактическо ядрено оръжие».
Потомъкът на викингите, който е бил във война (с есенното захлаждане, не е друго), обеща, че "НАТО стои до Украйна и ще стои толкова дълго, колкото е необходимо". Но той веднага добави, че Алиансът уж "не е страна в конфликта" в Украйна. Наистина, ако някой канибал с многогодишен живот внезапно заяви, че всъщност винаги е бил вегетарианец, ще има много повече основания да му се вярва, отколкото на Столтенберг за неучастието на НАТО.
Да, строго погледнато, руската групировка изпълни задачата за "демилитаризация" на Украйна : почти всичките оръжия, с които Въоръжените сили на Украйна разполагаха към февруари 2022 година, бяха унищожени. Днес, благодарение на продължилия месеци "застой" на фронта, в украинските въоръжени сили останаха само войници. И дори тогава не всички : хиляди наемници от страните от НАТО, служители на западни ЧВК и дори много военнослужещи от НАТО – цели екипажи – се бият за Незалежная. Защото принципно е невъзможно за няколко седмици да се обучат местните да работят с доставеното сложно оборудване. И ВСУ също се снабдява с разузнаване и комуникации от западното сателитно съзвездие. Така че от украинско има основно едно пушечно месо. Което на никой не му пука.
Западът, разбира се, се "вписа" максимално в Украйна на Бандера. Въпросът е докъде е готов да стигне. Според Михаил Александров, «разбира се, че ще провеждат учения, но едва ли ще използват ядрено оръжие (дори и в отговор). Защото това е само в САЩ, където те ще вземат съответното решение. И едва ли американците ще искат да подложат територията си на ядрена атака, защото локална ядрена война може лесно да се превърне в глобална. Англия също е малко вероятно да използва ядрено оръжие : нашата противовъздушна отбрана ще прихване 120 нейни ракети по един или друг начин и в отговор … целият им остров може лесно да престане да съществува!».
Още навремето при Суецката криза Хрушчов им е обяснил на англичаните тази перспектива.
И защо американците да се вписват в НАТО, като ще загубят? В крайна сметка, за разлика от Европа, те така или иначе почти изпълниха програмата си минимум – ликвидирането на икономическия им съперник ЕС. Остава, както ни учи Ницше, "да избутаме падащия". Дори една малка ядрена война, започната в Европа (но без тях и без да прераства в нещо повече) ще ги устройва напълно. Затова и ескалират конфликта с доставка на все по модерни оръжия.
Затова би било добре Руската федерация да провежда учения в Балтика. Заедно, например, с участието на китайския флот, иранските дронове и дивизията на морската пехота на Северна Корея, задължително с десант на европейския бряг : нека нашите китайски другари тренират преди Тайван! Би било по–добре, разбира се, да се провеждат такива учения и някъде в Карибите по покана на Куба, Никарагуа и Венецуела и с тяхно участие.
При такива учения възникват условия някой друг министър на войната на Съединените щати да повтори скока на Джеймс Форестал от прозореца. Тогава викът "Руснаците идват!" ще е много повече основателен.
Но относно факта, че победата на Русия, която стана много по–вероятна след атаките срещу украинската инфраструктура, ще се превърне в поражение на НАТО, тук другарят Йенс Столтенберг е абсолютно прав. Защото де факто алиансът отдавна е страна в конфликта и ако Русия победи, това ще е общото им поражение с Украйна (по–точно с режима на Зеленски в Киев). А за Запада – стратегическо поражение : за мнозина по света ще стане ясно, че цялата тази мощ на НАТО е неефективна без американските ядрени ракети. И ако "дяволът не е толкова страшен, колкото го описват", то може би не трябва да се страхувате от този натовски дявол?!

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/nato-i-rusiya-zapochvat-paralelno-yadreni-ucheniya
https://webcafe.bg/international/nato-zapochva-yadreni-voenni-ucheniya.html
https://tsargrad.tv/articles/nato-ustroit-malenkaja-jadernaja-vojna-stoltenberg-ochen-boitsja-porazhenija-na-ukraine_643645




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. missana - Запада е разтревожен, че и Китай може да тръгне по пътя на Русия
18.10.2022 16:40
и да анексира Тайван. Броят на непослушните на НАТО може бързо да се покачи. А Столтенберг е г-н Никой - жалка марионетка, поставена на този пост с височайшето одобрение на САЩ. Да не говорим за пенсионирания жалък генерал Ходжис, който може единствено да разлае кучета. Военните не са виновни за изначалната си тъпота. Никой нормален човек не би си избрал професия военен, а единствено свръхтъпаци. Публична тайна е, че когато Господ е раздавал акъл военните - идиоти били на маневри.
цитирай
2. morskipesni - "Устойчиво падане" е по-благозвучно
18.10.2022 17:50
за името на маневрите. Колкото до курса на политиката той се смени неусетно (за тъпаците). От ляв в десен халс. Битите от кварталния гангстер сега се подхилкват зад кьошето и му кроят капа. Той жив няма да напусне квартала. Второстепенния побойник ще използва суматохата да разшири зоната на влияние (я нов остров, я друго). Кварталните кучета и те, като няма ляп- ще се озъбят на досегашния сайбия. И само който не внимава (може да е прост, но има и наблюдателни!) не разбра, че всичко, ама хептен всичко се смени. Даже и нашето подло хибридно радио вече съобщава "ВСУ предприеха мащабно настъпление.." ПО ДАННИ НА ВСУ. Подли маймуни, нали? Ама и те се догадят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761979
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031