Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2022 07:01 - © Архаизъм
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3353 Коментари: 14 Гласове:
9

Последна промяна: 20.09.2022 07:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

20.09.2022г.
image
     Като резултат от смъртта на Б2 установих, колко инфантилни и дебилни са британците, както и какви национално–духовни  продажници работят в "българските" телевизии. Пиетата, която тече дванадесет дни продължава, ми разкри тези черти от британския характер, благодарение на репортажите на нашенските лакейски "отворени към света" медии.

Освен подробното отразяване на транспортирането на Б2 от замъка "Балморал" в Шотландия към Лондон, станахме съпричастни на мислите и чувствата на британците в този тъжен за нацията момент :
"Просто е толкова тъжно. Но се радвам, че успях да дойда тук днес и да ѝ кажа "сбогом", споделя разплакана шотландка, явно от тези, който не подкрепят отделянето.
Тъга и радост в едно. Не случайно Шекспирт се е родил на острова.
"Тази седмица беше изключително тежка. Да разберем, че кралицата е починала. А тя беше толкова добра към всички нас. Беше вярна, достойна, мила и съчувствена. Всичко което един монарх трябва да притежава".
Какво значи беше "добра към всички нас"? За да се изтъква добротата ѝ, значи е имало и монарси, който са се отнасяли зле към народа и той е търпял такова отношение.
"Ние тук в Шотландия обичаме кралското семейство и усещаме тъгата от тяхната загуба. И все пак животът продължава. Крал Чарлз ще бъде коронясан. След погребението ще има коронация и нямаме търпение да го видим като крал", казва оригинален шотландец
image
"Всяко чудо за три дни" е казал българският народ. След шоуто по погребението, следва шоуто по коронацията, което британците с нетърпение очакват.
"Меган се приближи и ме попита как съм. Колко дълго съм чакала тук. Попитах я, дали мога да я прегърна. И тя ме прегърна. Беше наистина страхотен момент. Все още треперя", разказва младо момиче, създаващо си вече кумири.
Всичко около новия монарх ще доведе още туристи в страната, смята Далия, която води групи от Южна Америка.
"Монархията в тази страна е много привлекателна за всички", казва Далия 
image
"Един гледа сватба, друг брадва? или За един сватба, за друг брадва" е казал пак народът.
Туристическите компании, търговците на цветя и сувенири са доволни от събитията около кралското семейство. Вестникарите и телевизионерите също.
Личната загуба може би събира отново братята, но разликата в статута на двамата след смъртта на кралицата става все по–голяма. Уилям вече е престолонаследник, а аналлизатори на острова твърдят, че новата му роля предполага все по–често да виждаме него и съпругата му в компанията на краля и кралицата консорт. Може би една нова кралска четворка е на път.
Фермери от Абърдийн шър отдадоха почит към Елизабет II, като подредиха тракторите си покрай пътя на кортежа
image
, съобщават ни в новините за "любовта" на лицемерните шотландци.

След като го доставиха в столицата Лондон величеството беше изложено за поклонение.
"Смъртта на кралицата изненада всички ни", казва Мишел Морган, "не съм монархист, но просто чувствах, че трябва до дойда тук и да почета тази невероятна жена. Затова съм тук".  Ясно колко са се интересували от нея, след като болната възрастна жена ги изненадала със смъртта си. Или са толкова тъпи и заслепени от овчедушие, че не възприемат нещата с ум.
"Нашата кралица е всичко за нас. Когато бях малка, майка ми ме заведе на празненствата за сребърния ѝ юбилей и тогава я видях за първи път. Този момент завинаги остана запечатан в съзнанието ми. За мен тя беше гласът на разума", казва Трейси.
Сю : "Трудно ми е да свикна с мисълта, че тя вече не е част от живота ми. Родена съм в годината, в която е станала кралица и винаги е била част от моя свят. Много ще ни липсва".
"Тя завинаги ще остане наша кралица, трудно ни е да повярваме, че вече не е сред нас. Никога повече няма да има монарх, който да управлява седемдесет години. Това е исторически момент, който няма да се повтори", прави историческа ретроспекция Джонатан.
Е неестествено е, не е съвременно и модерно една обществена кукла да е всичко за нацията.
При това без реална политическа власт. Още повече, че основанието за величието ѝ – британската империя – се разпадна. И британците, както и ние българите, живеят на акумулаторите на историята. Ама като няма днес велики събития, с които да ги зареждат, те ще дават обществена енергия до време и ще капнат. А и от икономическият упадък ще възникне въпроса за цената на имперската украса.
През финансовата 2021/2022 година от така наречения Souvereign Grant, който има за цел да осигури издръжката и представителните задължения на "работещите" членове на кралското семейство, кралицата получила 86,3 милиона паунда, срещу Ј85,9 милиона паунда през 2020-21
image
Видно е, че от година на година монархията поскъпва.
И представете си, "двамата принцове Уилям и Хари се появиха рамо до рамо, заедно със своите съпруги Кейт Мидълтън и Меган Маркъл пред портите на замъка Уиндзор", демонстрирайки лицемерно взаимна търпимост, радват ни отново в новините.
От височайшото събитие се вълнуват и живеещите в село Хотница, Великотърновско, британци : "Аз се гордея, че съм англичанка, че имаме силна монархия. Мисля че известността на кралицата беше полезна за икономиката, за туризма на страната", казва
image

Отнесени туристи се трупат да пият бира в любимия на нейно величество пъб. Или висят с часове, ближейки сладолед след сладолед, пред Бъкингамския дворец с надеждата да я мернат зад пердето на прозореца; купуват сувенири с образа ѝ и инсигниите на кралската власт.  
Достоен индивид от търгашеското английско племе. Намерили са полезно приложение на величеството в икономиката и конкретно в туристическия бранш, но това не е достатъчно за самоиздръжката на "компанията", както наричат кралското семейство, още по–малко за формиране на печалба.
През миналата година us–американското списание "Forbes" оценило активите на "кралската компания" на общо около 20 милиарда паунда – включително Бъкингамския дворец, скъпоценностите и останалите кучета корги на кралицата. Тези активи се управляват от дружеството Crown Estate и монархът получавал 25% от печалбата му.
Днес (17–ти) дължината на огромната опашка в Лондон малко намаля. Хората, които преминаваха край ковчега на кралицата този следобед чакаха между 12 и 16 часа с тенденция към чакане от 24 часа, а "вчера опашката достигна осем километра дължина", разплакват ни новините по телевизията.
Британските поданици нямат пари за траурни костюми
image
, но работещите в Българската национална телевизия имат 
image image

https://www.investor.bg/a/554-lifestyle/360349-kolko-struva-na-velikobritaniya-monarhiyata
https://www.royal.uk/financial-reports-2021-22




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. elenkokoschkov - Педераси сър!:))!!
20.09.2022 07:23
Просто педераси!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Голяма трагедия, Краси!
20.09.2022 08:01
Хеле ,пък за нас!
Направо катастрофа! Засенчи станалото със смерча!Само една наша телевизия не предаваше събитието, на другите келепири от Европа, обикновено беше само една Която предаваше!
Все едно ,че сме бивша колония на Англия, получила независимост на тепсия от нея
Впрочем, независимостта ни винаги е зависела от Англия, така ,че мъката, в такива огромни размери, е наистина основателна!
Добре, че не е била кралица по време на бомбардировките! Някои щяха, както при тракийските царе, да бъдат погребани едновременно с нея! Или , ако беше налице мавзолеят на вожда и учителя на Българския народ, щяха да го изнесат оттам, за да положат кралицата ни!
Тъй де, вожд, ама не е крал!
цитирай
3. bojinkata - Дебили, сър!
20.09.2022 08:04
Дебили, сър!
цитирай
4. kvg55 - До 1. elenkokoschkov
20.09.2022 08:12
Прав си Джон!
цитирай
5. nedovolen - Прав е Леон, вчера всички наши те...
20.09.2022 08:18
Прав е Леон, вчера всички наши телевизори погребваха Б2. Извънземни да бяха се показали, нямаше да се престарават толкова.
С тези санкции яко я закъсаха ингилизите, свършиха им кралиците. То и Чарлз ще абдикира до година две. На стари години издържа ли се на този напън. Цял живот в отпуск, на стари години му се налага да работи.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
20.09.2022 08:21
Да. Намирам за недостойно директното предаване на траурната церемония от БНТ. Както някой спомена, може и ти да си бил, на Жельо Желев, първия демократично избран президент, не сме му оказали такава чест.
цитирай
7. kvg55 - До 3. bojinkata
20.09.2022 08:22
И българите се ръгат да живеят там.
цитирай
8. kvg55 - До 5. nedovolen
20.09.2022 08:27
Аномалия.
цитирай
9. missana - Бабата си отиде, а проблемите на ингилизите тепърва започват.
20.09.2022 08:33
Кой ще ги оправи? Явно някой бехайнд с много голям халдейски ур. А могат да поемат и два ура в dp - руски и американски. Добре ще отиват на дебелия по Чърчиловски британски *ъз.
цитирай
10. morskipesni - Кокоши истории
20.09.2022 09:14
Умряла квачката майка. Ама че от 50 г, не снася, маловажно. Имала заместнички по снясянето. Тъга в курника, сълзи и сополи. Една лисичка се облизва в гъстата трева отсреща.
цитирай
11. iw69 - Монархията
20.09.2022 09:43
е направо средновековен анахронизъм.
цитирай
12. kvg55 - До 9. missana
20.09.2022 13:08
Няма да има вече кой да ги утешава британците.
цитирай
13. kvg55 - До 10. morskipesni
20.09.2022 13:09
Ха-ха-ха!
Горките пиленца.
цитирай
14. kvg55 - До 11. iw69
20.09.2022 13:10
Лигава работа – не мога да повярвам, не можем без нея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758525
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031