Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2022 15:01 - © Вечният двигател "българска политическа класа"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3010 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 05.10.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.10.2022г.

     В "По света и у нас" от 20:00 часа на 03.10. председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ
image
изрече : "… политиците в България трябва да си говорят, да имат диалог, да търсят коалиция помежду си в името на решаването на проблемите на хората".

Българската политика е "Вечен двигател", наричан на латински "Perpetuum mobile".
Вечният двигател (на латински perpetuum mobile, буквално – вечно движещ се) е въображаемо устройство с безкрайно дълго действие, което ви позволява да получите по–полезна работа от количеството енергия, предадено му отвън (вечно движение от първи вид) или ви позволява да получавате топлина от един резервоар и напълно да я преобразувате в работа (perpetuum mobile от втори вид). Невъзможно е да се създаде вечен двигател, тъй като работата му би противоречила съответно на първия или втория закон на термодинамиката, гласи дефиницията за "Вечен двигател" в Уикипедията.
image

Планове на вечни двигатели според Уикипедията 

Невъзможно било да се създаде "вечен двигател"?! Не е вярно! Българският политически живот доказва, че е възможно. Поне в България.
Българските политици решават проблемите на хората, както казва Мустафа Карадайъ, които проблеми самите те са създали. Последното се потвърждава от последната година и половина, в която по вина на политическите сили имаше поредица от извънредни избори.
Проблеми, станали вече класически, създадени от българските политици, са мътилката на реституцията – някои бяха обезвъзмездени при отчуждаването и после си придобиха имотите обратно. Едни бяха изгонвани от законно закупените от тях жилища. Други незаслужено получиха имоти. Процесът на реституцията доведе до застрояването на кварталните градинки и междублоковите пространства. В моя квартал жилищен блок построен до сами оградата затули от юг слънцето в двора на детската градина – така удовлетворяването на интересите на едни навреди на интересите на други; здравната реформа – пациентите плащат здравни осигуровки за издръжка на бюрократичния апарат на НЗОК, плащат и потребителска такса от 3 лева за удоволствието да безпокоят личния лекар с посещението си. Някои, особено възрастните, се случва да забравят за това свое задължение и се налага да им се напомня на излизане. За повечето хора е проблем получаването от личния лекар на направление за преглед при специалист. Такъв преглед понякога е свързан с допълнително охарчване.
При решаването на проблемите, които сами са създали на хората, българските политици им създават нови проблеми, което осигурява непрекъснатата необходимост от съществуването на политиците, защото последните създават проблемите така, че само те да могат да ги решават. Това се извежда от съществуващата политическа практика, особена парламентарната, където всеки новоприет или променен закон предизвиква проблеми с прилагането на редица други закони. Това най–много тормози отчетността на търговците, в която област дейността на политическата класа е най–активна. Това се обяснява с връзката на отчетността с парите.
image

Perpetuum mobile на Вилар дьо Хонекур (около 1230 година

Българският политически "вечен двигател" е въведен в употреба при инсталирането у нас на буржоазната демокрация след Реставрацията на капитализма в резултат на преврата от месец ноември 1989–та година. Тогава се самосъздаде така самонаричащата се "политическа класа". Понятие, колкото неясно, толкова и ненаучно – политиците нямат отношение към средствата за производство и обществената организация на труда. Понятието "политическа класа" отчасти кореспондира с определението на Владимир Илич Ленин за класите само с това, че са "група от хора". Група от хора, за която е характерно, че си изкарва прехраната с политика. Тоест, създава проблеми на обществото, които срещу заплащане от държавния бюджет уж решават, при което създават други проблеми. И така от избори до избори.
image

Вечен двигател на Робърт Флуд от 1618 година 

Видно е, че българският политически "вечен двигател" не е и "въображаемо устройство", а напълно реална, работеща на принципа на "непрекъснатото самозадвижване и самовъзпроизвеждане" обществена система, която е уникално наше българско изобретение.
Тази система осигурява препитанието на така наречената българска политическа класа.
Основният резултат от работата на вечния двигател на последната е постоянно усложняване на живота на населението на територията и занемаряването и съсипването на страната.
Сайтът "Други новини" е съставил длъжностна характеристика на българския политик 
image

Главното   качество, което му осигурява безпрепятствен достъп до властта е – Тотална липса на съвест! Наличието на дори и зачатъци от този метафизичен елемент прави съответният човек напълно непригоден за политик, с това започва длъжностната характеристика, точка 1.
Това обяснява думите на лидерите на политическите партия : "Нашите депутати винаги гласуват по съвест".
Изключение от това правило не е наблюдавано, констатира изданието, както и от следващите.
Като точка 2–ра е записано : Тотално презрение към хората, които нямат достъп до властта.
3. Ясно изразена омраза към всички, които са под него според социално–икономическия си статус, и тотална наведеност пред висшестоящите. Изключения няма.
image

Класически български политик 

Изреждат се още следните изискващи се от българския политик качества : 4. Склонност  към безпрекословно подчинение; 5. Готовност да обслужва и да слугува; 6. Съгласие за  безпринципни компромиси; 7. Липса на каквато и да е лична позиция; 8. Нисък интелект, високо самочувствие и силно раздуто его; 9. Придобита (за предпочитане е вродена невъзможност да различава "Добро" от "Зло".
image

Послушни български политици 

Поведението на българския политик при изпълнение на политическите му обязаности се обобщават в точка десета така : 10. Политиците стриктно изпълняват  заповедите на своите господари : Да бъдат особено жестоки надзиратели в затвора, наречен България. За това особено им помага липсата на всякаква компетентност.
image

Октомври 1920 година, брой на списание "Popular Science", изобретател на "вечен двигател"

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-3-oktomvri-2022-g-310335news.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB
https://druginovini.com/2017/07/26/politik-balgarski-politik-dlazhnostna-harakteristika/
Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - ===
05.10.2022 19:11
Така е било винаги, във всяко общество... Винаги е имало група от хора, които са управлявали останалите, са имали власт над тях...
цитирай
2. nedovolen - Един казал: Боже, дай ми знак ще и...
05.10.2022 19:11
Един казал: Боже, дай ми знак ще изберем ли най-после свястно правителство.
Веднага над баира се показало облаче с ясно изразен среден пръст.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
05.10.2022 20:05
Не винаги, не винаги е било така. Така е в класовите общества – група хора управляват останалите.
А трябва да се прави разлика между управляват и водят обществото естествено издигнати от масата водачи.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
05.10.2022 20:08
А бог е могло да му тресне една светкавица и гръмотевица за тъпия и глупав въпрос.
цитирай
5. missana - Краси, не си прав.
05.10.2022 21:04
Комунистът е жив пример на Perpetuum mobile. - Вечен строител на комунизма!
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
05.10.2022 23:02
Разбира се, че не е вечен строител. Строи само когато има условия за това.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Да, винаги е било така
06.10.2022 00:49
Някои да са начело!
Лошо е ,когато тези начело не могат, не са за тази работа А те мислят ,че тя е тяхно призвание
Дори и вълната да ги е изтвърлила на върха, те трябва да разсъждават като краля Слънце
- Аз не се притеснявам, , че министрите ми са по-умни от мен! работата е за тях, славата за мен!
А не като нашите ,да се обграждат с още по- некадърни от тях, така ,че да блестят на техния фон?
И още нещо Не е вярно ,че не работел Всички във Версай знаели ,че има плътен десетчасов работен ден! Бюрото му е било отрупано с документи, всеки от тях се преглеждал и получавал резолюция от него !Забавленията, любовните игри- извън тези 10 часа!
Е, как няма да стане Франция велика при него, а всички да говорят френски?- В пруския и в руския императорски двор, например
Когато Умира, Пруския крал съобщанва това на антуража си- Льо роа е мор!/ Кралят мъртъв/
И всичкои знаят ,за кого става дума!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
06.10.2022 07:17
Е, то не може такава сложна система като човешкото общество без централно управление. Но системата за излъчване на водачите е изкривена от класовата структура на обществото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6365459
Постинги: 2927
Коментари: 27363
Гласове: 35403
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031