Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2022 09:01 - © Как да водим психологическата война срещу Руската федерация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3052 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 15.10.2022 09:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.10.2022г.

     Дейвид Р. Шед е бивш директор на Разузнавателната агенция на отбраната. Ивана Страднер е съветник на "Barish Center for Media Integrity" към Фондацията за защита на демокрациите. Това според списанието "Politico".
Та тия двамцата дали становище в "Politico" по въпроса "Водене на психологическа война срещу Русия; Как САЩ да подкопаят пропагандата на Путин" 
image

Самата задача – "подкопаване пропагандата на Путин" – говори за страха на us–администрацията на Пръдливия Забраванко от авторитета и действията на Владимир Владимирович. Е така е, подкопават се подло силните. Слабите ги пренебрегват.
"Битката за Украйна няма да бъде спечелена просто на бойното поле. Въпреки всички високотехнологични оръжия, които Западът достави, психологическата война срещу Русия остава ключова възможност за Съединените щати", започват с констатации авторите.
Това категорично "няма да бъде спечелена … на бойното поле" още в началото, хвърля в потрес читателя. Загуби ли се войната на бойното поле, автоматично загубена е и психологическата война, икономическата и всички видове водени срещу Русия войни.
"Продажбата на руснаците на us–американската мечта не даде кой знае, какви резултати. И сега вместо да представят предимствата на Levi’s и Холивуд, американските информационни операции трябва да използват руския национализъм, за да обърнат настроението на народната маса – подчертавайки щетите от войната за Русия, разкривайки правителствената корупция и неравенствата в Русия и използвайки недоволството сред етническите малцинства в Русия. Тези, смеем да кажем, тактики в руски стил ще донесат повече плодове, отколкото приказки за чудесата на американската демокрация", дават препоръки Шед и Страднер.
С началото на Специалната военна операция "Владимир Путин закри това, което беше останало от независимите медии на Русия и ограничи достъпа на руснаците до основните западни социални медийни платформи и различни западни информационни агенции" 
image

Но ползвайки опита на "Гласът на Америка", радио "Свободна Европа" и радио "Свобода" от времето на Студената война и "чрез широкото използване на VPN достъпа до интернет, Съединените щати могат да доставят "информация" в Русия, както и да използват руски сурогати, за да публикуват съобщения в социалните медии на руски платформи".
Поставих думата "информация" в кавички, защото САЩ не "доставят" на руснаците такава, а поднасят лъжи, клевети, манипулират и пропагандират в уж демократична опаковка.
Авторите се позовават на "независимия" (от обективността и истината) "Левада–Център" : "В Русия национализмът непрекъснато нараства, като 56 процента от гражданите сега смятат Йосиф Сталин за "велик лидер", направил проучване сред гражданите на Русия Центърът.
Правилно "смятат" руските хора – Йосиф Висарионович си е Велик съветски държавник.
Е, именно "Това нарастване на национализма може да бъде предимство за САЩ в тяхната психологическа война с Кремъл", смятат и авторите на становището.
"… насърчаването на демокрацията като алтернативна система на управление едва ли ще се хареса на средния руснак", предполагат те. Затова "по–ефективен подход би бил да се подчертае точно как Путин е уронил "величието" на Русия у дома и в чужбина с кървавата си война в Украйна. Точната, неутрална информация е мощно оръжие сред непрекъсната пропаганда. Ефективните информационни операции биха могли да покажат на руснаците как страната им се превърна от нация с международно уважение и престиж в световен парий. Вместо да отхвърля националистическите тенденции, подобно усилие би изиграло желанието на много руснаци да възвърнат изгубената слава на страната си".
Обаче, едва ли повечето руснаци ги интересува мнението на янките и евроколхозниците за страната им. А то дори няма да им бъде и казано. Ще им се насаждат брътвежите на русофобите западни политици, журналисти, аналлизатори и прочие бърборковци.
Па и руският народ помни, колко "славни" бяха при Елцин.
"Хуморът може да бъде мощен инструмент в тези начинания", препоръчат дваминката.
Само че още от едно време емисиите на "Гласът на Америка", радио "Свободна Европа" и радио "Свобода" не се отличаваха с изтънчен хумор, ако грубоватият подигравателен тон на говорителите можеше с много условности да се приеме за хумор.
"Настоящите информационни операции на САЩ трябва да съживят подобен фокус върху хумора - и да дадат на руснаците храна да разказват собствените си вицове", хитреят Страднер и Шед. И дават пример : "Откакто започна войната в Украйна, Путин многократно се позовава на наследството на Сталин. Е, двама могат да играят на тази игра. Вземете известното изречение на Сталин "Животът стана по–добър, другари!". Това лесно може да се адаптира към настоящата ситуация в Русия, за да се подиграе Путин", фантазират те.
"Информационните операции на САЩ също трябва да се стремят да подхранват недоволството срещу Кремъл сред етническите малцинствени групи в Русия. Групи като бурятите, якутите и чеченците са изправени пред постоянна дискриминация, докато държавата си затваря очите".
Двамата автори направо прилагат даваните препоръки и в статията си, като пишат лъжипрезидентът на Чечения другарят Рамзан Кадиров е на всеобщо уважение и почитание в Руската федерация и пред президента Путин. Бурятите и якутите от столетия си живеят според своите обичаи и традиции. Е, разказват се анекдоти за чукчите, но не злобни.
"Междувременно, по време на войната в Украйна, руската армия е наела много по–висок процент войници от малцинствени групи, отколкото други групи, което води до повишен процент на жертвите от малцинствата. Този процес на набиране представлява непрекъснатата експлоатация от страна на Кремъл на живеещите в по–бедните региони, които нямат възможности за работа", продължават с лъжите авторите.
"Путин вече се опасява, че етническите малцинства могат да формират сепаратистки движения, които разделят мултиетническото общество на Русия. Като такъв той се стреми да наложи своя "вертикал на властта" върху тези групи. Например Москва току–що лиши ръководителя на руската република Татарстан от титлата му като президент на региона, който се стремеше към независимост през 90–те години на миналия век".
Ще налага я! Като us–американците постоянно ровят сред мюсюлманите и националните малцинства в Руската федерация, Средна Азия и Кавказ. Както ровят и в Синдзян–уйгурския автономен регион в Китай и навсякъде по света, където могат да се подклаждат разпри.
Затова "Вашингтон трябва да гарантира, че всеки татарин в Русия знае какво е загубил и да ги насърчи да се борят за правата си", направо настояват за практически действия теоретиците.
"По време на Студената война САЩ открито и скрито подкрепяха дисидентски групи. Въпреки че е важно да се ангажираме с руски дисиденти в изгнание и да усилим гласовете им, това не е непременно най–ефективният метод за достигане до обикновения руснак и промяна на възприятията му. Пропутинските руснаци не гледат дисидентски канали. По–ефективен метод за удар в сърцето на Путин е да се работи в собствената им общност. Критичен аспект в руската култура е доверието. Когато дисидентските мнения идват от източници, които руснаците смятат за надеждни, те губят бдителността си. Ето защо Съединените щати трябва да се стремят тихо да формират партньорства с рускоезични влиятелни лица в социалните медии, за да им помогнат да разпространяват съобщения в Русия, за да се противопоставят на широко разпространената дезинформация на Кремъл", разказват тънкости от народопсихологията на руския народ двамата автори.
Добрите ученици в Украйна вече възприели препоръките и ги прилагат практически – украински блогъри организирали информационни провокации срещу населението на Дагестан, използвайки факти за нарушения по време на частичната мобилизация;
В Русия пък мълчаливите от февруари либерални комици започнали да записват "сатирични" песни, насочени към дискредитиране на руската армия.
"През последните години Путин охотно навлезе в информационното пространство на Запада. Той се намеси в избори в Европа и Съединените щати, разпали междуособици в нашата страна и по друг начин се опита да отслаби нашите демократични институции. Сега администрацията на Байдън може да принуди руския диктатор да се защитава. Съединените щати разполагат с различни инструменти за провеждане на ефективни информационни операции в Русия – и простото разпространение на истината за истинската слабост на Путин е най–мощното оръжие от всички", заключават становището си Дейвид Шед и Ивана Страднер.
Е това "Путин … се намеси в избори в Европа и Съединените щати", "разпали междуособици в нашата страна [САЩ]" и "се опита да отслаби нашите демократични институции", направо дави рибата. Тези признания показват, колко психически разнебитено е западното общество.
Това "Методическо ръководство за идеологическа диверсия срещу Руската федерация" на Дейвид Р. Шед и Ивана Страднер отпечатано в "Politico", което разказва как "САЩ трябва да принудят руските власти да преминат "на вътрешния фронт" от офанзива към отбрана", несъмнено ще стигне до знанието на  Федералната служба за безопасност на Руската федерация. И тя ще му намери свой отговор и практическо приложение 
image

Например от ръководството става по–ясно в кои посоки трябва да се развърне Специалната военна операция–2 за идентифициране на представителите на петата колона вътре в страната. Говорейки за основните насоки на психологическата война срещу Русия, бившият шеф на DIA всъщност усложнява живота на американските "агенти на влияние" вътре в Русия.
"Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие"
Трети закон на Нютон.
В крайна сметка ще излезе на светло руската сволочь, от която руското общество ще може да се очисти чрез прогонването ѝ към бленувания Запад. 

https://www.politico.com/news/magazine/2022/09/07/waging-psychological-war-against-russia-00054995
https://www.fondsk.ru/news/2022/10/12/o-vedenii-psihologicheskoj-vojny-protiv-rossii-57417.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. morskipesni - Путин имитира Мохамед
15.10.2022 11:03
Сам не дава никаква гласност, извън речите си. Кара си камилата, гледа си здравето. Други Го тълкуват, чули едно- разбрали съсвсем друго. Дрънкат, публикуват Го, разпространяват Го (безплатно!) Мам'рикяните пък се дерат като маймуни и сами ВЕДНАГА обезценяват избърбореното (по маймунски). Така армията на шебеците стигна дотам, да пищи от безсилие- много зор, колосални средства, хипер шум- а народите не вярват, напротив- смеят се гръмко или се хилят в шепа. Ония побесняват и пощръкляват до пяна. Много е смешно.
цитирай
2. mt46 - ...
15.10.2022 13:20
И в блога се водят психологически, политически, исторически войни!... :)
цитирай
3. kvg55 - До 1. morskipesni
15.10.2022 19:33
Разсмя ме.
И аз съм от тези, дето го разпространяват и тълкуват.
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
15.10.2022 19:34
Водят се. Блогът е отражение на обществото.
цитирай
5. missana - На мен ми се струва, че докато не се предизвика масово недоволство в САЩ,
15.10.2022 22:36
каквото имаше в края на мандата на Тръмп, Русия постепенно ще влошава положението си. Необходим е още по-радикален удар върху САЩ от този, който предприе Бин Ладен през 2001г. Ако бях писател фантаст, героите ми щяха да изсипят радиоактивни коктейли над най-големите американски градове и тове щеше да е краят на САЩ. Отговорността за деянието щ еше да поеме известна терористична организация. Русия здесь непричем.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
16.10.2022 07:27
Проблемите в колективния Запад постепенно се натрупват и нарастват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5887098
Постинги: 2836
Коментари: 26128
Гласове: 34426
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930