Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2022 15:01 - © Оруел ряпа да яде или да бели картофи
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1357 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 04.10.2022 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.10.2022г.

     Австралия като част от "златния милиард" е  форпост на англосаксонската цивилизация на границата с Азия и в същото време отделен континент, удобен полигон за разработване на "новото нормално". Това, което се случва тук, като в огледало отразява много от това, което се готви за други страни.
"Новото нормално" със своя зелен дневен ред, дигитализация, енергиен преход, джендърната идеология, означава разрушаване на стария модел на обществото и "понижаване" на стандарта на живот, а влиянието на международните корпорации, безлични, но познаващи всеки буквално по очите, нараства по същото време. Дигитализацията на обществото ще расте, докато стане тотална : Google, Yandex, Amazon и така нататък започнаха като доставчици на услуги, а сега хората се превръщат в техни слуги, даващи свобода и достойнство срещу точки / числа на "социални оценки".
Така наречената "средна класа" ще трябва да приеме значителен спад в качеството на живота си и да намалее значително като численост. В "прекрасния нов свят" човек няма да притежава нищо, но в същото време ще бъде "щастлив" – защото няма да му бъде оставен друг избор.
За всичко това са необходими много значителни стимули. На първо място страхът. По–точно – ужас на животинско ниво, блокиращ мисленето. Ето защо епидемиите, бедността, екологичните и климатичните бедствия, вирусните заболявания, гладът, войните стават основни информационни поводи за насаждане на фобия по целия свят, във всички страни … .
Австралия днес е опитния полигон на глобалистите и либерастите в потискането на свободите, налагане на цензура, цифровия контрол, ваксините и карантинната лудост. Социалните конструктори на "новото нормално" тестват своите модели върху населението ѝ.
Медицина и здравеопазване. Стартирането на "пандемията" на коронавируса може да се счита за отправна точка на най–новата версия на проекта "ново нормално" в глобален мащаб. Чрез covid австралийските власти въведоха най–строгия локдаун в света с излизане от дома чрез QR код и карантинни лагери. В края на миналата година Австралия обяви чрез устата на президента на Фармацевтичната гилдия (PGA) Трент Туми, че бустери на Covid–19 ще трябва да се инжектират цял ​​живот на всеки 6–12 месеца. През май тази година Южна Австралия предложи нов закон за Covid–19 с глоби до 75 000 AUD или лишаване от свобода до 2 години при бъдещи нарушения на изолацията. Едновременно с това, след въвеждането на "паспорт за ваксинациите", се създаде "паспорт на работното място" – кариера, технологии и цифрови умения (социална кредитна оценка и предполагаема пътна карта за цифровата икономика) 
image

Резултатът беше криза в здравеопазването. Въпреки че над 96% от населението на Австралия е ваксинирано (едно от най–високите нива на реваксинация в света към края на юли тази година), до края на пролетта на 2022 година броят на пациентите в спешните отделения на Мелбърн и други големи градовете скочиха до небето. И то толкова, че легла за тях не се  намираха. Още тогава изследователите обърнаха внимание на интересна статистика, сравняваща 25–милионна просперираща Австралия с бедния западноафрикански Нигер, който има приблизително същия брой жители. И се оказа : австралийците, преживели 7–ма (седма) карантина, масово ваксинирани (средно около 5 инжекции), умряха и се заразиха в същата маса. А хората в Нигер, занимавайки се с ежедневните си дела, имаха един от най–малките проценти на смъртни случаи сред ваксинираното население … .
Хранене и "биосигурност" (?). В началото на май австралийските власти започнаха процеса на приемане на закон, забраняващ отглеждането на собствена храна (самозадоволяване с хранителни продукти). Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за земеделието от 2022 година мина на второ четене в парламента. Причината за промяната е "биосигурност". Разширяването на правомощията на правоприлагащите органи, претърсването на имоти и лица без заповед, увеличаването на глобите от 1800 на 10 000 австралийски долара за предоставяне на невярна или подвеждаща информация са част от новия законопроект. Предвидени са строги санкции за собствениците и фермерите за възпрепятстване на достъпа до земята им.
image

Преди години и нашите чиновници се бяха засилили да забранят домашното производство на ракия и вино в услуга на алкохолните босове, които крият акциз и ДДС 

От началото на лятото австралийските медии тиражират темата за предстоящия недостиг на храна. Да речем, марулята "Айсберг" вече струва 10 долара, след което поскъпнаха картофите, лукът и млечните продукти … . И това е само началото. Австралийците са призовани да пазаруват на местно ниво и да се запасяват с най–важните стоки точно сега. В същото време привържениците и пропагандаторите на "новото нормално" уверяват населението, че скоро всеки човек ще може да си позволи истинско "протеиново"–ГМО угощение, хапвайки разкошни пържоли от зеленчуково "месо", бугери и соте от натрошени червеи и насекоми. (Възможността да се превърнат покойниците, животинските трупове и друга "органика" в хранителни добавки е само мрачна шега).
image
image

"Богати на протеини" насекоми се продават по бензиностанциите в Австралия 

Зелената програма и енергийния преход. От втората половина на юни милиони австралийци официално са изправени пред необходимостта да останат без електричество "колкото е възможно по–дълго всеки ден". "Около 8 милиона души в Сидни и други части на Нов Южен Уелс, най–гъсто населеният щат в страната, ще бъдат принудени да останат без електричество възможно най-дълго от 18:00 до 20:00 всеки ден", каза министърът по енергетиката и изменението на климата Крис Боуен на 17–ти юни.
Основният поддръжник на бъдещото "озеленяване" на Австралия, активно говорещ в медиите и провеждащ семинари по целия свят, е милиардерът Андрю Форест, направил своето състояние от … търговия с въглища! Днес този човек уверява, че много фабрики в неговата индустрия могат да бъдат "лесно препрофилирани", а миньорите могат бързо и ефективно да бъдат преквалифицирани в служители на нови зелени индустрии, които до 2024 година ще се задвижват от потоци от водородно гориво. А до 2030–2032 година Австралия напълно ще забрави за въглищата 
image

Местните "говорящи глави" също уверяват, че след десетилетие Австралия може да се откаже от въглищата и да оглави класацията на горивната индустрия за производство на зелен водород. Твърди се, че това ще определи статута на държавата като ключова в ресурсните вериги, оплитащи света за много години напред. Засега австралийските магнати правят точно обратното, увеличавайки производството на въглища (като отговор на прекъсванията на тока на гъсто населеното източно крайбрежие), тъй като електрическата мрежа изисква все повече и повече гориво. Освен това, колкото и да говорим за чиста енергия, тя е много по–лесна за получаване с помощта на въглища и газ.
Социален рейтинг и контрол. В края на май представителят на Австралия на Световния икономически форум, ръководителят на австралийския аналог на "Роскомнадзор", Джули Грант, се застъпи за най–строг контрол над населението, като каза, че човечеството "има нужда от прекалибриране на свободата на словото". И също така предложи да се "преразгледат правата на човека" и да се ограничи свободата в интернет. В самата Австралия вече работят неуморно върху това, буквално още от училището.
В момента технологията за разпознаване на лица се тества в пет училища в Австралия. След като новината излезе наяве, австралийците нарекоха страната си в социалните медии "малкия Китай". Ще бъде насърчавано най–предсказуемото, "сценарийно" поведение, което ще превърне хората в идеални потребители (в европейския смисъл) и идеални изпълнители (в азиатския смисъл), по същество биороботи.
Всичко това, съчетано с милиони камери и средства за запис на информация извън и вътре в помещенията, вече анализира данните, превръщайки човека в тухла BIGDATE. Всеки "отклоняващ се" (от гледна точка на социалния рейтинг, формиран от изкуствения интелект) ще бъде незабавно цифрово регистриран, а в напреднали случаи ще бъде задържан с помощта на ловци–дронове. Тъй като истински изкуствен интелект не е създаден, сегашните невронни мрежи, неспособни да разберат всички нюанси на човешките отношения, бързо ще превърнат живота на обикновения човек в кафкиански ад … . Междувременно от края на юни в Австралия бяха въведени системи за разпознаване на лица, чиято основна задача е да хващат "covid нарушителите" … .
Артьом Игнатиев
Франц Кафка
image
  Творбите му, които обединяват елементи от реализма и фантастиката, обикновено включват изолирани от обществото главни герои, изправени пред странни или сюрреалистични затруднения и неразбираеми социално–бюрократични силитова е само уникален опит в очевидната борба с "висшите сили" да се даде инициатива на индивида, който сам прави своя избор и носи отговорност за него. В неговите произведения присъстват темите за отчуждение, екзистенциална тревожност, вина и абсурд.

https://www.fondsk.ru/news/2022/08/07/chervi-vmesto-mjasa-56889.html
https://www.forbes.com/sites/davidjeans/2022/06/21/andrew-forrest-green-hydrogen-australian-billionaire/?sh=6e2202bd2b70




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Западни
04.10.2022 17:01
олигофрении всякакви...
цитирай
2. missana - Тайнствени сили командват света.
04.10.2022 17:02
Кемтрейлса е предостатъчно доказателство за това. Ковид пандемията - също. Може да се окажат и внедрени сред нас извънземни. Едно е сигурно - този свят не отива на добро!
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
04.10.2022 21:21
Олигофрении, олигофрении, ама те и до нас ще стигнат.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
04.10.2022 21:23
Изпадаш в конспирология. Всичко е борба на икономически интереси.
цитирай
5. missana - Извънземните също имат икономически интереси, Краси.
04.10.2022 23:10
kvg55 написа:
Изпадаш в конспирология. Всичко е борба на икономически интереси.

цитирай
6. mt46 - ...
04.10.2022 23:24
Навярно животът ще става все по-тежък...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761238
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031