Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2022 08:01 - © Размисли на избирателя
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 971 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 01.10.2022 08:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
01.10.2022г.

     На страница 26–та от Книгата
image
съм обобщил наблюденията си от "демократичните" предизборни кампании по следния начин : "Много обещаха кандидатите за депутати, но никой не се досети да обещае връщане парите на пушачите за изпушените от тях цигари и целомъдрието на проститутките".

Слушането и гледането на кандидатдупетатските изяви не ми е особено интересно, но за целите на постинга се прежалих.
Има една кандидатка адвокат Мария Колева
image
от ПП "Правото", която като говори сече, сече, сякаш транжира пържоли в студиото. Като защитник на правото, госпожата била репресирана, преследвана и тормозена, тя и семейството ѝ, от текущата власт – "Бях преследвана с данъчна проверка от моето раждане до 2018–та година", жалва се госпожата в студиото на "Панорама".

"Трябва да се промени законодателството в областта за съдебната система, да се търси отговорност и от самите магистрати …", предлага адвокат Мария Колева.
От ПП "Правото" обещават още 
image

"Хубаво е да започнем да работим по доказани модели и да ги прилагаме най–вече за да може да сме ефективни и работещи", препоръчва Симеон Славчев
image
от ПП "Морал, Инициативност, Родолюбие" (МИР).

Българите да не са роботи, бе Славчев? Пъхнеш им картата с готовия модел и работят. Няма мисъл, няма творчество, няма интереси, няма интересен живот. Нали от 1991–ва година досега работим по доказания модел "Ран–Ът". Какво постигнахме, докъде я докарахме?
"За нас от ПП МИР най–важното нещо сега е единството, единението на българските граждани", изрича величайшата глупост Симеон Славчев.
Какво "единство и единение" в този разделен свят, Славчев? България не е изолирана от него.
А и да не се влияем от световните събития, какво единение мога да направя с мошениците с харвардско "възпитание". Или с политическите лаици от ПП "Има такъв народ". Дори единение между избирателите и кандидатите за дупетати не може да има, предвид лъжите им.
Призивът "Дайте да се обединим!" е най–често тиражираната глупост от BG–политиците.
ПП МИР е формулирала обещанията си в дванадесет точки. Точка осма обещава "Гарантиране на правата, собствеността, свободата и сигурността на българските граждани".
И кой ще е гарант? Дупетатите ли, политиците ли? Благодарим, не струва!
"Много от нашите политици са като произведения на кокошото дупе. Един от тях (характерен екземпляр) е Асен Агов. Друг е Александър Йорданов", пиша на страница 15–та.
Та тези и подобни ли морални недоразумения ще ми гарантират права, свобода и сигурност?
За кандидат–дупетатът Ангел Джамбазки
image
от ВМРО – Българско национално движение Девети септември е "Черна дата в българската история. Дата на която чужда армия окупатор нахлува на наша територия. С нейна помощ криминални политически престъпници завземат властта. Избиват елита на българската нация. Изземват законно придобито имущество и го преразпределят по позорен начин. И години наред налагат една комунистическа диктатура на българското общество, унищожавайки, пак казвам, духовници, офицери, учители, кметове, общественици … Наследството на обезлюдяването идва от комунистическата диктатура".

Е, от човек, който грубо субективно и тенденциозно тълкува историческите събития, поставя знак на равенство между "криминално" и "политическо", умишлено премълчава думата "фашистки" ("макар уж елит"), събаря исторически паметници и в главата му още "върлуват" болшевиките,  не може да се очакват смислени обещания и още по–малко изпълнението им.
"Който не може да познае действителността, той не може и да я промени" съм написал на страница 55–та в Книгата. Познаването на действителността е труден процес на вникване на ума в същността на нещата чрез използване на правилна методология. Нужни са и базови знания за природата и обществото. Иначе се стига просто само до описание на събитията. 
Та този младеж живее в някаква измислена си от него паралелна историческа "реалност", що се отнася до обществените му изяви. За личните си интереси разсъждава по съвсем различен начин, видно от успешната му политическа кариера, която не се дължи на заслуги към народа.
Той си го и казва : "Всеки си гледа интереса".
В процеса на писането на постига установих, че има и ПП Национално движение "Единство" с кандидат за дупетат Михаил Михайлов 
image

Движението ще консолидира българите около идеята – "На всеки покрив ветроелектрически генератор и електросоларен панел".
От името на ПП Национално движение "Единство" кандидатът обещава : "Да се премахнат всякакви електроразпределителни дружества … Структурата на енергетиката и специално на електроенергетиката да бъде : елпроизводство, елразпределение, елизграждане. Това което е изключително стабилно, проиграно и … структури изключително прости за управление".
"Но, основна пречка са алчните дружества, които трупат свръхпечалби за сметка на цената на енергията", продължи Михайлов, при което водещият Бойко Василев незабавно го прекъсна. В областта на данъците ПП Национално движение "Единство" обещава : "Мойто мнение е, че трябва този данък [данъка убиец ДДС] да бъде ликвидиран, абсолютно. Защото самият той е абсолютно безполезен за никой, освен ограбване на …", декларира Михаил Михайлов.
image

Логото на ПП Национално движение "Единство

Сред кандидатите за дупетати, многозначително намигвайки, грее ликът на кандидатът от ПП "Общество за нова България" чрез "нашия съюзник" ПП НФСБ, забогателият от икономисване на закуски в зората на демокрацията, Маргарит Мицев 
image

"Справедливост за всеки, сигурност за всички", обещава председателят на партията Мицев 
image

На страница 54–та на Книгата съм написал : "Скача от партия в партия като бълха по юрган". Е тази ми мисъл лепва на "неуморният партиен номад" Маргарит Мицев като гербова марка.
"За дълго време юристът, получил покрай "спестяванията си" прякори като Закуската, Баничката, Пестеливко, изчезна от политиката. Бившият седесар последно се изявяваше в 36–ия парламент, избран от НДСВ. Нещо повече – Мицев беше шеф на софийската организация на царистката партия, преди да бъде позорно изгонен през 2014–та с мотива "за уронване на престижа на партията и действия, несъвместими с устава.
Интересен факт е, че преди последния парламентарен вот Мицев се предложи със своята бутикова организацийка "Общество за нова България" за мандатоносител на "Продължаваме промяната". Хитрият Настимир Ананиев обаче го изпревари със своя ВОЛТ. Малко по–късно Маргарит пристана на Валери Симеонов", разкрива подробности за политическото битие през годините на Маргарит Мицев Lupa.bg. 
image

От предизборната пледоария на адвокат Мицев се разбра, че "Националния фронт за спасение на България и "Общество за нова България" обещават, ако влезнат във властта, да решат с традиционни и нетрадиционни средства "най–основния проблем – демографския". И то с образовани човеци, а не с профани – за да могат да се трудят, да могат да произвеждат блага.
Кандидат за дупетат, 3–ти в листата в 6 МИР Враца и 7–ми в листата на 23 МИР София от ПП  "Българско национално обединение" (БНО), е вечният революционер, протестър и кандидат за всякакви изборни длъжности в българската политика Йоло Денев 
image

И тука думата "обединение". Национално естествено, не по занятие, пол или друг признак. Според мен самата идея за обединение, единство, единение е несъвместима с понятието партия, което произхожда от латинското pars "част" и на което едно от значенията е : "група лица, които са обединени от общи интереси, възгледи или стремежи; отделна част от музикално произведение; …" и прочие.
Няма друг български политик освен Йоло Денев, който да пропагандира и обещава на избирателите думата "Революция", тоест насилствено смъкване на стария обществено–икономически строй и установяване на нов, прогресивен такъв. Всички те се страхуват и бягат от тази дума, която радикално решава социалните проблеми, като дявол от тамян 
image

Един психически неуравновесен тип, Светослав Витков е кандидат за дупетат от ПП "Глас народен". Кандидатът нищо не обещава, защото "нашта цел не е да влезем в парламента, защото в парламента като влезеш, нищо, кво …? … Нашта цел е по–важна и по–смислена, смятам. Нашта цел е да накараме хората да се събудят и да започнат да гласуват".
В изпълнение на политическата си цел, будейки народа с вик "Дами и господа, глас народен номер двайсе, гласувайте за по–малкото добро! И никога за шибани комунисти! Точка. От мен" напуска възмутен телевизионното студио.
И на друг един кандидат – Боян Расате от Български национален съюз–НД – му пречат комунистите. "Нещастието на България започва от черната дата Девети септември 1944 година … комунистите избиха интелигенцията, поругаха армията … Това нещастие за жалост  продължи и след 10–ти ноември 1989 година". И дава обещание да очисти българската политика и българската икономика "от кадрите на бившата Българска комунистическа партия", защото "фактите през последните години доказаха, че всички лостове в държавата се контролират от тези активисти на Българската комунистическа партия".
Политическо–медицински случаи като последните два съм обобщил на страница 46–та в Книгата с мисълта "На некадърен политик електоратът му пречи".
Надежда Йорданова от "Демократична България – Обединение" (и тия бълнуват обединение) обещава "депутинизация на България" 
image

Абе, психодесните, тоя Путин ви е оживял на коремите, бе?! Това че българските политици са "психо", го знаем. Но параноята, "психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и / или придружено от вяра в конспирация … характеризиращо се със специфична система от илюзии", се отнася към тежките случаи на психични заболявания.
Думата произлиза от гръцки език (παράνοια) и означава лудост, съобщава Уикипедията.
Кога депутатите ще гласуват промяната в Изборния кодекс кандидатите за депутати задължително да представят Свидетелство за липса на психични отклонения от "Многопрофилна болница за активно лечение по неврология и психиатрия "Свети Наум" ЕАД.
Кандидатката Йорданова обещава още "независимост, национално достойнство на българския народ и сигурност".
Бла–бла! Ами вие политиците трябва да давате "националното достойнство на българския народ". Ама не го правите. Даже унижавате народа ни с лакейско поведение и приказки като "Ние сме лоялни членове на НАТО и Европейския съюз", въпреки очевидната вреда за страната и народа ни от тези членства. Вие десните, които смятате, че с прекия износ на оръжие за Украйна и въвличането ни по този начин във война, "всъщност ние защитаваме нашия национален интерес, защото нашия национален интерес е да се попречи на всеки един диктатор да прекопира или да преначертава териториалните граници".
Националният ни интерес в конкретния случай изисква да не се бутаме между шамарите и сред атовете, когато се ритат. А подкрепата за "атове", които пътуват към кланицата на историята е историческо престъпление, което предполага и изисква Народен съд.
Преди доста години, когато телевизионерът беше дупетат, съм отразил една случка така : "Дай Боже по–често да бият депутати, за да се оправи държавата (Справка депутатът Асен Агов), страница 52–ра. Персоната я бяха ступали при някакви протести пред парламента.
Но народът се умори, все по–малко се събират на протести, все по–малко гласуват. Но продължава да псува, защото "Когато политиците празнодумстват и словоблудстват, народът псува" съм написал на страница 31–ва. А политиците перманентно празнодумстват и словоблудстват, дори получилите образование в западни университети, в Харвард например. Тези, завършилите в Харвард обещават да си довършат работата, която поради политически зависимости и от собствена глупост зарязаха насред път. Защо трябва да им вярваме, че няма да я свършат пак по същия начин?
"Политиката е търговия. Ти на мене, аз на тебе, за сметка на електората", съм написал на страница 15–та. Е, такава е политиката на ПП "Продължаваме Промяната" – с встъпването си във властта се втурнаха да търгуват – с газ, с оръжие, с гласове и души на депутати.
Тези които избираме да управляват държавата, се явяват един вид началници на обществото.
На страница 40–та съм писал "Най–добър началник е този, който прави сам себе си излишен".
В тази мисъл съм обобщил наблюденията си от началниците, които съм имал, както и от собствената си практика като такъв.
Идеята ми е, че началникът трябва да осигурява перспектива за работа на подчинените си, а не да чакат да им поставя задачи и когато той отсъства, те да работят с разбиране за крайната цел и без страх да поемат отговорност в границите на компетентността си.
В обществените дейности това означава да се разширява самоуправлението, но не като практика за лично обогатяване, а като размах за творчествата на масите.
Въртят, сучат кандидатите за дупетати, но никой от тях не излезе от матрицата за "свещената частна собственост". Единствено кандидат Михаил Михайлов намекна за нещо като национализация на електроенергетиката, но на въпроса на водещия "Искате национализация на дружествата за електроразпределение?", се измъкна с "Както искате го наречете. Дали е национализация или укрепване …".
А "Изход има!" (предизборен лозунг). И той е отзад (допълнение от мен)" съм написал на 45–та страница. Отзад, в смисъл зад нас, защото сме го подминали.
След 1989–та година ние не продължихме и не развихме социалистическата революция, а завихме обратно към контрареволюцията и реставрацията на буржоазното общество. С лека ръка, без мисъл и знание, което липсваше у ръководството на Българската комунистическа партия, емоционално подминахме правилното решение и се подведохме по чужд ум и натиск.
По най тъпия начин изоставихме пътя на социалния и икономически прогрес и се хлъзнахме към химерата "лъскаво капиталистическо общество".
Утре, като тръгнат към училищата да гласуват, нека българите разгърнат Книгата на страница 23–та и научат, че "Грешките на народа, когато си избира управници, са на гърба на народа. Грешките на управляващите пак са за сметка на народа. Във всички случай го отнася народът". И тогава въпросът "Кога най–сетне българинът ще проумее, чие дело е спасяването на давещите се?", зададен на страница 38–ма, ще намери своя отговор и решение.
И за да бъдете удовлетворени от избора си, "Гласувайте за хора с идеи!" и "Никога не гласувайте за кандидати без чувство за хумор, те и да Ви излъжат интелигентно не могат", написано на последната страница.

https://bnt.bg/news/panorama-09092022-309558news.html
https://lupa.bg/news/parvo-v-lupabg-deputatat-sas-zakuskite-margarit-micev-se-zavrashta-vodi-listata-na-nfsb-v-blagoevgrad_194421news.html
https://bnt.bg/news/panorama-16092022-309773news.html
https://bnt.bg/news/panorama-23092022-309983news.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%8F



Тагове:   България,   БСП,   избори,   Владимир Путин,   предизборна кампания,   Михаил Михайлов,   девети септември,   книгата,   параноя,   Симеон Славчев,   йоло денев,   Асен Агов,   Панорама,   фашистки,   Светослав Витков,   Александър Йорданов,   инициативност,   българска комунистическа партия,   маргарит мицев,   1 октомври,   пп има такъв народ,   ПП Продължаваме промяната,   НАТО и Европейския съюз,   кандидатите за депутати,   пп герб–сдс,   адвокат Мария Колева,   ПП Правото,   ПП Морал,   Родолюбие МИР,   модел Ран–Ът,   кандидат–дупетатът Ангел Джамбазки,   ВМРО – Българско национално движение,   ПП Национално движение Единство,   ПП Общество за нова България,   ПП НФСБ,   Българско национално обединение БНО,   думата Революция,   ПП Глас народен,   Боян Расате от Български национален съюз–НД,   Надежда Йорданова от Демократична БългарияОбединение,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Не всички. Аз и в деня за размисъл си ...
01.10.2022 08:51
Не всички. Аз и в деня за размисъл си карам без мисъл.
Друг път карай по сериозни теми, да можем да се размислим. Днес по изключение може, защото здравей, октомври!

Сетих се за цветист случай. Преди три дупедатски мандата, по централната в Пловдив внукът, 5-годишен, баба му го разхожда. Агитационни павилиони. Той събира балончета и бонбончета от всички. Казал, бабо, като порасна, ще направя партия "Мен". Каква е тази партия, попитала. Ами за мен, бе бабо, за мен.
Да се смееш ли, да плачеш ли.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
01.10.2022 10:37
Ей, правилно казват, че децата вече се раждат с висше образование.
Добре се е ориентирал младежът.
цитирай
3. mt46 - ...
01.10.2022 12:22
Партийните измамници са много добри в предизборните обещания...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
01.10.2022 12:30
Е, как. Тогава са в стихията си.
цитирай
5. missana - Хубави неща си написал, Краси. Поздравявам те!
01.10.2022 23:03
Сега, ако направиш и прогноза, кой кого ще прекара - Станишката Нинова или обратно...? Щото и Радев ще й бие шута...!
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
01.10.2022 23:14
Резултатът съм го посочил в постинга : "Във всички случай го отнася народът".
цитирай
7. missana - Поетът Иван Методиев - лека му пръст, го беше казал така:
02.10.2022 00:22
kvg55 написа:
Резултатът съм го посочил в постинга : "Във всички случай го отнася народът".


"Каква бе тая участ, бре народе,
какъвто и байрак да се развее
дръжката му все ти е в гъза!"
цитирай
8. kvg55 - До 7. missana
02.10.2022 08:17
Ха-ха-ха!
Точно го е казал човекът.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761265
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031