Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2022 14:01 - © Революционните трансформации в света набират скорост
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2318 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 02.10.2022 14:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.10.2022г.

image
     Конфликтът в Донбас, необходимостта да се защитят ДНР / ЛНР от издевателствата на нацисткия режим в Киев и санкционната война, започната от колективния Запад срещу Руската федерация, породиха болезнени последици за Евроколхоза както в икономиката, така и в политиката (крайно десните печелят избори). От различни европейски страни идват новини за неколкократно увеличение на сметките за електроенергия; разходите за експлоатация на хладилник в Италия скочиха до 150 евро на месец. 23% от анкетираните жители на Обединеното кралство казват, че няма да могат да включат отоплението в къщи през настъпващата зима. Властите предлагат на евроколхозните граждани да търпят и страдат "в името на Украйна" : да се откажат от редовното къпане, вместо това да се избърсват с влажна кърпа и да преминат към миене на съдове в леген.
Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто на обществения форум "Транзит" в унгарския град Тихани заяви, че енергийната политика на Западна Европа върви към колапс със скоростта на астероид и предположи, че през зимата на европейците ще им "падне воала от пред очите им".
Отнесени в острите си битови проблеми, европейците не забелязват много по–значителни обществени трансформации в света 
image

Преди месец режимът в Киев инициира подписването на поредното обръщение в ООН, осъждащо действията на Русия по време на СВО. Идеята беше такова фиаско, че случилото се беше минимално отразено дори в украинските медии. Докладът, насочен срещу Руската федерация, се съгласиха да подкрепят само малко повече от една четвърт от членовете на ООН – 54 държави, включително действителните американски колонии като Маршаловите острови. И ето какво е важно : това обръщение не е подписано от нито една от арабските страни, включително Саудитска Арабия. Абсолютното мнозинство от държавите в Латинска Америка, които Вашингтон смяташе за свой "заден двор", също отказаха да подпишат документа. Но още през март американски дипломати подмамиха 141 членове на ООН да подпишат резолюция, изискваща изтеглянето на въоръжените сили на РФ от Украйна. Но след като разбраха какво се случва, повечето от тези държави отказаха да преминат на антируски позиции.
Преди това наглосаксонците и техните съучастници претърпяха тежко дипломатическо поражение в рамките на формата Г–20. "Половината от страните от Г–20 не са наложили санкции срещу Русия … и не подкрепят усилията на Запада да изолира Руската федерация … Тази позиция на Г–20 прави невъзможна инициативата на САЩ за ограничаване на световните цени на петрола от Русия" 
image

"Воденият от САЩ стремеж за изолиране на Русия и Китай се проваля.
Когато лидерите на Г–7 се събраха в Баварските Алпи през юни, те си обещаха да подкрепят Украйна в дългосрочен план. Техните колеги от Групата на 20–те се оказват по–малко заинтересовани. Съставена от нации, които представляват около 85% от световната икономическа продукция, Г–20 трябва да отразява по–добре света. Въпреки това само половината от тях се присъединиха към международните санкции, наложени на другата членка Русия заради нахлуването ѝ в Украйна", изнесе Bloomberg в началото на август 
image

Зад този отказ се крие нещо повече от защита на "егоистични" национални интереси. На форума «Силни идеи за новите времена» Путин ясно очерта какво е заложено на карта : «Истински революционните трансформации набират скорост все повече и повече, набират сила. Тези грандиозни промени, разбира се, са необратими. И както на национално, така и на глобално ниво се изграждат основите и принципите на един хармоничен, по–справедлив, социално ориентиран и безопасен световен ред – алтернатива на съществуващия или, може да се каже, на съществуващия преди това еднополюсен световен ред, който по своята същност, разбира се, се превръща в спирачка за развитието на цивилизацията. Моделът на тотална доминация на така наречения "златен милиард" е несправедлив. Е, защо този "златен милиард"
image
от цялото население на планетата трябва да доминира над всички, да налага свои собствени правила на поведение, основани на илюзията за изключителност? Той
[моделът, "златният милиард"] дели народите на първокласни и второкласни, поради което по своята същност е расистки и неоколониален, а глобалистката, уж либерална идеология, залегнала в него, все повече придобива чертите на тоталитаризъм, спъващ творческото търсене, свободното историческо творчество. Създава се впечатлението, че Западът просто не може да предложи на света свой модел на бъдещето. Да, разбира се, неслучайно този "златен милиард" стана "златен", постигна много, но зае позициите си не само благодарение на някакви реализирани идеи – до голяма степен той зае позициите си благодарение на ограбването на други народи както в Азия, така и в Африка», каза президентът на Руската федерация 
image

Има все повече признаци, че неоколониалната система започва да се разпада. На фона на продължаващите промени Китай все повече се отдалечава от неутрална позиция по отношение на конфликта в Украйна и по–открито от преди, подкрепяйки Русия, осъждайки политиката на САЩ.
Саудитска Арабия, Египет, Аржентина, Иран и Турция обявиха намерението си да се присъединят към БРИКС. Отношенията на САЩ със Саудитска Арабия "са достигнали най–ниското си ниво от десетилетия" (според американски медии). Опитът на Байдън да принуди Рияд да увеличи производството на петрол, за да нанесе ценови удар върху руската икономика, не донесе резултат и показа намаляване на международната тежест на Вашингтон. Саудитска Арабия демонстративно отмени посещението си в страната на шефа на Пентагона Лойд Остин и обсъжда с Китай преминаването към юана при плащане на петрола … .
Френският президент Еманюел Макрон обяви края на "периода на изобилието" за Запада 
image

Ако Русия може да продължи да устоява на натиска на колективния Запад без сериозни щети за себе си, това ще стане пример за целия "незападен" свят. Ще стане ясно, че е реалистично да се води независима от Вашингтон или Лондон политика. Как наистина да принудим Запада да плати на жертвите на неравностойния обмен адекватна цена за ресурсите, които получава?

https://www.fondsk.ru/news/2022/09/01/revolucionnye-transformacii-v-mire-nabirajut-silu-57086.html
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-05/the-us-led-drive-to-isolate-russia-and-china-is-falling-short?leadSource=uverify%20wall
https://borsen.dk/nyheder/prointernational/politics/article3043409.ece
http://kremlin.ru/events/president/news/69039
https://t.me/stranaua/59630
https://www.fikrikadim.com/2022/08/24/french-president-macron-the-era-of-plenty-is-over/#gsc.tab=0




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - Светът
02.10.2022 14:12
болезнено се нуждае от глобална социална революция, която да измете днешните долнопробни политико-капиталови „елити“.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
02.10.2022 14:43
Натам вървим.
цитирай
3. morskipesni - Ние спомагаме за революцията
02.10.2022 18:23
Мислейки, споделейки, говорейки, възползвайки се от "демократичните си права" на "гласност, свободно говорене и плурализъм на мнения". Напук на рептилиите. А някой е гъкнал срещу ПРАВАТА МИ, а съм му прегризал гърлото. А че още нямало ЧУВАЕМОСТ, ОТЗВУК, СЪПРИЧАСТНОСТ- всяко нещо с времето си.
цитирай
4. emelika - Пожелавам си да съм свидетел на тази световна реалност
02.10.2022 19:41
=...независима от Вашингтон или Лондон политика"!
цитирай
5. kvg55 - Да 3. morskipesni
02.10.2022 21:46
Точно така. Психодесните си мислят, че революция означава само завземане на властта с въоръжено въстание и въоръжена гражданска война след това с проливане на кръв.
цитирай
6. kvg55 - До 4. emelika
02.10.2022 21:48
България скоро няма да се откачи от Вашингтонския Обком. Просто нямаме държавници за тази политическа стъпка.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.10.2022 22:18
На този песимистичен фон за колхозниците, някак си странно звучи твърдението за газовия рай ,който идва към нас от Азербайджан!
Имаме известен спор, но в България всеки пазбира повече във всичко от другите от тяхната работа!
Уверяват ме, че този газ е само в газово състояние и се мери в кубични метри Но в танкерите, ге са с пет, шест големи балона е течен И вярвам ,че там се измерва пак в кубични метри ,но като течност и оттам може да се измери и тонажът му и обемът му в литри!
Както и да е, блажени са верующите!
Все пак си мисля, че от грък да получиш нещо бадева е все едно, евреин да загуби пари, а арменец да ги намери и да му ги върне?!
Не случайно се казва, да се пазиш от данайците ,дори и когато ти правят подарък? Нямало и една лепта да поискат от нас!?
Толкова е хубаво това, че чак не е за вярване!
Но, ние мрем да ни лъжат! Особено доказани лъжци!
Тъй де, обидно е лъжецът да е някой аджамия!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
02.10.2022 22:39
Ще го разбера още тази година. Парното което ме отоплява е на газ.
А гърците ще си вземат своето, съмнение никакво.
Не съм наясно с трасето от Азербайджан. Добър съм по география и се питам защо газът не влиза през турската граница, ами се разхожда чак до Комотини.
В сайта на Министерството на енергетиката пише : Междусистемната газова връзка Гърция – България се проектира за пренос на природен газ между двете страни, чрез свързване с националната газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз" ЕАД, в близост до град Стара Загора и с газопреносната мрежа на "ДЕСФА" С. А. – Гърция в района на град Комотини.
Белким националната ни газопреносна мрежа свършва до Стара Загора, а Турция няма такава в Европейската си част?
цитирай
9. mt46 - ...
02.10.2022 22:56
Златните милиардери и кожодери едва ли ще пострадат особено... Винаги губят бедните и средните, обикновените хора...
цитирай
10. missana - Наистина има необходимост от нова парадигма, Краси,
02.10.2022 23:14
но тя не може да е военен комунизъм. Абсолютно неприемливо е да лъскаме чизмите на някакво джудже - Путин или друго такова.
цитирай
11. kvg55 - До 9. mt46
03.10.2022 11:14
Те няма да пострадат материално, но разкриването на целите им е компрометация.
цитирай
12. kvg55 - До 10. missana
03.10.2022 11:18
Какъв военен комунизъм? Военният комунизъм е кратковременна обществена мярка породена от критичното състояние след Октомврийската революция.
За какво лъскане на чизми говориш? В сравнение с глобалистите и неолибералите Владимир Владимирович не е никакъв диктатор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753747
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031